Hur man rengör en bambu ångbåt

Det finns flera sätt att rengöra din bambu ångbåt.Det viktigaste sättet är att skölja eller suga det i diskbänken.Du kanske också kan rengöra den med en diskmaskin.Använd inte grov stålull eller andra rengöringshjälpmedel vid rengöring av din bambu ångbåt.Kontakta din bambu ångbåts bruksanvisning för att bestämma det bästa sättet att rengöra det.

Steg

Metod 1 av 3:
Sköljning och blötläggning av din bambu ångbåt
  1. Bild med titeln Clean A Bamboo Steamer Steg 1
1. Skölj ångbåten i rent vatten.Vatten som är varmt eller varmt kommer att fungera bäst.Vrid kranen på och kör din bambu ångbåt under den.När vattnet trickles över bambuskistans yta, vrid det i händerna, så att alla yttre och inre ytor kan sköljas.
  • Placera bambu ångbåt på stativet för att torka.
  • 2. Suga bambu i varmt vatten.Fyll en kruka tillräckligt stor för att rymma din bambu ångbåt med varmt vatten.Placera din bambu ångbåt i potten.Låt det suga över natten, eller minst åtta timmar.Ta bort potten och låt den lufttorka efter att tiden har gått.
  • Vissa bambu ångbåtar kanske inte kan uthärda ett varmvattenblötande.Konsultera tillverkarens anvisningar för information om huruvida ett varmt vatten blötläggning är lämpligt för att rengöra din bambu ångbåt.
  • Bild med titeln Clean A Bamboo Steamer Steg 3
    3. Skölj med tvålvatten.Placera en stor kruka i din handfat.Fylla med varmt vatten.Drizzle lite flytande tvål i potten.Blanda tvål och vatten tills bubblor är synliga.Skölj bambu ångbåt i detta tvålvatten, ta sedan bort det och låt det lufttorka.
  • Bambu är ett extremt poröst trä, och kan absorbera detergent eller diskmedel som blandas i vattnet som används för att rengöra det.Detta kan orsaka ångbåt för att utöva en tvålstank under efterföljande användning.Kontrollera därför tillverkarens anvisningar innan du sköljer med tvålvatten.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort hård smuts och lukt
    1. Använd en nylonskrubber för att avlägsna kakade bitar.Om din bambu ångbåt fortfarande inte är ren även efter att ha fått en svart teubstängning och en sköljning med tvålvatten, använd en nylonskrubber för att försiktigt skrubba de ångbåtar som är orena.
    • Använd inte stålull eller annat slipmedel för att rengöra din bambu ångbåt.
  • 2. Rengör och föryngra din ångbåt med en svart tepåse.Tanninsyra i svart te kommer att rengöra och föryngra din bambu ångbåt.Efter blötläggning av en svart tepåse, kör försiktigt den längs ytan av din bambu ångbåt.Använd inte för mycket kraft eller den ömtåliga tepåsen kommer att riva, spilla de mättade tebladen inom.
  • 3. Gnugga bambu ångbåtar med en citron.Om du ångar fisk i din bambu ångbåt, kan du enkelt ta bort den fiskiga stanken genom att gnugga en citron över sin yta.Skär en citron i fyra lika stora kilar.Gnugga en kil över ytan av bambu ångbåtar.
  • Bild med titeln Clean A Bamboo Steamer Steg 7
    4. Använd diskmaskinen med försiktighet.Vissa bambu ångbåtar är för bräckliga för att klara de höga trycken på diskmaskinen. Andra bambu ångbåtar kan dock dra nytta av en kraftig rengöring i diskmaskinen.
  • Kontakta din Bamboo Steamers användarhandbok för mer information om huruvida ångaren i diskmaskinen är en möjlighet, och om du behöver använda en viss typ av tvättmedel - eller inget tvättmedel alls.
  • Metod 3 av 3:
    Omsorg för din ångbåt
    1. Kappa ångaren i olja efter varje tvätt.För att hålla din bambu ångare att torka ut efter tvätt, dab en bit pappershandduk med matolja.Kör den oljade pappershandduken längs bambu ångbåtens yttre och inre ytor.
    • Varje matolja kommer att göra (till exempel vegetabilisk olja eller olivolja).
  • Bild med titeln Clean A Bamboo Steamer Steg 9
    2. Suga ångbåten före användning.Innan du använder din bambu ångbåt, blötlägga det i ca 20 minuter.Detta förhindrar att bambu brinner under användning.
  • Blötläggning kanske inte är lämplig för din bambu ångbåt.Konsultera tillverkarens anvisningar för information om huruvida blötläggning är motiverad för att förhindra att du bränner din ångbåt före användning.
  • 3. Placera inte mat direkt på bambu.Din bambu ångbåt kräver mer städning om du lägger mat direkt på sin gitteryta.Istället skära en bit pergamentpapper till en storlek som din bambu ångbåt kan rymma och placera maten du vill ånga på det.Alternativt, placera en värmebeständig tallrik på ångbåten, lägg sedan maten du vill ånga på plattan.
  • Se till att någon platta eller pergamentpapper har en gräns för öppet utrymme runt sin omkrets som tillåter ånga att stiga och kuvera vad du försöker ånga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande