Hur man beräknar normalitet

Många kemiska ämnen är tillgängliga i en upplöst flytande form, snarare än en fast form. Flytande kemikalier är lättare att avge och mäta än fasta, speciellt eftersom den fasta formen är vanligtvis ett pulver. Stökiometrin av kemiska reaktioner är emellertid komplicerat med vätskeleveransmetoden. Stoichiometri utför beräkningar med användning av mängden av den önskade substansen som placeras i ekvationerna. Vätskan som används för att lösa upp substansen kommer inte att delta i reaktionen, och stökiometri tar inte den vätskan i för att kontot i reaktionen. Mängden av den reagerande substansen som levereras kan bestämmas genom att hitta lösningens normalitet. Använd dessa tips för att lära dig hur man beräknar normalitet.

Steg

  1. Bild med titeln Beräkna normalitet Steg 1
1. Samla information om motsvarande vikt av den reagerande substansen. Konsultera kemiska referensböcker för att ta reda på valensen och molekylvikten för ämnet. Molekylvikt är förhållandet mellan 1 molekyl av substansen till massan (en kol12-molekyl dividerad med 12.) Valence bestäms av det maximala antalet subatomiska valens eller atom till atomobligationer som ämnet kan bilda med andra ämnen. Denna information kommer att krävas för att bestämma normalitet.
  • Bild med titeln Beräkna normalitet Steg 2
    2. Figur motsvarande vikt av ämnet. Den ekvivalenta vikten av ämnet är lika med molekylvikten dividerad med valence.
  • Bild med titeln Beräkna normalitet Steg 3
    3. Beräkna normalitet. Normalitet är koncentrationen av substansen av intresse för en upplösande vätska. Därför är normalitet en egenskap av blandningen och varierar med användning av mer eller mindre upplösande vätska för att placera substansen av intresse i en lösning. Normalitet är antalet gram av innehållet av intresse dividerat med (motsvarande vikt av ämnet gånger mängden upplösande vätska).
  • Bild med titeln Beräkna normalitet Steg 4
    4. Prova ett exempel. Lös upp natriumklorid (NaCl) i vatten. Natriumklorid har en valens av 1 och en molekylvikt av 58.443. Därför är den ekvivalenta vikten 58.443/1 eller 58.443. 1 gram NaCl upplöses i 0.05 liter vatten, så lösningens normalitet är 1 / (58.443 x 0.05) eller 0.342.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande