Hur man antar en hund från ett humant samhälle eller djurhem

Även om PET-adoption kan vara enkel, är det faktiskt en process som kan ta lång tid och uppmärksamhet. Innan du antar ett husdjur, bör du överväga din situation och bestämma vilken typ av hund du letar efter. När du har fattat ett beslut kan adoptionsprocessen vara relativt snabb. Du kommer sannolikt att hitta dig själv en hund samma dag som du besöker skyddet. Det är då viktigt att ta med din hund hem till en vänlig miljö och hjälpa det att bosätta sig i en rutin. Detta kommer att hjälpa till att hålla det lyckligt och friskt.

Steg

Metod 1 av 3:
Med tanke på adoption
  1. Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 1
1. Fråga dig själv om du är redo att anta. Innan du börjar adoptionsprocessen bör du avgöra om du verkligen är redo för en husdjurshund. Tänk på dina nuvarande levnadsförhållanden och ställ några frågor. Till exempel är din levande situation stabil? Och är du redo att begå ett husdjur för de kommande 10-12 åren? Har du tid och energi för de dagliga behoven hos en hund?
  • Försök att planera din adoption för när du har ledig tid att få ditt husdjur att bosätta sig i. Undvik att anta en hund strax innan du lämnar på semester.
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 2
    2. Kontrollera din ekonomi. Ge lite tanke på de extra husdjurskostnaderna och se till att de inte kommer att byta din budget. Detta inkluderar hundmat, godis, leksaker, sängkläder, träningsklass, grooming, boarding och / eller sällskapsdjur, liksom oförutsedda utgifter som ett tillfälligt veterinärt besök. Många återvänder husdjur till skyddet eftersom de inte har råd med de extra kostnaderna. Se till att du känner till det ekonomiska ansvaret i förväg.
  • I genomsnitt kommer ett nytt husdjur att kosta dig minst $ 1000 under det första året och $ 500 varje efterföljande år du äger det.
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 3
    3. Kör det av andra människor. Se till att andra i ditt hem är ombord, innan du faktiskt antar. Du kanske vill ta med rumskamrater, föräldrar, barn, makar eller partners med dig till skyddet, så att de kan vara en del av denna roliga process. Om du hyr, var noga med att kontakta din hyresvärd om deras policy. Aldo, om du redan har en hund, ta med dem för att se till att de är vänliga med den nya hunden.
  • Tänk på om någon som bor med dig är allergisk mot hundar.
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 4
    4. Forskning Vilken typ av hund du vill ha. När du väl har utvärderat dina resurser och kontrolleras med folket i ditt liv, vill du tänka på vilken typ av hund du letar efter. Olika raser av hundar behöver olika nivåer av vård. Till exempel behöver vissa hundar mer motion och utomhus tid än andra raser. Forskning specifikationerna för olika raser och bestämma en hundtyp som fungerar för dig.
  • Vissa hundar, som Pit Bulls, kan vara förbjudna i vissa samhällen och kan göra det svårt att hitta husägare försäkring. Om du funderar på en pit Bull, kolla med ditt skydd om lokala lagar innan du köper ditt husdjur.
  • Till exempel kan en bassethound vara ett dåligt val om du tänker vara din löpande partner.
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 5
    5. Prova hundägande. Om du är ny att äga en hund, kanske du vill prova det innan du dyker in. Överväga hund-sittande För vänner och familjemedlemmar eller låna någons hund i några dagar. Detta ger dig en idé om huruvida du är redo för hundens ägarans ansvar.
  • Metod 2 av 3:
    Anta din hund
    1. Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 6
    1. Utforska dina alternativ online. Det första steget i att välja din nya hund är att börja söka online. Online-resurser, som Shelter Project, kommer att hitta bostäder i ditt område och hjälper dig att matcha dig med en hund som uppfyller dina specifikationer. Detta hjälper dig att bestämma vilka hundar du är intresserade av innan du går till skyddet.
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskyddssteg 7
    2. Besök skyddet i person. När du har haft en chans att kolla hunden online, bör du kontakta din lokala skydd eller räddningsgrupp om att besöka hundarna i person. Du kan upptäcka att du inte ansluter till en hund som du var intresserad av online. Dessutom är vissa djur inte listade på Shelters hemsida, så du kanske vill se vilka andra alternativ som är tillgängliga personligen.
  • Var noga med att ta med dina familjemedlemmar för att möta djuret. Vissa skydd kommer inte att låta dig ta hem en hund innan alla i ditt hushåll har träffat det.
  • Bilden med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 8
    3. Ansök om adoption. När du besöker de flesta bostäder kommer volontärerna att be dig att slutföra en ansökan. Förutom din kontaktinformation kommer ansökan att fråga om dina levnadsförhållanden, erfarenhet av djur och förväntningar på det nya husdjuret. Detta kommer att hjälpa dem att få en bättre uppfattning om vad du letar efter så att de kan matcha dig med den lämpliga hunden.
  • De flesta bostäder och räddningsgrupper har sin ansökningsinformation på deras hemsida. Var noga med att kontrollera den här informationen innan du fyller i din ansökan.
  • Om du hyr, kan skydds- eller räddningsgruppen fråga att du visar att husdjur är välkomna i din byggnad.
  • Ansökan kan be att du tillhandahåller kontaktinformationen för din veterinär.
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 9
    4. Ställ frågor om djurets medicinska historia. Prata med skyddspersonalen om en potentiella hundarnas medicinska historia. Bestäm om det finns några medicinska problem du behöver vara medveten om. Även om de stora majoriteten av bostäder och räddningsgrupper spay och neuter sina djur, kan din hund ha ett medicinskt tillstånd som förhindrar det. Det är viktigt att du frågar för att du ska veta ditt ansvar efter antagandet.
  • Ställ frågor som "När var den sista vaccinerade?"Och" Har hunden några kroniska tillstånd?"
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 10
    5. Prata med personalen om hundarna. När du har en uppfattning om hundens medicinska historia, var noga med att fråga om andra saker som temperament och några tidigare ägare. Även om personalen kanske inte har mycket specifik information om hunden innan de fick det, kan de ha en uppfattning om vad dess situation var som innan de kom till skyddet. Eftersom de arbetar med djuren dagligen kommer de också att kunna fylla dig på temperamenten hos varje hund. Detta kommer att vara värdefull information som hjälper dig att hitta den perfekta hunden.
  • Fråga personalen frågor som "Kan du berätta något om hundens tidigare ägare?"Eller" vet du var hunden var vid innan den kom hit?"
  • Du kan också ställa frågor som "Vilken hund är den vänligaste?"Eller" vilka hundar är de mest energiska?"
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 11
    6. Leka med hunden. Många skydd gör att du kan gå hundarna och leka med dem lite för att få en känsla för deras personligheter. Beroende på vad du letar efter är det här ett bra tillfälle att kolla hundens energinivåer och temperament. Detta borde ge dig en bättre idé om hunden är "den."
  • Om du vill ha en atletisk hund som kommer att gå till körningar och vandringar med dig, leta efter en som går runt mycket och verkar ivriga att spela.
  • Många bostäder och räddningsgrupper kommer att ha ett lekområde med leksaker för att du ska spendera lite tid med potentiella hundar.
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 12
    7. Fyll i några former och betalningsavgifter. När du har valt en hund kan du behöva betala en avgift och fylla i lite pappersarbete. Typ av pappersarbete och storlek på avgiften kommer att skilja sig från skydd till skydd. Pappersarbetet kommer sannolikt att dokumentera din adoption och ge detaljer om din hunds medicinska historia. Avgifterna är viktiga eftersom de hjälper skydds- eller räddningsgruppen att uppfylla sina kostnader och ge en korrekt vård för sina djur.
  • Metod 3 av 3:
    Föra din hund hem
    1. Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 13
    1. Övergång din hund med omsorg. När du tar med din hund hem för första gången, försök att göra övergången så lätt som möjligt. Om du kör, kör inte felaktigt, blare hög musik eller skrika på andra drivrutiner. När du kommer hem, försök att hålla sakerna tyst och fridfullt. Håll volymen låg på dina elektroniska enheter och fråga att din familj eller rumskamrater försöker att inte excitera hunden för mycket. Hunden kommer sannolikt att vara lite angelägen om att komma in i ett nytt utrymme. En liten fred kommer att göra den övergången mycket lättare.
    • Ge din hund tid att vänja dig. Inför inte dig själv på hunden - försök inte petting dem på huvudet direkt och stirra inte på dem. Låt dem komma till dig, om de vill, men också tillåta dem att välja att inte interagera om de inte är redo.
    • Håll stressen åtminstone och börja arbeta med motkonditionering av hunden till alla stressorer. På det sättet börjar hunden vara mer bekväm.
    • Belöna hunden för alla lugna eller bra beteenden hjälper dem att börja lita på dig.
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 14
    2. Skapa ett mellanslag för din hund. Hundbeständigt område i ditt hem och se till att din hunds mat, vatten och sängkläder finns där. Eftersom räddning och adopterade hundar ibland glömmer deras hushållning när du på en ny plats kanske vill överväga ett rum där rengöring av messor blir lätt.
  • Hundsäkerhet kan innefatta att tappa loss elektriska ledningar till baseboards - lagra hushållskemikalier på höga hyllor - avlägsnande av växter, mattor och brytbara. Att skapa en kasse- och installation av babyportar.
  • Om du har barn i ditt hem, prata med dem om att respektera hundens utrymme. Låt dem veta att det är viktigt för dem att vänta på att hunden ska närma sig dem. Ange också regler som, "Vakna inte hunden när de sover," och "Om hunden tuggar benet, stör inte dem."
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskydd Steg 15
    3. Hålla fast vid typen av mat din hund matades i skyddet. Din nya hunds matsmältning, som de flesta djur, är mycket känslig för förändringar. De kommer att ha blivit upptagna med den mat som de matades i skyddet, och några snabba förändringar i kost kan göra dem sjuka. För att hålla din hund frisk, var noga med att mata dem samma mat som de matades i skummet. Efter några veckor kan du börja blanda i andra livsmedel om du tror att det är nödvändigt.
  • Fråga skyddet om din hunds utfodringsschema och försök att stanna kvar på det här schemat när du tar med dig hunden.
  • Var noga med att kontakta din veterinär innan du gör några ändringar av din hunds diet.
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskyddssteg 16
    4. Utveckla en rutin. Under de första dagarna som din hund är i ditt hem, försök att få det till en vanlig rutin. Ta det för promenader ibland som rymmer ditt schema och att du kommer att kunna hålla fast vid i framtiden. Ursprungligen vill du också hålla fast vid ditt djurs matchema på skyddet. Men du kanske behöver ändra det för att tillgodose ditt schema. Hitta ett system som fungerar för dig och din hund och håller fast vid det. Var tålmodig med dig ny hund.
  • Skapa en tydlig rutin och regler för din hund att följa, och omedelbart börja med att belöna de beteenden du vill att hunden ska fortsätta. Alla hundar kommer att uppskatta detta, men det är särskilt sant för hundar som har haft en svår historia.
  • Tänk på att det kan troligen ta lite tid för hunden att anpassa sig till sin nya miljö. Om hunden upplevde något slags trauma eller missbruk innan det kom till dig, kan det ta det ännu längre än det. Var tålmodig och låt hunden bli mer bekväm med dig på egen hand.
  • Bild med titeln Adoptera en hund från ett humant samhälle eller djurskyddssteg 17
    5. Följ upp med skyddet. När du och din nya hund har bosatt sig till en rutin, var noga med att skicka bilder av din pup till den personal som hjälpte med din adoption.Skyddspersonalen kommer säkert att uppskatta ansträngningen. Vid bostäder har de vanligtvis en vägg av bilder av antagna husdjur med sina nya ägare. Skydd och räddningsgrupper tenderar att använda dessa bilder som ett sätt att publicera skyddet och attrahera nya adoptörer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande