Hur man rengör ett läderbälte

Att hålla ett läderbälte kan vara lite knepigt, men grundläggande underhåll kan göras med en fuktig trasa. För fläckar kan du behöva använda andra små knep för att hjälpa dem att ta bort dem, men kom ihåg att de kan skada bältets läder. Också om ditt bälte har utvecklat en lukt, prova en av deodoriserande tricks för att minska lukten, ett knep som du också kan använda på vintage eller använda läderbälten.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör rutinmässig rengöring
  1. Bild med titeln Rengör ett läderbälte steg 1
1. Torka bältet med en fuktig trasa. För de flesta städning, börja med en mjuk trasa fuktad med varmt vatten. Torka ner bältet, med fokus på några smutsiga områden. Du kan också bara prova en torr trasa om bältet inte är för smutsigt.
  • Bild med titeln Rengör ett läderbälte Steg 2
    2. Köp sadel tvål eller en annan läderrengörare. Att använda en renare avsedd för läder är alltid det bästa valet. Sadel tvål är en traditionell läderrengörare, och det kommer att räcka. Du kan dock också använda en annan renare som är speciellt utformad för läder, liksom.
  • Ibland, bara en liten mild tvål kommer att göra tricket. Men du kanske inte vill använda den på ett dyrare bälte.
  • 3. Lägg till lite renare till en ren trasa. Det kan hjälpa till att börja med en mycket lätt fuktig trasa. Lägg till lite renare. Om städaren är i ett badkar, som sadel tvål oftast, kan du behöva gnugga tyget i städaren för att arbeta upp en lätt skum.
  • 4. Gnugga städaren i läder. Försök att följa kornet, och gnugga inte för hårt. När du har gnidat det, använd en ren del av duken eller en annan lätt fuktig trasa för att torka upp överskottet.
  • Bild med titeln Rengör ett läderbälte steg 5
    5. Låt det torka över natten. Det är bäst att lämna bältet över natten så det har tid att absorbera hela den polska eller renare. På det sättet kommer det att stanna på bältet istället för att överföra till dina händer eller kläder, skada dem.
  • Metod 2 av 3:
    Arbeta på fläckar
    1. Bild med titeln Rengör ett läderbälte steg 6
    1. Prova majsstärkelse på oljebaserade fläckar. Det är bäst att använda majsstärkelse när oljan är frisk. Stänk pulvret på fläcken och låt det absorbera oljan. Om oljestången är äldre, försök att gnugga i pulvret med fingrarna för att ta bort oljestången. Värmen från fingrarna hjälper till att ta bort fläcken. Använd fingrarna för att borsta pulvret.
    • Du kan också prova en torr trasa för att ta bort det mesta av oljan först.
  • Bild med titeln Rengör ett läderbälte steg 7
    2. Ta bort vattenfläckar med en fuktig trasa. Om ditt bälte har blivit vått på vissa ställen har du sannolikt hamnat med vattenfläckar. För att hantera problem måste du använda en fuktig trasa för att våta hela bältet, så att det kan torka helt och hållet utan att lämna små fläckar.
  • 3. Använd gnugga alkohol på små fläckar. För en liten fläck, som ett pennmärke, kan gnugga alkohol göra tricket. Använd något litet för att tillämpa det, till exempel en bomullspinne. När fläcken är borta, blåsa den torr med en hårtork.
  • 4. Applicera en citron och grädde av tartarpasta. För andra fläckar, försök blanda grädde med Tarter och citronsaft tillsammans i lika delar. Applicera det på fläcken och lämna den på läder i 10 minuter. Torka bort blandningen.
  • Bild med titeln Rengör ett läderbälte steg 10
    5. Använd mer aggressiva åtgärder som en sista utväg. Tvätta bältet mer noggrant med tvål och vatten kan helt förstöra ditt bälte, så det är bäst att använda det som en sista utväg. Men om du slänger ut det ändå, kan du tvätta bältet för hand spara det. Gnugga i mer vatten och tvål för att försöka rengöra bältet.
  • Metod 3 av 3:
    Deodorizing ett bälte
    1. Bild med titeln Rengör ett läderbälte steg 11
    1. Försök aktiverat kol. Lägg till lite till en påse eller annan lufttät behållare och kasta bältet inuti. Försegla det och lämna den åtminstone en dag. Om det fortfarande luktar, prova det längre.
    • Du kan hitta aktivt kol på husdjursaffärer (i fiskleveranserna) eller online.
  • Bild med titeln Rengör ett läderbälte steg 12
    2. Använd kattunge. Ett annat alternativ för deodorisering är kitty kull. Kitty-kull är utformad för att absorbera lukt av uppenbara skäl. Att använda, täta bältet med kattkullen i en lufttät behållare. Låt det sitta för minst en dag-låt det gå längre om det fortfarande behöver deodorisera.
  • Bild med titeln Rengör ett läderbälte steg 13
    3. Använd bakpulver. Ett annat alternativ för deodorisering använder bakpulver. Tät det bara med bältet och lämna det för en dag eller så. Om du är orolig för att det lämnar en vit rester, prova en av bakpuljen "förpackningar" gjord för att deodorera saker som kylskåp, eftersom bakpulveret inte är lös.
  • Varningar

    Prova någon ny renare på en dold plats för att se till att det inte kommer att missfärga ditt bälte.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande