Hur man uppskattar svart metall

Svart metall är en kaotisk musikstil som väljer din mörkare, mer primal sida. Men den djuristiska sången och de förvrängda instrumenten kan lämna dig med en förlust för hur man uppskattar denna genre av musik. Om du försöker få mer njutning från din tid som stirrar in i avgrunden som är svart metall, kommer du att dra nytta av att lära sig dess egenskaper, som förbinder med din mörkare sida och bredda din exponering för den. När du har gjort kan du med stolthet kalla en sann acolyt av svart metall.

Steg

Del 1 av 3:
Identifiera egenskaperna hos svart metall
  1. Bild med titeln uppskattar svart metall steg 1
1. Notera sången. Sången i svart metallmusik framkallar en primitiv känsla i publiken genom skrikande, snarling och skrikande. Medan dessa ljud kan gitter i ditt öra först, notera hur de explosiva, gutturalljuden framkallar en vild och drivande atmosfär. Du kanske tänker på sången som en insisterande påminnelse om ett vildt delat förflutet och djuret inom alla människor.
  • Du kanske inte kan relatera till innehållet i sången, men du kan ha en händelse i ditt förflutna som fyller dig med samma primitiva känsla uttryckt av sångaren. Att göra denna förening kan hjälpa dig att ansluta till det emotionella budskapet bakom musiken.
  • Bild med titeln uppskattar svart metall steg 2
    2. Observera bristen på bas och skrikande trebles. Genom hela genren kan du ha märkt en brist på bas medan det övre området, diskanten, är rå och piercing. Detta skapar en upprörd typ av snedvridning som blurs ett ljud med nästa. Denna förvrängning / suddande effekt är avsedd att ge dig en känsla av upphängning i tid.
  • Bild med titeln uppskattar svart metall steg 3
    3. Känna igen rytmen. Snabbmetallens hastighet är generell väldigt snabb, ofta med många upprepade anteckningar som spelas i snabb följd. Denna utdragen effekt kan lägga till den otydliga atmosfären, med de upprepade anteckningarna som lägger en skarp, kontinuerlig spik i förvrängningen.
  • Det engelska hastighetsmetallbandet, giftet, är i stort sett krediterat för att bidra med denna egenskap till den svarta metallgenren. Genom att lyssna på gift och andra hastighetsmetallband kan du få en bättre förståelse av och uppskattning för svart metall.
  • Bild med titeln uppskattar svart metall steg 4
    4. Upptäcka vanliga teman. Till skillnad från många andra typer av metall är svart metall anmärkningsvärd för sin starka ståndpunkt mot samtida etablerad religion, särskilt kristendomen. Denna motkultur kan reflekteras lyriskt i form av satanism, medeltida hedendom eller andra typer av för kristen religion.
  • Många svarta metallband använder också de mytiska fantasierna av författare, som j.R.R. Tolkien, författare av Sagan om ringen. Det är troligt att du hittar att några av namnen som används i dina favorit svarta metallsånger hänvisar till tecken eller platser i Tolkiens böcker.
  • Anton Lavey skrifter, grundare av Satans kyrka, är också framträdande i svart metall. Du hittar de grundläggande principerna av satanism utbredd genom svart metallkultur.
  • Ett annat tema du vill vara på utseendet på är användningen av språk som längtar efter en återgång till tider länge sedan förflutet. Detta kan manifestera i form av medeltida kläder, praxis eller anakronistiska handlingar, som djurets offer.
  • Bild med titeln uppskattar svart metall steg 5
    5. Definiera genren för dig själv. Sorten inom svart metall gör det notoriskt svårt att klämma ner exakta funktioner, men det finns många likheter genom genren. Du måste komma överens med det faktum att inte bara finns det många olika typer av svart metall, men det finns också många olika åsikter om vad svart metall är. Inom genren finns det två huvudläger:
  • Puristerna. Du hittar att dessa fans revere genren i sin ursprungliga, underjordiska form. Om du befinner dig mer dras till den råa, raka stilen av icke-vanlig svart metall, kan du vara medlem i denna grupp.
  • Inkluderarna. Dessa typer av fans använder en mycket bredare definition för svart metall. Om du njuter av den råa tunnelbanan men tycker att det är lika svart metall som det mer tekniska arbetet som produceras av vanliga band, är det troligt en inkluderande.
  • Del 2 av 3:
    Knackar in i din svarta metall själ
    1. Bild med titeln uppskattar svart metall steg 6
    1. Ta sig in i karaktär, svart metallstil. Många svartmetallkonstnärer bär kläder som liknar bonde eller ädla klädseln i de mörka åldrarna, men du kanske också vill prova spikade kragen, läderartiklar eller militära tema outfits. För tillbehör kan du tänka på att lägga till en upp och ner kors halsband eller smycken som speglar hednisk eller satanistisk kultur, som pentagrammet eller triskelionen.
    • Shedding din normala, hum-trum kläder kan hjälpa dig att omvandla din tankegång från den dagliga mentaliteten till en som är mörkare och edgier. Detta kan också hjälpa dig att känna dig mer på plats när du deltar i Black Metal Events.
  • Bild med titeln uppskattar svart metall steg 7
    2. Anslut med kulturen. Det kan finnas svarta metallstänger eller arenor runt dig där du kan träffa likasinnade fans. Om det inte är ett alternativ där du bor, kan du gå med i Black Metal Message Boards eller Online-samhällen för att bli en mer aktiv del av gemenskapen och kulturen.
  • Att delta i Black Metal-samhället kan hjälpa dig att förstå och internalisera många av kulturens känslor i stort. Men som individualism är en noterad funktion av svart metall, kanske du också vill tänka på kulturen när det gäller vad det betyder för dig.
  • Bild med titeln uppskattar svart metall steg 8
    3. Delta i en live-prestanda. Du bör vara beredd på de ofta grusta teatronerna som ofta är involverade i en svart metallutställning. I vissa fall kan det här innebära dödande av djur, som får eller grisar, på scenen. Ibland kommer band att kasta delar av ett slaktat djur i publiken.
  • Om våld mot djur eller representation av blod och gore stör dig, kanske du vill undvika en levande svart metallprestanda. Du kan dock fortfarande njuta av det svarta metallljudet på CD eller genom att ladda ner dina favoritalbum.
  • Volymen vid liveföreställningar kan vara ganska högt, så du vill vidta åtgärder för att skydda din hörsel. I många fall kan du köpa ett par lämpliga öronproppar på din lokala drogbutik för detta ändamål.
  • Bild med titeln uppskattar svart metall steg 9
    4. Läs populära svarta metallpåverkan. För att få en bättre förståelse för svart metall och hur det handlar om dig, kanske du tycker att det är bra att läsa några av det material som vanligtvis hänvisas i genren. Därmed kan du upptäcka att texterna annars inte är oförståliga att ta en ny personligt tillgänglig betydelse.
  • På grund av de tunga sataniska influenserna kanske du vill dyka in i Anton Lavey-skrifterna. Men de anti-kristna elementen i svart metall gör också Nietzsches berömda arbete, Antikristen, användbart att veta.
  • För att få en fullständigare förståelse av medeltida allusioner i svart metall, kanske du vill läsa Tolkiens Sagan om ringen, Beowulf, Dante Den gudomliga komedin, de Äldste Edda, och mer. Dessa böcker ger dig ett bättre perspektiv på de gamla dagarna som många svarta metallartister önskar att återvända.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra din svarta metallprov
    1. Bild med titeln uppskattar svart metall steg 10
    1. Utforska First Wave Bands. Den första vågen av svart metall ägde rum på 1980-talet och etablerade många av genreens ljudegenskaper. Det råa, opolerade ljudet av dessa band kommer att ge dig inblick i hur svart metall har förändrats under åren och huruvida du föredrar det lägre produktionsvärdet högt uppskattat av purister eller det mer tekniska ljudet som uppskattas av inklusiverna.
    • Det finns många band du kan välja att lyssna på medan du undersöker den första vågen av svart metall. Vissa band att överväga inkluderar Bathory, Hellhammer och Celtic Frost.
  • Bild med titeln uppskattar svart metall steg 11
    2. Gräva i den andra vågen. Denna era i svart metall finner sina rötter i början av 90-talet och leddes av många då-framstående norska band. Vid den här tiden började genren definiera sig mer snävt, men många divisioner om vad som var "Sann" Svart metall kvarstod.
  • Några anmärkningsvärda andra vågar svart metallgrupper inkluderar Karpatiska skog, Darkthrone, kejsare, Gorgoroth, Immortal, Mayhem och Satyricon. Du kan hitta den andra vågen mest lämplig för din svarta metallsmak.
  • Bild med titeln uppskattar svart metall steg 12
    3. Hitta din favorit undergenre. Inom svart metall hittar du många undergenrer, och några av dessa kan vara mer välsmakande för dig. Eftersom varje undergener belyser en annan funktion inom svart metall, kan fokus på dessa också hjälpa till att fördjupa din förståelse av genren som helhet. Några undergenrer du kanske vill titta på inkluderar:
  • Omgivande svart metall. Denna undergenre kan vara mindre slipande än andra sorter. I många fall innehåller det starka atmosfäriska ljud för att ge en drömlik känsla till sin musik. Två artister som är framträdande i denna subgenreomegalloch och vargar i tronrummet.
  • Svart `n roll. Denna version av Black Metal kombinerar stilar av Hard Rock, Glam Rock, och lägger till ett streck av rock `n roll. Några exempel på Black `N Roll inkluderar Kvelertak, Vreid och Khold.
  • Symfonisk svart metall. Du kommer att upptäcka att denna stil använder mer symfoniska och instrumentella ljud i sin produktion. Några exempel på instrument som kan användas inkluderar piano, violin och cello.
  • Tips

    Det finns flera dokumentärer du kan överväga att titta på att få en bättre uppskattning av svart metall. Detta inkluderar filmer som Tills ljuset tar oss och Ren jävla mayhem.
  • Svart metall typiskt en underjordisk musikscene. Många band som har uppnått mainstream framgång betraktas dåligt av hardcore Black Metal Communities.
  • Den slaviska scenen är mycket inflytelserik för hedniska svarta metallband. Några exempel inkluderar band som Nokturnal Mortum, Drudkh, Hate Forest, Astrofaes, Kroda, BLOD OF KINGU OCH GRUELAND.
  • Svart metall produceras ofta avsiktligt med lågt produktionsvärdet. Många svarta metallalbum, speciellt från den första vågen, låter som de spelades in med minimal utrustning.
  • Varningar

    Även om de flesta svarta metalltyrics täcker ett brett spektrum av ämnen, det finns några band i genren som är neo-fascistiska. Om det här är ett känsligt ämne för dig kanske du vill vara selektiv i den svarta metallen du lyssnar på.
  • Levande svarta metallföreställningar kan vara mycket gory. Vissa band, som Watain, använder faktiska djurkroppsdelar som rekvisita och kasta blod i mängden. Andra band har varit kända för självmjuk och belysningsbränder.
  • Vissa extremistiska svartmetallartister var kända för att bränna kyrkor och döda människor och straffades i enlighet därmed. Du borde aldrig äventyra din personliga säkerhet eller framtida.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande