Hur man rengör hundens sängkläder med ättika

Vinäger är ett billigt, enkelt sätt att rengöra och deodorize din hunds sängkläder. För regelbunden tvätt, lägg till 1/2 kopp (120 ml) vit vinäger (eller äppelcidervinäger) till en tvättcykel med varmt vatten, förutom ett mildt rengöringsmedel. För starka lukt, lägg till en full kopp ättika. För att tvätta en fullständig hundbädd, fyll i badkaret med varmt vatten, tvättmedel och ättika och blötlägga. Håll din hunds sängkläder fräsch genom att tvätta det varje vecka eller två, och genom att spruta det dagligen med en jämn blandning av ättika och vatten.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör en rutinmässig tvätt
  1. Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 1
1. Ta bort sängkläder. Ta bort filtarna eller hundens sängkåpa från din hunds sovplats. Observera om sängkläderna luktar tillräckligt för att motivera en mer intensiv rengöring. Placera objekt i tvättmaskinen.
  • Om du märker fläckar på sängkläderna, behandla dem med en fläckborttagare innan du tvättar.
  • Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 2
    2. Välj inställningar för tvättmaskinen. Leta efter eventuella vårdmärkningar på hundens sängkläder som kan erbjuda specifika rengöringsanvisningar. Om inga speciella riktningar är listade, välj en varmvattenvattningscykel. Lägg till ett mildt rengöringsmedel, i den normala kvantiteten som rekommenderas för en enda belastning.
  • Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 3
    3. Lägg till ättika. Lägg till 1/2 kopp (120 ml) vit vinäger till maskinens mjukmedel. Starta tvättcykeln. Om din maskin inte har en mjukgöringsdispenser, kör maskinen som vanligt och lägg till ättika i början av den slutliga sköljcykeln.
  • Om lukten på hundens sängkläder är speciellt stark, lägg till en full kopp ättika till den slutliga sköljcykeln.
  • Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 4
    4. Torka sängkläderna. Om möjligt, häng din hunds sängkläder på en klädstreck för att torka - utomhusluften hjälper till med att neutralisera lukt och fräscha sängkläderna. Om linjetorkning inte är ett alternativ, torka punkterna inomhus eller använd torktumlare. Om du väljer det senare alternativet, var noga med att städa ut Lint Trap försiktigt efteråt för att ta bort allt husdjurshår.
  • Undvik att använda torktumlare, som kan irritera din hunds hud.
  • Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 5
    5. Rengör maskinen. Efter att ha tvättat hundens sängkläder i tvättmaskinen, rengör maskinen för att ta bort alla långvariga luktar eller husdjurshår. Lägg till en 1/2 kopp klorblekmedel. Kör en full varmvatten tvättcykel.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring av en skumhund säng eller infoga
    1. Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 6
    1. Fyll i badkaret. Om din hunds säng inte har avtagbar sängkläder måste du suga hela sängen (eller kuddeinsatsen) för att rengöra den. Fyll badkaret fullt av varmt vatten.Lägg till ett kapacitet tvättmedel och en 1/4 kopp (60 ml) äppelcidervinäger eller vit vinäger.
    • För att ta bort mycket stark lukt, lägg till en 1/2 kopp vinäger.
  • Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 7
    2. Nedsänka sängen. Sätt din hunds skumbädd (eller skumkudden i sängen) i badkaret. Se till att det är helt nedsänkt. Blötlägg sängen i 10-15 minuter.
  • Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 8
    3. Skölj sängen. Töm badet helt. Skölj hundens säng eller kudde under varmt vatten. Krama sängen tills all tvål sköljs ut.
  • Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 9
    4. Torka sängen. Ta bort sängen eller kuddeinsatsen från badkaret. Om väder tillåter, placera sängen ute för att torka. Om inte, placera nära en värmare för att torka inomhus.
  • Metod 3 av 3:
    Hålla sängkläder färskt
    1. Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 10
    1. Tvätta sängkläder regelbundet. För att hålla hundens sängkläder, tvätta den varje vecka, eller varannan vecka. Köp ett mildt rengöringsmedel utan färgämnen eller parfymer, vilket kan orsaka hudirritation för ditt husdjur. Helst, leta efter ett specialdjuret rengöringsmedel online.
  • Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 11
    2. Bada din hund regelbundet. Det bästa sättet att hålla hundens sängkläder är att hålla din hund ren. Bada din hund ibland - i interimet kan du använda barnservetter för att torka din hunds kappa och fräscha sin päls. Borsta dessutom din hund regelbundet för att avlägsna smuts, skräp och allergener som bidrar till lukt.
  • Bad inte din hund för ofta eftersom det stör pH-nivån på huden. Det är därför som husdjurservetter är ett bra alternativ - de ändrar inte pH-nivåerna av hundhud. Veckobad rekommenderas endast för fall av svår dermatit.
  • Bild med titeln Clean Dog Bedding med ättika Steg 12
    3. Använd en ättikbaserad deodoriseringsspray. Fyll en sprayflaska med en lika blandning av vatten och vit vinäger. Spraya din hunds sängkläder dagligen för att hålla den luktande färskt. Undvik sprutning före din hunds vanliga sängtid eller naptider så sängkläderna har tillräcklig tid att torka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande