Hur man rengör ditt köksgolv

Rengöring av köksgolv är enkelt med rätt leveranser. Välj rätt renare för din golvtyp. Då vakuum golvet och applicera städaren. Låt ditt golv torka och se till att rengöra det regelbundet i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en renare baserad på golvtyp
  1. Bild med titeln Rengör ditt köksgolv Steg 1
1. Använd ättika för de flesta golvtyper. Majoriteten av golv kan rengöras med en blandning av ättika och varmt vatten. Placera en kvart kopp vit ättika i en 26 ounce (780 ml) vattenflaska för att rengöra följande golvtyper:
  • Kork
  • Vinyl
  • Porslin
  • Bild med titeln Rengör ditt köksgolv Steg 2
    2. Välj en neutral ph-renare för sten, lövträ eller bambu golv. Lövträ, sten och bambu golv behöver en mild renare. Köp en mild till neutral ph-renare på en varuhus. Applicera det på ditt golv enligt anvisningarna på flaskan. De flesta pH-rengöringsmedel späds med vatten. Om en kvart kopp av en ph-renare (60 ml) blandat med vatten bör tillräckligt rengöra en bambu eller trägolv.
  • Bild med titeln Rengör ditt köksgolv Steg 3
    3. MOT inte vaxat trä eller laminatgolv. Om du har ett vaxträ eller laminatgolv är mopping onödigt. Sådana golv behöver bara dammsugning och torr mopping för att hålla sig ren.
  • Bild med titeln Rengör ditt köksgolv Steg 4
    4. Använd en ångrengörare för ett mycket smutsigt golv. För det mesta kan du tvätta ditt golv med tvättmedel, varmt vatten och en trasa, mopp eller svamp. Du kan dock använda en ångrengöringsmop vid några tillfällen. En ångrengörare är en speciell typ av mopp som automatiskt fyller med vatten och ditt valda rengöringsmedel. Medan ångrengöringsmedel är pricier, tenderar de att ta bort osynliga bakterier bättre än en vanlig mopp och hink. De kan också ta bort inmatningsfläckar enklare. Om ditt golv är väldigt rörigt, rengör ånga ditt golv med din valda renare.
  • Del 2 av 3:
    Dammsugning och mopping
    1. Bild med titeln Rengör ditt köksgolv Steg 5
    1. Vakuum ditt våning först. Oavsett din golvtyp, ger det första steget att städa ditt golv det en bra dammsugning. Varje vecka, vakuum och sedan mopar ditt golv. Detta kommer att ta bort smuts, skräp eller hår som kan bli plasterad till golvet under Mopping-processen. Kör ditt vakuum över golvet, med hjälp av den klädsel som bifogas för att komma in i nooks och crannies.
    • Medan dammsugning ger den mest noggranna rengöringen är det okej att använda en kvast och dammsugare om du inte har en dammsugare.
    Expertips
    Ashley Matuska

    Ashley Matuska

    Professionell CleaneRashley Matuska är ägare och grundare av dashing maids, en hållbart fokuserad städbyrå i Denver, Colorado. Hon har arbetat i städindustrin i över 5 år.
    Ashley Matuska
    Ashley Matuska
    Professionell renare

    Använd en kvast om du inte har ett vakuum. Ashley Matuska av Dashing Maids säger: "Var noga med att flytta allt från golvet, för att du inte vill stoppa och ställa in din mopp ner varje gång du måste flytta något. Sedan sopa eller vakuum golvet noggrant. Men om du har ett vakuum som fungerar på hårda ytor, använd det i stället för en kvast, eftersom det kommer att hämta och ta bort smuts, snarare än att bara sopa den i luften."

  • Bild med titeln Rengör ditt köksgolv Steg 6
    2. Använd en torr mopp på laminat eller trägolv. Du kan köpa en torr mopp på de flesta varuhus. Om du har ett laminat eller vaxt trägolv, bör du inte avslöja det för vätskor. Istället, kör din torra mopp över golvet en gång i veckan för att ta bort smuts och fläckar.
  • Bild med titeln Rengör ditt köksgolv Steg 7
    3. Applicera rengöringsprodukten en sektion i taget. Späd din städare i en sprayflaska eller hink. Använd en trasa, svamp eller mopp för att rengöra golvet en sektion i taget. Få ditt rengöringsverktyg vått, vrider det lite och kör trasa, mopp eller svamp över golvet för att ta bort alla fläckar eller smutsiga fläckar.
  • Rengöringsredskapet är oftast en fråga om personlig preferens. Men mikrofiberdukar tenderar att fungera bra på de flesta golvtyper.
  • Använd aldrig ett slipande rengöringsverktyg på vilken typ av köksgolv som helst. Saker som stålull kan skada ett köksgolv.
  • Expertips
    Ashley Matuska

    Ashley Matuska

    Professionell CleaneRashley Matuska är ägare och grundare av dashing maids, en hållbart fokuserad städbyrå i Denver, Colorado. Hon har arbetat i städindustrin i över 5 år.
    Ashley Matuska
    Ashley Matuska
    Professionell renare

    Ändra dina MOP-huvuden så ofta du behöver. Ashley Matuska av Dashing Maids säger: "Suga mopphuvudet i din rengöringslösning, sedan vrida det och kör moppen över golvet i en S-formkurva. När mopphuvudet blir smutsigt, byt ut det med en ren och få varje sektion helt ren innan du går vidare till en ny. Du kan behöva använda var som helst från 3-6 mopp händer för en vanlig storlek hemma. Om du försöker använda samma mopphuvud för hela ditt hem, sprider du bara smuts runt."

    Del 3 av 3:
    Avsluta processen
    1. Bild med titeln Rengör ditt köksgolv Steg 8
    1. Bli av med någon i fläckar. När du är klar, leta efter några fläckar som inte kom ut med en rutinmässig rengöring. Använd en smörkniv för att försiktigt skiva någon i stickan från golvet. Om någon återstod lämnas efter att du har tagit bort gunk, torka bort den med din trasa och rengöringsmedel.
    • Använd aldrig något skarpare än en smörkniv. Kom ihåg att slipmedel kan skada ditt golv.
  • Bild med titeln Rengör ditt köksgolv Steg 9
    2. Låt golvet lufttorka. Håll dig borta från golvet tills det är helt torrt. De flesta golv kommer att lufttorka på egen hand. Du behöver inte torka upp vätska med en trasa eller handduk.
  • Några golv, men borde aldrig ha vatten sitter på dem. Om golvens tillverkares instruktioner anger att de alltid ska vara fria från vatten, klappa dessa golv med pappershanddukar.
  • Bild med titeln Rengör ditt köksgolv steg 10
    3. Rengör golvet regelbundet. Markera när du städade ditt golv. Sträva efter att städa ditt golv om en gång i veckan för att hålla det lugnt och friskt.
  • Om du torkar upp mindre spill, som splattered mat, som de förekommer, är det lättare att rengöra ditt golv under rutinmässig mopping.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande