Hur man bryr sig om en utomhuskanin

Om du väljer att hålla en husdjur kanin utomhus antingen alls eller en del av tiden, måste lämpliga försiktighetsåtgärder tas för att hålla din kanin glad och frisk.Domesticerade kaniner behöver ett utomhushem som är rymligt, säkert, rent, torrt, inte för varmt eller kallt, välfylld med mat och vatten, och inte isolerat från vanlig kontakt med människor och alla kaninvänner.Hjälpa din furry vän att leva ett liv som är tillräckligt länge och roligt nog att hoppa om!

Steg

Metod 1 av 2:
Öva rätt kaninvård
  1. Bild med titeln Vård för en utomhus kanin Steg 1
1. Bestäm om din kanin ska vara utomhus alls.Traditionellt har husdjurskaniner ofta hållits ute i en penna eller "hutch."Och eftersom du ser vilda kaniner hoppar runt hela tiden, kan du anta att ditt husdjur kommer att göra bra ute också.Men det finns många faktorer att tänka på.
  • Vissa organisationer uppmanar nu starkt att du alltid håller huskaniner inomhus.Domesticerade kaniner har förlorat de instinkter och färdigheter som håller sina vilda följeslagare och är inte varelser som passar för extrema förhållanden eller överraskningar (från rovdjur eller på annat sätt).
  • Andra hävdar att det är acceptabelt att hålla kaniner ute under dagtid, när risken för rovdjur är lägre.Även ett säkert hölje kanske inte håller din kanin säkert från en tvättbjörn, räv eller grannskapskatt.
  • Fortfarande andra säger fortfarande det, med rätt förberedelse och vård, heltid utomhusliv är bra.Som din kanin vaktmästare är beslutet ditt.
  • Bild med titeln Vård för en utomhuskanin Steg 2
    2. Mata din kanin mer än morötter.Bugs Bunny kan ha gjort bra med en veggie diet, men äkta kaniner kräver mycket hö och diet mångfald.
  • Häften på din kaninens diet ska vara hö, som ska vara tillgänglig på din husdjursförsörjning.Detta bör utgöra cirka 75% av kosten. De borde ha haft tillgång hela tiden.
  • Pelleted mat bör också vara en del av din kanin diet. Din kanin ska få 1 ounce av höbaserad matning per 1 pund av sin kroppsvikt en gång om dagen.
  • Varje dag kan du lägga till lummiga gröna som en behandling och en handfull kaninpellets, som erbjuder viktiga näringsämnen.
  • Bild med titeln Vård för en utomhus kanin Steg 3
    3. Håll sitt hem rent.En kanin kommer typiskt att etablera 1 eller 2 kullområden i sitt hölje (låt kaninen bestämmer var och sedan placera en kaninskräp där), men att hålla området ren i allmänhet är viktigt för hälsa och lycka.
  • Gör några allmänna rengöring dagligen, avlägsna smutsigt halm, etc.Utföra en mer noggrann rengöring minst vart 1 till 2 veckor, avlägsnande och byte av sängkläder och liknande.
  • Smutsiga och / eller fuktiga sängkläder kommer att uppmuntra flugor, vilket kan ta med på maggots som kan smita på din kanin och orsaka "flugstrejk", en potentiellt dödlig sjukdom.
  • Bild med titeln Vård för en utomhus kanin Steg 4
    4. Vissa kaniner gör det bättre i par.Vilda kaniner är sällskapliga varelser, och den kvaliteten har inte blivit uppfödda av sina tamdjur.Så, om du ska ha en djurkanin, spendera tid med det, eller överväga att ge det en vän eller två. Men aldrig obligerade oförskämda kaniner som avel för hormonell aggression kan uppstå. Inte alla kaniner är lyckligare med en annan, även när den är fast. Om du valde att hysa kaniner tillsammans, gör det noga.
  • Kolla på din kanin minst en eller två gånger om dagen och spendera lite tid med det.Håll det, eller låt det vandra fritt lite (i ditt badrum, till exempel eller en utomhus "kaninkörning" inneslutning).
  • Vissa kaniner föredrar en följeslagare, så tänk på att lägga till en annan kompatibel kanin - idealiskt liknande storlek och ålder.Se till att de är spayed eller neutraliserade, speciellt om du har pojke och tjejkaniner tillsammans - du vet vad de säger om kaniner!
  • Bild med titeln Vård för en utomhus kanin Steg 5
    5. Ge din kanin daglig övning och spela tid.Kaniner är avsedda att vara aktiva varelser, springa och hoppa om, och behöver minst 3 timmar av "frigående" Tid per dag för motion.
  • "Frigående," Men betyder inte lös och oövervakad på gården, om du inte vill att din kanin kan bli lunch för din granns katt.Din kanin måste antingen övervakas eller placeras i en säker "kaninlöpning" som möjliggör gott om plats för horisontell och vertikal rörelse.
  • Kaniner är också nyfikna, sällskapliga och intelligenta, och därmed dra nytta av speltid (och så kommer du!).Spel som "kaninbowling" (Kaninen knackar över plastpinnar), "hämta" (med dig som hämtar!), och "kartongslott" (vilket oundvikligen förstörs) är bland de många spelalternativen.
  • Kaniner njuter av att leka med papper, kartong eller obehandlade vedleksaker också.Undvik behandlat trä och vissa sorter som körsbär, lövträ och persika, eftersom dessa kan vara giftiga.
  • Metod 2 av 2:
    Skydda din kanin utomhus
    1. Bild med titeln Vård för en utomhus kanin Steg 6
    1. Förbered ett ordentligt hem.Dagarna att tänka det acceptabelt att hålla en husdjurskanin i en liten, isolerad "hutch" är i det förflutna.Kaniner behöver en torr, ren, ventilerad, säker, välplacerad och relativt rymlig hem för att trivas.
    • Moderna utomhus "hutches", med flera nivåer och / eller rum, är lämpliga för husdjurskaniner så länge som botten är inte trä. Trä absorberar ammoniak från urinen och kan göra din kanin sjuk.Du kan också bygga ditt eget kaninhem.Leta efter planer online, men se till att hemmet kommer att vara säkert och relativt vädertät.
    • Som 1 exempel kan du skapa en träningspenna (eller "kaninkörning") för din kanin att använda dagligen ut ur träramat, kaninfäktning och en plywood topp och vinyl eller tråd (galvaniserad PVC-belagd14 gauge 1"X1 / 2" med) med vila ytor .Det borde vara minst 8 med 2.75 av 2.75 fot (2.44 med 0.84 med 0.84 m) för att ge ditt kanin tillräckligt med utrymme att springa och hoppa om.
  • Bild med titeln Vård för en utomhus kanin Steg 7
    2. Skydda din kanin från rovdjur och sig själv. Se till att andra djur inte kan komma in och din kanin kan inte komma ut är viktigt.
  • Om du någonsin haft vilda kaniner invaderar din blomsterbädd eller trädgårdsplåster, vet du att de bara äter om någonting.Så, speciellt om din kanin någonsin går fri i din slutna gård, undvik att ha giftiga växter runt.Dessutom kommer din kanin att vara, var försiktig med att säkra elektriska ledningar och hålla det ur tandrev.
  • Det finns många växter som kan vara giftiga för kaniner, inklusive aloe, begonia, påsklilja, påsklilja och pelargon. Kontrollera innan du ger något nytt till din kanin.
  • Bild med titeln Vård för en utomhus kanin Steg 8
    3. Håll saker torra.När det gäller en utomhuskaninhem leder fuktighet till smutsighet leder till sjukdom, som "Fly Strike" som tidigare nämnts.
  • Ge din kaninhem ett tak som motstår regn - det kan vara plywood, korrugerade paneler eller till och med plastplåt eller en presenning.Reparera och byt ut taket som behövs för att hålla regnet ut.
  • Under kraftigt regn eller snö, överväga att flytta din kanin (genom att ha ett mobilt hem eller ett annat hem) till en torrare plats som en veranda, garage, källare eller bara i huvudbyggnaden.
  • Bild med titeln Vård för en utomhus kanin Steg 9
    4. Slå sommarvärmen.Om du har spottat vilda kaniner nära ditt hem på sommaren, har de förmodligen lounging i skuggan eller i ett hål som de griper i din gård.Kaniner gillar att stanna bekvämt cool året runt.
  • Placera din kanin hem i ett skuggigt område, och / eller ge skugga med ett tak- eller screeningsmaterial.Se till att höljet är väl ventilerat för att förhindra överhettning, dock.
  • Du kan också försöka frysa plastvattenflaskor och sätta dem i höljet.Detta kommer att ge din kanin några coola fläckar till lounge. Ett annat tips, är att ge en kakel eller sten slat för kaninen att lägga den är mage på. Ventilation kan också vara en styrka av ett trådgolv (Galvanized14 Gauge 1"X1 / 2"), men var noga med att alltid ha viloläge. Om temperaturen klättrar för högt, se till att ta med kaninen inuti eftersom de lätt kan dö av värmeslag vid 82 grader.
  • Se till att din kanin alltid har ett färskt vattenförsörjning i varmt väder.
  • Bild med titeln Vård för en utomhus kanin Steg 10
    5. Göra vintervärmare.Med ett ordentligt isolerat och skyddat hem kan kaniner motstå vinterns kalla, även om du kan överväga att bara hålla dem inuti - åtminstone på natten - under den kallaste året.
  • Innan vintern anländer, reparera kaninens hem, med särskild försiktighet för att åtgärda läckor eller fuktiga fläckar.Fuktig är dålig, och fuktig och kall är särskilt dålig för kaninhälsa.
  • Lägg till ytterligare sängkläder som isolering.Du kan också linja väggar och golv med lager av tidningen.Överväga att täcka områden med fäktning med plastplåt och täcker hemmet med en tarp eller filt på natten.Du vill minska utkast och håll i värme, men se till att du tillåter viss ventilation.
  • Du kan köpa speciella värmare för ett kaninhem, men se till att alla elektriska ledningar är utom räckhåll.Det finns också speciella kaninvärmepuddar, eller du kan bara nestle (säkert stängt) plastflaskor fulla av varmt (inte varmt) vatten i sängkläderna flera gånger per dag.
  • Kolla på din kaninvän oftare än vanligt i kallt väder.Se till att dess vattenförsörjning inte är frusen och ger extra mat för att ge den energi som den behöver för att avvärja kallt väder.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Om vädret blir särskilt dåligt eller om det finns vatten i din kaninbur, så borde du låta kaninen sova inne i huset eller en annan skyddad plats.
  • Om du låter din kanin inuti, var försiktig med att skydda den från hushållens faror som elektriska ledningar.
  • Skrämmande kaniner kommer att få dem att hoppa högt och eventuellt skadade sig, eller kan till och med orsaka hjärtinfarkt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande