Hur flyger man internationellt

Flying International kan vara en spännande och en ny upplevelse.För de flesta börjar din resa på flygplatsen, men vet att om du korsar gränser kan du behöva ett pass beroende på vilket land du går in.Oavsett om du flyttar till ett nytt land eller utforskar ett obekant landskap, vill du att internationell resa är så smidig som du vill att den ska vara.Så att ge en kort översikt över hela processen att gå internationellt.

På grund av koronavirusbegränsningar kan du vara föremål för karantän eller nekad post när du reser.Kontrollera med ditt flygbolag och med destinationslandet för att se till att processen går smidigt.

Steg

Del 1 av 5:
Planera
  1. Bild med titeln Undvik passcams Steg 6
1. Få ett pass / visum.Om du inte flyger mellan medlemsländer, behöver du ett pass och / eller visum för att komma in i ditt land.Om du behöver ett visum måste du välja en passbok, inte ett passkort.
  • Även om du flyger inom Europeiska unionen, om du längtar efter landgränser, måste du fortfarande rensa tullen.
  • Bild med titeln Kontrollera statusen för ett passprogram Steg 2
    2. Utför forskning på din destination.Läs mer om kulturen och populära turistfläckar.När allt är det sista du vill göra är att gå till Sydafrika som inte vet vad man ska göra.Det kommer också att se till att du inte hamnar på att resa någonstans Barren eller där turismen inte är utbredd.
  • Det här är också en bra tid att få en grundläggande grepp om det språk som ditt land talar, men eftersom engelska är en global lingua franca, Det borde inte vara för svårt att hitta en turné eller en attraktion med engelska talare.
  • Om du flyttar, vill du komma igång på ditt nya språk väl innan du flyttar dag.
  • Bild med titeln Hitta studentresor Rabatter Steg 6
    3. Köp biljetter på nätet eller med resebyrå.För att flyga internationellt måste du köpa en biljett.Du kan använda Expedia eller din sökmotor för att hitta flyg mellan två destinationer.För den bästa upplevelsen vill du minimera antalet stopp.

    Du kan hitta det bekvämare att flyga första klass, eftersom du också får tillgång till en concierge-lounge och bekvämare sittplatser.Varnas dock: det är inte billigt att flyga första (eller affärs) klass och vissa flygbolag begränsar loungerna till deltagarna i sina frekventa flygbladsprogram.

  • Bild med titeln Få ett jobb i Australien Steg 14
    4. Ordna ett transportmedel.Vissa städer har ett bra kollektivtrafiksystem, som Berlin U-Bahn / S-Bahn eller Tokyo tunnelbanan.Andra gör det inte, så du måste lita på taxibilar och hyrbilar för att få var du behöver gå.
  • Bild med titeln Undvik enstaka beläggningstillskott när du reser ensam Steg 1
    5. Få boende på din destination.Om du flyttar kan du redan ha boende, men du måste få ett hotellrum eller en svit om du bara besöker landet.Vet att vissa länder och hotell satte en gräns (vanligtvis 2-4 för hotellrum) på antalet gäster som kan bo i ett individuellt rum, så du kan behöva förvärva flera (ibland anslutande) rum.
  • Bildtiteln Bli en ersättare i New York City Steg 4
    6. Bestäm vad du kan medföra mellan de två länderna.Till exempel är vissa droger som är lagliga i USA olagliga i Japan.Andra länder, som Saudiarabien, satte hårda påföljder för att bryta mot invandringslagar, från deportation till döds.Att komma in i ett främmande land innebär att du kommer att följa landets lagar och normer, även om du inte håller med dem.
  • Kontrollera även valutagränser.I Förenta staterna måste du till exempel rapportera till tullen om du anger eller lämnar landet med mer än US $ 10000.Och tänk inte på att hitta smutthullar - lagen som sannolikt täcker varje kantfall.
  • Bild med titeln Maximera Miles och Points for Travel Steg 14
    7. Se om du kvalificerar dig för snabb säkerhetsskärmning.Detta kommer att minska tiden i säkerhetsbanan när du anländer till flygplatsen och kommer att öka den tid som spenderas shopping tullfri eller njut av en stor frukost från Starbucks.Efter incheckningen, se ditt boardingkort.Om du ser "Fördjupad screening" eller "TSA Precheck" Tryckt på ditt boardingkort, du kvalificerar dig för snabbare screening.
  • Del 2 av 5:
    Anländer till flygplatsen
    1. Bild med titeln Skapa ett resplansteg 1
    1. Verifiera att du har alla nödvändiga dokument.Se till att du har alla viktiga dokument med dig innan du anländer till flygplatsen för att undvika ett krångel senare när du checkar in.
  • Bild med titeln Välj ett resmål Steg 14
    2. Anländer några timmar innan ditt flyg avgår.Detta ger dig tid att koppla av på marken och undvika krångel med bagage, säkerhet och check-ins.Det kommer också att ge dig mer tid att undersöka området såväl som en måltid före avgång.
  • Bild med titeln Få ett jobb i Australien Steg 1
    3. Incheckning vid incheckningsdisken.Incheckning ska vara en strömlinjeformad process.Ha ditt pass praktiskt.De kommer också att hantera bagage för dig och ge instruktioner om att komma till din avgångsport.
  • Du kommer att ha en bättre tid om du reser ljus.Vissa flygbolag lägger även en gräns på 23 kg (51 lb) för kontrollerade påsar - gå över den gränsen och förväntar sig att betala extra avgifter.Ändå kommer din erfarenhet att vara mjukare om du bara har carry-ons.
  • Håll ditt pass med dig som du måste upprepade gånger genomgå Passport Control flera gånger.
  • Vissa flygbolag erbjuder mobil eller curbside check-in som du kanske vill använda för att hoppa över linjen.

  • Bild med titeln Få ett turistvisum för Egypten Steg 1
    4. Ange den första omgången av Passport Control.Innan du kan gå igenom säkerhet måste du visa ditt pass och / eller visum till säkerhetsansvariga.Detta är procedur och är gjort för att se till att du är vem du är och att du är behörig att avgå landet.
  • Vissa länder (som Israel) gör också en extra säkerhetsintervju - under den här processen kommer du att ställas några frågor som sträcker sig från allmänhet, allmänna frågor till privata, personliga frågor.Detta är en probabilistisk bedömning som gjorts för att bestämma risken du ställer till andra passagerare på ditt flyg.
  • Bild med titeln Reagera om du blir stött från ett flyg steg 5
    5. Rensa säkerhet.Om du kvalificerar dig för snabbare screening, kommer du att riktas till en separat körfält.Säkerheten kommer också att bidra till att identifiera potentiella faror för flygplanet.Självklart kan du inte bära vapen eller sprängämnen ombord på ett flygplan, men andra dagliga föremål, som vissa aerosolbehållare eller köksredskap, kan också vara en potentiell fara för passagerare ombord.Förbjudna föremål måste antingen kasseras eller flyttas mellan ditt kontrollerade bagage och confart, beroende på varan och de faror som det kan utgöra med människor ombord.
  • Del 3 av 5:
    Före ditt flyg
    1. Bild med titeln Maximera Miles och Points for Travel Steg 2
    1
    Shop tullfri.På flygplatsen kommer du att kunna förvärva många saker som är tullfria innan du lämnar landet, vilket avsevärt minskar priset på annars dyra varor.Observera att du inte kommer att kunna använda dessa objekt tills du klart tullar i ditt destinationsland.
  • Bild med titeln Undvik bagageavgifter Steg 11
    2. Njut av flygbolaget om du kvalificerar dig.I loungen kommer du att kunna varva ner före din resa.Några av de tjänster som erbjuds inkluderar gratis måltider, gratis drycker, ett lugnt område för att sova, fler privata toaletter, duschar och vad du kan hitta i ditt eget hem.Du kan också få gratis Wi-Fi och några av de finaste köket.
  • För komforten av alla passagerare i loungen kommer inga hörbara meddelanden att spela för att informera dig om ditt flyg.Det är ditt ansvar att kontrollera informationsdisplayerna i loungen och concierge-skrivbordet för uppdateringar av din flygstatus och avgångar.
  • Bild med titeln Planera en längdskogsresa Steg 3
    3. Äta i och handla före din resa.Även om du inte kan få en härlig plats att bli bekväm före ditt flyg, kan du fortfarande äta på en av flygplatsens restauranger.Vissa flygplatser har olika unika bekvämligheter som du kan använda medan du fortfarande är på marken.
  • Bild med titeln Reagera om du blir stött från ett flyg steg 9
    4. Anländer till porten 15 minuter före ombordstigning.Trettio minuter före ombordstigning bör du börja göra vägen till porten.På det sättet kan du göra ditt flyg i tid och undvik ombokning av dina biljetter.

    Vissa flygbolag har först och affärsklass boarding direkt från loungen.

  • Bild med titeln Förnya ett utgått U.S. Passport Steg 12
    5. Se om du kvalificerar dig för förhandsbeställning.Om du har medicinska tillstånd (som allergier), har du funktionshinder, eller reser med småbarn, bör du förhandla för att säkerställa att besättningen ombord är medveten om dina medicinska tillstånd.
  • Bild med titeln konto för skuldförlåtelse Steg 18
    6. Identifiera din ombordstigningsgrupp.Detta ska skrivas ut på din biljett.Olika flygbolag har olika metoder för ombordstigning som du behöver vara medveten om så du vet när du ska gå ombord.
  • Den vanligaste ombordstigningsmetoden har först då Business Class Board först, då efterföljande grupper i numerisk eller alfabetisk orderkort efter den andra.När din grupp kallas, lägg upp för att förbereda dig för ombord.
  • Vissa flygbolag som sydväst allokerar både en grupp och en position i köen.Ju högre ombordstigningsnummer, desto närmare måste du vara på framsidan av linjen.
  • Andra flygbolag använder inte boardinggrupper och har bara folkkort i vilken ordning de dyker upp i.
  • Porten stängs flera minuter före avgång.Om du hörs "Final Boarding Call", Du måste skynda på flygplanet för att hålla din plats.
  • Del 4 av 5:
    Under ditt flyg

    Internationella flygningar kan vara långa och tråkiga, så du vill hålla dig underhöll.

    1. Bilden med titeln reagerar om du blir stött från ett flygsteg 10
    1. Njut av en måltid eller en dryck.Beroende på din tidszon av avgång, kommer flygbolaget att servera antingen frukost, lunch eller middag efter att ha nått kryssningshöjd.För flygningar över natten kommer lunch eller middag att serveras först.Lamporna i kabinen kommer att dimmas på kvällen och stängas av när alla sover, och flygvärdinna kommer att väcka alla till frukost före ankomst.
    • Gör dina frukostval i början av ditt flyg innan du startar.Du måste göra det så att alla kan få det.Frukost är inte gratis och kommer förmodligen inte att vara stor om inte i första klass.
  • Bild med titeln Få betalt för att resa steg 13
    2. Bläddra bland underhållningen i flygningen.Beroende på ditt flyg får du tillgång till vissa filmer och tv-program för att hålla dig upptagen när det inte finns något att göra.Njut av innehåll som sträcker sig från 720p i ekonomi till 4K i första klass.
  • Bild med titeln Solo resa över USA Steg 2
    3. Ladda ner innehåll till din telefon eller dator före start.Om du inte vill betala för Wi-Fi, får du inte tillgång till någonting online efter att ha avgått från flygplatsen.Vissa offline-spel (som Minecraft eller FIFA) är också bra för långa flygningar.
  • Du kanske också vill ta med dig om din dator dör, även om det är sällsynt att vara på ett internationellt flyg utan laddningstjänst.
  • Bild med titeln Maximera avkoppling och mental återhämtning på semester Steg 3
    4. Få lite sömn.Vissa internationella flygningar kan vara upp till 18 timmar, vilket innebär att du förmodligen känner dig mer uppdaterad innan du landar om du sover.Vet att om du kraschar, kanske du inte vaknar till slutet av flygningen.
  • Undvik att stanna upp hela ditt flyg, eftersom du kommer att känna dig trött och grovt när du landar på din destination.Det är bäst att få lite vila medan i luften för att undvika att krascha i sista minuten.
  • Bild med titeln Offset Carbon Footprint of Flying Step 7
    5. Vara artig för andra.Stäng fönsterluckorna under sovtid och lämna flygplanslovet obefläckade som om det var ditt hem.Gör det så förbättras upplevelsen av flygningen för alla.
  • Ljuset utanför kan vara för ljus för både dig och andra passagerare, så respektera sängtiden och använd inte fönstren som en ljuskälla.Använd istället de mer riktningsläslampor om du behöver en ljuskälla.
  • Bild med titeln Få ett turistvisum för Egypten Steg 3
    6. Fyll i alla invandringsformer.Före landning måste du fylla i en tull- och invandringsformulär från destinationslandet.Du måste slutföra dem så att du kan betala lämplig tull och verifiera att du inte importerar något olagligt.
  • Del 5 av 5:
    Efter ditt flyg
    1. Bild med titeln Travel internationellt med barnen Steg 9
    1. Slutför den andra omgången av Passport Control.Efter ankomsten måste du slutföra Passport Control igen.Den här gången kontrollerar destinationslandet att du har alla lämpliga dokument som behövs för att komma in.
    • Vissa länder kan låta dig få visum direkt före passkontroll, även om det kan vara dyrare och det är inte en garanti för att du får komma in.Andra länder har digitala viseringar som du kan skriva ut hemma och häftklammer till ditt pass.
    • Om du har ett anslutande internationellt flyg, kommer du sannolikt inte att behöva gå igenom Passport Control-istället, gå till incheckningsdisken för ditt anslutande flyg eller följ skyltarna upp till avgångsgolvet.Observera dock att CCTV och säkerhet / tullagenter kan övervaka dina rörelser, och om du lämnar det sterila området utan att rensa tull och invandring, kommer du att vara kvar.
  • Bild med titeln Njut av din sommarlov Steg 9
    2. Hävda ditt bagage.Om du kontrollerat något bagage med ditt flygbolag måste du hävda det.Detta beror på att du måste ha dina ägodelar kontrollerade av tullen.
  • Bild med titeln Reagera om du blir stött från ett flygsteg 1
    3. Identifiera om du har saker att deklarera.Du kommer att veta att en invandringsansvarig berättade för dig, du markerade ett alternativ som säger att du var tvungen att förklara något, eller för att du har ett föremål som är antingen förbjudet eller föremål för tulltull.Om du inte har ett föremål att deklarera, har du ett bagage röntgad i den gröna körfältet och leder sedan ut från flygplatsen mot kollektivtrafik och biluthyrning.Om du gör det, fortsätt genom den röda körfältet där en tullkontor öppnar ditt bagage och tar ut lämpliga uppgifter.
  • Bild med titeln träffa nya människor medan du reser ensam Steg 13
    4. Möt med ditt ordnade transportmedel.De tar dig till ditt boende i ditt destinationsland.
  • Bild med titeln Undvik jetlag Steg 1
    5
    Övervinna jetlag.Tyvärr kan plötsliga förändringar i tidszoner störa normal sömn / vakna mönster.För att vara mer produktiv måste du därför övervinna Jet Lag för att njuta av dina resor i landet.Detta tar några dagar till några veckor.
  • Tips

    Överväg att ordna en rundtur med ett välrenommerat turnéföretag som det kommer att göra din internationella semester bekvämare än någonsin.
  • Det finns möjlighet att bli stött på första eller företagsklass, speciellt om du är på en underbokad flygning.
  • Kontakta din bank innan du lämnar landet för att undvika att utlösa sina bedrägeribekämpningssystem medan du handlar utomlands.
  • Du kommer att ha en bättre tid om du håller lokal valuta till hands i form av kontanter eller förändring.Medan vissa turist- och souvenirbutiker accepterar utländsk valuta, gör andra inte.Leta efter en valutaväxling som tar ut låga eller ingen provision och använder dem.Ibland kommer en lokal utbyte att ge dig en bättre affär än Travelex.
  • Överväg att få en förbetald plan vid landning eller en internationell plan innan du avgår för att undvika överflödiga roamingavgifter och avgifter.Ett US $ 10 International Day Pass är mycket bättre än att behöva betala nästan US $ 1 per minut.Det kommer också att göra lokala samtal i destinationslandet mycket enklare.
  • Varningar

    Du kommer att vilja hitta närmaste ambassad / konsulat om du behöver diplomatiska tjänster (som ett nytt pass eller en evakueringsflygning tillbaka till ditt hemland).
  • Acceptera inte erbjudanden till eller från flygplatsen från någon du inte vet.Detta är både för din fysiska säkerhet och för att undvika att bli bedrövad i utlandet.Använd endast transportmedel som tidigare arrangerats med din resebyrå eller turnéföretag.
  • Var försiktig med pickpockets-de kan vara överallt i trånga turistpunkter.Håll ditt pass antingen i ditt hotellrum eller i en skyddad ficka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande