Hur man klär sig för en 80-talsparti

Temafester är populära och roliga.Du kan hitta dig själv uppmanad till en 80-talsparti och har ingen aning om vad du ska ha på festen.Att använda dessa tips för att återuppliva utseendet och känslan av det roliga och groovy 1980-talet kan hjälpa dig att passa in eller till och med bli partiets prat!

Steg

Metod 1 av 4:
Gör din egen outfit
  1. Bild med titeln klänning för en 80-talsparti steg 3
1. Blanda och matcha färger.Många 80-talet Fashionistas gick för djärva, ljusa färgkombinationer.Neonfärger var särskilt populära.
  • Matcha din topp och botten och lägg till en pop av kontrasterande färg.Till exempel kan elektriska blåbyxor och topp accenteras med ett ljust gult eller rosa bälte och tjockt örhängen.
  • Kontrast dina ljusa färger.Om du inte har en matchig outfit, kan du också lägga olika ljusa färger tillsammans.Försök att blanda tre eller fyra olika färger som är alla olika men alla ljusa.
  • Bright tights kan bäras under en minikjol och toppad med legwarmers av en annan färg.
  • Bild med titeln klänning för en 80-talsparti steg 1
    2. Forma din outfit.80-talet var en tid för experiment med många olika stilar.Kvinnors stilar tenderade att vara stora på toppen och liten på botten.En överdimensionerad skjorta var ofta parad med en minikjolja eller tätt monterade byxor eller leggings.
  • Om du inte har överdimensionerade toppar eller undersatta bottnar, försök att titta på dina föräldrars garderob (de kan till och med ha egentliga kläder från 80-talet).Yngre syskon kan ha täta kläder som är för små för dig som du kan låna för botten.
  • Bild med titeln klänning för ett 80-talsparti steg 2
    3. Hitta eller göra axelkuddar.Axelkuddar var mycket populära i kvinnokläder.Ju större axelkuddarna desto bättre.Om du inte har en tröja med axelkuddar, försök att fylla din tröja med någon form av vaddering.
  • Bild med titeln klänning för en 80-talsparti steg 4
    4. Prova 80-talet punk look. Ett annat tillvägagångssätt är att gå för mer av en 80-tals punk look, vilket skulle innebära mycket svart och denim.
  • Ha på sig minst två olika denims.Män hade vanligtvis denimbyxor med denimjackor.Kvinnor bar denim miniskirts med en denimjacka.Män och kvinnor brukar ha en tät tröja under denimjackan.
  • Kombinera denim och spets.En klassisk 80-tals look är en spets topp parad med denim syra-tvätt jeans eller en denim miniskirt.Kontrasten av drastiskt olika material är en nyckelfunktion i 80-talets stil.
  • Bild med titeln Klänning för 80-talspartiet Steg 5
    5. Bära atletiska kläder.Atletiska kläder var också populära på 1980-talet.Men de tenderade att vara mycket mer matchande än moderna atletiska kläder.
  • Puffiga atletiska byxor och en matchande jacka parad med några sneakers kan vara en perfekt 80-tals utseende.Även om de kan vara svåra att hitta, är sammet eller velour sweat set att föredra.
  • Ett annat tillvägagångssätt för atletiskt slitage är den ikoniska 80-talet Workout Se: en leotard, tights och legwarmers.Alla i kontrastära ljusa färger är att föredra.
  • Metod 2 av 4:
    Hitta vintage kläder
    1. Bild med titeln klänning för en 80-talsparti steg 6
    1. Besök din lokala sparsamhetsbutik.Det bästa sättet att hitta bra 80-stilskläder är att hitta autentiska kläder från 80-talet.Sparsamhetsbutiker kan vara skattkroppar för klibbiga, föråldrade stilar, så de borde vara ditt första stopp.
  • Bild med titeln Klänning för 80-talspartiet Steg 7
    2. Leta efter specifika kläder som var populära.Några ikoniska 80-talsartiklar att leta efter specifikt är medlemmarnas bara jackor, fallskärmsbyxor, sura tvättade eller färgade jeans, skjortor med stora logotyper på dem, miniskirts, benvärmare, stretchbyxor med stirrups, enstaka hoppare och denim jackor.
  • Bild med titeln klänning för ett 80-tals parti steg 8
    3. Leta efter material som var populära på 80-talet.Blandning av olika material var mycket populärt på 80-talet.Försök hitta kläder som är läder, denim, sammet, velour eller spets.Sätt ihop några visuellt kontrasterande material.
  • Leta efter ljusa färger och wacky-utskrifter.
  • Fråga äldre människor på sparsamheten om de tror att de saker du har valt verkar som om de är från 1980-talet.
  • Bild med titeln klänning för en 80-talsparti steg 9
    4. Fråga äldre släktingar om 80-talskläder.Du kan bli förvånad över vad folk kommer att hålla lagras på deras vinden eller källare.Fråga några familjemedlemmar eller grannar som var i tonåren eller början av 20-talet på 1980-talet (född i mitten av 1960-talet) om de har några av sina gamla kläder för att låna.
  • Metod 3 av 4:
    Styling ditt hår
    1. Bild med titeln klänning för ett 80-tals parti steg 10
    1. Gå stor eller stanna hemma.80-talet präglades av stort hår.Människor med rakt hår har ofta Perms, som permanent krullade sitt hår.Men håret kan tillfälligt göras stort med en kam, hårspray och lite tålamod om du reta ditt hår.
  • Bild med titeln klänning för ett 80-talsparti steg 11
    2. Krympa eller krulla ditt hår.En krympare är en speciell typ av platt järn som krymplar vågor i ditt hår med hög värme.Krympning kan vara lite tidskrävande, men det kommer att ge dig en bestämd 80-talsflair, och det kommer att göra det flattaste håret mycket mer voluminöst.Curling ditt hår med ett krulljärn eller curlers och slänger den med fingrarna och applicerar hårspray kan också vara ett bra sätt att göra ditt hår större.
  • Bild med titeln klänning för en 80-talsparti steg 12
    3. Bära en mullet.Även om mullet är mest ansett som en mäns frisyr (exemplifierad av ikonisk landsångare Billy Ray Cyrus), på 80-talet, hade män och kvinnor sitt hår i mullets.
  • Om du inte vill klippa ditt hår i en mullet-stil, kan du hitta en mullet peruk på en festbutik.Du kan också kunna skära en lång peruk i en mullet-stil.
  • Var noga med att berätta för alla att din frisyr är "affärer på framsidan" och "en fest i ryggen."
  • Bild med titeln klänning för ett 80-talsparti steg 13
    4. Bära en sidostil.Oavsett om ditt hår är rakt eller lockigt, är en sidostil en klassisk 80-tals frisyr.Större är alltid bättre, så om du kan krulla eller reta ditt hår innan du sätter det i en sidostil, kommer det att se ännu mer äkta.
  • Metod 4 av 4:
    Accessorizing your look
    1. Bild med titeln klänning för ett 80-talsparti steg 14
    1. Skär fingrarna ur handskar.Fingerless handskar var mycket populära, särskilt när det är parat med en mer punk look med denim och spets.Spetshandskar är att föredra, men några handskar kommer att fungera.
  • Bild med titeln klänning för ett 80-talsparti steg 15
    2. Bära stora örhängen.Örhängen behöver inte matcha varandra.Bär två olika stora örhängen - för en man eller en kvinna-var ganska populär.Om de är en ljus färg som antingen matchar eller kontrasterar din outfit, ännu bättre!Om ingen chunky färgglada eller fjäderörhängen är tillgängliga, kommer guldhängen örhängen att fungera.
  • Bild med titeln klänning för ett 80-talsparti steg 16
    3. Hitta chunky halsband.Upprepa.Layering på många olika chunky halsband hjälper till att skapa en punk 80s utseende.Tjocka kedjor eller pärlor var populära, och införandet av en crucifix var också vanligt.Ju mer halsband, desto bättre.Du kanske också vill lagra på flera olika typer av armband och chunky armband i kontrastmetaller.
  • Bild med titeln Klänning för 80-talspartiet Steg 17
    4. Bära stora solglasögon.Stora solglasögon med plastfälgar var mycket populära i decenniet, även inomhus eller på natten.Billiga barns solglasögon med ljusa hörlurar är mycket lik populära 80-tals solglasögon.Guld-rimmade glasögon var också populära och kan ofta hittas på festbutiker.
  • Bild med titeln klänning för ett 80-talsparti steg 18
    5. Applicera 80s makeup stilar.Klassisk 80-talsmakeup inkluderade mörk läppstift (för kvinnor och för punk män!) och mycket ljus ögonskugga.Ögonskuggan kan appliceras över hela locket, till ögonbrynen.Några 80-tals kändisar experimenterade med flera ögonskuggfärger på en gång, vilket gör två till tre färgblock.
  • Bild med titeln klänning för en 80-talsparti Steg 19
    6. Bära ett svettband. Ett brett svettband över ditt hår (helst över en mullet) ger dig ett 80-tals utseende.Detta tillbehör fungerar bäst med 80-talets träningsklänning: antingen en matchande velour sweatsuit eller leotard / tights / legwarmer kombination.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte har något för din kostym, försök att ersätta det med något liknande. Till exempel, om du inte har legwarmers än du kan ersätta dem med knähöga strumpor.
  • Var wacky och roligt gå för intressant. Var noga med att bära neonrosa, mörkröd eller mörk lila läppstift.
  • Överdriver din 80-tals utseende.Poängen på en 80-tals parti är att ha kul och vara wacky.
  • Ljusa nagellack och speciellt fluorescerande naglar, alla samma färg - orange, gul eller grön.Färgen behövde inte matcha din outfit.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande