Hur man lockar kardinaler

Kardinaler är en underbar art att se på din gård, särskilt på vintern, när deras ljusa röda färg kontrasterar så snyggt med vit snö. Om du bor i östra Nordamerika, och du ser inte tillräckligt med kardinaler i din gård, kan du locka dem med mycket lite ansträngning. Om du ger tillräcklig mat, skydd och vatten för kardinaler, kommer de sannolikt att besöka ditt hem ofta och entusiastiskt.

Steg

Del 1 av 2:
Göra din gård attraktiv för kardinaler
  1. Bild med titeln lockar kardinaler steg 1
1. Se till att kardinaler är infödda i ditt område. Northern Cardinals finns i östra och centrala Nordamerika från södra Kanada till delar av Mexiko och Centralamerika. Dessa fåglar bor så långt norrut som Maine eller Nova Scotia, Kanada ner söderut genom Florida och Gulf Coast. De sträcker sig så långt västerut som South Dakota, Nebraska och Texas.
  • Kardinaler har också introducerats till Kalifornien, Hawaii och Bermuda.
  • Northern Cardinals migrerar inte så de bor i samma plats året runt.
  • Bild med titeln lockar kardinaler steg 2
    2. Köp en fågelmatare. Kardinaler föredrar stationära eller plattformsmatare över en hängande sort. Se till att mataren är robust nog för att hantera vikten av ett kardinal (vilket är lika med 9 amerikanska nickel) och att percherna är tillräckligt långa för att fåglarna passar på dem.
  • Kardinaler gillar också att ha omslag nära matare, så placera det nära träd eller buskar som fåglarna kan fly till om de är rädda.
  • Se till att fågelmataren är monterad minst 4-5 ft (1.2-1.5 m) Av marken för att skydda fåglarna från rovdjur och andra djur.
  • Kardinaler som områden med tät lövverk och höga perches men brukar hålla sig till skogens kanter. Förorts landskapsarkitektur och vanliga bakgårdsträd och scrubs är vanligtvis attraktiva livsmiljöer till kardinaler.
  • Bild med titeln lockar kardinaler steg 3
    3. Ge vatten. Placera ett fågelbad några meter bort. Fågelbad tar lite underhåll för att hålla dem rena och attraktiva för fåglar. Rengör fågelbaden varje vecka eller oftare om den används tungt.
  • Skrubba fågelmataren med en styv borste, skölj den med kallt vatten och fyll sedan på det. Om du har en uppbyggnad av alger eller scum på fågelbaden, använd en blandning av en del klorblekmedel till nio delar vatten för att rengöra badet. Skölj sedan noggrant innan du fyller på badet med färskt vatten.
  • Om du bor i ett område där det fryser på vintern, kommer en uppvärmd birdbath att vara väldigt populär bland dina kardinaler.
  • Bild med titeln lockar kardinaler steg 4
    4. Se till att det finns platser för kardinaler att bo i din gård. Kardinaler kommer inte bo i boxar, så du behöver bara se till att det finns naturliga platser för fåglarna. De gillar tjocka träd, tjocktar eller buskar, där de kan bo mellan 3 och 20 meter från marken.
  • Mat och vatten behöver inte vara riktigt nära det potentiella nestningsområdet, men det borde vara relativt nära. Till exempel, om de tjocka buarna är på baksidan av ditt hus och mat och vatten är på framsidan, borde det vara OK.
  • Bild med titeln locka kardinaler steg 5
    5. Titta på kardinaler i din gård. Kardinaler matar mest på morgonen och kvällen, så håll reda på sina dagliga besök för maximal visning. De borde inte vara svåra att upptäcka, på grund av sin vackra, lysande färg.
  • Manliga och kvinnliga kardinaler ser annorlunda ut. Manliga kardinaler är vanligtvis ljusröda övergripande, med en svart ring runt näbben. Kvinnliga kardinaler är vanligtvis övervägande bruna, med ljusa röda räkningar och en röd vapen på toppen av huvudet.
  • Bild med titeln lockar kardinaler steg 6
    6. Håll din gård fri från rovdjur och skadliga kemikalier. Håll hushållsdjur borta från matare, birdbaths och nestningsområden. Undvik att använda dödliga gifter, som herbicider, insekticider eller gödningsmedel, i närheten av dina matare och fågelbad. Gräsklippkemikalier är till exempel kända att förorena fågelmat och vatten och döda alla typer av sångfåglar.
  • Du kan också hjälpa kardinaler genom att eliminera reflektionen på dina fönster nära utfodring eller nestningsområden. Kardinaler är kända för att flyga i Windows, vilket kan allvarligt skada eller döda dem. Installera fågelnät, markiser, fönsterskärmar eller flashband på utsidan av dina fönster för att hjälpa kardinaler att undvika att krascha i dina fönster.
  • Del 2 av 2:
    Matar kardinaler
    1. Bild med titeln lockar kardinaler Steg 7
    1. Sätt solros eller safflorfrön i din matare. Svarta solrosfrön är en favorit av kardinaler. Men kardinaler som också som safflorfrön och vit milo.
    • Om du är orolig för kull från frön, kan du köpa skrovade solrosfrön. Bara se till att ändra dessa frön oftare, eftersom de inte har samma skydd mot att gå illa som helhet med skal gör.
    • Kardinaler som stora frön. De kommer att äta mindre frön om inget annat är tillgängligt, men de föredrar stora frön, som solros, safflor, jordnötter eller knäckt majs.
  • Bild med titeln lockar kardinaler steg 8
    2. Sätt en SUET-matare ut på vintern. På vintern använder en SUET-matare för att ge extra energi för kardinaler och andra fåglar. Även om detta förmodligen inte är det primära matningsvalet av kardinaler i ditt område, kan de komma till en SUET-matare för att hitta extra mat på vintern.
  • Suet bör endast matas på vintern. Detta beror på att det i huvudsak är ett block av djurfett blandat med frön. Om det blir för varmt kan det smälta och gå rancid.
  • Bild med titeln lockar kardinaler Steg 9
    3. Lägg mat på marken också. Kardinaler är faktiskt markmatare, så de kommer gärna att äta av marken. Om du har en mark som är borta från låga buskar eller buskar, där rovdjur kan gömma, kan du också sprida frö där.
  • Varnas att markfoder kommer också att vara attraktiv för ekorrar och insekter. Om du har många ekorrar i ditt område, kanske du vill undvika markfoder och använda ekorrebafflar eller ekorreprovmatare.
  • Expert Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Var ska jag sätta min fågelmatare?
      Roger J. Lederer, Ph.D
      Roger J. Ledare, pH.D.
      Ornitolog
      Droppe. Roger Lederer är en ornitolog och grundaren av ornitologi.com, en informativ webbplats om vilda fåglar. Droppe. Lederer har spenderat över 40 år undervisning, studerar och skriver om fåglar. Han har rest till över 100 länder för att studera fåglar. Droppe. Lederer är en emeritus professor i biologiska vetenskaper vid Kalifornien State University, Chico, och har varit en avdelningsordförande för biologiska vetenskaper och dekan av högskolan av naturvetenskap. Han har skrivit mer än 30 forskningshandlingar och 10 böcker om fåglar och en lärobok med titeln "Ekologi och fältbiologi."Dr. Lederer har hört BBC, National Geographic, National Public Radio, ABC News, Guinness Book of World Records, och många andra organisationer och publikationer.Roger J. Lederer, Ph.D
      Roger J. Ledare, pH.D.
      Ornitolog
      Expert svar
      Sätt mataren nära träd eller buskar. På det sättet har fåglarna någonstans att dölja om de känner sig hotade. Också, om mataren är nära ett fönster, se till att det inte är direkt i fågelsflygvägen så att de inte oavsiktligt kraschar i glaset.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 2

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande