Hur man bryr sig om kort hår

Skära ditt hår kort kan befrias. Det tar mindre tid att tvätta, torr och stil, och det kan frigöra dig av det långa hårets vikt. Men kort hår av någon textur kräver fortfarande lite underhåll. Lyckligtvis kan du rocka den korta "göra med bara ett litet rutinmässigt underhåll.

Steg

Metod 1 av 3:
Styling ditt hår
  1. Bild med titeln Vård för kort hår Steg 1
1. Stil ditt hår snabbt med en fuktig kam eller en sprayflaska. Om du vill ha ett snabbt sätt att bekämpa sänghuvudet, håll din kam under rinnande vatten eller lätt dimma ditt hår med en sprayflaska. När ditt hår är lite fuktigt, kamma det i din favoritstil.
  • En annan fördel med kort hår är att du kan använda fingrarna för att skapa en cool hårstil! Bara tousle ditt fuktiga hår, låt det lufttorka.
  • 2. Använd mindre produkt. Glöm inte att kortare håret inte behöver så mycket produkt. En liten gel eller hårspray går långt när det gäller att taming ditt korta hår. För mycket produkt kan bygga upp och få ditt hår att se tråkigt ut. Börja med en dimensionerad mängd av den produkt du använder och arbetar därifrån.
  • 3. Använd en spray som är utformad för att skydda ditt hår om du värmer ut det. Om ett platt järn eller en curlingstav är en integrerad del av din korta frisyr, se till att du skyddar ditt hår genom att spruta det med en speciell produkt som är utformad för att reagera på värme. Dessa produkter förseglar sig runt nagelbandet när värme appliceras på håret, skyddar det från brott.
  • Om du använder ett platt järn, kanske du vill investera i en mindre med .5 tum (1.3 cm) plattor. Många platta strykjärn är utformade för att effektivt släta långt hår. Om du har kort hår, kan du behöva köpa ett smalare plattjärn för att se till att det kan ta tag i allt hår.
  • Bild med titeln Vård för kort hår Steg 4
    4. Prova Roller Ställa in ditt hår istället för att värma styling det. Skydda ditt hår från värmeskador med hjälp av rullar. Wrap ditt fuktiga hår runt mjuka rullar, låt det lufttorka i flera timmar eller över natten (eller sitta under en hooded torkare). Du kan behöva använda en mindre rulle i ditt hår om ditt hår är väldigt kort.
  • Särskilda stylingverktyg som heter End Papers kan hjälpa dig att gripa slutet på kort hår för att sätta ihop sektioner jämnt runt rullar.
  • Om du måste gå ut medan du har rullar i ditt hår, linda en vacker halsduk runt huvudet.
  • 5. Använd en ljus hårolja om du har torrt eller grovt hår. Håll håret att se smidigt och glänsande med ett lätt hårserum gjord av en naturlig olja. De bästa serumerna för grovt hår innehåller fettsyror, mineraler och vitaminer, som de som är gjorda av arganolja eller kokosnötolja.
  • Bild med titeln Vård för kort hår Steg 6
    6. Vik ditt hår på natten i en silkes halsduk. En örngott kan absorbera fukt från ditt hår och friktion när du flyttar huvudet över din kudde kan få håret att bryta. Skydda ditt hår genom att förpacka det i en silkeskabin innan du går och lägger dig. Detta kommer också att hjälpa din frisyr att vara längre.
  • Om du inte har en silkes halsduk, försök att köpa en silkettkudde.
  • Metod 2 av 3:
    Tvätta håret
    1. Tvätta håret med ett fuktgivande schampo. Du bör tvätta håret när det börjar se oljigt, men beroende på hårets konsistens, kanske du inte behöver skicka ditt korta hår varje dag. Bra, tunt hår kan se vägt ner av produktuppbyggnad. Använd istället ett fuktgivande schampo varje dag och balsam en eller två gånger i veckan.
  • Bild med titeln Vård för kort hår Steg 8
    2. Prova att tvätta om du har torrt hår. Samvask, eller balsam - bara tvättning, innebär endast balsam för att tvätta håret. Tanken är att balsam tar bort smuts och olja från håret när du sköljer, men använder inte någon av de hårda rengöringarna som finns i traditionellt schampo. Du kan använda en vanlig balsam eller en speciell konditioneringsrengöring.
  • 3. Använd en inlämningsfuktare om du har grovt eller lockigt hår. Lockigt hår är det torraste av alla hårtyper, så det behöver extra hydratisering. Välj en inlämningsfuktare gjord av olivolja, sheasmör eller kakaosmör för att hålla ditt hår naturligt friskt. Du borde djupt tillstånd minst en gång i veckan.
  • Bild med titeln Vård för kort hår Steg 10
    4. Låt ditt hår lufttorka. Eftersom ditt hår är kortare, kommer det att visa skador snabbare, så du bör försöka begränsa den mängd värme du använder för att sticka ditt hår. Om du behöver blowdrera ditt hår, sluta när ditt hår är ungefär halvvägs torrt. Stil ditt hår medan det är fuktigt, låt det avsluta lufttorkning.
  • 5. Använd en nätfolie om du vill hålla dina kanter lyft under en dusch. Varmtemperaturer och hög luftfuktighet från duschen kan påverka din frisyr även om du inte får ditt hår vått. Om du har en frisyr som innebär att du släpper ner dina kanter, använd ett nätfolie för att hålla ditt hår på plats medan du duschar och dresserar, ta sedan försiktigt bort det och rör din stil innan du går ut genom dörren.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla din klippning och färg
    1. Bild med titeln Vård för kort hår Steg 12
    1. Få trimmer varje 4-6 veckor. Kort hår måste trimmas oftare för att behålla det. Stilar med skarpa kanter kan behöva röras upp var 4: e veckor, beroende på hur snabbt ditt hår växer, även om du kanske kan vänta upp till 6 veckor för några stilar.
  • Bild med titeln Vård för kort hår Steg 13
    2. Håll dig ovanpå dina root-ups om du färgar ditt hår. Oavsett om du färgar ditt hår ljusblå eller platina blondin, kommer du att behöva röra upp dina rötter oftare om ditt hår är kort. Ha /4 tum (0.64 cm) av dina rötter som visar kanske inte verkar som mycket om du har långa strandiga vågor, men det verkar verkligen uppenbart på en pixie cut. Tryck på dina rötter när du går in för en trim.
  • Bild med titeln Vård för kort hår Steg 14
    3. Välj en skiktad stil med höjdpunkter för att skära ner på Salon Time. Skarpa linjer och djärv färg är mer uppenbara när de börjar växa ut. Om du inte vill gå till salongen så ofta, välj en mjukare, skiktad klipp och höjdpunkter, som inte verkar som uppenbara när dina rötter börjar växa.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande