Hur man upptäcker vattenläckor

Inte bara kan vattenläckor orsaka skador på ditt hem eller egendom, de kan också köra upp din månatliga vattenräkning! Om du är bekymrad över att du har läckt någonstans i ditt hus eller gård, börja med att titta på din faktura och vattenmätare. Detta hjälper dig säkert att du har en läcka. Hitta sedan läckan genom att kontrollera vanliga källor (som kranar och toaletter) runt ditt hem. Du kan också behöva våga utomhus för att se om läckan är från ett utomhusrör eller pool.

Steg

Metod 1 av 3:
Kontrollera din mätare och användning
  1. Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 1
1. Använd dina vattenräkningar för att beräkna om din användning är över genomsnittet. Jämför den här månadens vattenräkning med förra månadens. Om det totala beloppet du har använt har stigit väsentligt kan det vara ett tecken på att en läcka har utvecklats. Om du inte är säker på när läckan kanske har inträffat kan du också kontrollera om din användning är högre än normalt. I Förenta staterna använder den genomsnittliga personen cirka 88 gallon (330 l) vatten per dag.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 2
    2. Konvertera din användning från CCF till Gallons för att hitta din dagliga användning. Kontrollera din faktura för att se om din månatliga vattenanvändning rapporteras i Centum Cubic Feet (CCF). Om det är, multiplicera numret på din faktura med 748 för att konvertera den till gallon. Till exempel, om din faktura rapporterade att du använde 13 ccfs, det är 9 724 i gallon. Du skulle då dela de totala gallon som används i en månad med antalet dagar i din faktureringscykel för att få den genomsnittliga mängden gallon ditt hushåll som används per dag.
  • Så, till exempel 9,724 / 28 = 347.3. Slutligen kan du dela gallon som används per dag med antalet personer som bor i ditt hushåll för att hitta det belopp som används per person per dag. Till exempel 347.3/4 = 86.8 gallon (329 l) Detta är något mindre än den typiska amerikanska användningen per dag.
  • Dessa beräkningar kommer att skilja sig beroende på de typiska måttenheterna där du bor. Kontrollera din räkningsräkning för att se hur ditt vatten mäts varje månad.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 3
    3. Leta reda på din vattenmätare genom att ringa ditt verktyg. Vattenmätare är vanligtvis placerade under en metallplatta i din uppfart eller en väg i din gård, inuti en låda på en yttervägg eller inuti ditt hus under ett handfat eller i en källare. Om du inte hittar din mätare, ring ditt verktygsföretag.
  • Metallplattan kan märkas "vatten."Du kan behöva en skruvmejsel för att öppna den.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 4
    4. Kontrollera om mätaren flyttar för att hitta en uppenbar läcka. Se till att det inte finns något vatten som går inuti eller utanför ditt hem. Om du har en analog mätare ser du en liten pil som ska flytta i en cirkel medurs, eftersom den mäter 10 gallon (37.9 l) (eller CCF) av vattenanvändning. Om pilen på en analog skärm flyttas snabbt, eller om lågflödesindikatorn (som ska vara svart eller röd triangel eller stjärna) roterar, har du läckage.
  • Om du har en digital mätare blinkar läsaren mellan mätaren och "flödeshastigheten."Titta på flödeshastigheten för 10 blinkar. Om det är någonsin högre än 0, har du läckage.
  • Båda dessa test visar snabbt, uppenbara läckor. Det är en bra idé att kontrollera efter långsamma läckor, bara i fallet.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 5
    5. Använd inte något vatten i 20 minuter för att kontrollera efter långsamma läckor. Markera mätarens läsning. Se till att ingen i ditt hus slår på en handfat, spolar en toalett, eller kör diskmaskinen eller tvättmaskinen medan du väntar. Efter ca 20 minuter, kontrollera mätaren igen. Om det flyttas, har du en kontinuerlig läcka.
  • Du kan också vänta på 1-2 timmar om du är orolig för läckan är extremt långsam och kommer att vara svår att upptäcka.
  • Om du vill helt stänga av ditt vatten, köp en vattenmätare på en lokal hårdvaruaffär. Du kan använda den här knappen för att vrida ventilen i mätaren till "OFF" -läget.
  • Metod 2 av 3:
    Letar efter läckor inuti ditt hem
    1. Bild med titeln detektera vattenläckage steg 6
    1. Stäng av alla vattenkällor i huset. Se till att ingen använder alla apparater, sänkor eller toaletter. Om du vill, kan du ens stäng av vattnet Vid varje enskild ventil eller ute vid vattenmätaren. Att göra detta gör det möjligt för dig att se om vatten rör sig genom dina rör när det inte borde vara.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 7
    2. Börja i källaren och lyssna på vatten i rör. Om du har en källare kommer det troligen att vara den plats där du lättare kommer att höra vatten i rören. Gå nerför trappan och stå tyst i några minuter. Om du hör vattnet, trots att ingen använder någon, finns det en läcka någonstans i huset. Om möjligt, försök att följa röret tillbaka till källan till vattnet.
  • Om du inte har en källare, gå runt varje rum och hall i ditt hus och lyssna på vatten som rör sig genom rör.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 8
    3. Kontrollera efter vattenskador under sänkor och tak. Om du inte kan följa röret tillbaka till källan till läckan (eller om du inte kunde höra rinnande vatten), måste du söka efter andra tecken på läckage. Gå runt ditt hus och titta under dina sänkor för våta fläckar eller vattenskador. Dessa rör är vanliga källor till läckage. Du bör också kontrollera om vattenskador på varje tak, vilket kan indikera ett burströr.
  • Du kan också hitta tecken på skador på mattor eller trägolv. Var medveten om att om du har skador på dina golv eller tak, kan du ha problem med ditt tak i stället för dina rör. Det är en bra idé att ringa en entreprenör för att vara säker.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 9
    4. Lyssna på rinnande vatten i eller nära din varmvattenberedare. Din varmvattenberedare är sannolikt i en garderob eller garaget. Utan att röra den, undersök försiktigt din värmare. Om du ser vatten droppar från någon del av apparaten, ring en varmvattenberedare specialist för att få det att titta på och repareras.
  • Det är inte en bra idé att försöka fixa din varmvattenberedare på egen hand. Det kan vara mycket farligt, och du kan skada dig själv.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 10
    5. Använd matfärgning för att testa för läckage i dina toaletter. Squirt några droppar matfärgning i tankarna på varje toalett i ditt hem. Spola inte dem i 1 timme. Kolla toalettskålarna efter timmen är uppe. Om någon av skålarna innehåller matfärgning, finns det en läcka på toaletten. För att räkna ut var det är, stäng av vattentillförseln genom att vrida ventilen vid basen på toaletten.
  • När du har stängt av vattnet, öppna tanken igen och dra en rad för att markera vattennivån. Vänta 1 timme. Om vattnet har fallit under den timmen är läckan i spolventilen eller klaffen. Om det inte har fallit, är läckan i fyllventilen eller flottören.
  • Om du inte är bekväm fixar din toalett, Ring till rörmokaren! Du vill inte göra problemet värre.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 11
    6. Ignorera inte läckande kranar. Läckande kranar är en av de vanligaste typerna av läckor. Medan du kanske tror att det inte är värt det fixa dessa kranar, De kan faktiskt slösa flera tusen liter vatten per år.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta utomhusläckor
    1. Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 12
    1. Leta efter läckande spigots. Spigots kommer vanligtvis att fästas på utsidan av ditt hem. Gå runt omkretsen av ditt hus för att lokalisera var och en. Vänd dem för att se till att de är tätt stängda och väntar sedan några minuter. Om de fortfarande läcker, kan de behöva repareras.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 13
    2. Gå runt och leta efter mjuka eller leriga fläckar. Långsamt trek över hela din egendom. Även om detta kan ta ett tag kan det vara nyckeln till att hitta en underjordisk läcka. Om du hittar en plats som är särskilt mjuk eller lerig (speciellt om det inte har regnat nyligen), kontakta en rörmokare. De kan komma och kontrollera läckor i avloppssystemet, septiktanken och / eller begravda rör.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 14
    3. Titta på att se om det finns pölar på din uppfart som aldrig torkar upp. Håll ett öga på din uppfart och några vägar i flera dagar i rad när det inte regnar. Om vatten samlas och inte dränerar bort i några fläckar, kan det också indikera en underjordisk läcka som behöver undersökas och repareras av en rörmokare.
  • Bild med titeln Detect Water Leaks Steg 15
    4. Kontrollera din swimmingpools filtreringssystem och liner för läckage. För att hitta en läckage i filtreringssystemet, stäng av det och vänta flera minuter. Se om det finns fukt som samlas på eller runt någon av rören, beslag eller pumpen. Om det finns, är det troligt källan till läckan. För att kontrollera läckage i fodret, placera några droppar matfärgning nära kanterna på poolen några steg. Om du märker färgat vatten som strömmar ut mot väggen i någon av dessa fläckar har du hittat din läcka!
  • Om botten av poolen känns Squishy, ​​det är troligt ett hål eller riv på botten av fodret.
  • Tips

    När du går genom ditt hus och / eller runt din gård, ta med en anteckningsbok med dig. Du kan sedan skriva ner källorna till läckor så att du kommer ihåg att gå tillbaka senare och fixa dem!
  • När som helst du har en seriös läcka, ring ditt vattenföretag och låt dem veta att du adresserar problemet. De kan vara villiga att förhandla ner kostnaden för din faktura.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande