Hur man matar vilda baby ankor

Det finns mycket som går in för att ta hand om vilda ankor, som att tillgodose sina stora aptit. Om du nyligen har räddat några babysängar är det viktigt att du får dem på en vanlig näringsrik kost så att de växer till friska fullstora fåglar. Om du bara vill mata baby ankor i parken, bör du fortfarande ge dem hälsosamma livsmedel. Genom att välja rätt mat för ducklings och se till att du matar dem ordentligt, kan du se till att babyanderna du matar är glada och friska.

Steg

Metod 1 av 2:
Välja god mat för baby ankor
  1. Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 1
1. Ge Ducklings UN-Medicated Duck eller Chick Feed. Många matar är medicinerade, så se till att du kontrollerar etiketten på förpackningen. Baby ankor kan överdosera på medicinerat foder och dö. FN-medicinerat foder bör vara huvudkomponenten i en ducklings diet.
  • Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 2
    2. Komplettera sina dieter med färsk frukt och grönsaker. Använd en kniv för att finhacka frukt och grönsaker innan du ger dem till ankor. Ge inte ankorarna stora bitar av mat eller de kan kväva.
  • Försök att mata dem sallad, morötter, druvor, broccoli, äpplen, päron och selleri.
  • Om du planerar att mata baby ankor i parken, hugga lite frukter och grönsaker upp och lägg dem i en plastbehållare innan du går. Då när du kommer till parken behöver du inte oroa dig för att bryta maten upp i små bitar.
  • Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 3
    3. Behandla ankor för torkade måltidsmaskar. Strö några måltidsmaskar med den andra maten du matar babyenden för att ge dem extra protein. Du kan hitta måltidsmaskar på din lokala djuraffär eller beställa dem online.
  • För baby ankor i parken kan du ströka några av måltidsmaskarna på marken eller i gräset för ankor att hitta.
  • Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 4
    4. Lägg till bryggarens jäst till maten för att ge Ducklings extra niacin. Niacinbrist är vanligt i babyander, och det kan orsaka att de utvecklar böjda ben. Sprinkling Några bryggarens jäst i Ducklings mat är ett enkelt sätt att få dem niacin de behöver.
  • Om du matar baby ankor i parken, lägg till bryggarens jäst till sin mat i förväg.
  • Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 5
    5. Foder ducklings smulat bröd, men inte för mycket. Ge inte mer än en skiva om dagen per tio ankor. Se till att brödet är fint smulat så att babyanderna kan svälja bitarna.
  • Bröd saknar de näringsämnen som barnden anger behöver. Om du ger dem för mycket bröd och de fyller på det, kommer de inte att äta andra livsmedel som är viktiga för sin hälsa.
  • Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 6
    6. Ta med färskvatten om du matar baby ankor i parken. Baby Ducks behöver tillgång till vatten när de äter för att hjälpa dem att komma ner i maten. Om du inte matar ankorna nära en damm eller annan vattenkälla, lägg ner en plastbehållare och häll lite färskt vatten i det. Se till att ankor kan enkelt komma in och ut ur behållaren.
  • Metod 2 av 2:
    Feeding räddade baby ankor
    1. Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 7
    1. Se till att barnden ändar alltid tillgång till mat. Baby ankor är självmatare. Efter anklingarnas första få matningar kan du börja lägga sin matning eller pelletsmat i en matdispenser. Fyll dispensern när deras mat blir låg. Komplettera sin kost med frukter, grönsaker och andra godis dagligen.
  • Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 8
    2. Ge ankorna maten på en tallrik för sina första få matningar. Babysängarna kommer sannolikt att prova ny mat när det är lättillgängligt för dem. Efter några matningar med samma typer av livsmedel kan du börja sätta anklingarnas mat i en maträtt eller dispenser. Om du inte har en tallrik, använd en annan plan yta som locket till en plastbehållare.
  • Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 9
    3. Ge vatten under varje utfodring. Det är viktigt att ankor alltid har vatten tillgängligt när de äter. Vatten hjälper till att Baby Ducks svälja maten lättare utan kvävning. Påfyll anklingsens vattenbehållare med färskt vatten före varje matningssession.
  • Använd en vattenbehållare som är lätt för anklingarna att komma in och ut ur. Om behållaren du använder har en högkant, placera en sten inuti och utanför behållaren så att anklingarna kan klättra på den för att komma in och ut.
  • Fyll aldrig anklingsens vattenbehållare med mer vatten än de kan stå i. Räddade baby ankor är mycket mottagliga för att drunkna.
  • Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 10
    4. Ta bort gammal, uneaten mat från ankornas vardagsrum varje dag. Du vill att babyen anker ska äta färsk mat. Undvik att lägga ny mat på toppen av gammal mat - det kan avskräcka ankorarna från att äta.
  • Bild med titeln Feed Wild Baby Ducks Steg 11
    5. Tvätta händerna efter att ha matat ankor. Vilda fåglar är benägna att bära sjukdomar som salmonella. Även om du inte faktiskt berör barnden när du matar dem är det fortfarande viktigt att du tvättar dina händer. Germs från ankor kan överföra till mat och vattenrätter.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande