Hur man väljer ett husdjur

Du vill ha ett husdjur, men du är inte säker på vilken typ som ska välja. Att hålla ett husdjur är stort ansvar, och det kan medföra ett långsiktigt engagemang. Varje djur har sina egna fysiska och känslomässiga behov, och du måste vara beredd att uppfylla dessa behov. Gör din forskning och förstå konsekvenserna. Välj noggrant!

Steg

Del 1 av 3:
Undersöker gemensamma typer

Fisk och andra vattenlevande husdjurLadda ner artikeln

PROFFS
  1. Bild med titeln Spara en döende Betta Fish Step 20
    1. Tänk på att få ett akvarium. Välj ett vattenlevande husdjur om du gillar ett lugnt husdjur som inte kräver ständig fysisk interaktion. Akta dig för att inte alla fiskar är lätta att ta hand om. Vissa fisktyper kommer att leva lyckligt i ett lågt underhålls akvarium eller damm, medan andra gillar guldfisk, kan bli sjuk om pH-balansen är avstängd. Guldfisk är också mer mottagliga för sjukdomar som vit plats, så se till att du undersöker de arter du vill ha innan du sätter upp ett akvarium. Fisken trodde ofta att ha en lugnande effekt: helt enkelt titta på dem simma runt kan hjälpa till att minska ångest och stress.
  2. Bild med titeln Spara en döende Betta Fish Steg 13
    2. Se till att du har plats för ett akvarium. De flesta vattenlevande husdjur behöver en tank som är minst lika stor som fem liter, med ett omfattande filtreringssystem. Tänk om du kan begå till regelbundna akvariekrengöringssessioner. Rengöring Ett akvarium kräver att du rengör pumpar och filter, tvätta tankens hela struktur och förbereda vatten med god kvalitet för att ditt vattendjur ska leva i.
  3. De flesta fisk behöver gott om utrymme att simma runt. Ju större fisken (och den mer fisken), desto större är tanken du behöver. Forskning Tankstorlekskraven för alla akvatiska varelser som du tänker på att få.
  4. Bild med titeln Njut av att ha PET FISH STEG 4
    3. Forskning de olika typerna av vattenlevande husdjur. Välj mellan sötvatten eller saltvattenfisk- Lågaktivitetsdjur som sjöstjärna- skalade varelser som krabbor och sea ​​sniglar- eller till och med mindre vanliga husdjur som ål och räka. Läs om olika vattenlevande varelser, deras behov och möjligheten att hålla dem.
  5. Överväg att återskapa ett specifikt vattenlevande ekosystem. Läs om vilken fisk att sätta ihop i en tank. Du vill inte att dina varelser ska kämpa, äta varandra, eller tävla om resurser!

Fåglar

  1. Bild med titeln Vård för ett fågelsteg 25
    1. Forskning gemensamma husdjursfåglar. Tänk på ett aviär husdjur om du vill ha en intelligent, livslång partner i brott. Fåglar är överlägset det längsta levande domesticerade husdjuret. Stora fåglar kan leva i årtionden medan mindre fåglar kan leva upp till två år. De är också mycket intelligenta och är lätta att ta hand om. De kräver inte mycket uppmärksamhet från dig, men behöver miljömjölk genom leksaker eller interaktion med dig. Fåglar kan också vara mycket vårdande och även visa empati. Innan du överväger ett aviär husdjur, borde du fråga dig några frågor:
  2. Bild med titeln Vård för en Lovebird Steg 3
    2. Se till att du har tillräckligt med utrymme för en bur. Ju större fågeln, desto större är buret det kommer att behöva. Vissa fåglar - speciellt, men inte begränsat till, rovfåglar och mash-behöver gott om möjligheter att flyga runt och sträcka sina vingar. Tänk på de etiska konsekvenserna av att hålla en fågel i en bur och bestämma om du någonsin skulle kunna låta det flyga.
  3. Bild med titeln Gör en säker miljö för ditt djurfågel Steg 11
    3. Var medveten om tidsåtagandet. Vissa fåglar kan leva i flera årtionden, och du borde inte anta en långlivad fågel om du inte är beredd att ta hand om det. Några fåglar, särskilt stora papegojor, har långa livslängder. Afrikanska grå papegojor, till exempel, lever i genomsnitt 50 år. Budgies, å andra sidan, bara leva 5 till 15 år. Välj inte en fågel som du inte är villig att göra ett livslångt engagemang för.
  4. På en mer regelbunden skala måste du begå dig till vanlig burstädning och fågelskötsel. Burar måste rengöras varje vecka, och fåglar ska bli dimmade varje par dagar. De behöver också minst flera timmar en dag med interaktion med en människa.
  5. En ensam fågel kan bli uttråkad. Det kan utveckla dåliga vanor av övergrepp och över-äta som kan vara livshotande om de lämnas obehandlad. Leksaker och lämpliga aviär följeslagare kan hjälpa till att mildra denna fråga, men de kräver fortfarande interaktion med familjen.
  6. Bild med titeln Tame a Bird Steg 6
    4. Var beredd att vara vaksam. Du behöver en angelägen känsla av observation för att få din fågelprompt läkare vid en sjukdom. Många aviär husdjur är byte arter.Som sådan har de utvecklats för att inte visa tecken på sjukdom tills problemet blir dödligt.

Reptiler

  1. Bild med titeln Vård för en Leopard Gecko Steg 8
    1. Tänk på att få en reptil. Förstå att ha en reptil som husdjur är väldigt annorlunda Frälsning av ett däggdjur eller något annat tamdjur. Du måste ha omfattande kunskaper om ditt husdjur: allt från anpassning, beteende och miljö, näring, kamouflage och reproduktiva strategier. Du måste också undersöka några lagar om den särskilda arterna i ditt tillstånd.
  2. Bild med titeln mata ett ödla steg 1
    2. Förstå risken. Är du beredd att ta hand om ett husdjur som kan vara farligt för dig? Reptiler som vissa ormar och ödlor kan bli farliga om de inte hanteras korrekt. Några av dessa varelser - särskilt giftiga reptiler, eller stora och rovdjur, kan utgöra en riktig risk för dig, din familj och dina andra husdjur om de blir lösa. Detta är ditt ansvar.
  3. Bild med titeln Vård för en Leopard Gecko Steg 1
    3. Förbered dig för att möta behoven hos ett reptilian-husdjur. Reptiler är förkylda, mestadels köttätande varelser, och du måste tillgodose olika miljökrav. Se till att du vet vad det innebär att ta hand om en reptil!
  4. Se till att du kan tillgodose dina reptilens kostbehov. De flesta reptiler är köttätare eller omnivorer, och måste äta andra djur som möss, crickets, kaniner och fåglar. Du kan vanligtvis hitta dessa livsmedel som redan dödats och beredda på en lokal djuraffär, men vissa reptiler kan kräva levande mat.
  5. Förstå de termiska behoven hos ditt reptiliska husdjur. Reptiler är kallblod och behöver en miljö som är varm, innesluten och korrekt storlek. Detta kan bli en dyr strävan, och det är känt att överraska nya reptiliska ägare. Eftersom reptiler kan köpas ganska billigt är människor ovilliga att spendera pengar för att möta sina synliga behov.
  6. Tänk om du är redo att ta hand om en reptil i många år. Vissa reptiler kan leva i upp till 40 år - eller till och med så mycket som 100 år.
  7. Se till att du har tillräckligt med utrymme. Ormar och några ödlor kan växa till mycket stora storlekar (över tio meter lång), medan andra är mycket små (under en fot lång), så återigen är det viktigt att bestämma vilken typ du vill ha innan du ställer in ett hölje.

Gnagare

  1. Bild med titeln Build Hamster Leksaker ur hushållsartiklar Steg 1
    1. Ta hand om ett sällskapsdjur. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill ha ett aktivt, litet och relativt billigt husdjur. Vanliga sällskapsdjur är hamstrar, marsvin, råttor, möss, gerbils och chinchillor. Akta dig för att vissa gnagare, som råttor, kan inte leva på egen hand och behöver en antingen samma kön eller neuterad följeslagare. Andra gnagare, som vissa typer av hamstrar, lever bäst på egen hand. Forskning de olika gnagare för att se om den du vill ha kommer att behöva en vän. Vissa gnagare (som möss och råttor) kan till och med utbildas för att följa kommandon och utföra tricks.
  2. Bild med titeln Rengör en hamsterbur steg 1
    2. Kontrollera om du har plats för en bur. Många gnagare behöver ganska stora burar, till exempel att råttor behöver minst 2 kvadratmeter per råtta, enligt ASPCA. Burar kan också bli ganska dyrt, så att bygga din egen är en vanlig strävan.
  3. Bild med titeln Vård för syriska hamstrar Steg 9
    3. Förstå tidsåtagandet. Du måste begå den dagliga och veckovisa underhållet av din gnagarens bur. Burar måste vara djupa regelbundet, och kullboxar måste tömmas ut dagligen. Du måste också lägga tid åt sidan för att interagera med din gnagare. Gnagare behöver daglig uppmärksamhet för att kunna socialiseras i din familj. De bör också släppas ut ur buret varje dag för att utforska, spela och interagera med sin miljö.
  4. Är du redo att ta hand om en gnagare som kan leva upp till tre år? För vissa kan tre år vara lång tid. För andra är tre år mycket för kort. Sorgen att förlora ett husdjur är inneboende för att äga ett husdjur.
  5. Bild med titeln Train en hamster att inte bita Steg 9
    4. Lär dig hur man hanterar gnagare. Vissa gnagare som möss, hamstrar och råttor är ganska bräckliga och behöver noggrann hantering. Det betyder att lära sig hur man håller ordentligt och hämtar ditt husdjur samtidigt som du undviker skada på det.

Katter och hundar

  1. Bild med titeln närma sig en blyg eller rädd hund Steg 14
    1. Överväg att få en hund eller katt. Dessa stora, sociala, däggdjursdjur kan vara ett mycket givande val om du kan ge dem mycket uppmärksamhet. Katter och hundar är den mest populära typen av husdjur. De är också vanligtvis mycket sociala och hög energi, och de mer uppmärksamhet än nästan alla andra husdjur. Förstå vad det innebär att äga en hund eller en katt.
  2. Bild med titeln tillvägagångssätt en blyg eller rädd hund Steg 9
    2. Mät din tillgång till utomhus. Hundar måste vara ute, och en sluten gård kan mycket gynna livskvaliteten för din hund. Stora hundar, speciellt, behöver regelbunden fysisk aktivitet för att vara frisk. Katter kan också gå utomhus, och ett säkert grannskap eller en sluten gård kan möta deras behov. Faktor denna tillgänglighet i den typ av hund eller katt som du antar!
  3. Bild med titeln kalla en kattsteg 2
    3. Se till att du kan erbjuda ett stabilt och vårdande hem. Vissa raser av hundar utvecklar beteendeproblem om de lämnas ensamma under längre perioder. Den främsta orsaken till aggression som finns hos katter orsakas av tristess eller brist på miljöstimulering.
  4. Vem ska ta hand om ditt husdjur när du går i ett tag? Kontrollera om tillgången till boarding kennel och husdjurssitter i ditt område, om du inte har vänner eller familj som är villiga att ta hand om ditt husdjur när du är borta. Om du är ute av huset mycket, kanske en hund eller katt inte är rätt husdjur för dig.
  5. Flyttar du mycket? Hundar och katter kan bli stressade om de flyttas hemifrån. Detta kan orsaka långsiktiga beteendeproblem.
  6. Bild med titeln närma sig en blyg eller rädd hund Steg 16
    4. Förstå åtagandet. Fråga dig själv om du är redo att ta hand om en hund eller katt i mer än 10 år. Hundar och katter kan leva upp till i genomsnitt 15 år, beroende på ras. Vissa hundar och katter har spelats in för att leva så länge som 25 år. I mindre skala kräver hundar och katter regelbunden och intensiv interaktion med människor eller andra hundar och katter.
  7. De flesta hundar måste gå varje dag och måste gå ut för att lindra sig. Katter behöver också gott om motion och social interaktion.
  8. Får du ett vuxna husdjur eller en ung valp eller kattunge? Om det är den senare, se till att barnet är gammal nog att separeras från moderen. Yngre djur behöver mycket omsorg och tillgivenhet. Tänk på att de behöver mer vårdande och mycket att ta hand om. Det betyder stor tid engagemang från din sida.
  9. Bild med titeln Vård för persiska katter Steg 4
    5. Titta över din budget. Du måste betala för mat, leksaker och hälsoprodukter. Du kan behöva främja extra kostnader som lydnadsträning, grooming och sjukvård.
  10. Kan du betala för lydnadsträning? Att ha ett orubbligt djur kan spela kaos med ditt liv. Även om du bestämmer dig för att inte delta i ett formellt lydnadsprogram, bör du vara beredd att göra lite läsning och tillämpa nödvändig disciplin för grundutbildning.
  11. Har du råd med årliga veterinärräkningar och oväntade veterinärräkningar från olyckor eller sjukdomar? Surgerier och akutmedicinska förfaranden kan kosta tusentals dollar.
Del 2 av 3:
Välja rätt husdjur för dig
  1. Bild med titeln Bli en hund Groomer Steg 12
1. Forskning Vanliga husdjur. Varje husdjur är unikt, men en viss art och ras kommer att ha olika egenskaper som kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av husdjur som är rätt för dig. Du kan gå online - besöka ditt lokala bibliotek eller bokhandel - eller prata med personalen på ett djurskydd eller djuraffär. Lär dig om de gemensamma egenskaperna, egenskaperna och behoven hos vanliga husdjur och deras varierande raser. Om du redan har några typer av husdjur i åtanke (e.g. katt, kanin och iguana), fråga om dessa djur först.
  • Vissa kattraser (som Siamese) är mycket tillgivna. De kan inte lämnas ensam under långa perioder. Lämnas ensam, de kan bli deprimerade eller utveckla separationsangst. Om du arbetar långa timmar eller inte kan vara hemma hela tiden, kanske du vill ompröva en siamesisk katt och leta efter en annan kattras.
  • Klimatet kan påverka vilken typ av ras eller art av husdjur du vill äga. De flesta sällskapsdjur fåglar, till exempel, bäst i temperaturer runt 70 ° F (20 ° C). Om du bor i en kallare miljö är det viktigt att hålla din husdjur fågel inomhus eller ett annat varmt utrymme. Många flyktiga fåglar dör av exponering mot förkylningen.
  • Varje ras av en art har sina egna unika groomingbehov. En långhårig katt måste vara preparerad dagligen, medan vissa korthåriga katter bara behöver grooming en gång i veckan.
  • Bild med titeln Vård för föräldralösa kattungar mindre än tre veckors ålder Steg 2
    2. Välj mellan ett ungt husdjur eller ett moget husdjur. Behoven hos ett djur förändras med varje stadium av sitt liv. Många nya husägare vill köpa eller anta unga husdjur som valpar och kattungar, men misslyckas med att inse att att ha barndjur kan vara svåra, tidskrävande och kan bli dyrt. Några nya husägare kan också bli besvikna när deras barndjur växer upp i vuxna djur. I Förenta staterna, över 7.6 miljoner husdjur Ange djurhem varje år. Många av dem är strays och många av dem överlämnas av husdjursägare av olika skäl. En olycklig anledning att husägare överlämnar sina husdjur är att de inser att de inte längre vill ta hand om sitt mogna husdjur eftersom det inte längre är sött. Så när du tänker på att anta eller köpa ett husdjur är det viktigt att fråga dig själv om ett barndjur eller ett moget djur är bättre för dig.
  • Unga husdjur: Unga husdjur behöver massor av uppmärksamhet och träning. För hundar och katter måste de vara utbildade. För mindre djur som gnagare och fåglar måste konstant uppmärksamhet och matningar ske, eftersom du kommer att ta rollen som surrogatmor. Några unga husdjur kan också skada ditt hem som barndjur spelar ofta bita, tugga eller repa möbler eller mark dina möbler. Vissa unga husdjur kommer också att behöva fixas och vaccineras. Om du har små barn i hemmet måste du se till att dina husdjur och barn spelar säkert tillsammans eftersom både barn och barndjur är ganska bräckliga. Också, ett ungt husdjurs temperament eller personlighet kan förändras när de blir äldre.
  • Äldre husdjur: Vuxna husdjur kan vara svåra att binda med, speciellt om de tidigare varit misshandlade eller missbrukade. Det kan ta längre tid för ett vuxna husdjur att värma upp till dig eller bli bosatt i sin nya miljö. En vuxen husdjurs personlighet kommer dock att förbli densamma. Så vad du ser och observerar ursprungligen om husdjuret, är förmodligen vad du kommer att uppleva när du tar med husdjuret hem. Plus, ett vuxna husdjur kan behöva lite till ingen lydnadsträning. Vuxna hundar och katter kan spela och interagera med små barn säkert. I skydd är vuxna husdjur ofta aldrig en andra chans, så att man antar ett moget husdjur innebär att du sparar ett liv.
  • Bild med titeln Bli en hund Groomer Steg 3
    3. Tänk på var du får ditt husdjur. Det finns många alternativ och sätt att få ett husdjur. Vissa människor får husdjur av grannar, vänner och familj. Några adoptera och lite ras och köpa. Vissa husdjur går in i människors liv på egen hand, som visar sig på dörren eller som straysas. Många människor hittar sina husdjur genom:
  • Djurskydd. Miljoner husdjur euthaniseras varje år eftersom de aldrig antogs eller skyddet kunde inte längre stödja antalet djur som kom varje år. Att anta från ett skydd med hjälp av ett djur från eutanasi eller en livstid bakom barer. Kostnaden för att anta ett husdjur från ett skydd är ganska rimligt och alla husdjur vaccineras och fixas innan de får antas. Shelter personal vet också djuren mycket bra och kan hjälpa dig att välja rätt husdjur för dig.
  • Uppfödare. Det är oerhört viktigt att du väljer ett husdjur från en ansvarsfull och ansedd uppfödare som är kunnig om rasen av husdjur som de säljer. Uppfödare bör alltid ge gott om utrymme, mat och vatten för sina djur. De borde också ha socialiserat sina djur ordentligt innan de kan köpas och borde aldrig tillåta ett djur att köpas innan de är ordentligt socialiserade. Husdjur från uppfödare kan vara ganska dyrt, men är en bra resurs om du letar efter renrasiga husdjur.
  • Husdjursaffärer. Vissa husdjursbutiker fungerar som adoptionsbyråer som arbetar med lokala bostäder för att hjälpa till att anta husdjur. De kan också ta hand om och sälja sina egna husdjur, så att du kan se sina husdjurs levnadsvillkor.
  • Del 3 av 3:
    Besluta om du är redo för ett husdjur
    1. Bild med titeln Bond med din kattsteg 5
    1. Var redo att ändra din livsstil. Att äga ett husdjur är ett stort ansvar, och det kommer att förändra vissa aspekter av ditt liv. Du måste anpassa din dagliga rutin, din hemmiljö och din ekonomiska situation för att passa ditt husdjurs behov.
    • Ett upptaget schema kan göra det svårt att hålla ett husdjur som behöver mycket uppmärksamhet. Vissa hundar, hästar, råttor och katter måste utövas genom att ta ut dem på promenader eller lägga undan tid att leka med dem.
    • Husdjur kräver ofta etablerade matningstider. Du måste komma ihåg att mata ditt husdjur eller komma med alternativa sätt att se till att ditt husdjur har haft tillräckligt med mat varje dag. Detta är särskilt fallet om din livsstil innefattar att vara hemifrån under långa perioder.
    • Det kan vara stressigt att äga vissa husdjur om du reser mycket eller jobbar långa timmar utanför hemmet. Stora, aktiva husdjur som katter och hundar behöver umgås och socialiseras. Att vara hemma ensam hela dagen kan påverka ditt husdjurs känslomässiga och fysiska välbefinnande. Du kan behöva anställa en pet-sitter, ta med ditt husdjur till en "husdjursdagsvård," eller välj ett husdjur som kan vara hemma i långa timmar.
  • Bild med titeln Ring en kattsteg 6
    2. Se till att alla i ditt hem är redo för ett husdjur. Även om husdjuret kan vara ditt, är det nödvändigt att alla i ditt hem är överens om att ha ett husdjur. Ett husdjur, särskilt en som är ung eller har speciella behov, kan vara stressiga och svåra att hantera för alla i hemmet. Om du har en stor familj med många barn eller du är i en levande situation med många människor är det viktigt att du ser till att alla i hemmet är redo att ha ett husdjur också.
  • Ta reda på om du eller någon är allergisk mot ett visst djur. Måttliga allergier mot husdjur kan styras, men allvarliga allergier kan utgöra farliga hälsorisker. Om du är osäker om du eller någon har husdjur allergier, besök en allergiker för att hjälpa dig att avgöra om någon är allergisk mot ett visst djur.
  • Att ha husdjur när det finns små barn eller gravida i hemmet kan vara svårt. Ett husdjur kan uppleva höga stressnivåer med små barn eller tillägget av ett nytt husdjur kan sätta en belastning i livet för en familj som förväntar sig.
  • Bild med titeln Bond med din kattsteg 10
    3. Se till att ditt hem är husdjursvänligt. Om du hyr eller bor i en lägenhet, condo eller stadens hem, är det mycket troligt att din byggnad kommer att ha regler om vilken typ av husdjur du kan ha. Många byggnader tillåter mindre husdjur men inte större. Vissa får inte tillåta vissa djur oavsett storlek och vissa kommer att tillåta husdjur om en deposition betalas. Kontrollera med din hyresvärd eller bygghantering för regler om den specifika arten, rasen och storleken på husdjur som du får ha.
  • Få tillstånd att skriva och ha ditt hyresavtal eller kontrakt uppdaterat. Ord av mun eller tillstånd som beviljas vocally är ofta opålitlig. Skriftligt bevis kan komma till nytta om du stöter på problem senare.
  • Kontrollera dina kommunala, län eller provinsiella lagar om du planerar att äga ett exotiskt djur eller om du importerar ett djur. Om du importerar ett djur från utanför landet, kontrollera med flygbolag och tull- eller hamnmyndighet om det nödvändiga pappersarbetet och karantänprocedurer för djur som kommer från källlandet. Dessa föreskrifter kan förändras mellan gränserna utan föregående meddelande, beroende på hälsobestämmelserna.
  • Vissa husdjur behöver stora öppna utrymmen för att bo i. De flesta husdjur kan leva i små hem så länge de har möjlighet att gå utanför eller ha gott om inomhusstimulering genom spel eller interaktion med andra.
  • Bild med titeln identifiera mange på hundar Steg 14
    4. Spara pengar. Att hålla ett husdjur kan vara dyrare än du inser. Se till att du är i en ekonomiskt stabil situation. Du måste ha råd att ta hand om ett husdjurs behov: mat, leveranser, leksaker och hälso- och sjukvård. Du kan behöva spara för:
  • VET-möten. Med något husdjur är vanliga hälsokontroller gjorda av din veterinär viktig. Om du funderar på att äga ett exotiskt djur, kan du behöva hitta specialiserade veterinärer som är erfarna i att ta hand om dem.
  • Vaccinationer och andra förebyggande läkemedel. Vissa husdjur måste vaccineras för att förhindra spridning av vanliga djursjukdomar. Du kan också välja att skydda ditt husdjur genom att ge dem månatliga förebyggande läkemedel som skyddar dem från loppor, hjärtmask och andra parasiter.
  • Neutralisering. Om du inte är en uppfödare, måste de flesta husdjur som är däggdjur som hundar, katter, hästar och råttor, gå igenom en operation för att vara neutraliserad eller spayed. Att ha ditt husdjur fasta hjälper till att hålla ditt husdjur frisk genom att förhindra oönskade graviditeter och andra hälsoproblem som cancer. Neutering förbättrar också ditt husdjurs livskvalitet. Unfixed husdjur ansikte beteendemässiga problem som kan orsaka stress för både dig och ditt husdjur.
  • Olyckor och sjukdomar. När ditt husdjur är sjuk eller kommer in i en olycka, kan behandlingen vara omfattande både mentalt, fysiskt och ekonomiskt. Du måste förbereda dig för kostsamma veterinärräkningar vid nödsituationer.
  • Husdjursförsäkring. Vissa husdjursägare köper djurförsäkring för att hjälpa till att betala för oväntade sällskapsdjur, olyckor och veterinärbesök.
  • Leveranser. Mat, leksaker och grooming leveranser kommer att behöva regelbundet köpas av dig.
  • Utbildning och dagkar. Vissa husdjur kommer att behöva delta i lydnad eller träningskurser. Vissa husdjur kan inte lämnas obevakad och måste läggas i dagbanker eller andra anläggningar som bryr sig om dem medan du är borta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Köp inte ett husdjur bara för att du tycker att de är söta eller coola. Du bör alltid tänka på behoven hos ditt husdjur först före din.
  • Om du får ett husdjur, undersök mycket och vänta en månad eller två för att du verkligen vill ha det. Ibland kan tanken att ha ett husdjur inte så kul efter ett tag.
  • Kolla in i lokala räddningsgrupper eller skydd för ditt perfekta husdjur.
  • Antagande kan hjälpa eller till och med rädda många djurs liv. Även de flesta husdjursoptionshus ger spaying eller neutraliseringstjänster och mikrochips för dina husdjur även innan du antar dem. På vissa ställen är det till och med en lag för antagna husdjur som ska ändras.
  • Se till att när du köper ditt husdjur tycker du om dig och är rätt temperament. Välj inte ett husdjur bara för färgen.
  • I slutändan, om du inte kan äga ett husdjur, försök att ta hand om husdjur tillfälligt genom att främja eller volontärarbete på ditt lokala djurhem.
  • Använd vård i att köpa ett husdjur från en husdjursbutik. Vissa diskretaffärer får sina valpar och kattunge från avelsfabriker. Detta kan innebära att djuren har genetiska problem, vilket kan orsaka beteende och temperamentfrågor, eller fysiska problem som kommer att kräva veterinärvård.
  • Börja små. Försök att ta hand om de enkla husdjur som en fisk och sedan bygga upp för att ta hand om husdjur som en hamster eller en marsvin för att se om att ha ett husdjur är rätt för dig.
  • Om dina föräldrar säger nej för att få ett husdjur, tvinga inte det, fråga dina föräldrar för en anläggning för att lära dig att börja få en rutin. Om ditt husdjur lever länge kan du fråga dina föräldrar till ett husdjur som en fisk och "nivå" till en hamster eller ödla mm.
  • Forskning djuret innan du tar ansvaret.Köp inte djur på impuls.
  • Varningar

    Döden eller sjukdomen hos ett husdjur kan vara förödande och stressande. När du väljer att ta hand om ett husdjur, bör du också förstå att du kan stöta på stunder av sorg och situationer där du måste göra hårda beslut om ditt husdjurs liv.
  • Om du väljer ett husdjur och senare inser att det inte är rätt för dig: Tala med ditt lokala djurhem. Överge aldrig, missbruk eller döda ett oönskat husdjur. Det finns alltid alternativ och sätt att ge ditt husdjur mänskligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande