Hur man fångar en hök

Hawks är fascinerande och vackra fåglar. De är också ganska aggressiva rovdjur, så de är bäst kvar att flyga fritt i naturen. Du borde inte försöka fånga en hök för skojs skull eller att hålla som husdjur. Om du har en hök som stör några av dina djur, kan du behöva fälla det för att flytta det. Om möjligt, fråga en expert om hjälp. Om du behöver göra det själv, köp en bra fälla och använd försiktighetsåtgärder. Detta kan låta som mycket, men oroa dig inte! Vi har svar på alla dina frågor. Fortsätt bara läsa!

Steg

Fråga 1 av 7:
Behöver jag ett tillstånd att fälla en hawk?
  1. Bild med titeln Fånga ett Hawk Steg 5
1. Ja, många länder kräver tillstånd att fälla och flytta Hawks. Dessa tillstånd kan vara dyra och tar ofta mycket tid att få. Men om du inte får tillstånd innan du fångar en hök, kan du möta svåra böter eller fängelsetid. För att få tillstånd, kontakta din lokala Wildlife Service.
  • Till exempel, om du fångar en hawk utan tillstånd i USA, kan du möta sex månader av fängelsetid och en $ 15.000 böter.
  • Det är också olagligt att skada en hök, så skjut inte eller annars skadas en i ett försök att bli av med det.
Fråga 2 av 7:
Vilken typ av fälla är bäst för att fånga en hök?
  1. Bild med titeln Fånga ett Hawk Steg 6
1. Köp en svensk goshawk fälla. Det finns många typer av hökfällor tillgängliga för användning. Men den svenska Goshawk-fällan är det bästa alternativet för oerfarna hawk trappers. Denna fälla gör det möjligt för dig att fånga en hök utan att skada den eller trasta sina ben upp i en näsa. Dessutom behöver du bara kontrollera dessa fällor några gånger om dagen.
  • Andra typer av fällor måste övervakas ständigt. En fågel som är kvar i någon annan typ av fälla är lätt byte för en annan rovdjur.
  • Dessa fällor kan köpas online eller byggas under överinseende av en erfaren Falconer. Titta online för att hitta en Falconer i ditt område.
Fråga 3 av 7:
Hur använder jag en fälla?
1. När du är redo att fånga höken, sätt ut fällan. Den består av en bete bur, som kommer att locka höken i, och sedan en separat bur inuti där fågeln kommer att stanna en gång fångad. Lägg sedan på fällan i ett område som höken väljer. Se till att fällan kan ses av en fågel i flygning. Om du placerar den under ett träd eller buske, får höken inte se det.
  • Se till att fällan är lättillgänglig. Du måste ofta kolla fällan.
  • Planerar att flytta fågeln så snart den är fångad. Om du inte har tid, ställ inte ut fällan.
Fråga 4 av 7:
Ska jag använda bete för att locka en hök?
  1. Bild med titeln Fånga ett Hawk Steg 8
1. Bete är ett bra sätt att rita höken mot din fälla. Använd duvor, starlings, sparrows, zebra finches eller möss för att locka hökar. Om det behövs kan du använda gräshoppor. Men gräshoppor är inte särskilt frestande till större fåglar.
  • Se tillverkarens instruktioner för att ta reda på hur du placerar betet i din fälla.
  • De flesta goshawk fällor har "bete lådor" som skyddar betet från höken. Efter att ha fångat höken kan du släppa betet om du vill.
  • 2. Kontrollera fällan ofta för att se om du behöver byta bete eller vatten. Fällan måste kontrolleras minst två gånger om dagen. Den svenska Goshawk-fällan skyddar höken från andra rovdjur. Men fågeln kan fortfarande bli uttorkad eller överhettas om den lämnas ensam för länge.
  • Fråga 5 av 7:
    Vad gör jag en gång jag har fångat höken?
    1. Bild med titeln Fånga ett Hawk steg 10
    1. Överväg att ringa en licensierad rehabiliteringsanläggning. Det finns många raptorrehabiliteringsfaciliteter som gärna hämtar och släpper några hökar du fångar. Gör en Internet-sökning för att hitta en i ditt område. Även om de är för långt bort för att komma fågeln, kommer de att kunna ge dig värdefulla tips om var du ska släppa den.
    • Om du kan ta fågeln till rehab-anläggningen, placera fågeln i din bil och kör den till anläggningen.
    Fråga 6 av 7:
    Hur flyttar jag en hawk som jag fångade?
    1. Bild med titeln Fånga ett Hawk Steg 12
    1. Sätt höken säkert i din bil. När du flyttar en hawk, ger du det en ny plats att jaga och bygga bonar. Men du måste köra minst 20 miles (32 kilometer) bort från ditt hem innan du släpper fågeln. Annars kommer det att återvända till sina gamla jaktmarker. Täck fällan med en filt för att blockera något ljus. Detta kommer att hjälpa till att hålla fågeln lugn när du flyttar den.
    • Därefter lyfter du försiktigt fällan och lägg den ordentligt i bagagens bagage. Slå på luftkonditioneringen som Hawks kan överhettas enkelt i små utrymmen.
    • Om din bagage inte är tillräckligt stor för fällan, placera den på en plats. Använd en säkerhetsbälte för att säkra den.
    • Lägg en tjock handduk ner under fällan för att skydda din bil från fågeldroppar.
    • Om höken är skadad, ta det omedelbart till ett raptorrehabiliteringscenter.
  • 2. Släppa höken. Ställ fällan i ett avskilt område. Ta bort tyget från toppen av fällan och öppna försiktigt en av dörrarna. Stå bort från fällan för att låta fågeln lämna i sin egen takt. Lämna inte tills fågeln har lämnat fällan.
  • Använd tjocka handskar för att skydda dina händer medan du öppnar fällan.
  • Om höken vägrar att lämna fällan kan det vara uttorkat eller sjuk. Ring ditt lokala Raptor Rehabilitation Center för råd.
  • Fråga 7 av 7:
    Kan jag få en hök för ett husdjur eller för falconry?
    1. Bild med titeln Fånga ett Hawk Steg 1
    1. Fånga inte hökar som husdjur. Hawks är vilda rovdjur och gör inte bra husdjur. Det kostar tusentals dollar om året för att sköta och hysa en hök. Dessutom behöver du i vissa länder ett tillstånd att fånga hökar. När du får det här tillståndet kommer du att bli ombedd att ge dina skäl till att fånga en hök. Om du fångar en hawk utan tillstånd kan du möta allvarliga rättsliga konsekvenser.
    • Till exempel, i U.S. Du kan få sex månader i fängelse och en $ 15.000 böter för att fånga en hök utan tillstånd.
  • 2. Undvik att fånga Hawks för Falconry. Det finns strikta regler som omger fångsten och frisläppandet av Hawks för Falconry. Endast erfarna, licensierade falconers kan fånga hökar för detta ändamål. Dessa falconers har genomfört en årslängd lärling och erhållit flera tillstånd för att fånga Falcons.
  • Om du är intresserad av att bli Falconer, leta efter lokala falconry-grupper i ditt område. Dessa grupper hjälper dig att hitta en lärling med en erfaren Falconer.
  • När du har en lärling, hjälper Falconer dig att fånga, hus och träna Hawks.
  • Tips

    Om du är orolig för en hawk som hänger runt din fågelmatare, lämna mataren tom i några veckor. De andra fåglarna kommer sluta besöka det och höken hittar någon annanstans att jaga.

    Varningar

    Om det är möjligt, lämna Hawk fånga till de professionella. Oerfarna fångare kan enkelt skada hökar genom att bryta vingar, böjfjädrar eller skada sina ben.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande