Hur man lockar gula finches

Gula finches, även kända som amerikanska guldfinches, är ofta eftertraktade av fågelskådare på grund av deras ljusa fjäderdräkt. Dessa små fåglar är infödda i Nordamerika och verkar oftast på vintern när de migrerar söder. Genom att skapa en attraktiv livsmiljö fylld med växter och foder som föredras av gula finches står du större chans att föra dessa färgglada lilla glädje till din bakgård och trädgård.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en finch livsmiljö
  1. Bild med titeln lockar gula finches Steg 1
1. Växtbuskar och träd med massor av vertikala grenar för nestning. Gula finches gör sina bonar nära toppen av dessa växter. De föredrar fläckar där 2 eller 3 grenar gaffel, som bildar en skål som ger gott om stöd till ett nytt bo. Dessa fläckar är vanligtvis täckta ovanifrån av ett kluster av löv eller nålar men synliga underifrån.
  • Finches bygger ofta bonar bland dogwoods, elderberries, buttonbushes, hagtorns, monterey tallar, pilar, fruktträd och till och med långa tistlar.
  • Titta på områden som redan har dessa typer av träd och buskar. Du kan kanske upptäcka några finches utan att sätta dessa växter direkt på din egendom. De bästa områdena är stora och avskilda med massor av solljus.
  • Bild med titeln lockar gula finches Steg 2
    2. Växa nestande växter som är 5 ft (1.5 m) lång eller högre. Finches gör i allmänhet sina bon mellan 3 ft (0.91 m) till 10 ft (3.0 m) från marken. Det skyddar bonarna från katter och andra rovdjur. Ställ dina matare nära områden med högre buskar och träd för att få bättre chans att locka till sig fina.
  • Ge nya buskar och träd gott om utrymme att växa. Gula finches är lättare att upptäcka i mer öppna utrymmen.
  • Bilden med titeln lockar gula finches Steg 3
    3. Växtistel och långa gräs för nestningsmaterial. Gula finches älskar tistelväxter, som också dubbla som en matkälla. Milkweed, Cattails och Cottonwood är några andra typer av växter som lockar finchbon. Men du kan se finches i ditt område även om du inte kan växa dessa växter. Finches är anpassningsbara och kommer att använda annat material som de finner efter behov.
  • Många typer av tistel växer snabbt och anses vara invasiva. Kontrollera dina lokala föreskrifter för restriktioner på växande tistel och försök att välja en typ som uppträder naturligt i ditt område.
  • Bild med titeln lockar gula finches Steg 4
    4
    Växa färgglada blommor att fungera som en ljus matkälla. Svart oljesolrosor lockar många typer av fåglar, inklusive finches. Gula finches äter också frön från asters, lila coneflowers och black-eyed susaner. Andra färgglada blommor, inklusive tusenskönor, kosmos, guldblommor, vallmo och zinnias, är som beacons för dessa fåglar.
  • Vissa människor svär med gula blommor. Medan de lockar finches har fåglar skarpa ögon som kan märka någon typ av ljus färg.
  • Döda inte dessa blommor efter sina blommor blekna. Finches matar på frön från Marigolds, Zinnias och andra planer efter att de dör ut.
  • Bild med titeln lockar gula finches Steg 5
    5. Lägg till en birdbath för att ge färskt vatten i din gård. Gula Finches boet nära källor till vatten för att dricka och bada. För att öka dina chanser att föra fincher till området, få ett stående bad eller fontän med cirkulerande vatten. Ställ den nära träden och blommorna som lockar finches, om möjligt.
  • Om du kan skapa en finch livsmiljö nära en ström eller flod så har fåglarna alltid en färsk källa till vatten.
  • Del 2 av 3:
    Hängande en fågelmatare
    1. Bild med titeln lockar gula finches Steg 6
    1. Välj en rör eller sockmatare avsedd för finches. Finches klassificeras som "klamra och peck" matare, vilket innebär att de klamrar sig till ändarna av blommor eller gräslager när de äter i det vilda. Av den anledningen får du en matare som tillåter dem att hänga eller klamra på sidorna i varierande vinklar. Undvik matare med perches som lockar större fåglar.
    • Använd en mesh sockmatare för ett enkelt sätt att mata gula finker. Fåglarna drar frön genom tyget med sina små näbb. Sockmatare är lätta att göra av nylonstrumpor eller pantyhose bundet stängd i slutet.
    • Kvalitetsmatare finns tillgängliga på de flesta husdjursaffärer, fågelbutiker och online.
    • Finches kan dyka upp på andra typer av matare, såsom behållare. Men dessa matare lockar också ekorrar och andra fåglar, som kommer att skrämma bort finkerna, även om du lägger ut rätt mat.
  • Bild med titeln lockar gula finches Steg 7
    2. Fyll din matare med tistelfrön som finches föredrar. Thistle frön, även kallad Niger eller Nyjer frön, är den vanligaste matkällan för att få gula finches till matare. De flesta andra fåglar och ekorrar äter inte denna typ av frö, så de kommer att lämna din matare ensam. Håll mataren full med färsk tistel för att locka fler finker.
  • Använd endast färskt tistelfrön, som ser svart och oljigt. Bruna frön är gamla. De har ingen smak eller näringsvärde, så gula finches kommer att undvika dem.
  • Köp frön i små mängder, upp till 2 lb (0.91 kg) i taget, från en vild fågelförsörjningsaffär. Fröerna är färskt i upp till ett par månader. Platser som säljer frön i bulk säljer ofta äldre satser som finches inte kommer att äta.
  • Store-köpte finch fröblandningar är blandningar av tistelfrön med solrosor. De kan också innehålla andra komponenter som linfrö och hirs.
  • Bild med titeln lockar gula finches Steg 8
    3. Blanda andra typer av frön i mataren som tillägg. Gula finches njuter av svart olja solrosfrön samt skrovade frön från andra solrosor. De äter också frön från maskrosor, goldenrod och andra växter. Lin och hirs är några andra billiga godis för att sträcka ut en väska av tistelfrön.
  • Finches har små näbb som inte kan knäcka hårda skal, så välj frön noggrant. Om du köper solrosfrön eller safflorfrön, få dem med skinnen borttagna.
  • Håll fröblandningen ca 75% tistel. På det sättet, de andra komponenterna lockar inte ekorrar och andra fåglar.
  • Bild med titeln lockar gula finches Steg 9
    4. Häng din matare minst 5 ft (1.5 m) ovanför marken. Haka mataren till slutet av en trädgren eller en lång metallpol. På det sättet kan jägare som katter inte störa finkerna när de matar. Detta avskräcker också hungriga ekorrar från att toppla mataren. Håll mataren om samma nivå som närliggande trädgrenar så att finkarna har gott om omslag.
  • Metallmatningspoler är en bra resurs eftersom de tillåter dig att placera en matare nästan var som helst, även om du inte har långa trädgrenar i närheten. Om du bestämmer mataren är på en dålig plats, dra polen ut ur marken och plantera den på annat håll.
  • Bild med titeln lockar gula finches steg 10
    5. Placera matare ca 10 ft (3.0 m) bort från trädstammar. Stygga katter och ekorrar kan klättra träd och nå matarna. För finker behöver matare inte vara under trädgrenarna. Så länge träden är i närheten, har du en bra chans att locka gula finches.
  • Finches gör sina bon i tjocka buskar nära öppna fält och floder. Sätt dina matare nära dessa typer av områden för att ha den bästa chansen att locka dem. De går inte djupt i skogar för att mata, så fördelningsmatare förutom träd är bra.
  • Bild med titeln lockar gula finches Steg 11
    6. Placera mataren från andra matare. Gula finches är något blyg och tenderar att hålla sig borta från upptagna områden. Håll Finch-matare ca 15 ft (4.6 m) bort från andra fågelmatare i området. Titta på matarna som fåglar går till dem. Om du ser större eller mer aggressiva fåglar och rovdjur, omplacera mataren.
  • Också vara medveten om klättringsytor som väggar och byggnader. Matare nära dessa områden är ofta sårbara för smarta rovdjur, så att finches kommer att undvika dem.
  • Placera mataren på en plats som är synlig från ett avstånd så att du kan titta på finkerna utan att störa dem.
  • Del 3 av 3:
    Upprätthålla matningsmiljön
    1. Bild med titeln lockar gula finches Steg 12
    1. Tomma halvfyllda matare för att avlägsna gammalt och komprimerat frö. Frö på botten av en matare ackumulerar fukt och kompakter över tiden. Gula finches är lite picky, och om du ser dem undviker en bra matare, kan det vara varför. Häll ut det gamla fröet och fyll på mataren för att hålla finkorna som kommer.
    • Kontrollera det gamla fröet minst en gång i månaden, helst när du djupt rengör mataren. Om det ser friskt ut, blanda det med det nya fröet. Färskt tistelfrön, till exempel, ser svart och oljigt.
    • Planera att kontrollera mataren så ofta som möjligt för att hålla den ren och välfylld.
    • Töm också mataren och byt ut frön varje gång det regnar.
  • Bild med titeln lockar gula finches Steg 13
    2
    Deep-clean feeders två gånger i månaden med vatten och blekmedel. Späd 1 del flytande blekmedel i 9 delar rent vatten. Ta sedan bort frön från mataren och skölj det. Blötlägg mataren i blandningen och skrubba bort eventuella skräp med en nylonflaskborste. Skölj mataren ut med rent vatten, torka av det med en pappershandduk och låt det sluta torka i solljus för att eliminera alla bakterier.
  • Rengör matare varannan vecka eller mer för att förhindra mögel och bakterier. Matare måste rengöras oftare under regniga perioder eller när du hör rapporter om Salmonella utbrott i ditt område.
  • Flytande diskmedel hjälper också när rengöringsmedel, men det eliminerar inte mögel. Blekmedel är effektivare vid steriliseringsmatare.
  • Bild med titeln lockar gula finches steg 14
    3
    Tvätta och fylla på Fågelbaths 2 till 3 gånger i veckan. Töm vattnet, torka sedan fågelbaden ren med en pappershandduk eller svamp. För att ge det en mer noggrann rengöring, blanda 1 del vit vinäger med 9 delar vatten. Skrubba badet och sätt mer rent vatten i det för finkerna.
  • Fågelbaths är benägna för samma bakterier att våta matare är, så rengör dem så ofta som möjligt för att förhindra att gula finkiner blir sjuk.
  • Du kan behöva fylla på en birdbath oftare, speciellt under torrt väder.
  • Bilden med titeln lockar gula finches Steg 15
    4. Slå ljusband nära matare borta från färgglada vildblommor. Färgglada band är en genväg för tider när du inte kan växa blommor runt en matare. Knut bandet runt grenar eller poler nära mataren. Låt ändarna på bandet häng så att de blåser om i brisen.
  • Finches märker färgen och rörelsen av bandet när de flyger av mataren. Om de ser bandet rör sig utan andra fåglar eller rovdjur i närheten, kan de sluta med mataren.
  • Bild med titeln lockar gula finches Steg 16
    5. Ställ ut mer mat under vintern för att locka resande finches. Gula finches huvudet mot varmare väder på jakt efter mat. De reser i stora flockar under dessa månader. Om du kan ge gott om mat i dina matare, kommer du sannolikt att se några stopp med eller ens sluta med upprepade besökare.
  • Finches sträcker sig normalt från den norra delen av Kanada till en del av södra U.S. På vintern sträcker de sig från södra änden av Kanada till så långt som Mexiko.
  • Finches boet och lägg ägg på sommaren. De Molt i höst. Om fåglarna ser lite tråkiga, är det på grund av sina nya fjädrar.
  • Tips

    Finches föredrar scrubs och träd som ligger nära öppna fält och floder. De är inte ofta djupt i skogar eller i områden där växter är kluster nära varandra.
  • För att hålla frö fresher längre, få en matare som öppnas från toppen och botten. Alternativ påfyllning av din matare från toppen och botten för att förhindra att frön packas ihop.
  • Manliga Goldfinches är en ljusgul färg med svart trimning på sommaren. Kvinna Goldfinches är en gulbrun färg. Unga finches har också en muddled gulbrun färg.
  • Finches Molt och ser mindre färgstark ut för en del för året. Under vintermånaderna är männen olivfärgade, medan kvinnorna är en duggare gulbrun färg.
  • Förutom deras gula färgning är finches lätta att upptäcka genom de svarta strecken på sina vingar och svansar. Ytterligare skilja dem från andra fåglar med sin lilla storlek och korta, konformade näbben.
  • Varningar

    Rovdjur av den gula finsken inkluderar katter, ekorrar, blåajays, hökar och ormar. Ställ in din livsmiljö så att dessa djur är mindre benägna att äventyra fåglarna.

    Saker du behöver

    • Niger thistle frön
    • Alternativa frön för små fåglar
    • Mesh eller plastfinmatare
    • Fågelbad eller fontän
    • Träd, buskar och vildblommor om man planterar ett nytt livsmiljö
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande