Hur man gör 80-talsmakeup och hår

Stort hår. Ljus ögonskugga. Massor av rodnad. Hår och smink på 80-talet var djärva och överst på det bästa sättet! För att hjälpa dig att skapa ditt 80-inspirerade utseende, har vi sammanställt en lista över det bästa hår- och sminktipsna vi kunde hitta. Vi börjar med att gå igenom en 80-talsmakeuprutin och avsluta med en mängd fantastiska frisyrer du kan välja mellan. Ha en blast och glöm inte hårsprayen!

Steg

Metod 1 av 13:
Applicera full täckningsfundament över hela ditt ansikte.
  1. Bild med titeln Berätta när du ska kasta ditt gamla smink steg 7
1. Använd flytande foundation som matchar din hudton för en felfri bas. På 80-talet var trenden för hud ett flöjt, felfritt utseende som inte var för matt eller för glödig. Använd en grundborste eller sminksvamp för att buff din favorit full täckningsfundament över hela ditt ansikte.
  • För ett smidigt, por-mindre utseende, använd primer före din foundation.
  • Applicera full täckning concealer under dina ögon för att täcka mörka cirklar. För en ljusande effekt, använd concealer som är 1 skugga lättare än din naturliga hudton.
Metod 2 av 13:
Lägg till ljusrosa rodnad till dina kinder.
1. Ljusrosa Blush var standarden för de flesta 80-talet utseende. Börja högt på din kindben och svepa färgen längs benet och upp, hela vägen till ditt tempel. När du slår ditt tempel, använd cirkulära rörelser för att blanda rodet mot din hårlinje.
  • Om det är lättare, börja använda rodna i ditt tempel och borsta ner längs din kindben i en "C" -form.
Metod 3 av 13:
Få en glam rock look med djärv blå ögonskugga.
1. Prova pulserande blå eller ljus rosa ögonmakeup för högt drama. Använd den mest pigmenterade ögonskuggan du kan hitta! Täck hela ditt ögonlock med mediumblå eller rosa och blanda det upp till dina pannor. Borsta färgen under dina ögon för att definiera de nedre fransarna. Sedan sopa en mörkare version av den ursprungliga nyansen i din veck och på den yttre delen av ditt ögonlock, blanda ut till dina tempel. Avsluta med djärvt rosa läppstift.
  • För en blondie-vibe, prova mauve eller mörk rosa ögonskugga. Hennes kinder och ögon matchade ofta, så du använder din rodnad som ögonskugga! Avsluta med matt eller frostat rosa läppstift.
  • För mer Glam Rock Inspiration, kolla bilder av Grace Jones och Glam Metal Bands som Def Leppard, Mötley Crüe, eller kyss.
  • För super skarpa, vinklade kinder, konturera dina kinder med bronzer innan du lägger till rodnad på toppen.
Metod 4 av 13:
Använd ljus ögonskugga för en 80-tals popstjärna vibe.
  1. Bild med titeln dra av med Neon Eyeshadow Steg 5
1. Mimic 80s popikoner med neon ögon smink och ljus röd läppstift. Ljus orange, gul och neon är alla stora ögonskugga val, speciellt om din inspiration är Cyndi Lauper. Använd ljus orange över alla lock och ljusgul höger under dina panna ben för att göra dina ögon pop. Popstjärnor som Madonna och Cyndi Lauper rockade vanligtvis en djärv röd läpp.
  • För mer 80-talet popikon inspiration, kolla bilder av popstjärnor som Pat Benatar och Pojke George.
Metod 5 av 13:
Stick med neutrals för ett Molly Ringwald-inspirerad utseende.
1. Använd brun ögonmakeup och avsluta med en rödaktig orange eller naken läpp. Att skapa Mollys blick i Frukostklubben, Applicera en medium brun ögonskugga på dina lock och linjer dina övre och nedre lash linjer med mörkbrun eyeliner. Avsluta utseendet med naken läppstift, som mjuk brun eller naturlig ros, för ett lowkey look. För att förstärka glamouren lite, använd en klassisk röd eller bränd orange läppstift i stället.
  • Molly sportade ofta glänsande läppar, så avsluta med en glans av glans över läppstiftet.
Metod 6 av 13:
Välj mörk ögonskugga för en goth eller punk-vibe.
1. Gå med svart, midnattblå eller djup lila ögonmakeup. Täck ditt lock i djupblå eller en mörk iriserande lila nyans. Arbeta sedan en mörk plommon eller indigo i din veck. Slutligen definiera din veck ännu mer med en grå eller kolögonskugga för att skapa det en punk eller gotisk atmosfär.
  • För läppstift, prova en djup burgundy, lila eller svart nyans. En super djup brun skulle fungera bra.
  • För mer inspiration, kolla bilder på 80-tals ikoner som Siouxsie Sioux och Nina Hagen.
  • Om du är en kille, kolla bilder av Robert Smith av botemedel mot inspiration. Han hade ofta mörk ögonmakeup och rörig röd läppstift.
Metod 7 av 13:
Avsluta med svart mascara och djärv eyeliner.
1. Använd någon mörk eller djärv eyeliner penna i din lägre vattenlinje. Svart skulle vara helt på punkt för 80-tals utseende, men du kan också använda en eyeliner penna som matchar din ögonskugga för att göra färgen ännu mer dramatisk. Lägg till 2 lager mascara för att avsluta din 80-tals ögonblick.
  • Blå och kricka var särskilt populära eyeliner färger på den nedre lash line, speciellt för glam och pop stjärna utseende.
  • Om du vill ha en ljus, vild utseende, prova lila, grön eller blå mascara.
Metod 8 av 13:
Definiera dina ögonbryn med pennpenna.
1. 80-talet var vanligtvis mörka, definierade och lite buskiga. Välj en pennpenna som är en nyans mörkare än din naturliga panna. Använda ljus, fjädrande slag, fyll i och definiera varje ögonbryn med din pennpenna för ikoniska 80-talet.
  • Använd en spoolie för att kamma genom varje panna och blanda alla hårda linjer.
  • Du kan också använda pulverpulver eller ens ögonskugga för dina pannor - vad du än har på hand kommer att fungera.
Metod 9 av 13:
Krympa ditt hår för den ultimata köpcentret.
1. Torka ditt hår helt innan du börjar. Klippa det mesta av ditt hår upp på toppen av ditt huvud förutom bottenskiktet. Ta en 1-2 i (2.5-5.1 cm) Sektion av hår, skjut det mellan krympplattorna nära dina rötter och tryck ner i 5 sekunder. Släpp håret, flytta ner till nästa avsnitt och krympa igen. Krympa varje sektion topp till botten, sedan reta ditt hår försiktigt och låsa stilen på plats med hårspray.
  • Du kan fortfarande köpa Crimpers online och i Big Box-butiker.
Metod 10 av 13:
Torrt lockigt hår med en diffusor för mycket volym.
1. Börja med handdukstorkat fuktigt hår och applicera hårgel. Använd ungefär en kvart stor mängd hårgel och sprida det över hela ditt hår från rot till tips. Montera din hårtork med en diffusor, vänd huvudet och vrid försiktigt ditt hår när du diffunderar. När ditt hår är torrt, vänd huvudet igen och sätt på ditt utseende med hårspray.
Metod 11 av 13:
Curl ditt hår i ringletter för att efterlikna en 80-talsperm.
  1. Bild med titeln Style kort hår för tjejer Steg 3
1. Använd A /4 i (0.64 cm) Curling Wand för att få super tight curls. Torka håret helt och borst ut det. Börja på framsidan, ta en 1 i (2.5 cm) Sektion av hår och linda det tätt runt curlingstaven. Vänta i 3-4 sekunder och släpp curl. Flytta till nästa1 i (2.5 cm) Sektion och upprepa. Fortsätt att göra täta ringläter över hela huvudet. Ge ditt hår lite reta och sätt den med hårspray.
  • För att minimera skador från att reta ditt hår, arbeta en volumiserande produkt i ditt hår först, som havsaltspray eller torrschampo. På det sättet behöver du inte reta håret så mycket.
Metod 12 av 13:
Tease kort hår för massor av volym och höjd.
  1. Bild med titeln Kam ett Afro steg 6
1. Om du har kort hår, prova det här super lätt goth / punk-inspirerad utseende! Använd en kam eller plocka till backcomb (reta) ditt hår. Arbeta med små sektioner av hår i taget, som börjar vid rötterna och arbetar dig ner till ändarna tills du uppnår mycket volym. Applicera generöst hårspray efter att du har avslutat varje sektion och ge huvudet en all-over misting of hairspray i slutet.
Metod 13 av 13:
Prova en hög hästsvans för ett enkelt utseende.
1. Detta är en söt, enkel look för både rak eller lockigt hår. Du kan också kombinera detta med krympt eller krökt hår. Samla allt ditt hår ovanpå huvudet antingen i mitten eller av till sidan lite. Vik ett hår elastiskt runt håret för att hålla det på plats. Då slippa en scrunchie runt basen för att dölja den elastiska, reta din hästsvans och sätt den med hårspray.
  • Lägg till ett prickigt huvudband för att sparka det här leta upp ett hack.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande