Hur man äter nudlar med ätpinnar

Ätpinnar är en rolig redskap att använda om du vet hur man kan använda dem ordentligt, och de är ofta vad du använder för att äta rätter som lo mein, pho, och Ramen. När du äter nudel-tunga rätter, kan det känna sig knepigt att få dem från skålen till munnen utan att göra en röra. Genom att lära sig att hålla ätpinnar och vad den korrekta nudeletiketten är, kommer du att kunna njuta av dina favoriträtter oavsett vad!

Steg

Del 1 av 2:
Håller ätpinnar ordentligt
1. Dela ätpinnarna i hälften om de är anslutna. Många restauranger erbjuder ätpinnar som är gjorda av trä, bambu, plast eller metall, och ibland får du ett par som fortfarande är anslutet längst ner. Ta bara en chopstick i varje hand och dra försiktigt bort dem.
  • De ätpinnar du normalt kommer från takeout restauranger måste ofta delas ihop.
  • 2. Använd din dominerande hand till Håll dina ätpinnar För mest kontroll. Vilken hand du normalt använder för att skriva är den hand du använder för att hålla dina ätpinnar.
  • Om du vill ha en utmaning kan du försöka använda din icke-dominerande hand. Med den icke-dominerande handen för regelbundna uppgifter, som att borsta tänderna, har visat sig hjälpa din hjärnafunktion bättre.
  • Bild med titeln Äta nudlar med ätpinnar Steg 3
    3. Placera din första ätpinnen på knölfingret. Curl din pinky och ring finger in mot din handflata och sätt chopstick så att den vilar mot den första knuckeln på ringfingeren. Håll sedan slut på chopsticken i vecket mellan tummen och fingeren. Håll chopstick så att det finns ca 1 till 2 tum (2.5 till 5.1 cm) av chopstick som sticker ut mellan tummen och fingeren.
  • Du kan känna att du har mer kontroll om chopstickens punkt är närmare dina fingrar, men det rätta sättet att hålla dem är att låta de spetsiga ändarna sträcka sig långt förbi dina fingertoppar.
  • 4. Ställ in den andra ätpinnen mot knepet i ditt långfinger. Curl ditt långfinger in mot din handflata och bosätta den andra ätpinnen mot den första knuckeln på det fingret. Håll sedan änden mellan tummen och pekfingret så att de två ätpinnarna är parallella. Håll den tjocka änden av chopstick ca 1 till 2 tum (2.5 till 5.1 cm) från fingrarna.
  • Om dina ätpinnar är korsade måste du justera hur du håller dem.
  • 5. Flytta den övre chopsticken och håll den nedre stillastående. Flytta ditt långfinger upp och ner för att manövrera dina ätpinnar. Tänk på den nedre chopsticken som ankare-det stannar kvar.
  • Om du är hemma övning, använd tejp för att säkra den nedre chopsticken så att den inte kan flyttas. Detta hjälper dig att lära dig rätt rörelser att bara flytta den övre chopsticken.
  • 6. Håll bottnen på ätpinnarna separata från varandra. Om du upptäcker att ätpinnarna är korsade som du äter, ta en stund att justera din position så att de återigen är parallella.
  • Var tålmodig med dig själv som du lär dig att hålla och använda ätpinnar ordentligt! Det kan ta mycket övning men det kommer att vara värt att kunna använda dem när du behöver.
  • Del 2 av 2:
    Gripa nudlarna
    1. Dra en liten mängd nudlar från skålen med dina ätpinnar. När du så småningom tar med nudlarna till munnen, kommer du att slampa dem genom en eftergripad mun, så ju mindre kvantiteten desto lättare blir det.
    • Det är okej om du tar nudlarna i mitten-det kan vara svårt att hitta "slutet" eller "toppen" av flera trådar av nudlar och du behöver inte spendera tid på det.
  • Bild med titeln Ät nudlar med ätpinnar Steg 8
    2. Bogserbåt vid nudlarna tills de är separata från allt annat. Dra nudlarna uppåt och bort från resten av skålen - oavsett om det är kött, grönsaker, andra nudlar eller buljong. Om nudlarna är mycket långa (längre än din räckvidd när armen lyfts upp över skålen), behöver du bara låta det vara.
  • Att äta nudlar kan vara lite rörigt, speciellt om maträtten serveras i en buljong. Bära kläder som du inte har något emot att bli lite splatterad med droppbuljong.
  • 3. Doppa dina nudlar tillbaka i skålen för att få mer av smaken på dem. Om du äter en skål serveras i buljong, doppa nudlarna tillbaka under ytan. Om det finns en sås, försök att borsta nudlarna mot den.
  • Om din maträtt består av kött och nudlar, försök inte och äta dessa föremål tillsammans. Snarare fokusera på alternerande biter av nudel med bit kött.
  • 4. Lyft nudlarna och slurpa dem istället för att placera dem i munnen. I stället för att skedar nudlarna i munnen, bildar du bara en "o" med dina läppar (som hur du skulle om du dricker kaffe eller varmt te) och placera slutet på dina ätpinnar med nudlarna i munnen. Ta sedan bort dina ätpinnar från nudlarna och starta slurping!
  • Slurping nudlar snabbt och högt ses ofta som ett tecken på respekt och visar att du njuter av maträtten. Också, du vill inte ha din maträtt att bli kall, så ju snabbare du går, desto bättre.
  • 5. Använd dina ätpinnar för att lyfta botten av nudlarna till munnen. Medan du slurpar, använd ändarna av dina ätpinnar för att hålla dina nudlar borta från bröstet. Om nudlarna är särskilt långa kan du även ta tag i slutet av nudlarna med dina ätpinnar och lyfta dem till munnen.
  • Använda dina ätpinnar för att fortsätta att styra dina nudlar till munnen kan också stoppa buljongen eller såsen från att göra för mycket av en röra.
  • 6. Använd ätpinnar och en soppsked för rätter som pho. Slå nudlarna i skeden med dina ätpinnar istället för att ta dem direkt till din mun. Följ samma övning av att ta tag i ett litet bunt nudlar och lossa dem från resten av maträtten, men sedan försiktigt placera nudlarna i skeden och äta nudlarna därifrån tillsammans med lite buljong.
  • Det stora med att veta hur man använder ätpinnar för att äta nudlar är att du kommer att vara välutrustad för att äta din måltid oavsett vad! Även om det inte finns en soppsked, har du fortfarande teknikerna att njuta av din maträtt.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Övning ger färdighet! Använd ätpinnar när du kan (med nudlar och med andra livsmedel) för att komma ner motionerna och bli bättre för att hantera olika typer av livsmedel.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande