Hur man avkodar din hunds skäller

Förstå vad din hund försöker kommunicera med sina skäller kan vara en svår uppgift eftersom det i princip gillar att lära sig ett nytt språk. Det kan dock vara ett viktigt och roligt projekt för en hundägare att försöka. Din hund kan signalera en mängd olika saker med sina skäller, från entusiasm, sorg, ilska, förvirring. Om du tar dig tid att avkoda din hunds skäller, var uppmärksam på timing, tonhöjd och volym, så hjälper det dig att bättre förstå ditt husdjur. Denna nya förståelse kan till och med fördjupa ditt band med din hund.

Steg

Metod 1 av 3:
Identifiera olika typer av bark
  1. Bild med titeln Dekod din hund
1. Förstå de olika saker som en hund kan försöka kommunicera. För att förstå vad din hund säger att du först behöver veta det stora utbudet av saker som skäller kommunicerar. Din hund kan försöka ge ett larm, få din uppmärksamhet, som visar sitt territorium, hälsar dig eller någon annan, visar rädsla eller frustration, som uttrycker sin frustration eller helt enkelt gör ett tvångsmässigt beteende.
  • Om du förstår det stora utbudet av saker som din hund kan försöka kommunicera, blir det lättare att avkoda sina skällor.
  • Bild med titeln Dekod din hund
    2. Skilja mellan bukar, grumlar och hurls. Din hund gör sannolikt ett brett utbud av ljud. Om du är intresserad av att avkoda din hunds skäller, måste du först skilja mellan skäller och andra typer av ljud. Men dessa andra ljud kommunicerar också vissa saker också.
  • I allmänhet är grumlar och heller längre, mer hållbara ljud än skäller.
  • Hylande hos hundar som är kvar, indikerar vanligtvis separationsangst eller ensamhet. Howling kan dock också användas för att signalera ett behov av uppmärksamhet eller som en varning om miljöhänsyn, såsom åska.
  • Bild med titeln Dekod din hund
    3. Differentiera mellan singelbark eller strängar av upprepade bark. En enda bark är en uppmärksamhet att få handling men det är inte så brådskande eller allvarligt som när din hund skäller upprepade gånger. En hund som skäller upprepade gånger, och kommer inte sluta, visar sin insisterande.
  • Om en hund är väldigt upphetsad kan det vocalisera det genom att upprepade gånger skälla. Grupper av upprepade bark kan signalera spänning eller glädje lika mycket som olycka eller ilska.
  • Bild med titeln Dekod din hund
    4. Håll reda på din hunds skäller. Om du verkligen vill ha en djup förståelse för vad din hunds skäller betyder, försök spåra dem över tiden. Du kan kanske förstå hur hundens skäller kan vara relaterade till faserna i sitt liv, som när dess reproduktionscykel ändras eller när det går igenom stressiga livsförändringar.
  • Gör en lista med olika typer av bark som du har hört och göra en förkortning för varje typ. Detta gör det möjligt för dig att snabbt jotera i en kalender eller tidskrift vad din hund gör utan att ta upp mycket tid.
  • Metod 2 av 3:
    Förstå de olika egenskaperna hos en bark
    1. Bild med titeln Dekod din hund
    1. Lyssna på längden på barkarna. Det finns stor skillnad mellan meddelandet som kommuniceras av en kort eller en lång bark. En kort bark signalerar brådskande, medan en längre bark är mindre brådskande. En längre bark kan signalera allmän missnöje eller olycka, medan en kort burst är avsedd att få omedelbar uppmärksamhet på grund av ilska eller varning.
    • En längre bark kan omvandlas till en grumel eller en hyls. Detta signalerar också en mindre akut fråga än en kortare bark.
  • Bild med titeln Dekod din hund
    2. Var uppmärksam på barkens styrka. Barkens styrka, även känd vid amplituden, kan berätta mycket om vad din hund försöker kommunicera. Generellt, desto starkare, desto viktigare och tidskänsliga hunden tycker att det är budskapet är. Till exempel, en hund som tror det är en inkräktare som kommer in i ditt hem kommer att skälla mycket högt för att få din, och inkräktarens, omedelbar uppmärksamhet.
  • När du bedömer amplituden på din hunds bark, kom ihåg att du bara dömer sin styrka på din hunds vanliga skäller och inte andra hundar. Är barken du bedömer din hunds normala volym eller är det högt och mer ihållande? Detta kan berätta om hur allvarlig hunden tycker att dess budskap är.
  • Bild med titeln Dekod din hund
    3. Lyssna på barkens tonhöjd. Pitch är en annan del av din hunds bark som kan ge dig mycket information. Denna aspekt kan dock vara svårare att identifiera, så det kan ta dig lite tid att kunna skilja mellan en låg och en hög tonhöjd, speciellt om du inte hör mycket bra.
  • En låg tonhöjd kommer vanligtvis att indikera rädsla eller aggression i en hund. Denna pitch signalerar styrka och att en trespasser borde frukta hunden.
  • En hög stigande bark signalerar spänning eller glädje.
  • Metod 3 av 3:
    Anslutande skäller till förhållanden och kroppsspråk
    1. Bild med titeln Dekod din hund
    1
    Titta på hur din hund rör sig Medan det skäller. Medan barkarna ensam kan berätta mycket, titta på kroppsspråk i kombination med skäller kan du berätta mycket mer. Om du kan, titta på din hunds kropp medan den skäller för att göra en bättre bedömning.
    • Till exempel kan en hund som skäller upprepade gånger och högt vara upphetsad eller det kan bevakas mot någon eller något. Men om du ser att hunden är i en defensiv ståndpunkt och visar sina tänder, så vet du att det är bevakat.
  • Bild med titeln Dekod din hund
    2. Leta efter förhållanden som kan påverkas av din hunds skällor. Om din hund skäller bör du försöka ta reda på vad det försöker kommunicera med dig. Om du förstår de villkor som uppmanar en specifik bark, kan du kanske byta den där nästa gång hunden skäller och förstår att det signalerar det villkoret.
  • Till exempel kan det berätta att någon är på ytterdörren. Om du kan identifiera den specifika barken din hund gör när någon kommer till dörren, då nästa gång din hund blir det, kommer du att veta att någon är på din dörr.
  • Bild med titeln Dekod din hund
    3. Notera skäller som signalerar specifika kroppsliga behov. Barks kan vara mycket kopplade till vad din hund vill ha eller förväntar sig vid vissa tider på dagen. Om du vet att din hund skäller av en viss anledning, ta dig tid att identifiera exakt hur den bark låter till att du kan identifiera det under olika omständigheter.
  • Till exempel, om din hund måste släppas ut för att gå på toaletten varje morgon, var uppmärksam på vad den bark låter så att du kan identifiera samma bark senare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande