Hur man klär sig i en kimono

Kimonos och Yukatas är långa, flytande klädnader som är slitna traditionellt i Japan. Kimonos är traditionellt gjorda av högkvalitativt tyg som silke, medan Yukatas är gjorda av bomull eller linne. Nuförtiden bärs de till firandet av japansk kultur eller traditionella bröllop och festivaler, liksom casually. Om du har en kimono eller Yukata som du vill bära, justera längden så att den sitter ovanför dina anklar, knyta midjan tätt och släta ut torso för att se bra ut i ditt plagg idag.

Steg

Del 1 av 2:
Ändra längden och binda midjan
  1. Bild med titeln klänning i ett kimono steg 1
1. Använd form-passande kläder som ett baslager. Om du har på dig kimono på sommaren behöver du bara ha ett enda lager av form-passande kläder under. Om din kimono är lätt eller genomkasta, bära vita eller hudfärgade kläder så att de inte visar igenom. Annars kan du bära vilken färg du vill ha.
  • Om du har på sig en kimono på vintern och du vill ha ett extra lager kan du lägga på en wrap som kallas en Juban som är gjord av bomull.
  • Bild med titeln klänning i en kimono steg 2
    2. Sätt kimono på och skjut dina armar genom ärmarna. Se till att öppningen av kimono är på framsidan. Ställ kimono på axlarna och lägg händerna genom ärmarna. Vik inte kimono runt midjan än, eftersom det inte kommer att bli rätt längd.
  • Bild med titeln klänning i ett kimono steg 3
    3. Lyft tyget på kimono tills botten ligger strax ovanför dina anklar. Kimonos är nästan alltid för långa, eftersom du behöver extra tyg upp toppen. Ta kimono rätt om var dina händer naturligt hänger. Lyft tyget tills det stannar ovanför dina anklar så att du kan gå i den.
  • Håll sidorna så att din kimono inte slutar ser obalanserad.
  • Bild med titeln klänning i ett kimono steg 4
    4. Vik tygstyckena över dina höfter med vänster ovanpå höger. Håll tyget buntat i dina händer så det är i rätt längd. Ta tyget i din högra hand och linda över dig själv så att din hand berör din vänstra höft. Gör detsamma med tyget i vänster hand men på motsatt sida.
  • Kimonos är alltid inslagna vänster över rätt förutom de döda för begravningar.
  • Bild med titeln klänning i ett kimono steg 5
    5. Vind Koshi Himo Belt under den buntade tyget. Vik bältet runt midjan fram till baksidan och korsa de lösa ändarna bakom dig. Därefter, ta bort de lösa ändarna mot din front.
  • Håll det buntade tyget under bältet så att det kommer att hålla.
  • Bild med titeln klänning i ett kimono steg 6
    6. Binda koshi himo bälte i en båge på din högra höften. Ta de lösa ändarna av bältet och ta dem över till din högra sida. Binda en båge som liknar hur du skulle knyta dina skor. Binda det noga att det håller upp det lösa tyget på midjan. Se till att Kimono fortfarande är på rätt längd ovanför dina anklar.
  • Del 2 av 2:
    Justera toppen av din kimono
    1. Bild med titeln klänning i ett kimono steg 7
    1. Nå dina händer i kimonoens nacke och dra ner tyget. Se till att det överskott av kimono är nu över midjan som du har skapat för dig själv. Använd dina händer för att platta ut och baksidan av din kimono och dra överskottet över din midja slips. Se till att toppen av din kimono nu täcker ditt Koshi Himo-bälte.
    • Håll händerna platt för att göra det lättare.
    • Vissa kimonos har små öppningar på armhålan för att göra detta steg enklare.
  • Bild med titeln klänning i ett kimono steg 8
    2. Håll framkragen med en hand och dra baksidan av kimono nacken. Se till att vikarna på din krage möts på framsidan. Håll dem tillsammans med din högra hand. Nå din vänstra hand till baksidan av din kimono och dra ner den tills din krage når precis under din nacke. Lämna överskottsrummet på baksidan av din kimono.
  • Som en allmän regel ska öppningen på baksidan av nacken vara tillräckligt stor för att passa din näve. Om det inte är, öppna framsidan av din krage och justera din kimono.
  • Bild med titeln klänning i ett kimono steg 9
    3. Binda den andra koshi himo bältet i en båge under din byst. Wrap den andra Koshi Himo Belt strax under din bystlinje från fram till baksida, ta sedan de lösa ändarna upp till din framsida så det är inslaget runt två gånger. Slå en tight båge på höger sida av din torso för att hålla den övre delen av din kimono på plats.
  • Se till att du fortfarande kan andas när knuten är bunden.
  • Bild med titeln klänning i ett kimono steg 10
    4. Justera baksidan av din kimono tills den inte är knuffad längre. Dra alla buntade tyg ut från dynan i bandet på din bystlinje. Räta ut fram och bak av din kimono och se till att tyget är lika platt som det kan vara. Titta i en spegel eller ta en vän kolla baksidan av din kimono för tygbunkar.
  • Dra bunched tyg mot dina sidor så att den kan sitta under dina armar. Det blir svårare att se det här sättet.
  • Bild med titeln klänning i ett kimono steg 11
    5. Slå en obi (kimono sash) för att avsluta utseendet, knyta en obi sashwrap det under din bystlinje två gånger och knyta den här på framsidan. Se till att din kimono inte är knuffad under den.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande