Hur man är vänner med ditt husdjur

Att leva med ett djur är mycket som att leva med en mänsklig vän: Det är viktigt att ställa tydliga gränser, behandla varandra med respekt, erkänna en andras behov och spendera kvalitetstid tillsammans. Till skillnad från att leva med en mänsklig vän beror ditt husdjur på dig för mat, hälsa, vård och tillgivenhet, bland annat. De specifika sätten som du blir vänner med ditt husdjur kommer att skilja sig beroende på vilken typ av djur du har.

Steg

Del 1 av 3:
Fastställa förtroende
  1. Bild med titeln Anslut med ett djur Steg 4
1. Var lugn. Den här är ganska självförklarande. Andas regelbundet, gör dina rörelser smidiga och långsamma (men inte så långsamma att de ser onormala, eftersom det också kommer att freak några djur ut) och tala i en lugn, normal röst. Undvik att vara högt.
  • Tänk bara hur du skulle känna om någon tycktes vara nervös runt dig, fidgeting mycket och talade högt och nervöst och gjorde snabba, jerky rörelser. Detta skulle få de flesta att känna sig åtminstone lite nervösa - det är detsamma för djur.
  • Försök alltid vara lugn när du hanterar dina husdjur, oavsett vad de har gjort. Om du är väldigt upprörd på dem, ta ett ögonblick för att lugna dig själv innan du hanterar dem. Du vill att de ska respektera dig, inte frukta dig.
  • Bild med titeln kommunicerar med djur Steg 3
    2. Ha tålamod. Inse att det kan ta lite tid att bygga ett varaktigt band med ditt husdjur. Vissa djur, som valpar och kattungar, kan naturligtvis vara lättare runt dig än mindre däggdjur och reptiler, som kan vara mer benägna att defensiva beteendet.
  • Om ditt husdjur inte värmer upp till dig genast, ge det tid. Med konsekvent, snäll, respektfullt beteende och lämplig användning av godsaker, borde du kunna vinna det.
  • Bild med titeln Anslut med ett djur Steg 6
    3. Var konsekvent. Vara konsekvent i allt du gör, från att mata till träning, och allt däremellan. Husdjur är som barn i att de behöver konsistens och struktur för att känna sig trygg och säker.
  • När de vet vad de kan förvänta sig av dig, är dina husdjur mer benägna att känna sig bekväma runt dig (om inte vad de kan förvänta dig av dig är oförutsägbart, aggressivt beteende ... som de inte kommer att tycka om).
  • Bild med titeln kommunicerar med djur Steg 9
    4. Vara bossen. Ställ in regler och gränser, och hålla fast vid dem. Avsätta tid för att utöva dessa regler och gränser med ditt husdjur varje dag. Om ditt husdjur bryter en regel, använd kroppsspråk och lugn men fasta ord för att låta dem veta att det de har gjort är inte okej. När du har etablerat att du är chefen, är det okej att vara mer mjuk och älska med dem, samtidigt som det fortfarande konsekvent verkställer reglerna.
  • Med hundar som de kallar detta är "alfa hunden."Hundar är lyckligast när de har förtroende för att du är deras ledare och kan fatta beslut för dem. De kan då ha frihetsledning och med människor, andra djur och i konstiga situationer eftersom de ser till dig för vägledning och du vidarebefordrar förtroende. Det är okej för dig att känna att du är "vänner" med din hund, men din hund behöver veta att du är hans ledare.
  • Katter kan vara mindre lätta att kontrollera, eftersom de ofta gillar att vara alfa. Om din katt bullies du (ofta attackerar dig eller ignorerar dina regler), är ett bra sätt att träna det att helt enkelt ignorera det när det gör dåliga saker och beröm det när det gör saker som du godkänner. Katter kanske inte gillar att vara kontrollerade, men de gillar att ignoreras ännu mindre.
  • Mat är ett bra sätt att fastställa att du är chefen. De flesta djur kommer att märka att du är den som matar dem varje dag, vilket gör att de ser fram emot att se dig. Om du ger dem godis när de gör något bra, vill de göra dig lycklig.
  • Bild med titeln Anslut med ett djur Steg 8
    5. Använd aldrig våldsamma handlingar eller språk för att kommunicera din missnöje med ditt husdjur. Om ditt husdjur gör något som du inte godkänner, lugnt och ordentligt, låt dem veta att det inte är okej utan att fysiskt skada dem eller skrika på dem. Att skada dem kommer att göra dem mer benägna att attackera dig, inte lyda dig.
  • Bild med titeln Anslut med ett djur Steg 1
    6. Förstå ditt husdjurs kroppsspråk. Kroppsspråk är väldigt annorlunda beroende på vilken typ av djur du har valt för ditt husdjur. Om du är osäker på ditt husdjurs kroppsspråk, överväga att köpa en bok eller läsa några webbplatser som ägnas åt ditt specifika djur. Att förstå ditt husdjurs kroppsspråk hjälper dig att vara en bättre kommunikatör, eftersom du även kan efterlikna några av sina ståndpunkter, uttryck och ljud för att skicka ditt meddelande på ett sätt som de förstår.
  • När hundar känner sig stressade eller hotade, kommer ögonen att se större än normalt. Om din hund inte mår bra kan det se ut som om det är squinting. Om din hund inte tittar direkt på dig, men ser ut ur sina ögons hörn så att du ser många av ögonens vita (det kallas "whale eyes"), kan han vara på väg att ha en aggressiv utbrott. Om din hund känner sig stressad eller aggressiv, kommer dess breda ögon att åtföljas av en styv kropp.
  • Om din katt tittar på dig och blinkar på dig långsamt, kommer det sannolikt att kommunicera tillgivenhet. Du kan göra det här på din katt för att visa din kärlek också. För katter är stängning av ögon i närvaro av en annan ett sätt att visa förtroende. Om din katt känner sig hotad, kommer svansen sannolikt att vara upprätt och poofy (ser ut som slutet på en toalettborste) - det kommer troligen att bli välvd, också.
  • Fåglar kan vara ganska uttrycksfulla genom sina ögon, fjädrar och röster. Om din fågel elever förstorar och krymper snabbt, kan det här vara ett tecken på att de är upphetsade eller mycket intresserade, eller rädda eller arg - kontext är viktigt för att berätta vilken känsla det kan vara. Fåglar kommer att rysa sina fjädrar medan de rengör sig - om deras fjädrar är ruffade, men det kan innebära att de är otåliga (i vilket fall ta dem till en veterinär för en checkup).
  • Bild med titeln Anslut med ett djur Steg 3
    7. Respektera ditt husdjurs likheter och ogillar. Djurexperter ger oss allmänna riktlinjer om vad de kan förvänta sig av djur, men som med människor kommer de flesta djur att ha sina egna quirks. Det är viktigt att du respekterar ditt husdjurs individualitet - försök inte göra det gör det som det klart inte gillar. Observera att detta inte är detsamma som att låta ditt husdjur springa ditt hus eller mobba dig. Du behöver fortfarande konsekvent stå vid dina regler och gränser.
  • Hundar är allmänt kända för att vara tillgivna och att vilja vara nära sina ägare hela tiden. Vissa hundar, men (och Shiba InUS är kända för detta), föredrar att inte bli knäppta eller cuddled. Om din hund verkar ogillar att bli petted, tvinga inte det. Kanske gillar det att ha en timme ensam tid i ett annat rum i huset varje natt. Så länge det inte tuggar på dina möbler eller gräver ett hål i mattan, låt det ha sin ensamma tid.
  • Det är inte en dålig idé att tänka på katter som konstiga rumskamrater istället för djur. En minut kan din katt vara över dig och mycket tillgivna, och inom några sekunder kan det hoppa av dig och springa, inte ses i flera timmar. Så länge det inte skadar dig eller ditt hem, acceptera quirk och låt det vara en egen "person."
  • Bild med titeln Håll ditt husdjur att vara låst ut steg 3
    8. Se världen genom ditt husdjurs ögon. Var empatisk när du hanterar ditt husdjur. Du vet inte vad som händer i sitt sinne, så det är bäst att försöka läsa sitt kroppsspråk och försöka föreställa sig vad det måste gå igenom så att du kan behandla det så bra som möjligt.
  • En räddningshund kan ha blivit missbrukad av sin tidigare ägare. Det kan ha spenderat det mesta av sitt liv innan du möter dig på gatorna, svälter och rädd. Det finns många bevis (otaliga räddningshistorier och videoklipp online) som bevisar dessa hundar, som kan lura ut först, komma runt för att älska och lita på sina människor och vice versa. Om din hund uppträder på sätt som du inte tycker om, lugnt, försiktigt och konsekvent förstärker reglerna, och de kommer att komma runt.
  • Om ditt husdjur är ett litet däggdjur (råtta, gerbil, marsvin, kanin), snurra inte på dem plötsligt och plocka upp dem och bli förvånad när de verkar skrämmande. Det här är djur som vanligtvis är förböjda ovanifrån, så om du vill få förtroende och tillgivenhet, är det bäst att inte uppträda som en rovdjur.
  • Del 2 av 3:
    Spendera kvalitetstid tillsammans
    1. Bild med titeln Anslut med ett djur Steg 7
    1. Leka tillsammans. Om du inte direkt kan leka med ditt husdjur, lära dig hur ditt husdjur gillar att spela (eller hur deras specifika ras / art spelar / agerar.) och gör ditt bästa för att de ska göra det - oavsett om det är med dig eller bara i din närvaro.
    • Det här är lättare att göra med en katt eller hund, som de båda spelar på sätt som är mer kända för människor: kasta en boll runt, jaga varandra (spelar tag), springa och hoppa.
    • Vissa ormar njuter av klättring. Om du vill känna mer av ett band med din sällskapsdjur, och du känner dig säker att låta den ut ur sin inneslutning, överväga att få det en stor klättringspost och låta det göra det när du tränar. På det sättet kan du känna dig som om du är aktiv tillsammans. Om du gör det regelbundet kan det börja känna dig som en rutin.
    • Du kan köpa lek gym för fåglar. Sätt din fågel på sitt lek gym på ditt golv eller bord i rummet med dig medan du arbetar, läser, tränar eller tittar på TV och låt fågeln spela.
  • Bild med titeln Socialisera ditt husdjur för semestern Steg 2
    2. Har äventyr tillsammans. Ta din hund på en vandring någonstans Det har aldrig varit en promenad med din iguana eller orm på din axel eller arm (om det är socialt) - ta hem en ny leksak och leka med din katt. Djur blir uttråkad för att introducera roliga nya saker i sina liv nu och då kommer de att göra dem lyckliga. Var bara smart om vad du introducerar: De flesta katter skulle inte njuta av att gå till en hundpark, till exempel.
  • Bild med titeln Socialisera ditt husdjur för semestern Steg 7
    3. Lär ditt husdjur nya saker. Många olika djur njuter av att lära sig att tjäna belöningar som mat eller leksaker. Lär din hund eller katt några nya knep, eller sjunga en sång och dansa med din fågel (det kommer sannolikt att lära sig att bo tillsammans med dig om du studsar upp och ner framför den). Ställ in en hinderkurs för ditt husdjurskylt och belönar det för att slutföra kursen.
  • Bild med titeln Håll ditt husdjur att vara låst ut steg 5
    4. Häng ut med ditt husdjur. Bokstavligen bara vara i samma rum med dem. Låt dem vara nära dig medan du gör middag, titta på TV, eller läs en bok. Ju mer du är runt varandra, desto bättre chanser har du att bli vänner.
  • Många ormägare säger att deras ormar tycker om att sätta ihop sina armar eller nacke medan de sitter på soffan eller går på promenader (eller till och med kör). Naturligtvis, om du inte är säker på om din orm knuffar dig eller försöker krossa dig, är det förmodligen bättre att inte bära det runt nacken.
  • Bild med titeln Socialisera ditt husdjur för semestern Steg 1
    5. Visa kärlek till ditt husdjur. Om ditt husdjur är mottagligt för fysisk tillgivenhet, ge den. Koka upp på soffan med din katt, hund, reptil, fågel, etc.
  • Bild med titeln Bond med din katt Steg 9
    6. Prata med ditt husdjur. Visst, de förstår förmodligen inte det mesta av vad du säger, men om du pratar med dem på ett lugnt och positivt sätt, kommer det att hjälpa dem att vänja sig vid din närvaro och din röst. När du kommer hem, var noga med att säga hej till ditt husdjur. Detta kommer att hjälpa det att associera dig att komma i dörren med att säga "hej."
  • Bild med titeln Socialisera ditt husdjur för semestern Steg 5
    7. Lämna inte ditt husdjur ensam under långa perioder. Hur länge ditt husdjur kan gå utan att du kommer att bero på djuret. Katter och reptiler kan gå längre utan sina människor än hundar kan till exempel.
  • Om du vet att du kommer att vara borta i 24 timmar och du har en hund hemma, ordna någon att komma och stanna hos din hund medan du är borta. Om du har en katt, är det nog nog att lämna lite extra mat och vattna och, om din katt är särskilt ängslig, kan du få någon att katten vet in och spendera en timme eller två med dem.
  • Om du går bort på semester och kan inte ta med ditt husdjur, se till att du hittar dem lämplig och välrenommerad vård innan du går.
  • Om du är regelbundet hemifrån i mer än 5 timmar om dagen, kan du överväga att släppa din hund på doggy dagvård eller se om du kan få honom / henne att arbeta med dig.
  • Bild med titeln Support ditt djur efter en hemsk hund eller kattkamp Steg 11
    8. Erkänna regelbundet ditt husdjurs närvaro. Ett husdjur är bara en del av ditt liv, men för dem är du hela livet. Därför är det viktigt att erkänna ditt husdjur när du är i samma rum. Ignorera inte dem. Agera glad att se dem. Hur du visar ditt nöje att se dem kommer att bero på vilken typ av husdjur det är.
  • En hund kommer i allmänhet att njuta av en lycklig "Hej" och en Pat när du går förbi den.
  • En katt kanske bara vill ha en hej, eller det kanske vill att du ska böja ner och ge det lite klappa också.
  • En marsvin kan knipa lyckligt när du kommer nära. Om det trivs, säg "hej" och ge det lite husdjur.
  • En reptil som gillar att bli rörd kommer att vara glad för uppmärksamheten - men en som inte gillar att vara rörd, kanske inte bryr dig om vad du gör ... Fortfarande, om du vill bygga en vänskap med det här djuret, vill du ha Ge det en slags uppmärksamhet, även om det bara går upp till dess inneslutning och säger "hej."
  • Del 3 av 3:
    Ta hand om ditt husdjur
    1. Bild med titeln Budget dina pengar Steg 11
    1. Se till att du har råd med ett husdjur innan du får en. Djur lever, långsiktiga ansvarsområden - det är absolut nödvändigt att du säkerställer att du har råd att mata och ta hand om dem. Gör en månadsbudget som innehåller mat, leveranser och vanliga veterinärbesök och lägga till en beredskapsfond för eventuella veterinära besök om ditt djur blir sjuk. Du kan också överväga att köpa husdjursförsäkring.
    • Några saker som en hund behöver: mat, poopväskor (om du bor någonstans som kräver att du hämtar sitt avfall), behandlar, en kennel, en bra knep och halter, en krage, en ID-tagg, en licens (beroende på Var du bor, kommer du sannolikt att behöva licensiera din hund med staden), leksaker, mat och vattenskålar, och eventuellt en regnrock och booties (beroende på hunden och var du bor).
    • Saker katter behöver: kullkorgar, kull, leksaker, mat, mat och vattenskålar, sängar, bärväskor ska de behöva gå till veterinären, skrapa inlägg och godis.
    • Saker små däggdjur behöver: burar, burfyllmedel, saker att hålla dem upptagna i dessa burar (ett hjul, vissa rör och andra leksaker), mat och vattenförsörjning, och eventuellt en saltslick.
  • Bild med titeln Fatten upp en hund Steg 11
    2. Ge ditt husdjur med färsk mat och vatten. Gör det varje dag, på konsekventa tider hela dagen (t.ex., morgon och natt). Nyckeln med alla djur är att vara konsekvent, eftersom brist på ordning i sina liv kan få dem att känna sig osäkra och oroliga, om inte rädd.
  • Hur ofta du matar dina husdjur kommer att bero på vilken typ av djur de är: Katter och hundar måste matas minst två gånger om dagen - unga och små vuxna ödlor måste matas flera gånger om dagen, medan andra ödlor och ormar behöver bara att äta varannan dag eller så.
  • Bild med titeln Fatten upp en hund Steg 10
    3. Köp högkvalitativ mat. Ta reda på vad den bästa kvaliteten för din typ av djur är och köp det. För katter och hundar, sök ut mat som innehåller friska, naturliga ingredienser och så få konserveringsmedel som möjligt- för reptiler kommer du sannolikt att mata dem hela livsmedel som växter, fisk eller möss (beroende på om ditt husdjur är en omnivorös eller köttätande reptil).
  • Generellt kan du hitta ett bra urval av högkvalitativ mat på din lokala djuraffär eller veterinär. Om du har några tvivel om den bästa kosten för ditt husdjur, läs upp på arten eller fråga din veterinär.
  • Bild med titeln Clean Vomit ut ur mattan Steg 7
    4. Håll ditt husdjurs bostadsutrymme ren. Rengör din hunds kennel, din katts kattlåda, din kanins bur, din orms hölje mm. regelbundet. Undvik att rengöra dessa utrymmen med hårda kemikalier, eftersom de kan irritera ditt husdjurs hud (eller sämre).
  • Det är också viktigt att hålla ditt hus - särskilt dina golv - rena. Lämna inte farliga saker som ligger runt ditt hus som kan skada ditt husdjur. Saker som choklad och druvor på golvet kan vara dödlig för dina hundkablar kan lockas för att tugga, och kan elektrokutera ditt husdjur.
  • Bilden med titeln injicera en mikrochip i ett PET-steg 6
    5. Se till att ditt husdjur är välskött. Många husdjur brudgummar sig, men ibland kan de behöva lite hjälp. Hundar och katter kan dra nytta av att vara borstade regelbundet, särskilt om de har lång päls som är benägen att matta. Om du har ett utomhusdjur och fästingar är vanliga i ditt område, kontrollerar du regelbundet efter fästingar och tar bort dem.
  • Medan det är vanligt att bada en hund, är det faktiskt inte nödvändigt att bada en katt. Det kan faktiskt göra mer skada än bra, eftersom det tar bort de naturliga oljorna på kattens kappa. Om din katt är särskilt snuskig eller verkar ha problem med att nå vissa delar av kroppen, är det okej att hjälpa det tillsammans med ett bad.
  • Om du badar ditt husdjur, se till att du använder något som är utformat speciellt för det djuret. Använd aldrig humant schampo och balsam för din hund eller katt, eller något annat djur, eftersom det kan irritera sin hud.
  • Bild med titeln Support ditt djur efter en hemsk hund eller kattkamp Steg 6
    6. Ta ditt husdjur för regelbundna Vet Checkups. Djur är ganska bra på att gömma sina sjukdomar - som är hälsosam hjälper dem att överleva i naturen, eftersom sjuka djur är mål för rovdjur. Dessutom kommunicerar djur annorlunda än vad vi gör: istället för att säga "Jag är sjuk" din kattmuggstop äter, eller det kan börja gå på toaletten utanför sin kullkorg. Av dessa skäl är det bäst att planera regelbundna kontroller för ditt husdjur minst en gång per år, även om det verkar helt friskt.
  • Ditt husdjur kommer att dra nytta av regelbundna kontroller oftare än en gång om året när det går in i sina seniorår. Syfte i minst två gånger om året när ditt husdjur är senior.
  • Bild med titeln Socialisera ditt husdjur för semestern Steg 6
    7. Socialisera dina husdjur. Exakt hur och hur ofta du socialiserar ditt husdjur kommer att bero på vilket djur du har.
  • Hundar kan socialiseras varje dag med både människor och andra hundar - för en hälsosam hund, möjlighet att leka med hundvänner borde vara en källa till lycka och avkoppling. Om din hund har ångest om andra hundar, måste du dock vara mer försiktig med hur du socialiserar honom / henne.
  • Katter är mer benägna att njuta av att bli socialiserade med människor än andra katter, eftersom de kan vara ganska territoriella. Det sagt, om din katt verkar njuta av företaget med andra katter, är det inte anledning att inte ha kitty datum med vänner. Generellt kommer detta att gälla mer till inomhuskatter än utomhus.
  • Några små däggdjur och fåglar kan dra nytta av en väns företag - särskilt om du är hemifrån mycket.
  • Bild med titeln Socialisera ditt husdjur för semestern Steg 3
    8. Se till att ditt husdjur får tillräckligt med motion. Hur ofta ditt husdjur behöver träning, och vilken typ av övning det behöver, beror på djuret. Det kommer även att vara variationer inom samma djur, beroende på deras typ, allmän fitness och ålder. Om ditt husdjur inte får tillräckligt med motion, kommer det att vara mer benägna att misshandla eller vara aggressivt.
  • Gå och leka med din hund varje dag. Hur lång och ansträngande din övning med din hund är beror på rasen: en husky behöver mycket mer motion än en pug.
  • Spela med din katt varje dag. Katter är i allmänhet ganska aktiva och bra på att göra egna roliga, men om du vill binda med din katt, måste du bli en del av deras dagliga aktiviteter. Dra en sträng runt huset och låt dem jaga det, eller vinka en påfågelfjäder och låt dem försöka fånga det.
  • Bild med titeln Bond med din kattsteg 10
    9. Skapa ett säkert utrymme för ditt husdjur. Ditt husdjur kan gå till sin säkra plats när det känns rädd eller upprörd. Skicka inte ditt husdjur till det här utrymmet när du är upprörd med det, som det gör det, kommer det att göra det en straffplats snarare än ett säkert ställe där ditt husdjur kan slappna av.
  • För en hund kan ett säkert utrymme vara en stor kennel med några varma filtar och leksak inuti, eller en trevlig hundsäng i hörnet av rummet.
  • För en katt kan det här vara en säng på toppen av ett skraplat, eller lite täckt mjukt katthus.
  • För en fisk, en reptil eller ett litet däggdjur, kan det här vara en tunnelliknande eller på annat sätt medföljande struktur i vilken de kan springa och gömma om de känner sig rädda.
  • Tips

    Om du har en hund, överväga att använda en visselpipa för att kalla det till dig istället för ord. På det här sättet är ljudet alltid detsamma och korsa aldrig eller rädda eller oroliga, vilket kan vara off-putting till hunden och förhindra att det kommer till dig. Belöna din hund när den återvänder - dess förmåga att komma snabbt när den kallas kan spara din hunds liv.
  • Sjunga till ditt husdjur. Ändra orden till dina favoritlåtar och sjunga i en mycket mild röst.
  • Hitta hur ditt husdjur tycker om att bli knäppta / berörda. Om det är ett oöverträffligt djur som en fisk, rör inte det och sjunger istället. Fisk så mycket.
  • Varningar

    Medan godis är ett bra verktyg för att träna dina husdjur, var försiktig så att du inte ger dem för många godis, eftersom du inte vill att de ska gå ner i vikt och bli ohälsosamma. Se också till att du köper högkvalitativa, friska godisar (inte motsvarande en chokladstång för ditt husdjur).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande