Hur man får håret runt ditt ansikte

Fjädrar ditt hår är ett av de enklaste sätten att visa upp ditt ansikte. Det är ett bra val för ett retro utseende, och du kan även prova med en modern twist genom att använda mindre produkt och skilja ditt hår till sidan. Om du redan klippt ditt eget hår kan du lära dig att lägga till fjädrar till lager runt ditt ansikte. Tänk på att du behöver skiktigt hår Om du vill klippa en fjädringseffekt. Du kan dock fortfarande fjäderdelar av ditt hår utan att klippa det. Försök att odla dina smällar för att smickra ansiktsformen, eller fjädrar naturliga lager runt ditt ansikte.

Steg

Metod 1 av 3:
Lägga till fjädrar till skiktat hår
  1. Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 1
1. Tvätta och torka ditt hår tills det är fuktigt. Du bör alltid klippa ditt hår när det har blivit nyligen tvättat. Annars kan olja och produktuppbyggnad störa din snitt. Du kan tvätta och skicka det som vanligt. Efteråt, torka ditt hår tills det inte längre dricker. Torka inte det hela vägen - bara få det fuktigt! Fuktigt hår är mycket lättare att arbeta med än antingen vått eller torrt hår.
  • Håll en sprayflaska fylld med varmt vatten i närheten så att du kan hålla håret fuktigt när du skär.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 2
    2. Kamma ditt hår ut. Kamma försiktigt ditt hår tills det ligger platt och har inga tangles. Detta hjälper dig att skära håret korrekt och jämnt. Om du har bräckligt eller mycket lockigt hår, applicera ett litet hårserum eller inlämningsbehandling innan du börjar kamma, hjälper till att förhindra brott.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 3
    3. Dela ditt hår. Om du går för en retro 1970-talet titta, dela ditt hår i mitten. Om du vill ha något lite mer modernt, dela ditt hår till sidan. Vardera sidan är bra, och om du inte är säker på vilken typ av del du vill, kan du bara gå med din vanliga del!
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 4
    4. Dela håret i små sektioner. För att få jämn sektioner, börja med att spåra en linje från ett öra till den andra över toppen av ditt huvud med hjälp av en råtta svanskam. Använd stylistklämmor för att säkra varje sektion medan du arbetar. Sedan spåra en andra rad från pannan till nacken. Detta kommer att producera fyra kvadranter. Dela varje kvadrant i hälften för att få åtta lämpligt portionerade sektioner.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 5
    5. Håll slutet av varje sektion mellan två fingrar. Skjut ditt index och mittfingrar runt en av sektionerna och dra långsamt ner tills fingrarna är om /2 tum (1.3 cm) bort från tipsen. Dina fingrar ska hålla ditt hår som ett par sax.
  • Var noga med att använda din icke-dominerande hand! Annars måste du byta händer för att skära ditt hår.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 6
    6. Dra ditt hår bort från ditt ansikte och vrid. Fjädrat hår ska stylas pekar bort från ansiktet. Dra avsnittet av håret bort från ditt ansikte och vrid det - det här hjälper de fjädrade lager som ramar ditt ansikte naturligt.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 7
    7. Använd fjädringsskärmar för att skära hårets tips. Ta ett par fjädrande skär i din andra hand och snip i ändarna av ditt hår. Dina snitt bör peka vertikalt istället för horisontellt för att få ett fjädrande utseende. Skär inte för mycket - du borde inte ta bort mer än /8 tum (0.32 cm) högst.
  • Om du inte har fjädrande skär, kan du använda en frisyrs rakhyvel. Använd inte vanliga saxar. De kommer inte att ge ditt hår en fjädrade effekt.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 8
    8. Gör slumpmässiga nedskärningar längs ditt hårs tips. För att få ett fjädrande utseende, gör dina vertikala skärningar lite olika längder och vinklar. Ändarna på ditt hår ska se ut som en zigzag snarare än en rak linje.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 9
    9. Upprepa med de andra avsnitten. Gör samma sak för alla andra delar av ditt hår. För baksidan, sänk huvudet något och håll hamnen framför en spegel så att du kan se den.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 10
    10. Torr och stil ditt hår som vanligt. Du kan lägga till en fjädrande stil ovanpå klippan om du vill, men även om du bara torkar håret och bär det i din vanliga stil, kommer det fortfarande att ha en fjädrande effekt.
  • Metod 2 av 3:
    Fjädrar dina smällar
    1. Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 11
    1. Tvätta och torka ditt hår. Du kan få en fjädrande look bara genom att styla ditt hår istället för att klippa eller lägga till lager till det. Börja med att tvätta och torka ditt hår som vanligt.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 12
    2. Kamma dina bangs ut. Borsta ditt hår och dela det som vanligt, men var försiktig med att kamma dina bangs ut tills de är så släta och raka som möjligt. Alla tangles kommer att dyka upp i dina fjädrar, så se till att de är kammade!
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 13
    3. Applicera hårgel eller mousse. Använd stylingprodukt för att hålla det stabilt medan du stilar det. Du kan använda gel eller mousse, beroende på vilket som fungerar bättre för din hårtyp. Om du har hår som har svårt att hålla sin form, kan du behöva mer produkt än någon med naturligt texturerat hår.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 14
    4. Rulla dina bangs ut med en rund borste . Ta en rund pensel och rulla dina smällar över och runt det. Dra ditt hår över mittlinjen i ditt huvud. Borsten ska ligga bakom håret, och ändarna ska skjutas mot spegeln. Du kan använda vilken storlek borste du vill, men en mindre borste kommer att skapa snabbare lockar.
  • Om du delar ditt hår ner i mitten, håll bara borsten i mitten av pannan.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 15
    5. Flytta en hårtork från dina rötter till slutet tills dina smäll är helt torra. Arbeta borsten upprepade gånger från dina rötter till dina ändamål, följ den nära med din torktumlare. Håll den här processen att gå tills all fukt har avdunstats från dina smällar. Värmen hjälper till att hålla stilen i och skapa en fjädereffekt. När du har slagit det, var försiktigt rulla borsten.
  • Kom ihåg att hålla torken rör sig. Att hålla torktumlare stationär kan bränna eller skada ditt hår.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 16
    6. Separera ändarna av dina smällar med fingrarna. Använd fingrarna för att försiktigt fjädrar ändarna av dina smällar. Bra bara några strängar i taget med fingertopparna och dra ändarna av dina smällar lätt i motsatta riktningar. Upprepa tills dina smällar är fjädrade.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 17
    7. Lås i din frisyr med hårspray. Spraya hårspray på dina smäll för att hålla dem på plats. Använd inte för mycket eller spray för nära - det kommer att göra dina slag för styva.
  • Metod 3 av 3:
    Fjädrande lager runt ditt ansikte
    1. Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 18
    1. Tvätta och torka ditt hår. Du kan få en fjädrande look bara genom att styla ditt hår istället för att klippa eller lägga till lager till det. Börja med att tvätta och torka ditt hår som vanligt.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 19
    2. Kamma ditt hår ut. Se till att ditt hår är helt fri från tangles och ljuger så platt som möjligt mot ditt huvud. Det är mycket lättare att fjäderhår på det här sättet!
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 20
    3. Dela ditt hår. Om du går för en retro 1970s utseende, dela ditt hår i mitten. Om du vill ha något lite mer modernt, dela ditt hår till sidan. Vardera sidan är bra!
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 21
    4. Separat och klipp en sektion av hår på varje sida av ditt ansikte. Separera ett avsnitt ca 2 tum (5.1 cm) bred på varje sida av ditt ansikte. Använd stylistklämmor nära roten för att hålla dem bort från resten av ditt hår.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 22
    5. Applicera hårgel eller mousse (tillval). Om ditt hår är väldigt vågigt eller lockigt, sätt i någon stylingprodukt för att hålla det stabilt medan du stilar det. Du kan använda gel eller mousse, beroende på vilket som fungerar bättre för din hårtyp.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 23
    6. Rulla varje sektion runt en rund borste framåt och ut från ditt ansikte. Ta bort klippen och ta en rund borste och rulla varje sektion runt den. Håret ska rullas över borsten och bort från ditt ansikte.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 24
    7. Blås-torr mot borsten tills ditt hår är torrt. Blåsa ditt hår, arbeta borsten från dina rötter till dina tips och följ noggrant med din torktumlare. Fortsätt arbeta borsten och torkaren över håret tills det är helt torrt. Värmen hjälper till att hålla stilen i och skapa en fjädereffekt. När du har slagit det, var försiktigt rulla borsten.
  • Håll inte torktumlare stationär över en given sektion av hår. Detta kan leda till bränning eller skada på dina lås.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 25
    8. Curl sektionen med ett krökjärn eller curlers. Om du väljer att inte stil med en hårtork behöver du extra hjälp för att hålla krullen i. Använd ett krökjärn eller curlers för att hålla krullen. Curling-järnet ska endast användas på torrt hår.
  • Om du använder ouppvärmda curlers måste du vänta över natten för att se någon effekt.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 26
    9. Separera ändarna på ditt hår med fingrarna. Använd fingrarna för att försiktigt fjädrar ändarna av dina smällar. Bra bara några strängar i taget med fingertopparna och dra ändarna av dina smällar lätt i motsatta riktningar. Upprepa tills du har fjädrat alla ändar av ditt hår.
  • Bild med titeln Fjäderhår runt ditt ansikte Steg 27
    10. Lås i din frisyr med hårspray. När du är klar, spraya en lätt dimma av hårspray över hela ditt hår. Detta kommer att hjälpa till att hålla din fjädrande hopp och lyftas från ditt ansikte.
  • Om ditt hår är mycket bra kan du behöva spruta hårsprayen medan ditt hår fortfarande är i curlers.
  • Saker du behöver

    • Fjädrande saxar eller frisyrens rakhyvlar
    • En sprayflaska full av vatten
    • En rund borste
    • Hårtork
    • Curling järn eller hår curlers
    • hårsprej
    • Styling gel eller mousse
    • Hårkam
    • Stylistklipp

    Tips

    Om du aldrig har klippt ditt eget hår, kan det vara en bra idé att gå till en salong istället eller träna på peruker innan du försöker få ditt eget hår.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande