Hur man får håret håret

Fjäderhår var en populär stil i 70s och tidigt 80-tal, särskilt bland kvinnor med långt hår. Denna stil har massor av kropp och volym, men är relativt lätt att uppnå och kan göras med eller utan lager. Allt du behöver för att skapa det här utseendet är ett curlingjärn och lite hårspray!

Steg

Del 1 av 2:
Prepping ditt hår
  1. Bild med titeln Feather Your Hair Steg 1
1. Lär dig vilken fjädring som är. En fjädrad frisyr är en blick som är skapad med skiktat hår, med släta lager som vänder ut och tillbaka ser nästan ut som de överlappande fjädrarna på en fågel. Håret är vanligtvis avskilda ner i mitten och krullade sedan tillbaka från ansiktet. Det kräver en finstrukturerad skiktad frisyr och kan skapas från kort och slät hår eller lång och lockigt. Men om du blir lockigt hår, kommer fjädrarna bara att vara synliga när du rätar ditt hår.
  • Fjäderhår har ett något retro-look, som liknar de stora, flytande hårstilarna från 70-talet. Farrah Fawcett är det perfekta exemplet på fjäderhår eller de ursprungliga Charlie`s Angels.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 2
    2. Ha ditt hårskärning. För att uppnå det bästa fjädrande utseendet behöver du lager i ditt hår, och du vill förmodligen gå till en professionell för att få det gjort. Du kan laga ditt hår själv om du är bra på att skära ditt hår. Men om du inte har mycket erfarenhet att klippa ditt hår, fråga en professionell att ge dig det fjädrade utseendet. De borde veta vad du menar och kan ge dig det.
  • Du kanske vill ta reda på vilken typ av fjädrande look du vill ha innan du får ditt hårklipp. Du kan ha långt hår med fjädrade lager, eller du kan gå väldigt kort. Innan du går in i en salong, bestäm om du vill ha den långa eller korta utseendet. Försök titta på bilder online av fjäderhår för att hjälpa dig att bestämma.
  • Fjädrat hår från 70-talet hade vanligtvis smäll som delades ner i mitten, så om du verkligen vill gå för fjädrade utseende, ha bangs skär i ditt hår.
  • Du kan göra det här utseende utan skiktat hår, men skiktat hår hjälper till att skapa mer fjädrande utseende runt ditt ansikte. Om du inte vill få ditt hår klippt bara för att ställa det, oroa dig inte för att lägga till lager.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 3
    3. Tvätta och dela ditt hår. Innan du stilar ditt hår, vill du tvätta det så att du kan lägga till volymen och skapa en del. För ett sant fjädrande utseende, dela ditt hår ner i mitten, skilja dina smäll i mitten och skiljer dem till sidorna. Om det är för mycket för dig kan du dela ditt hår som vanligt, till exempel på höger eller vänster sida.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 4
    4. Torka ditt hår och använd produkt efter behov. Om ditt hår är naturligt vågigt eller lockigt, torka det med en diffusor efter att du tvättat det. Detta kommer att bidra till att sträcka ut dina vågor eller krulla och få den fjädrar att se mer uppenbart. Om ditt hår saknar kropp, använd volumiserande mousse eller spray. Innan du torkar det. Om ditt hår är naturligt rakt, applicera lite curling mousse och volumiserar mousse för att lägga till kropp och vinka till ditt hår.
  • Se till att du blåser ut ditt hår som du behåller den mellersta eller sida som du har skapat. För att uppnå den bästa volymen och förbereda ditt hår för det fjädrade utseendet, använd en rund borste och dra håret som omger ditt ansikte genom borsten. Ha borsten dra ditt hår bort från ditt ansikte, så att håret runt ditt ansikte är krökt eller slätt bakåt.
  • Del 2 av 2:
    Styling ditt hår
    1. Bild med titeln Feather Your Hair Steg 5
    1. Spruta ditt hår med värmeskyddande. När du har torkat ditt hår, vill du spruta den med en värmeskydd, eftersom majoriteten av denna hårstil är baserad på att använda ett krulljärn. Spraya värmeskyddet genom hela håret, belägga det jämnt. Detta kommer att hålla håret att skadas av värmen från curlingjärnet.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 6
    2. Separera ditt hår i sektioner. Dela håret i fyra sektioner, separera det ner i mitten och sedan göra två avsnitt ut ur de avskilda sektionerna. Vanligtvis skulle du skilja ditt hår med lager, men eftersom krullarna på framsidan av huvudet blir större än de på baksidan är det bäst att separera håret av den typ av krulla du ska skapa.
  • I grund och botten drar en del ner mitt i håret, från toppen av pannan till hårlinjen på nacken. Separera de två sektionerna, tryck på håret framför dina axlar så att det inte överlappar varandra. Dela sedan varje sektion i hälften och använd ett klipp för att stifta varje baksida. När du har klippt tillbaka ditt hår, borde du bara ha dina två främre hårs-sektioner ned vid ditt ansikte. När du har slutat varje framdel, lossa de bakre delen av håret och låt dem falla bakom axlarna. Försök att hålla dina främre sektioner som redan är krullade framför dina axlar så att du inte av misstag tar några av dessa krullar och försöker curl dem igen.
  • Du kan skilja ditt hår med lager om du vill, men det är inte nödvändigt. Att separera det i 4 sektioner kan vara enklare, och det kommer att hålla dig från att ha Shirley Temple Curls. Du vill undvika dessa eftersom du inte vill ha snäva ringletter - du vill ha lösa vågor.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 7
    3. Börja curling den främre delen av ditt hår. Med en 1 tum (2.5 cm) Curling-järn, börja på framsidan av ditt hår och curl 0.5 till 1 tum (1.3 till 2.5 cm) Sektioner av hår. Se till att du klipper tillbaka de övre skikten i ditt hår och så kan du börja arbeta med bottenskiktet. Curl ditt hår 2 tum (5.1 cm) eller så bort från huvudet så att du slutar med lösa lockar mot slutet av ditt hår.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 8
    4. Dra håret bort från ditt ansikte när du krullar. Med det fjädrade utseendet vill du ha det mesta volymen runt ditt ansikte. Så, när du krullar ditt hår, lura inte håret i krusjärnet mot ditt ansikte. Ta curling-järnet och börja med att förpacka håret bort från ditt ansikte, mot resten av ditt hår.
  • I grund och botten, ta en sträng av håret och sätt det curlingjärn bakom det. När du tittar i spegeln ska ditt hår vara framför curlingjärnet. Då, vrid ditt hår över toppen av curlingjärnet. Detta kommer att passa håret bort från ditt ansikte, vilket hjälper till att skapa det fjädrade, voluminösa utseende.
  • Du vill inte att dessa krullar är ringläter, men du vill att de ska vara ett tag, så om du behöver hålla krulljärnet på ditt hår i mer än några sekunder, kan du göra det. Du kommer att borsta ut krullarna senare så det är okej om de är hoppande.
  • Om du har kort hår måste du börja längre med dina krullar, bara 1 tum (2.5 cm) eller så bort från ditt huvud.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 9
    5. Flytta på baksidan av ditt hår. När du krullar hårets främre sektioner, fortsätt för att krulla baksidan. Dessa sektioner kommer att ha större lösare vågor, så ta 1 tum (2.5 cm) sektioner eller mer av ditt hår och krulla dem, börjar igen vid bottenskiktet. Baksidan av ditt hår borde inte vara väldigt lockigt - du vill sluta med lösa vågor när du är klar curling ditt hår.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 10
    6. Curl dina smällar. Du vill inte att dina smällar är ringlets, så ta en stor bit av ditt hår (2 tum (5.1 cm) eller så) och krulla uppåt, omsluter dina smäll över toppen av curlingjärnet. Du kan curl dem innan de är separerade eller du kan curl dem efter att de har skiljts.
  • Med dina smäll, kommer du att börja nära din hårlinje eftersom ditt hår är kortare. Men se till att du är curling ditt hår bort från ditt ansikte. Om du slår ditt hår i fel riktning runt ditt curlingjärn, kommer ditt hår att förlora det fjädrade utseendet och kommer bara att se ut som ringläter runt ditt ansikte.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 11
    7. Spray hairspray i dina färdiga krullar. När du har krökt hela ditt hår, Spritz Hairspray i hela ditt hår. Du vill inte spraya för mycket, eftersom det kommer att göra krullarna hårt och ge dem en crunchy känsla, men du vill spraya nog så att din frisyr bibehålls hela dagen.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 12
    8. Lossa upp dina lockar. När du har sprutat ditt hår, vänd håret och kör fingrarna genom de krullar du har skapat. Detta är det steg som kommer att skapa de lösa vågorna och volymen i ditt hår. Du kan skaka ditt huvud om du behöver lossa några av krullarna.
  • Oroa dig inte för att borsta för många av lockarna ut. Det fjädrade håret ser inte på lockar, förutom de som ramar ditt ansikte. Curling ditt hår hjälper bara till att ge det volym och textur.
  • Bild med titeln Feather Your Hair Steg 13
    9. Vänd håret tillbaka och rör upp ditt hår. Ditt hår kan se lite galen när du vrider det tillbaka, så du kanske behöver röra upp det. Använd dina händer för att släta ut några flyger i ditt hår. Du kan också omplacera dina lockar genom att vrida dem tillbaka med fingret. Se till att du skiljer dina smäll så att du har bangs som ramar båda sidorna av ditt ansikte. Därefter beundra ditt utseende!
  • Saker du behöver

    • Schampo
    • Balsam
    • Volumizing eller styling mousse (tillval)
    • Rund borste
    • Hårtork
    • Diffusor
    • 1 tum (2.5 cm) Curling Järn
    • hårsprej
    • Värmeskyddsspray
    • Hårklämmor
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande