Hur man torkar löv

Bladen torkas ofta för att använda som dekorationer i hantverksprojekt, eller för att bevara örter för användning i matlagning. Det finns många sätt att uppnå ett resultat, så ta dig tid att sortera igenom dem för att hitta de som fungerar bäst för ditt syfte. Lyckligtvis involverar de flesta processer med hjälp av resurser som lätt kan erhållas eller kan hittas runt huset.

Steg

Metod 1 av 3:
Torkande löv för hantverksprojekt
  1. Bild med titeln Torka löv Steg 1
1. Lufttorka bladen om du inte behöver hålla dem platta. Placera löv i en grund behållare eller binda dem i bunkar. Exponera för direkt solljus i några dagar, kontrollera varje dag eller två för att se om de är torra. Solljuset torkar ut bladen, men kanterna kan curl. Detta gör dem svårt att använda i vissa hantverksprojekt, men fungerar bra för torkade blomsterarrangemang.
  • Låt bli Placera bladen i direkt solljus om du vill behålla de fulla rika gröna av det naturliga bladet. Direkt solljus kommer att få färgerna att blekna och bli mindre levande.
  • Luftflöde från en fläkt eller ett fönster torkar bladen snabbare.
  • Bild med titeln Torra löv Steg 2
    2. Tryck på löven platt och torka med den här långsamma men enkla metoden. Placera ett stort blad eller flera små löv mellan två pappershanddukar, se till att ingen av bladen överlappar varandra. Öppna en stor bok som en encyklopedi och placera arken mellan sidorna. Stäng boken och lägg den platt någonstans ur vägen. Stack andra böcker eller stabila tunga föremål ovanpå. Kolla en gång i veckan för att se om bladen är torra och byt pappershanddukar om de känner sig fuktiga.
  • Om bladen är våta med regn, skjut dem först med pappershanddukar. Använd ytterligare lager av pappershanddukar om bladen är särskilt våta eller om du är orolig för att träna bokens sidor.
  • Vid torkning av flera löv i samma bok, lämna minst 1/8 tum (3 mm) sidor mellan varje blad av löv för att ge tillräckligt med vikt för varje blad.
  • Bild med titeln Torra löv Steg 3
    3. Använd en blommapress istället för snabbare torkning. Du kan antingen köpa en blomma tryck som är tillräckligt stor för att placera dina löv eller Bygg din egen ut ur plywood och kartong. Detta är dyrare och använder mer material än att bara trycka på dina löv i en bok, men den bättre luftcirkulationen kan påskynda torkningsprocessen med några dagar.
  • Sprid bladen ut mellan två pappershanddukar. Sätt pappershanddukarna mellan två ark blotterpapper eller flera extra pappershanddukar. Placera hela stapeln på den öppna blommapressen, stäng sedan och dra åt. Kontrollera varje par dagar för att byta fuktiga handdukar och kontrollera om bladen är torra.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 4
    4. Torka stora, tjocka blad snabbt i mikrovågsugnen. Placera ett tjockt blad mellan dubbla lager av pappershanddukar på en mikrovågsugns. Sätt in plattan och En liten kopp vatten i mikrovågsugnen och mikrovågsugn den i 30 sekunder. Om bladet inte är torrt än, mikrovågsugn det igen i 10 sekunder i taget, tar bladet ut för att kontrollera mellan varje mikrovågsession.
  • Varning: Bladet kan lätt fånga i brand i mikrovågsugnen, varför du bara bör använda den här metoden på stora, tjocka löv. Koppen av vatten hjälper till att förhindra detta, eftersom en del av mikrovågsens energi används för att värma vattnet.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 5
    5. Järn färska löv för att bevara sin färg. Denna metod fungerar bäst på färska löv som ännu inte har ändrats eller börjat torka, även om du ska klappa dem torka med pappershanddukar om ytan är våt. Placera ett blad mellan två ark av vaxpapper och lägg en handduk ovanpå vaxpapperet. Värm ett klädjärn, rör sedan järnet över handduken medan du trycker på i 2-5 minuter eller tills den sidan känns torr. Vänd över stapeln av vaxpapper, sätt handduken över den igen och upprepa.
  • Varning: Barn borde ha en vuxen järn bladen för dem, eftersom järnet kan bli farligt varmt.
  • Se till att kläderjärnet är inte inställd för att producera ånga.
  • När bladet är strykat, skära en cirkel av vaxpapper runt det och avlägsna varje lager av vaxpapper. Detta kommer att lämna vax på bladet till bevara sin färg.
  • Bild med titeln Torra löv Steg 6
    6. Bevara texturen av löv med glycerin. Detta fungerar bara på breda, vintergröna blad som magnolia, citron och eukalyptusblad. Denna metod kommer att vända bladen, men hålla dem mjuka och smidiga på obestämd tid. Kombinera en del glycerin med två delar vatten i en grundrätt, fyll bara det bara nog för att täcka ett lager av löv. Placera bladen i vätskan, se till att ytan är helt täckt. Bladen kommer att vara användbara i hantverksprojekt efter ca 4 dagar, eller kan blötläggas i flera veckor för att bevara dem permanent.
  • Denna metod fungerar genom att ersätta något av vattnet inuti varje blad med glycerin, vilket inte kommer att avdunstas som vatten gör det.
  • Om bladen flyter till toppen, placera en pappersplatta eller annat objekt som du inte har något emot att bli våt ovanpå dem för att hålla dem vägda under vätskan.
  • Lägg till mer glycerin och vatten om vätskan faller under bladen.
  • Metod 2 av 3:
    Torka örter eller teblad
    1. Bild med titeln Torka löv Steg 7
    1. Skölj smuts av färskplockade örter. Om du har ett bunt av färska örter som ser rena och dammfri, behöver du inte tvätta dem. Men om du bara plockade dem från din trädgård, är det troligt att de innehåller lite damm och smuts. Skölj dem i försiktigt rinnande vatten, skaka sedan av överskottsvattnet.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 8
    2. Sprida ut våta örter tills vattnet avdunstar innan du använder någon annan metod. Oavsett om du bara sköljde dina örter eller de var våta när du fick dem, bör du först torka av den uppenbara fukten. Sprida dem ut på en pappershandduk eller ren diskduk tills det inte finns några fler vattenpärlor på ytan av örterna.
  • Bild med titeln Torra löv Steg 9
    3. Torka små mängder örter eller te lämnar snabbt i mikrovågsugnen. Om du vill använda dina örter direkt, använd den här metoden för att torka en liten handfull i taget. Denna metod är också lämplig för teblad som just har använts för att brygga te. För antingen material, sprida små löv eller bitar av örter ut mellan två torra pappershanddukar. Mikrovågsugn i 30 sekunder i taget tills de är spröda, som uppmärksammar tecken på brännskador.
  • Fuktiga, köttiga örter som mint och basilika kommer inte att torka lätt i mikrovågsugn om de inte redan är delvis torkade.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 10
    4. Torka tjocka eller robusta örter genom att hänga dem inomhus. Vissa örter har inte mycket fukt till att börja med, och kan torkas under några veckor genom att binda stammarna i bunkar och hänga dem upp och ner. Gör detta inomhus på en mörk plats om möjligt, eftersom solljus kan skada färg och smak av örterna.
  • Örter i denna kategori tenderar att ha styv eller tjocka löv. De inkluderar rosmarin, persilja, salvia, och timjan.
  • Om du vill torka mjuka, fuktiga örter på detta sätt, häng dem i små bunkar i en papperspåse. Poke hål vid basen av papperspåse och placera i ett område med bra luftflöde så att örterna torkar snabbare och mögel har mindre chans att växa.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 11
    5. Torra fuktiga eller mjuka örter i en ugn med låg temperatur. Örter med mjuka, saftiga löv måste torkas snabbt eller de kommer att växa mögel. Plocka bladen från stammen och lägg dem mellan pappershanddukar så att inga två löv rör sig. Du kan stapla upp till fem lager av löv om du behöver, växla mellan pappershanddukar och örter. Placera dessa i en ugnssäker maträtt och placera i en ugn med lägsta möjliga temperaturinställning. De kan ta upp till 8 timmar att torka.
  • Vänd din ugnsrör bara att endast pilotljuset eller den elektriska ugnslampan tänds.
  • Örter som torkar väl i den här metoden inkluderar basilika, salvia, lagerblad, och mynta.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 12
    6. När örterna är skarpa och smula, lagra dem i en lufttät behållare. Smula örterna mellan fingertopparna innan du lagrar eller innan du lägger till mat. Förvara torkade örter i en lufttät behållare och placera den på en sval, mörk, torr plats för att hålla örterna flavorful så länge som möjligt.
  • Torkade örter har en starkare smak än färska örter. Vid utbyte av torkade örter i ett recept som kräver färska örter, använd 1/3 beloppet som anges, eller 1/2 beloppet om örten är basilika.
  • Teblad kan torkas omedelbart efter att ha använts för att brygga en kruka med te. Mikrovågsmetoden ovan fungerar bäst, eftersom du vanligtvis har en liten mängd och en längre torkning kan leda till mögel. Använd torkade teblad som du skulle örter, eller använda dem för att täcka obehagliga dofter runt huset.
  • Metod 3 av 3:
    Gör skelettblad
    1. Bild med titeln Torka löv Steg 13
    1. Välj löv med tjocka, synliga venmönster. I den här metoden tar du bort det mesta av bladet och lämnar bara ett nätverk av vener bakom. Ett robust löv som inte böjer eller floppar runt är ett bra val för det här projektet. Färskt fallna höstlöv från lönn eller ekar fungerar bra, liksom vaxiga löv som murgröna eller magnoliablad.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 14
    2. Fyll en kokkruka med 1 quart (1 liter) vatten. Du kan använda en mindre kruka om du bara har några löv. Om du gör, kom ihåg att minska antalet andra ingredienser proportionellt, eller använd helt enkelt hälften av det belopp som anges nedan.
  • Bild med titeln Torra löv Steg 15
    3. Lägg på handskar. Blandningen du gör kan skada din hud, så sätt på latex- eller gummihandskar innan du hanterar de andra ingredienserna. När du är klar, kom ihåg att tvätta alla redskap som används noggrant i rinnande vatten medan du bär handskar.
  • Bild med titeln Torra löv Steg 16
    4. Lägg till lite bakpulver eller tvätt soda. Dessa kemikalier finns vanligtvis i livsmedelsbutik eller drogbutiker. Oavsett vilken du använder, två matskedar (eller 30 gram) bör vara tillräckligt. Endera av dessa kemikalier kommer långsamt att vända bladet i massa medan du lämnar stammen och venerna ensamma.
  • Bild med titeln Torra löv Steg 17
    5. Lägg till dina löv till potten. Du kan passa ett par handfulla löv eller mer, så länge du enkelt kan röra potten utan att spilla.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 18
    6. Värm potten till en simmer. Du kan ställa värmen till låg och lämna den så småningom simma, eller ta den koka och minska värmen till lågt. Blandningen bör knappt eller ibland bubbla.
  • Om du kan mäta temperaturen, sikta på ca 175ºF (80ºC).
  • Bild med titeln Torra löv Steg 19
    7. Lämna det för att simma tills bladen sönderfaller, rör om ibland. Beroende på hur tjock bladen är, kan det ta upp till en hel dag, men borde förmodligen bara ta ett par timmar. Rör ibland med en mild rörelse, kontrollera för att se om bladen är mjuka och faller ifrån varandra.
  • Du måste lägga till mer vatten när det kokar bort. Eventuellt kan du ersätta vätskan med ett färskt vatten och bakpulvera vart fjärde timmar för att påskynda saker.
  • Bild med titeln Torra löv Steg 20
    8. Överför de sönderdelande löven till en panna med kallt vatten. En glasbakningsfat fungerar bra för det här steget, eftersom det blir lättare att se vad du gör. Ta försiktigt bort varje blad med en spatel eller annat redskap och lägg den ut på bakfacket utan att överlappa de andra.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 21
    9. Använd en liten styv borste för att ta bort den återstående massan. Bladen ska vara tunna, med ett mushy lager av massa fast vid dem. Försiktigt och tålmodigt ta bort denna massa från bladen, vilket bara lämnar ett nätverk av vener eller, beroende på bladtyp, ett tunt genomskinligt lager.
  • Du kan behöva skölja bort bladen i en kyla av kallt vatten för att ta bort massan en eller flera gånger under denna process.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 22
    10. Tvätta alla material som används när du bär handskar. Skölj ut potten, omrörningsredskap och andra föremål som kom i kontakt med den simmerande blandningen. Använd handskar och använd tvål och varmt vatten.
  • Bild med titeln Torka löv Steg 23
    11. Låt bladen torka. Du kan antingen låta dem lufttorka på pappershanddukar, eller klappa dem torka försiktigt och tryck dem mellan boksidor eller en blomsterpress. Efter en dag eller två kommer du att ha ett unikt sätt att ändra utseendet på ett torkat bladhantverksprojekt. Eftersom dessa är transparenta, arbetar de särskilt bra på glasytor.
  • Tips

    När du trycker på löv med ett järn, använd något slags material som en barriär mellan järnytan och det övre lagret av vaxpapper. En kökshandduk kommer att fungera mycket bra, eftersom det inte hämmar överföringen av värme men tillåter vaxpapperet att skapa en stark tätning och tryck på bladet helt platt. Handduken kommer också att förhindra att vaxresten samlas på järnets heta yta.
  • Du kan köpa glycerin, bakpulver, eller tvättvatten i de flesta drogbutiker och några livsmedelsbutiker.
  • Varning

    • Se alltid löv som torkas i en mikrovågsugn mycket nära. Om de börjar röka eller svänga, stoppa. Om andra delar av bladet ännu inte är torra, använd en annan metod som att trycka på för att avsluta torkningen.

    Saker du behöver

    • Pappershandukar
    • Tunga böcker eller
    • Glycerin och vatten eller
    • Mikrovågsugn eller
    • Kläderstrykjärn och vaxpapper eller

    För skelettblad

    • Kokkärl
    • Vatten
    • Bakpulver eller tvättat soda
    • Glasbakningsfat
    • Spatel och / eller omrörningsredskap
    • Liten pensel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande