Hur man kontaktar amazon

Om du har en fråga om en order eller ett problem med service, kontakta Amazon med sin kundservicechatt på https: // amazon.com / gp / hjälp / kund / kontakt-oss / är normalt den bästa handlingen. När du öppnar sidan "Kontakta oss" kan du chatta med Amazons kundservicechattbåt eller en representant för att diskutera frågan. Normalt kan du också ringa Amazon kundservice på 1-888-280-4331, men var medveten om att Amazons callcenter för närvarande är stängda på grund av sociala distansriktlinjer.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda sidan "Kontakta oss"
  1. Bild med titeln Kontakta Amazon steg 1
1. Navigera till https: // amazon.com / gp / hjälp / kund / kontakt-oss / först. Om du har problem med en beställning eller Amazon-produkt, klicka på den här länken eller klistra in den i sökfältet i din webbläsare och tryck på Enter för att gå till sidan. Om du inte är inloggad skriver du in ditt e-postadress och lösenord för att logga in på ditt konto och få tillgång till sidan.

Detta är den officiella kundsupport sidan av Amazon, som innehåller alternativ för att kontakta dem om en mängd olika problem. Om du inte har tillgång till ditt konto, försök att återställa lösenordet med din e-postadress.

  • Bild med titeln Kontakta Amazon Steg 2
    2. Välj "Börja chatta" Om du har ett enkelt problem, som att spåra ett paket. För att ansluta till en Amazon-representant via en Messenger-tjänst, klicka på knappen i rutan på vänster sida av skärmen. Detta kommer att ta upp ett chattfönster och ansluta dig med Amazons automatiserade meddelandeassistent.
  • Du kanske kan få hjälp för mycket enkla problem från Amazons kundservicechat bot. Om bot inte kan hjälpa dig, kan du begära att överföras till en mänsklig representant.
  • Chatten är speciellt användbar för återkommande problem, som streamingproblem, vilket kan kräva att du återansluter till Internet eller återkonfigurerar dina webbläsarinställningar. Ibland kan representanten göra det för dig på distans.
  • Bild med titeln Kontakta Amazon Steg 3
    3. Välj din hjälpämne från ett av alternativen i chattfönstret. När du börjar chatta kan du välja mellan flera möjliga hjälpämnen, som kommer att visas i gula knappar i chattfönstret. Dessa inkluderar alternativ som, "ett objekt jag beställde", "hanterar min betalning, prime eller konto" och "Kindle, Fire eller Alexa-enhet."När du väljer det närmaste alternativet, följ anvisningarna för att ge mer information.
  • Om inget av alternativen matchar det du letar efter kan du skriva en fråga, begäran eller beskrivning av ditt problem direkt i textrutan under chattfönstret.
  • Du får också möjlighet att ändra ämnet eller fråga en annan fråga om det alternativ du väljer är inte till hjälp.
  • Bild med titeln Kontakta Amazon steg 4
    4. Be om att chatta med en associerad om bot inte kan hjälpa dig. Även om du för närvarande inte kan kontakta Amazon via telefon, är det fortfarande möjligt att prata med en mänsklig representant genom chattfunktionen. Säg bara något, "Kan du koppla mig med en associerad?"Boten ska ansluta dig med någon som kan hjälpa dig inom några minuter.
  • Ibland kan du också ha möjlighet att klicka på en knapp längst ner i chattfönstret som kommer att ansluta dig med en mänsklig representant. Den här knappen ser ut som en ikon för en persons huvud som bär ett headset.
  • Bild med titeln Kontakta Amazon steg 5
    5. Skicka Amazon om ditt problem är inte brådskande. Om du inte behöver ett omedelbart svar kan du kontakta Amazon via sin kundservice e-postadress på CS-Svara @ Amazon.com. Skicka en detaljerad e-post som innehåller så mycket information om ditt problem eller fråga som möjligt. En representant bör komma i kontakt med dig inom de närmaste 24-48 timmarna.
  • Om du bor utanför U.S., Kundtjänstens e-postadress kan vara annorlunda. Du kan begära rätt adress genom att nå ut till en representant över Amazons kundservicechatt.
  • Metod 2 av 2:
    Upplösning av tvister effektivt
    1. Bild med titeln Kontakta Amazon Steg 6
    1. Förklara ditt problem och hur du vill ha det fixat så tydligt som möjligt. Ge representanten alla detaljer, inklusive när problemet uppstod och exakt hur det hände. Förklara sedan för dem vad du tycker skulle vara en rimlig lösning för problemet.
    • Till exempel, om du har fel produkt i din beställning, kan du säga, "den 28 oktober, beställde jag en röd badhandduk. När jag fick mitt paket idag öppnade jag det omedelbart för att se att jag har en grå badrock istället. Jag skulle vilja återvända badrocken och få handduken som jag beställde. Kan du hjälpa mig att rätta till det här?"
    • Kom ihåg att vara lugn och tala tydligt. Låt Amazon veta exakt varför du kontaktar dem och vad du tycker att den bästa lösningen är till problemet.
  • Bild med titeln Kontakta Amazon steg 12
    2. Håll alla poster, bekräftelsesnummer och fraktnoteringar till hands. Ju mer information du har, desto lättare är det att lösa din tvist på ett effektivt sätt. Innan du börjar en chatt, ringa eller maila, roa upp all information om försäljningen och granska den för att se till att du har alla dina fakta raka.
  • Om du behöver kontakta Amazon flera gånger, få namnet på den representant du har pratat med och spårningsnumret för ditt klagomål. Detta kan spara mycket tid när du behöver kontakta dem igen.
  • Bild med titeln Kontakta Amazon steg 8
    3. Fråga artigt att prata med en chef om din representant inte kan hjälpa dig. Om du får ingenstans med den aktuella representanten, fråga vänligen om du kan prata med sin chef. I allmänhet, om du letar efter butikskredit eller en hög prissatt återbetalning, är det bäst att begära att prata med en chef.
  • Du kan försöka säga något som, "Jag är ledsen, men jag tror att jag behöver prata med någon annan som kan mer direkt hjälpa mig. Skulle du kunna överföra mig till din chef?"
  • Bild med titeln Kontakta Amazon Steg 9
    4. Var snäll och civil i alla dina interaktioner. När du pratar med en representant, kom ihåg att de bara är en människa och kan normalt bara göra så mycket med sin makt som en anställd. Håll dig lugn och samlad, även om du är frustrerad, och låt representanten veta att du verkligen tror att de kan hjälpa dig.

    Pratar med kundservice

    Om du har problem med att stanna lugnt, Försök att upprepa några av dessa fraser för att kommunicera artigt och effektivt med experten.

    "Jag vet att det här inte är ditt fel, jag vill bara hitta ett sätt att lösa detta rättvist."

    "Tack så mycket för din hjälp hittills, jag vet att det här inte var ditt problem eller misstag."

    "Jag vet att det här var bara en olycka, jag hoppas bara att hitta ett sätt vi kan se till att saker slutar bra."

    "Jag gillar verkligen att använda Amazon, varför jag är övertygad om att vi kan hitta ett sätt att åtgärda det här problemet."

  • Tips

    Tålamod är nyckeln med kundtjänst vid stora företag som Amazon. Håll nivån och ta dig tid för de bästa resultaten.
  • När du har interagerat med chattbotten eller har en konversation med en mänsklig representant får du möjlighet att betygsätta din upplevelse och ge feedback eller förslag om hur man gör kundservice erfarenhet mer hjälpsam.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande