Hur man binder med din kattunge

När du först antar en ny kattunge måste du binda med det för att skapa ett tillförlitligt förhållande mellan djuret och dig själv. Bonding med kattungen kommer att initiera typen av kamratskap och nära förhållande som många människor önskar från sina katter, och kommer att hjälpa kattungen att känna sig bekväm i sin nya omgivning. Spendera tid med en kattunge kan vara helt annorlunda än att vara runt en vuxen katter har mycket högre energinivåer, och kan vara lekfullt i flera timmar av dagen. Du måste spela med din kattunge, mata den och ge det utrymme för att vila för att hjälpa det att bilda ett känslomässigt band med dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Bildar en anslutning med din kattunge
  1. Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 1
1. Spela med din kattunge. Liksom alla unga djur och barn är kattungar otroligt lekfulla varelser. När du antar din kattunge, plocka upp några kattleksaker på väg hem. Dessa kan innehålla gummi- eller korgbollar och fjäderstänger. Sitta på golvet med din kattunge och leka med det i minst 15 minuter, tre gånger om dagen.
  • Att leka med din kattunge efterliknar det beteende som det naturligtvis skulle visa med sina bröder och systrar. Lekfullt beteende hjälper en kattunge att utveckla sina motoriska färdigheter och de rovdjur som kommer naturligt till katter.
  • När du plockar ut kattleksaker, kom ihåg att katter tycker om att leka med små, rörliga föremål i synnerhet.
  • Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 2
    2. Husdjur och brudgum din katt. Unga kattungar älskar den uppmärksamhet som grooming ger. Petting och annan fysisk kontakt hjälper dig att känna dig närmare din kattunge, liksom. Petting och initierande fysisk kontakt med din kattunge kommer att efterlikna det sociala beteendet som katter naturligt uppvisar, och kommer att visa att du har snäll, kärleksfulla intentioner mot det.
  • Så småningom, när det är bekvämt med dig och njuter av husdjur, bör din kattunge börja springa.
  • Om du vill agera moderigt mot din kattunge, gnugga huvudet med deras.
  • Tupplur med det eller hitta andra gånger att snuggla. Hålla det medan du tittar på TV, eller på telefonen är bra alternativ.
  • Var inte avskräckt om din kattunge inte vill bli rörd i början. Vissa katter njuter bara av din närvaro och behöver inte mycket fysisk tillgivenhet.
  • Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 3
    3. Blinka långsamt på det. Blinkande är ett sätt som katter naturligt visar tillgivenhet mot varandra, som liknar en kram eller en kyss bland människor. För att trösta och binda med din kattunge, sänka långsamt dina ögonlock, blinka och öppna ögonen igen. Detta borde lösa din kattunge om det är nervöst.
  • Om din kattunge returnerar den långsamma blinkningen, svarar det på din kärlek.
  • Håll inte direkt ögonkontakt med din kattunge - speciellt strax efter att ha antagit det - eftersom det kan uppfattas som utmanande eller hotande beteende.
  • Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 4
    4. Mata din kattunge och ge den behandlar. Djur litar på de som hjälper dem att överleva, och tenderar att vara mer förtroende för dem som matar dem. Medan din katt äter, nå ner och husdjur tillbaka och svans (undvik att röra ansiktet medan det äter). Detta kommer att hjälpa din kattunge att associera dig med mat, och med den trevliga känslan av att äta och bli petted.
  • När du först tar med en kattunge hem kan det ta tid att anpassa dig till dig och den nya miljön. Om så är fallet, ge kattungen och stroke det som det äter.
  • Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 5
    5. Lägg alltid kattens behov först. Kattungar är ett stort ansvar, och kan kräva en överraskande mängd uppmärksamhet och underhåll. Du måste ständigt hålla koll på din kattunge medan det är underfot, och se till att det inte kommer i ondska bakom ryggen. Se till att din kattunge har gott om mat och vatten hela tiden.
  • Du kan behöva "kattunge-korrekt" områden i ditt hus. Kattungar kan vara destruktiva. Dölj eventuella brytbara föremål (värdefulla rätter, vaser, etc.) och lägg upp några filtar som du inte vill ha klo-hål i.
  • Att köpa ett repor kan hjälpa till att avskräcka din kattunge från clawing på dina möbler.
  • Metod 2 av 3:
    Föra en ny kattunge hem
    1. Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 6
    1. Anta din kattunge medan den är ung. Unga katter utvecklas snabbt, och kan lätt skapa känslomässiga bindningar medan de är mellan 2 och 12 veckor gamla. Om du är i kommunikation med kattuppfödaren, anger kattfoster hem eller djurskydd, att du vill ha en katt inom detta åldersintervall. Många bostäder kommer inte att anta katter så unga som 2 veckor (katterna kommer fortfarande att behöva sina mammor), men du borde kunna anta din kattunge väl innan det är 12 veckor gammal.
    • Helst, leta efter en kattunge runt 8 veckor gammal. Kattungen kommer att vara självständig nog att inte behöva sin mamma längre, och redo att binda och leka med en ny ägare.
  • Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 7
    2. Besluta om sitt namn. Namngivna ett djur hjälper dig att känna dig mer personligt kopplad till det. Namnen indikerar besittning, närhet och anslutning, och kan hjälpa till att ge din nya kattunge en känsla av personlighet. När du överväger namn för din kattunge, tänk på:
  • Namnet på ett favoritdjur från barndomen.
  • Namnet på ett populärt tecken från en älskad bok eller film.
  • Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 8
    3. Skapa ett bekvämt, säkert utrymme för kattungen. Under de första dagarna efter att du antog din kattunge, håll den i ett enkelrum i ditt hus, så det blir inte överväldigt av sin nya miljö. Detta rum ska innehålla kattens säng, mat, vatten och kulllåda, liksom några leksaker för kattungen att leka med.
  • Försök att skapa en plats i huset där du och din kattunge kan koppla av. Till exempel kan du lägga några filtar och kuddar ner på golvet.
  • När kattungar är födda sover moren vanligtvis bredvid sina nyfödda. Om du gör detsamma kommer kattungen att se dig som en modersmål och hitta förtroende för dig.
  • Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 9
    4. Titta på din kattunge kroppsspråk. Kattungar har unika personligheter, och kommer att svara på olika stimuli på olika sätt. Vissa kattungar kan vara blyg, och kommer snabbt att bli rädda om du spelar för aggressivt eller börjar introducera kattungen till många människor eller föremål på en gång. Om din kattunge verkar rädd eller nervös, ge det lite utrymme och sluta interagera. Nervösa beteenden inkluderar:
  • Flytta bort från dig.
  • Rubbning eller töjning av sina muskler.
  • Aktiverar hypervarning och reagerar på stimuli med rädsla.
  • Metod 3 av 3:
    Bindning runt andra husdjur och människor
    1. Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 10
    1. Vänta med att presentera din kattunge till andra djur. Introducerar en kattunge till en annan katt eller en hund när du först antar det kan vara en traumatiserande händelse för kattungen, eftersom det redan kommer att vara nervös och i en okänd miljö. Låt kattungen bli van vid ditt bostadsutrymme innan du presenterar andra husdjur.
    • Du kan börja presentera din kattunge till andra djur när det är mellan 3 och 7 veckor, så länge som kattungen är bekväm i sin miljö.
    • När du tar med kattungen och ett annat husdjur i samma rum, ge dem tid att sniffa varandra. Om en eller båda djuren är skittish, försök att ge dem varje en skål med mat eller ett par behandlar. Detta kommer att lugna djuren ner, och hjälpa det äldre husdjuret att utveckla positiva föreningar med den nya kattungen.
  • Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 11
    2. Begränsa dina kattens interaktioner med andra människor. Se till att alla mänskliga interaktioner med din kattunge är positiva, mjuka och snälla, speciellt medan din kattunge fortfarande är väldigt ung. Speciellt före 12 veckors ålder är kattungar väldigt bräckliga. Om kattungen är runt barn eller andra individer som kan behandla det slarvigt, kan det släppas och skadas.
  • Det är bra för din kattunge att träffa andra människor, men om du vill att din kattunge ska binda mest nära med dig, borde du vara den som spelar med kattungen, matar den och bryr sig om det mest.
  • Bild med titeln Bond med din kattunge Steg 12
    3. Uppmuntra positivt socialt beteende. Kattungar är naturligt sociala djur, och kommer att efterlikna beteendet som de ser dig och andra människor som modellerar för dem. Uppmuntra vänner och familj att behandla din kattunge försiktigt och leka med det, för att hjälpa det att utveckla ett känslomässigt band och hitta ett hälsosamt utlopp för sina naturliga predatoriska instinkter. Om du kattunge är alltför aggressiv i sitt spel, gå och bara fortsätta spela när kattungen har lugnat ner.
  • Uppmuntra inte din kattunge att leka eller skrapa dig. Även om beteendet i början kan tyckas sött, när kattungen har vuxit till en vuxen katt, kan dess bett vara ganska smärtsamt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande