Hur man är beredd på att gå din hund

Att gå din hund är en rolig och relativt enkel uppgift. Men beroende på var du bor, kan du behöva göra lite förberedelse innan du går hem. Innan du tar din hund ut för en promenad, se till att du har träffat några väsentliga förberedelser, som att ta med tillräckligt med mat och vatten. Det är också viktigt att du har rätt koppel och krage för din hund. Slutligen, om det är beroende på var du bor och vilken tid på året det är, kan du behöva vidta särskilda försiktighetsåtgärder för att undvika väderrelaterade skador. Om du håller dessa överväganden i åtanke innan du går hem, kommer du och din hund att ha en rolig och säker promenad.

Steg

Metod 1 av 3:
Göra de väsentliga förberedelserna
  1. Bild med titeln Var beredd att gå din hund Steg 1
1. Träna och umgås din hund. När du tar din hund för promenader, se till att din hund är ordentligt socialiserad. Detta kommer att förhindra att det skäller och gräver på andra människor och hundar. Du borde också träna din hund för att gå bredvid dig och inte dra på koppel eller dra dig. Korrekt koppelträning Din hund hjälper dig att hålla din hund säker och under kontroll under din promenad.
  • 2. Vänta minst en timme efter att din hund äter att ta den på en promenad. Se till att din hund har gott om tid att smälta innan de tränar - vilket ger dem 60-90 minuter är idealisk. Detta kommer att hjälpa till att hålla din hund bekväm under promenad och förhindra att bloat, ett farligt tillstånd som kan uppstå när magen vrider och inte kan låta gas ut.
  • Symtom på bloat inkluderar att försöka kräka men inte med något upp, plötsligt kollaps eller en förstorad mage.
  • Om du ser något av dessa symptom i din hund, ta det till en veterinär.
  • Bild med titeln Var beredd att gå din hund Steg 2
    3. Föra vatten. Du och din hund måste vara hydratiserad under din promenad, speciellt om det är en lång. Ta med en vattenflaska för dig och din hund. Du kan bära detta vatten i en ryggsäck eller få din hund att ta den i en bärväst.
  • Beroende på väder och intensitet på promenad, planera för din hund att dricka ½ till 1 ounce (14-28 g) vatten per pund (1/2 kg) av sin kroppsvikt. Till exempel behöver en 60 pund (30 kg) hund 30 till 60 gram (850 till 1700 g) vatten.
  • Om din hund inte dricker från en vattenflaska, var noga med att ta med en skål.
  • Bild med titeln var förberedd för att gå din hund steg 4
    4. Få några plastpåsar. Under din promenad kommer din hund sannolikt att gå på toaletten. Var noga med att ta ett par små plastpåsar för att hämta din hunds avföring. Att plocka upp din hunds röra är inte bara artig, det är lagen på många ställen.
  • På många platser kan inte hämta din hunds röra, resultera i böter.
  • Bild med titeln Var beredd att gå din hund Steg 5
    5. Ta en leksak. Beroende på längden på promenad, kanske du vill ta med en av dina hunds leksaker. Till exempel, om du hamnar i en park eller ett annat öppet område, kan du spela hämta med en boll eller annat tugga leksak. Detta kommer att hjälpa din hund att bränna av en viss energi och få lite extra träning.
  • Leksaker med squeaker kan också hjälpa till att få en valpens uppmärksamhet om de inte lyssnar på dina kommandon.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta rätt koppel och krage
    1. Bild med titeln Var beredd att gå din hund Steg 6
    1. Prata med din veterinär. Innan du får din hund, borde du fråga dem vilken typ av koppel och krage du behöver. Beroende på typen av hund, dess temperament och intensiteten på dina promenader, finns det en mängd kopplingar och krage som du vill överväga. Om du har valp, kommer de också troligen att rekommendera att du kopplar det.
    • Din veterinär kan kunna leverera rätt krage och koppel. Om inte, borde du kunna hitta dem på din lokala djurförsörjningsbutik.
  • Bild med titeln Var beredd att gå din hund Steg 7
    2. Tänk på en grundläggande koppel och krage. Om din hund inte har några lydnadsproblem är den här kragen ett bra alternativ. Det låter din hund gå bredvid dig bekvämt och med en begränsad mängd kontroll. Detta är det bästa alternativet för välutbildade hundar som har få beteendefrågor.
  • Kom ihåg att gå bredvid din hund för att behålla kontrollen.
  • Bildbeteckningen är förberedd för att gå din hund Steg 8
    3. Tänk på en glidkrage. Om din hund är ung eller har problem när du går, prova en glidkrage. Detta ger dig större kontroll över din hund och hjälper dig att korrigera sitt beteende om det blir distraherat. Med en snabb och fast bogserbåt till sidan kan du få din hunds uppmärksamhet och återfokusera den på promenad.
  • Om du har problem med en glidkrage, överväga att para det med en packledare. Detta ger dig större kontroll och hjälper dig att undvika att skada din hund.
  • Om du är obekant med att använda en glidkrage, prata med din veterinär innan du använder verktyget.
  • Bildbeteckningen är förberedd för att gå din hund Steg 9
    4. Köpa en sele. Om du vill att din hund ska dra dig, måste du få en sele. Detta är ett bra alternativ om du vill rulla blad eller cykla medan du går på din hund. Sele fördelar vikten av att dra över hundens hela kropp, istället för precis runt halsen.
  • Metod 3 av 3:
    Går din hund i dåligt väder
    1. Bildtiteln var förberedd för att gå din hund steg 10
    1. Kontrollera prognosen. Innan du överväger att gå din hund, bör du alltid kolla prognosen. Under varmt och kallt väder måste du planera därmed så att promenaden är en säker för dig och ditt husdjur. Det är också viktigt att kontrollera väderprognosen för att undvika att bli fångad i storm eller annat dåligt väder.
    • Du kan kontrollera vädret på en TV, radio, dator eller en väderapp på din telefon.
  • Bild med titeln Var beredd att gå din hund Steg 11
    2. Träna tidigt på morgonen eller sen kväll. Under sommartiden vill du undvika att gå din hund i mitten av dagen när temperaturen är högst. Istället borde du gå din hund under de kallare timmarna på morgonen eller sen kväll. Detta kommer att hjälpa dig och din hund överhettas och dehydreras.
  • Bild med titeln var beredd att gå din hund steg 12
    3. Ta med extra vatten. Om du måste gå din hund under dagen, var noga med att ta med extra vatten för att dricka. Du kommer att vilja ta med maximal mängd vatten som rekommenderas för din hund. Till exempel, om din hund väger 65 pund (30 kg), var noga med att ta med minst 65 ounces (2 kg) vatten.
  • Överväg att ha din hund ha på sig en vattenbärande väst. Detta hjälper till att hålla det coolt medan det går.
  • Packa en sprayflaska. Eftersom hundar inte svettas, kanske du vill ta en sprayflaska för att dimma din hund med vatten medan du går. Detta kommer att hjälpa till att sprida värmen från din hunds kropp. Var noga med att spruta toppen och botten av din hund för att hålla den sval.
  • Bild med titeln Var beredd att gå din hund Steg 13
    4. Använd doggie stövlar. På många platser kan trottoar och andra ytor bli extremt heta under sommarmånaderna. Dessa heta ytor kan bränna din hunds tassar. För att undvika detta, överväga att träna ditt husdjur att bära stövlar som görs bara för hundar.
  • Din hund kan också bära stövlarna på vintern när det blir kallt.
  • Du borde kunna hitta hundstövlar på din lokala husdjursföretag.
  • Bild med titeln var förberedd för att gå din hund steg 14
    5. Massera din hunds leder före promenad om den har artrit. Många äldre hundar lider av artrit, som förvärras av exponering för kyla. Om du vet att din hund är artritisk, massera sina muskler före promenad, böj försiktigt och böj de huvudsakliga lederna i benen. Detta hjälper till att värma upp lederna och få din hund redo att flytta.
  • Du kan också prata med din veterinär om sätt att hantera sin smärta. De kan rekommendera mediciner eller tekniker som kommer att lindra smärtan av artrit.
  • Även om du behöver gå din hund, tänka på att begränsa en artritisk hunds exponering för extremt kyla. En artritisk hund är mer benägna att glida och falla på is.
  • Bild med titeln var förberedd för att gå din hund steg 15
    6. Köp din hund en jacka. Ett sätt att skydda din hund från förkylningen är att köpa den en jacka. En jacka hjälper till att behålla din hunds kärntemperatur och förhindra att den blir för kall. Dessa är särskilt användbara på korthåriga hundar som inte har en tjock hårsköld för att hålla dem varma. Om din hund är artritisk kan en jacka också hjälpa till med någon gemensam smärta.
  • Om jackan blir våt, se till att du torkar det innan du använder den igen. En våt jacka kommer att få din hund att förlora kroppsvärmen snabbt.
  • Du kan hitta hundjackor på de flesta husdjursförsörjningsbutiker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande