Hur man rengör färgvalsar

Du har just avslutat målet ditt hus. Jobbet är dock inte klart. Rengöring av dina redskap gör det möjligt för dig att använda dem igen. Rullar rengörs annorlunda än borstar. Beroende på den färg du har använt måste du välja en lämplig metod för att få färgen av. Rengöringstekniker kommer att skilja sig beroende på om du använder en latexbaserad eller oljebaserad färg. Så länge du använder rätt metod, bör du helt enkelt rengöra dina rullar.

Steg

Del 1 av 3:
Reading dina leveranser och arbetsutrymme
  1. Bild med titled Clean Paint Rollers Steg 1
1. Lägg på handskar. Du vill inte få någon färg på dina händer. För att säkerställa att detta inte händer, bör du bära ett par handskar. Gummi eller latexhandskar både arbete. Du kan hitta dessa på din lokala stormarknad. Dessa kommer att hålla dina händer rena och säkra.
  • Bild med titled Clean Paint Rollers Steg 2
    2. Skydda dina ögon.De kemikalier som används för att bli av med färgen kan vara farlig. Skyddsglasögon kommer att förhindra att kemikalierna stänker i dina ögon. Plastglasögon ska fungera. Du kan också bära arbetsglasögon också. Du kan få skyddsglasögon eller arbetsglas på en hårdvaruaffär. Hitta skyddsglasögon eller arbetsglas som passar ditt ansikte, du vill inte att de ska falla av!
  • Bild med titled Clean Paint Rollers Steg 3
    3. Förbered området. Du vill inte få ditt utrymme smutsigt när du rengör rullarna. Du kanske vill kasta några gamla tidningar på golvet där du kommer att rengöra färgrullarna. Eller kanske du vill överväga att rengöra rullarna över färgbrickor. Vilket utrymme du kan rengöra enkelt bör fungera också. Till exempel kanske du vill rengöra dina rullar i ditt garage eller källare.
  • 4. Demontera rullen. Du kommer att rengöra rullkåpan och dess bur separat. Genom att ta bort rullen kommer du att göra det lättare att rengöra dessa delar noggrant. Ta rullkåpan från rullburet. Du kan göra det här över färgbrickan. Beroende på vilken typ av vals som du har, kommer du antingen bara att dra rullen ur buret eller skruva loss den från buret.
  • 5. Förvara det. Om du inte kommer omedelbart rengöra dina rullar, måste du hålla dem i ett förseglat utrymme. För att hålla rullen fräsch, placera rullen i plastfolie och lägg den i kylskåpet.
  • Genom att bevara dina rullar kan du undvika krångel med rengöring. Detta är ett bra alternativ för när du fyller i ett flerdags projekt.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort latexbaserad färg
    1. Måla bort det.Du kan fortfarande ha färg som dricker av valsen. Kanske har du en sektion som inte var helt målade. För att bli av med den här färgen ska du köra rullen över det här avsnittet. Du kan också måla över ett inkonsekvent område.
  • 2. Skrapa av färg. Din Roller kan ha överdriven torkad färg på sina kanter. Håll rullen över den färghink du använde. Använd den krökta sidan av ditt 5-i-1-verktyg eller kittkniv för att skrapa överflödet från rullen.
  • 3. Förbered en rengöringslösning. Fyll två behållare med varmt vatten. Du använder en behållare för att tvätta rullen och den andra för sköljning. Lägg till om en matsked diskvätska till tvättbehållaren.
  • 4. Rengör rullen. Först bör du skölja rullkåpan med varmt vatten. Nu bör du placera rullkåpan i en behållare fylld med rengöringslösning. Gnugga rullkåpan med båda händerna tills du tar bort så mycket färg som du kan. När du har gjort det, doppa rullkåpan in och ut ur vattnet. När du känner att omslaget är tillräckligt rent, bör du lägga den åt sidan. Rensa det smutsiga vattnet ur behållaren. Fyll behållaren med mer rengöringslösning. Du bör nu sätta rullburet i behållaren. Skrubba på buret med en borste tills all färg har tagits bort.
  • 5. Skölj och torka rullen.Placera det tvättade rullkåpan i sköljbehållaren och skölj det tills det är rent. Var noga med att skölja tills du har tagit bort eventuell kvarvarande tvål eller färg. Du borde också skölja buret. Vik rullkåpan i en ren handduk för att ta bort överskott av vatten.Du borde stå rullskyddet upp för att torka. Torka buret med pappershanddukar.
  • Alternativt kan du använda en trädgårdsslang för att skölja eventuell kvarvarande återstod från rullkåpan. Sätt rullen på en pol och spraya rullen med en slang tills färgen börjar spinna av. Om du kör slangen över hela rullen, kommer färgen att sugas ut med kraften av spinningen.Sätt sedan strömmen av vatten på kanten av rullen och låt den snurra snabbt för att lämna rullen nästan torr, eftersom vattnet också kommer att snurra ut.
  • Del 3 av 3:
    Ta bort oljebaserad färg
    1. Bli av med överflödig färg. Du kan måla över ytor med rullen. Välj ett område som inte har målats ordentligt eller det är ganska inkonsekvent och rulla rullen på det området. Du kan ha lite torrfärg som fastnar är på rullen. Använda ett verktyg som 5 i 1 eller en kittkniv, skrapa av färgen.
  • Bild med titled Clean Paint Rollers Steg 12
    2. Bestäm vilken typ av färgborttagare du ska använda. Kontakta färgmärket. Etiketten ska ange vad det bästa lösningsmedlet för denna färg är. Vanliga lösningsmedel är mineraliska andar, denaturerad alkohol och färg tunnare.
  • 3. Förbered färgbrickor. Bli av med ett överflödigt material i dina färgbrickor. Fyll två eller tre brickor med färgborttagare. Du bör också fylla ett bricka med varmt vatten.
  • När du fyller dessa brickor bör du hälla i tillräckligt med vätska för att täcka ett helt rullskydd och bur.
  • 4. Rengör rullen. Ta bort färgvalsskyddet från rullburet och placera den i det första facket av färgborttagare. Lämna det i ungefär fem minuter. Flytta försiktigt rullkåpan från sida till sida. Sätt sedan rullkåpan i nästa bricka. Låt locket sitta i facket i tre till fyra minuter.Denna process ska rensa rullkåpan av färg. Om det fortfarande är färg på rullkåpan, bör du lägga locket i ett annat bricka med färgborttagare. Du bör följa samma procedur med rullburet.
  • 5. Skölj och torka rullen. För att skölja rullkåpan bör du placera rullkåpan i facket fullt av varmt vatten. Du kan använda pappershanddukar för att torka av rullkåpan. När du har torkat rullkåpan, bör du stå på rullskyddet på en torr plats. Du bör skölja rullburet på samma sätt. Du kan också torka rullburet med pappershanddukar.
  • 6. Återvinna. Sätt din använda färg tunnare genom en tratt i sin ursprungliga behållare och återvinna det för en annan användning. Om du inte vill återvinna din färg tunnare, måste du förfoga över den enligt bestämmelserna i din kommun. Du kan generellt hitta dessa regler på din kommuns hemsida. Om din kommun inte har en webbplats, bör du kontakta din stads avdelning för sanering.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För att återvinna en tom burk färg tunnare, låt bara behållaren lufttorka och sedan återvinna den med andra metaller eller plast. Återstoden hämmar inte återvinningsprocessen.

    Varningar

    Kassera alltid vattenbaserad färg i en handfat kopplad till en sanitetsavlopp. Häll aldrig avfall i en stormavlopp.
  • Kontrollera dina lokala förordningar om bortskaffande av oljebaserad färg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande