Hur man skär långt hår kort

Att gå från länge kan det vara ett stort steg för många människor. Om du har ökat ditt hår, men vill göra en stor förändring, se till att du väljer rätt stil och går om det på det mest stressfritt sättet som möjligt. Det behöver inte vara läskigt.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en stil
  1. Bild med titeln Klipp långt hår Kort steg 1.jpeg
1. Matcha en frisyr till formen av ditt ansikte. Går du till en ultra-kort punk rock look, eller bara ta några inches av för att ge dig en trevlig sommarstil? Oavsett vilken ny look du går, är det väldigt viktigt att matcha din stil till formen av ditt ansikte.
  • Om du har ett mycket rund ansikte kan du prova en bob eller en skiktad klippa som ramar ditt ansikte bättre.
  • Om du har ett smalare ansikte eller mer mycket definierad struktur, kan en Pixie-stil se bättre ut med dina funktioner.
  • Om ditt ansikte är ovalt, så ser du bra ut på nästan vilken frisyr som helst.
  • Bild med titeln Cut Long Hair Short Step 2.jpeg
    2. Tänk på en skiktad skärning. Om du vill ha en dynamisk och skiktad snitt, kommer det att innebära snitt av ditt hår och skär det med lite olika längder för att få håret att falla försiktigt och jämnt med baksidan av ditt huvud. Detta kommer att ta lite mer arbete att dra av, och kan kräva lite hjälp och speglar.
  • För att skära ditt hår i lager, bestämma vart du vill att det kortaste skiktet ska falla och sedan klippa det övre skiktet av håret till den längden. Använd sedan lagret som en guide för att skära resten av håret längre mot dina axlar. Håll ditt hår ut i en vinkel för att skapa en smidig övergång från 1 lager till nästa. Arbeta sedan tillbaka över skikten för att se till att de kommer att vara enhetliga.
  • Bild med titeln Cut Long Hair Short Step 3.jpeg
    3. Överväga att gå super-short. Kanske ett av de enklaste sätten att skära långt hår kort är att använda hårklippare och börja surrande. Om du är trött på långt hår och vill gå ultra-korta, behöver du inte ge det mycket tid eller trodde med ett bra par clippers.
  • Ett annat sätt att gå den snabba och smutsiga vägen är att sätta håret tillbaka i en hästsvans och skära av det. Använd en spegel, gå tillbaka över ändarna och rengör dem och snippa ändarna vid vinklar så det kommer att se mer skikt.
  • Bild med titeln Klipp långt hår Kort steg 4
    4. Titta på hårinspirationer. Som med någon frisyr kan det hjälpa till att hitta några bilder av frisyrer som du verkligen beundrar för att hjälpa dig att bli utrustad för klippet. Om du tror att du kanske gillar att ha kort hår, kommer det definitivt att hjälpa till att väcka några rädslor du har om du väljer några smickrande korta stilar för att emulera med din egen.
  • Försök hitta någon med ett liknande ansikte. Om du har ett rounder ansikte, skulle det förmodligen inte ge någon mening att välja någon med ett mycket långt ansikte för att modellera ditt hår efter.
  • Bild med titeln Klipp långt hår Kort steg 5.jpeg
    5. Överväg att gå till en frisör. Om du vill få mycket hårskärning, är det vanligtvis bäst att gå och prata med en frisör som skär hår professionellt. Detta är särskilt sant om du har långt hår och vill gå för en kort, pixie cut. Du är helt kapabel att skära ditt eget hår, men om det kommer att bli ett stort jobb, är det vanligtvis bäst att gå till ett proffs. Du kan prata om vad som ska vara bäst för din egen stil och se till att klippet blir gjort jämnt och professionellt. Det kommer att se bra ut.
  • Del 2 av 3:
    Förbereder ditt hår
    1. Bild med titeln Klipp långt hår Kort steg 6.jpeg
    1. Använd hårbehandlingar före och efter. Om det har varit länge sedan du har haft ditt hårklipp, se till att den plötsliga förlusten av kroppen inte gör att ditt hår ser slung och tunn. Att använda behandlingar tillsammans med vanligt schampo och balsam hjälper till att hålla ditt hår starkt och friskt.
    • Försök att använda behandlingar som innehåller keratin som hjälper till att stärka och närma ditt hår. Om ditt hår är allvarligt skadat, använd dubbel eller trippelkoncentrerad keratinbehandlingar.
  • Bild med titeln Skär långt hår Kort steg 7.jpeg
    2. Tvätta håret noggrant om du vill klippa det själv. Kamma håret noggrant och klippa håret fuktigt. Räta ut lockar eller vågor med ett rätare verktyg eller en borste och lite hårspray eller vatten. Om krullarna eller vågorna är mycket lös, blir de raka när du får dem våta. Men om du har snäva lockar, kommer de förmodligen att förbli krökta när det är våt så att du kanske behöver rätta ditt hår med ett platt järn innan du skär det.
  • Justerar, desto lättare. Du kan använda curlers, rullar eller hårverktyg för att återställa krullarna eller vågorna när håret är skuren, om du inte gillar det raka utseendet.
  • Du kan finna det lättare att skära ditt eget hår torrt. Gör vad som fungerar bäst för dig.
  • Bild med titeln Klipp långt hår Kort steg 8.jpeg
    3. Använd ett par små, skarpa saxar. Håret ska inte klippas med ett rattigt gammalt par köksskärmar. Se till att du använder skarp, rengör sax som är lämpliga för att klippa håret, så jobbet går smidigt och ditt hår hamnar bra. Ett litet par sax kommer att fungera bäst för att skära ditt eget hår.
  • Vissa människor gillar att använda rakhyvelkammar för att skära håret, men om ditt hår är väldigt länge, måste du göra lite skärning med vanliga saxar först. Om du vill slutföra det med en rakhyvelkam, efter att du har lagt, är det bra.
  • Bild med titeln Klipp långt hår Kort steg 9
    4. Skär ditt hår på ett hårt golv i ett rent utrymme. Om du inte har fått ditt hår klippt ett tag, kommer det att bli mycket att samla. Om du börjar med en hästsvans, kommer du att kunna hålla allt på ett ställe relativt enkelt, men annars kommer du att göra en stor röra. Ta några steg för att se till att det blir lätt att städa upp, om du ska skära inomhus.
  • Se till att du är någonstans med hårda, laminerade golv, som köket eller badrummet. Rensa alla badmattor, mattor och andra saker som kommer att komma i vägen för din svepning. Sopa upp håret omedelbart när du är klar, till en papperskorgen.
  • Alternativt kan gå utanför att göra rent upp en hel del lättare. Ställ in en stol på en varm natt i bakgården för att skära ditt hår och oroa dig inte för att rengöra det.
  • Bild med titeln Skär långt hår Kort steg 10.jpeg
    5. Få några handspeglar.Oavsett om du eller någon annan kommer att göra den faktiska skärningen, är det en bra idé att få ett par handspeglar redo så att du regelbundet kan kolla på arbetet och se till att du inte tar för mycket av baksidan. Speglar tillåter dig att se huvudet från alla vinklar, se till att du inte saknar något.
  • Speglar är bra för att kontrollera dina resultat. Men om du inte kan se det område du vill klippa utan att använda en spegel, försök inte att skära den.
  • Del 3 av 3:
    Få det att skära
    1. Bild med titeln Klipp långt hår Kort steg 11.jpeg
    1. Börja med ändarna. Beroende på hur skadat håret är, vill du i allmänhet skära ovanför där en majoritet av dina splittrade ändar är 0.5 i (1.3 cm) eller så. Detta kommer att få ditt hår att vara mycket friskare och hjälper dig att behålla dina lås. Oroa dig för att få det hår som är utformade och formade efter att du har gjort skadan av att få dina splittrade slut.
    • För lockigt hår kan du kanske vänta upp till 8 veckor för att få det trimmad, men de flesta andra hårtyper kommer att kräva trimmer var 6: e veckor för att hålla sitt hår friskt.
  • Bild med titeln Klipp långt hår Kort steg 12.jpeg
    2. Gå lite i taget. Om du är osäker på vilken stil du vill ha och inte är nöjda med vad som har blivit informerat eller inte tror att det passar dig, börja med att klippa ditt hår tum med tum. På så sätt kan du berätta hur kort är för kort. Försök inte få det över med och hugga håret på några sekunder. Ta din tid.
  • Mäta av håret och håll håret rakt in mellan fingrarna. Klipp i en rak, jämn linje utan att fiska om du vill ha en trubbig klippning. Håll ditt hår i 45 graders vinkel håret om du går för en bob. För lager, klipp av håret som används för nästa lager eller så i sektioner.
  • Kom ihåg att du alltid kan klippa mer hår, men du kan inte lägga tillbaka den!
  • Bild med titeln Klipp långt hår Kort steg 13.jpeg
    3. Använd korta, diagonala nedskärningar. Du vill inte klippa rakt över håret, men gör korta diagonala snips när du har ditt hår så länge du vill ha det. Detta bidrar till att hålla håret ser friskt och flyter, snarare än lang och platt.
  • Du vill undvika att göra långa, raka nedskärningar på ditt hår, eller det ska se platt och tråkigt. Kom ihåg att ditt hår kommer att torka och kommer inte vara lika rakt (även om du har mycket rakt hår), så det finns liten punkt i att oroa sig för att få alla ändar exakt samma längd. Håret ser dynamiskt ut när ändarna är "jämnt oregelbundet."
  • Bild med titeln Klipp långt hår Kort steg 14.jpeg
    4. Ge det några dagar. Ofta förändras från långt hår till kort hår kan vara en sådan förändring att du kanske inte gillar ditt slutresultat alls. Ofta verkar förändringen bara dåligt för dig och det kan vanligtvis ta upp till en vecka för att håret ska växa till en fin längd eller för att du ska bli van vid det.
  • Försök att stylta det på några olika sätt och ge dig en chans att experimentera. Det kommer alltid att gå tillbaka, så även om du inte är glad över det först, behandla det här som ett roligt litet projekt. Prova nya stilar som du aldrig har försökt tidigare. Var en ny dig.
  • Saker du behöver

    • Hästsvansinnehavare
    • Skarp sax
    • Spegel
    • Klämma
    • Hårkam
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande