Hur man bryr sig om dvärgkaniner

Dvärgkaniner är bedårande husdjur, men de kan vara mycket arbete. Precis som med något annat husdjur, som sätter ett försök att ta hand om dem, givande för både dig och din kanin. För att försäkra dig om din dvärgkanin, se till att du ger det ett bekvämt hem och rätt mat. Dessutom, träna din kanin för att använda en kullkorg, hantera den ordentligt, brudga det ofta och håll det underhänt. Slutligen, få din kanin Desexed och få den ordentlig veterinärvård.

Steg

Metod 1 av 7:
Bostäder och mata din dvärgkanin
  1. Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 1
1. Köp en inomhusbur eller utomhus hutch. Vissa människor gillar att låta sina kaniner strömmar fritt i sitt hem. Det här är dock inte ett alternativ för dig. Hur som helst, din kanin behöver en bur. Denna bur ska vara en plats där den kan vara säker och inte avbruten. Denna bur ska vara minst 4 meter (1.2 m) med 2 fot (0.61 m). Din bur kan ha en plast eller träbotten, men tråd kommer att skada dina dvärgkanins fötter. Denna bur ska fyllas ca 2 tum (5.1 cm) djupt med sängkläder.
  • I buret ska vara en kullkorg, en gömställe, en matskål, höställ och en vattenflaska för varje kanin. Att ha mer än 1 av varje objekt kommer att bidra till att förhindra territoriell konflikt. Ge din kanin en leverans av Timothy Hay hela tiden och se till att den alltid har tillgång till rent vatten.
  • Timothy pellets och grönsaker ska ges en gång om dagen enligt storleken, ålder och vikt på dina kaniner.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 2
    2. Bygga en träningspenna. Du kan lägga pennan ute om din gräsmatta inte befruktas och har inte andra djur med det. Annars kan du ange ett slutet område i huset för att låta din dvärgkaninspel. Men om du bygger en penna inomhus, bör du läsa hur man kan lita på ditt hem.
  • Om du bestämmer dig för att få din kanin utomhus för en del av dagen, lämna den inte obevakad. Det finns många rovdjur som lätt kan komma till det.
  • Tänk på att viss exponering för solljus kan vara bra för din kanin eftersom kaninens kropp kommer att göra vitamin D, vilket är avgörande för starka ben. Men lämna inte din kanin ute för länge i varmt väder eftersom det kan bli överhettat.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 3
    3. Sätt en kullkorg i sin bur. Kaniner tenderar att urinera och defekera i samma område, snarare än över hela sitt bostadsyta. Sätt en kullkorg i sin bur där du märker mest av sin urin och piller finns. Detta kommer att hålla sin bostadsrengörare och kommer också att göra rengöring av buret lättare för dig.
  • Gå med ett organiskt kullalternativ tillverkat av alfalfa, havre, citrus eller papper.
  • Använd inte barrvedspån, eftersom de kan vara skadliga för din kanins lever.
  • Rengör din kanins kullkorg med ättika.
  • Din dvärgkanin kommer att använda sin kullbox mycket mer villigt om den är desexed och om lådan är belägen någonstans privat och skyddad.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 4
    4. Erbjuda ett obegränsat tillförsel av hö. Hö är huvuddelen av någon kanins diet. Din dvärgkanin borde alltid ha en ny, obegränsad leverans av hö som är tillgänglig för honom hela tiden. Foder inte din kanin alfalfa hö som det är dåligt för det. Mata det timothy hö eller någon form av gräs hö.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 5
    5. Foder dina kaninpellets dagligen. Välj ett bra kvalitets kaninmärke av pellets som inte innehåller extra frön eller socker. Undvik müsli typ kaninpellets eftersom din kanin kan välja ut sina favoritbitar och det kan leda till en näringsbrist över tiden. Du bör mata 1/4 kopp (15 gram) pellets per 5 pund (2.3 kg) av kanin. Timothy Hay är bra för kaniner över 7 veckor gamla.
  • Ändra din kaninens mat två gånger om dagen för att hålla den fräsch.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 6
    6. Ge din kanin färsk frukt och grönsaker. Två koppar (72 gram) En dag med gröna ska matas till din kanin. En bit morot, äpple (utan frön), banan eller jordgubbe är en bra behandling för din dvärgkanin. Se till att du undersöker vilka frukter och grönsaker som är säkra för din kanin att äta som vissa kan vara giftiga.
  • Metod 2 av 7:
    Gör kullträning
    1. Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 7
    1. Använd en kull som är gjord för kaniner. Detta kommer sannolikt att vara en kornbaserad eller papperskräp som kommer i form av pellets. Inte bara kommer kullen att suga upp ditt husdjurs urin och avföring, det kommer att vara lämpligt för din kanin att tugga på ibland.
    • Du kan hitta kaninskräp på en lokal djuraffär eller online.

    Dricks: Det är normalt för din kanin att spela i kullrutan, och det kommer sannolikt att sparka kull överallt. Även om detta kan bli irriterande, försök att komma ihåg att din kanin har kul.

  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 8
    2. Placera kullboxen där din kanin redan urinerar. Din kanin väljer naturligtvis en plats att urinera, så lägg kullkassen på den platsen. Ofta kommer det att vara i ett hörn som ligger långt ifrån kaninens mat. Om du lägger kullkassen där ditt husdjur redan går potty, kommer kaninen att gå i lådan.
  • Det är bra att ha en kullkorg i buret och i din kanins lekplats. Detta uppmuntrar din kanin att alltid använda en kullkorg.
  • Om din kanin inte använder kullrutan, ta reda på var det går potty. Flytta sedan rutan till den platsen.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 9
    3. Lägg lite smutsigt sängkläder i kullboxen först. Skopa upp lite poop och urin och placera den i kullboxen. Det smutsiga sängkläderna hjälper din kanin att förstå att urinen går i lådan. Det kommer att lukta urinen i sängkläderna och vet att det är okej att lindra sig i kullkassen.
  • Du behöver bara lite smutsigt sängkläder för att utlösa detta svar i din kanin.
  • Metod 3 av 7:
    Hantera din dvärgkanin
    1. Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 10
    1. Närma din kanin långsamt och gå ner lågt. I naturen är kaniner byte djur, så de skrämmer lätt. Förrätta inte din kanin eller sväva över den. Istället, kom på sin nivå och lugnt rör sig mot det. När du närmar dig, tala med det i en lugnande röst så det vet att du är där.
    • Säg, "hej, kanin. Det är okej."
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 11
    2. Minimera hur ofta du hämtar din kanin. Kaniner gillar inte särskilt att plockas upp, bära eller cuddled, så gör dessa saker så sällan som möjligt. Din kanin kommer sannolikt att vara hoppig, men kan vara villig att sitta stilla på ditt knä efter att ha utvecklat förtroende över tiden. När du håller din kanin, trösta den genom att stödja bakbenen i ena handen och mjukt pressar den mot bröstet med den andra.
  • Välj aldrig din kanin upp vid öronen.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 12
    3. Lägg dina händer under kaninens mage och bakkvartare när du hämtar det. Se till att du stöder bakkvarter så att kaninen inte sparka ut. Det är naturligt för kaninen att sparka benen ut när du försöker hämta det, men det här rörelsen kan skada kaninens ryggrad, vilket potentiellt orsakar en allvarlig skada.
  • Håll alltid en hand under din kanins bakkvartare när du håller den.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 13
    4. Håll din kanin nära din kropp så det känns säkert. Kom ihåg att din kanin är liten och är naturligt rädd. Det kommer sannolikt att bli rädd om du håller den av marken. Att hålla den intryckt nära din kropp kan hjälpa din kanin att känna sig säkrare, vilket gör det mindre troligt att försöka hoppa bort från dig.

    Dricks: Försök inte hämta din kanin tills du vet att den litar på dig. Om din kanin är rädd, kommer dess instinkter att berätta för det att göra någonting för att komma undan, även om det kan bli skadat i processen.

  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 14
    5. Squat ner nära marken för att sätta ner din kanin. Nå inte bara ner med dina armar, eftersom din kanin kan bli väldigt rädd under nedstigningen. Håll din kanin nära din kropp när du squat ner mot golvet. Sedan, långsamt, förläng dina armar och sätt din kanin säkert på golvet.
  • Undvik att låta din kanin hoppa ut ur dina armar, även från en låg höjd. Detta ökar risken för att din kanin kan bli skadad.
  • Metod 4 av 7:
    Grooming din dvärgkanin
    1. Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 15
    1. Kontrollera din kaninens baksida dagligen för att se till att det är rent. Leta efter urin och avföring som fastnar på din kanins päls, vilket kan leda till flugor som lägger ägg och äggkläckning i maggots, speciellt när vädret är varmt. Om du märker någon, använd en fuktig trasa för att torka ditt husdjur rent. Kontrollera sedan din kanins kullbox för att se till att den inte behöver byta.
    • Om du ser någon mjuk poop eller diarré, ta din kanin till veterinären för att se till att det inte är sjuk.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 16
    2. Borsta din dvärgkanins päls 2-3 gånger i veckan med en mjukt borstad borste. Olika typer av dvärgkaniner har olika typer av päls, så borstning kan vara frivillig eller mycket viktig, beroende på din dvärgkanin. Om din dvärgkanin är långhårig, måste du hålla den rena och borsta ut tanglarna regelbundet för att skydda din kanin från att fånga sjukdomar. Om din kanin päls är kortare, bör du fortfarande borsta den för tröstande och bindningsändamål.
  • Borsta din kanin några gånger i veckan tar bort skjulpäls, vilket förhindrar att din kanin ings på pälsen.
  • Använd en kam för att avskräcka problemområden.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 17
    3. Rengör din kaninens öron varje vecka genom att ta bort skräp och torka dem rena. Kontrollera öronen för skräp, som hö eller sängkläder. Ta försiktigt bort eventuella skräp som du hittar med fingrarna eller en fin kam. Använd sedan en ren, fuktig handduk för att försiktigt torka in och utanför örat. Slutligen torka örat med en mjuk, ren trasa.
  • Om du märker någon skräp i din kanins öra mellan rengöring, ta bort det snabbt.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 18
    4. Klipp dina kaninens naglar. Använd skarpa spikklippare speciellt för kaniner för att skära dina dvärgkanins naglar när de blir långa. Linda kaninen i en handduk medan du skär så att du kan hålla en bra håll på det om det blir squirmy. Om du är osäker på hur du ska klippa eller hur mycket du ska skära, gör ett möte för att få din veterinär att göra det.
  • Din kanin kan bli allvarligt skadad om du försöker skära naglarna utan att bli utbildade om hur man gör det. Be din veterinär att visa dig hur innan du försöker göra det själv.
  • Försök aldrig skära dina kanin tänder om de blir för långa. Du kan allvarligt skada din kanin om du trimmer dem för långt. Ta din kanin till din veterinär och de kan säkert fila dem med en speciell burr.
  • Metod 5 av 7:
    Underhålla din dvärgkanin
    1. Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 19
    1. Ge din kanin icke-giftig Kaninleksaker, fågelleksaker, eller hårda plastbarnleksaker. Kaniner är mycket smarta, så de blir lätt uttråkad. Hjälp din kanin att slå Boredom genom att ge det en mängd roliga leksaker, som rattles, plastnycklar och plastbollar. Leta efter leksaker att det kan flytta runt sin bur, liksom leksaker som hänger på toppen eller sidorna av buret.
    • Håll uppsättningar av leksaker så att du kan rotera dem varje vecka. På det sättet har din kanin alltid något nytt och annorlunda att leka med, men du behöver inte fortsätta köpa leksaker.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 20
    2. Erbjuda dina kanin trä leksaker att tugga på. Dina kanins tänder kommer ständigt att växa, så det vill naturligtvis gnida på något att bära ner tänderna. Icke-toxiska träleksaker är en bra lösning på denna fråga, eftersom din kanin kan ha kul medan du också bryr dig om sina tänder.
  • Leta efter vedleksaker på din lokala djuraffär eller online. Köp trä som är märkt för användning med små djur för att se till att det är säkert för din kanin.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 21
    3. Ge din kanin Kartongrör och lådor för att riva upp. Kaniner älskar att riva upp kartong, så du kan ge dina husdjur timmar av underhållning genom återvinning av pappershanddukrullar och lådor. Du kan fylla ett pappersplåt med hö eller bara placera röret i buret och låt din dvärgkanin ha en gå på den. Du kan också göra en kaninhideaway genom att klippa botten av en kartong och skär dörrar och fönster.
  • Ta bort gamla bitar av kartong när de börjar bli smutsiga.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 22
    4. Gör ett ris fyllt ägg. Fyll ett plast påskägg med torrt ris, och sedan varmt lim det stängt. Ge ägget till din dvärgkanin, som kommer att älska att rattla det runt. Men du kanske vill ta bort leksaken på natten, eftersom din kanin sannolikt kommer att hålla dig upp hela natten, rattla ägget.
  • Metod 6 av 7:
    Desexing din kanin
    1. Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 23
    1. Känna igen fördelarna med att få din kanin spayed eller neutraliserad. Även om du bara har en kanin, kan det bli fast att förbättra din kaninens hälsa och personlighet. Om du håller mer än en kanin är det viktigt att de var och en är desexed. Att få din kanin Desexed ger följande fördelar:
    • Minskar risken för vissa cancerformer, särskilt reproduktiva cancerformer
    • Minskar aggressionen
    • Gör kaninen en bättre följeslagare
    • Gör kullträning enklare
    • Eliminerar sprutning i manliga kaniner
    • Tillåter kaniner att säkert leva i par
    • Minskar oönskade kullar

    Dricks: Om du inte planerar på avelkaniner, är det bäst att få dem desexed. Detta hjälper dem att ha ett lugnare temperament övergripande och gör dem mindre känsliga för många sjukdomar. Den största anledningen till att kvinnliga kaniner Desexed är att förhindra livmodercancer, vilket är mycket vanligt hos kvinnor.

  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 24
    2. Neuter en manlig dvärgkanin på så tidigt som 8 till 12 veckors ålder. Dina kanins testiklar kommer att börja gå ner när det är ca 2- till 3 månader gammal. Vid denna tidpunkt kan du ta det till veterinären för att bli neutraliserad. Desexing det tidigt kommer att bidra till att din kanin utveckla aggressiva, territoriella beteenden, som att bita, gräva eller spruta.
  • Separata manliga och kvinnliga kaniner när testiklarna börjar komma ner. Lägg dem inte tillbaka tills hanen har läkt från hans neutering.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 25
    3. Spay en kvinnlig dvärgkanin mellan 4 och 8 månader. Din kvinnliga kanin kommer att börja nå sexuell mognad på 4 månader. Men din veterinär kan vänta tills din kanin är 6 månader gammal för att göra operationen säkrare. Diskutera fördelarna med att vänta med din veterinär för att hjälpa dig att fatta rätt beslut för ditt husdjur.
  • Metod 7 av 7:
    Få veterinärvård
    1. Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 26
    1. Hitta ett litet djurs veterinär att ta hand om din kanin. Din kanin har olika behov än en katt eller en hund, så du behöver en veterinär som vet hur man bryr sig om kaniner. Leta efter en veterinär som annonserar som ett litet djurs veterinär, eftersom de kommer att ha de specialkunskaper som krävs för att behandla kaniner. Dessutom, fråga veterinären om sin utbildning och erfarenhet för att se till att de har en bakgrund i behandling av kaniner.
    • Känn inte obekväma frågar frågor. Din veterinär älskar djur, så de förstår att du vill hitta den bästa möjliga veterinären för ditt älskade husdjur.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 27
    2. Få din kaninvaccinerad. Kanin-hemorragisk sjukdomsvirus är ett potentiellt dödligt virus som har introducerats på olika områden för att hålla kaninpopulationen från att komma ur kontrollen. För att säkerställa att din dvärgkanin inte får det här viruset, få det vaccinerat när det är 4 veckor gammalt och sedan var 6: e månad för resten av sitt liv.
  • Bild med titeln Vård för dvärgkaniner Steg 28
    3. Rit din kanin av parasiter. De enda parasiterna som kaniner tenderar att få är loppor och kvalster / löss. Om du tror att din kanin kan ha loppor, köpta överköpsmedicin som fördel eller revolution är lätta att använda och kommer att åtgärda problemet. Om din kanin reporerar öronen ofta eller har torr hud runt axelområdet, kan det ha kvalster. Ta din kanin till veterinären för att få behandling för kvalster.
  • Kontrollera med din veterinär innan du ger din kanin någon typ av medicinering. De kan ge dig råd om rätt dosering. Om du ger ditt husdjur för mycket medicinering kan det orsaka skadliga konsekvenser.
  • Din dvärgkanin är mycket mer sannolikt att få loppor om du har andra husdjur också, som hundar eller katter som får lopporna först.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Barn under 9 år bör övervakas hela tiden med en kanin.
  • Gör inte höga ljud nära din kanin. Kaniner har känsliga öron.
  • Håll din kanin bort från små hål och under möblerna så att den inte fastnar eller förloras.
  • Se upp för allt som är farligt för din dvärgkanin i ditt hem, som elektriska ledningar och små utrymmen som det kan fastna i.
  • Saker du behöver

    • Stor bur
    • Strö
    • En kaninpenna / sluten område
    • Kattlåda
    • Kaninpellets
    • Färska frukter och grönsaker
    • Kaninleksaker
    • Kanin nagelklippare
    • Mjukborste
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande