Hur man köper ett bälte

Det är lätt att ta bälten för givet, men de är mer än bara ett praktiskt tillbehör. Ett bra bälte kompletterar din garderob och kan även göra ett sätt. Köpa det högra bältet börjar med att räkna ut din bältesstorlek. Därefter, använd dina stilinställningar och budget till noll in på höger bälte för dina behov.

Steg

Metod 1 av 2:
Bestämning av din bältesstorlek
  1. Bild med titeln Köp ett bältessteg 1
1. Ta med ditt bäst monteringsbälte på din shoppingresa. Om du redan har ett bälte som passar dig precis rätt, använd det när du är redo att välja ut ett annat bälte. I butiken håller du bältet bredvid några bälten som tar ditt öga - när du hittar en som är samma längd, vet du att den kommer att passa!
  • Om du verkligen tänker framåt, läggs också på paret av byxor som du är mest intresserad av att ha på sig med ett nytt bälte.
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 2
    2. Lägg till 2-3 i / cm till din byxa midja storlek om du behöver en snabb uppskattning. Använd den här taktiken om du ser ett bälte du gillar ute och handlar och har inte ett bra monteringsbälte på dig för jämförelse. Om du känner till midjemätningen (i tum) av ett par byxor som passar dig bra, lägg till 2 tum till en jämn mätning (som 34 tum) och 3 tum till en udda mätning (som 35 tum). Om dina byxor är en 34 tums midja, handla sedan för ett bälte med en "36 tum" -märke.
  • Om mätningen är i centimeter, tillsätt 2 cm till ett jämnt tal (som 86 cm) och 3 cm till ett udda tal (som 87 cm).
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 3
    3. Mät ditt bäst monteringsbälte för en mer exakt storleksuppskattning. Lägg ditt gamla bälte rakt på en plan yta, med spännet vänd mot vänster. Starta måttet i längden på spännet och kör den till det limningshål som du normalt använder för att låsa bältet. Runda upp denna mätning till närmaste jämnt antal i tum / centimeter och skriv ner det för att använda när bälteshopping.
  • Till exempel, runda upp en mätning av 30.5 tum till 32 tum, eller 78.5 cm till 80 cm.
  • För ett bälte utan storlekshål, till exempel ett tygbälte, sätt på bältet (med byxor) och markera platsen där den spänner med krita. Ta av bältet och mäta från spännets ände till kritmärket.
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 4
    4. Kör ett tygmåttband genom dina bälteslyckor för större noggrannhet. Sätta på ett par trevliga pants som du letar efter att matcha med ett nytt bälte, se till att midjan sitter där du normalt bär den. Håll utgångspunkten (0 in / cm) av ett tygmåttband på frambyxknappen och mata sedan mätbandet genom centrum av alla bälteslooparna. Överlappa den främre byxorna och spela in mätningen i tum eller centimeter. Runda upp till närmaste jämnt antal i tum eller centimeter.
  • Om din mätning är 32.5 tum, handla för ett 34 tums bälte. Om det är 88.5 cm, leta efter ett 90 cm bälte.
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 5
    5. Använd ett limningsdiagram, om det behövs, för att konvertera mätningar till storleksalternativ. Medan många bälten är märkta baserat på deras längdmätning, använder andra beteckningar som "Small", "Medium" och "Large."I det här fallet, leta efter ett limningsdiagram nära butikens bältesdisplay eller med bältes online-beskrivning. Om du inte hittar en, använd ett generiskt bältesdiagram från en välrenommerad online-källa.
  • Bälte storlekskarta är inte universella, men de är vanligtvis ganska lika. För mänens bälten är "små" ofta lika med 32 tum (82 cm), "medium" ofta lika med 34-36 tum (88-92 cm) och "stor" är ofta lika med 38-40 tum (98-102 cm). För kvinnors bälten är "små" ofta lika med 30 tum (78 cm), "medium" lika med 32 tum (82 cm), och "stora" ofta lika med 34 tum (88 cm).
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 6
    6. Sättas av en professionell bältesmakare för den ultimata passformen. Om du vill ha ett premiumkvalitetsbälte som passar dig perfekt, är det sättet att gå! Att ha ett skräddarsydd bälte som görs för dig är inte billigt, men det kan vara en värdefull investering om du gillar att göra ditt bälte en kontaktpunkt i din garderob.
  • Om du planerar att beställa ett skräddarsydd bälte online, gå till skräddaren och få dem att mäta din midja så att du får den mest exakta informationen för din beställning.
  • Metod 2 av 2:
    Utvärdering av stil och funktionalitet
    1. Bild med titeln Köp ett bältessteg 7
    1. Välj läder (eller veganskt läder) om du vill ha ett multifunktionsbälte. Ett svart eller brunt läder (eller läderalternativ) bälte par med nästan vad som helst och kan stå upp till vanlig slitage i år. Om du letar efter ett bälte som kan tjäna många ändamål, är det materialet att gå med.
    • I motsats till god kvalitet veganska läderbälten är osannolikt lågkvalitativa falska läderbälten. Men de är en billigare initialinvestering.
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 8
    2. Välj en duk eller vinylbälte för en mer avslappnad och färgstark atmosfär. Medan läder är det bästa valet för formalwear och för varaktig, icke-prickig funktionalitet, är det också okej att bli färgstarkt med dina bälten! Bälten gjorda av duk, mesh, och liknande tyger kommer inte att se direkt med en kostym, men de kommer i en rad färger och-beroende på kvaliteten-kan vara mycket robust.
  • Om du gillar utseendet på duk, men den robust läder, handla för ett tygbälte som har ett läderbackning-på det sättet får du det bästa av båda världarna!
  • Medan ett brunt eller svart vinylbälte bara ser ut som ett riktigt billigt läder knockoff, kan färgglada vinylbälten lägga till roliga pops stil till din vardagliga garderob.
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 9
    3. Köp ett bredare bälte för ett vardagligt utseende och en tunnare för ett formellt utseende. "Bältpolisen" kommer inte att komma efter dig om du bryter mot denna regel, men formella bälten är vanligtvis tunnare än avslappnade bälten. Dressier byxor brukar ha mindre bälteslyckor än avslappnade byxor, så det finns också en praktisk anledning att välja ett tunnare formellt bälte.
  • Mäns formella bälten är vanligtvis 1-1.5 i (2.5-3.8 cm) bred.
  • Mäns casual bälten är typiskt 1.5-1.75 i (3.8-4.4 cm) bred.
  • Kvinnors bälten är vanligtvis tunnare än herrbälten, så förvänta dig att subtrahera runt 0.25 i (0.64 cm) från de ovan angivna områdena.
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 10
    4. Välj bältets färg baserat på de skor du brukar bära med det. Detta är ett mer viktigt övervägande med formella bälten och mindre avgörande när man väljer ett ledigt bälte. Det sagt, som matchade färgen på dina sneakers och bälte kan göra en fin stil komplement till ditt favoritpar av jeans.
  • När det gäller formella bälten rekommenderar stilexperter ofta att matcha dina läder. Det är att säga, du borde ha ett svart läderbälte med svarta läderskor, ett mörkt brunt läderbälte med mörka bruna läderskor och ett ljust brunt läderbälte med ljusbruna läderskor. Samma princip gäller om du föredrar att bära ett läderalternativ.
  • Om du lägger till ett läder (eller alternativ) jacka, väska eller annat objekt i din garderob, försök att matcha färgen med ditt bälte och skor också.
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 11
    5. Matcha metaller på ditt bälte och garderob, speciellt med formellt slitage. Som att matcha dina läder är det här ett mer viktigt övervägande när du drar upp. Syfte med att matcha färgen på ditt bältesspänne-eller något annat metallmaterial på bältet - med din klocka, manschettknappar, skospännen, stift, metallknappar, smycken och / eller andra metallartiklar.
  • Fokusera främst på att matcha större, mer framträdande metallprodukter, som din bältespänne och skospännen, eller bältesspänne och örhängen.
  • Om du bär en viss smycke-som en bröllopsring - hela tiden, oroa dig inte för att matcha det med en guldfärgad bältesspänne varje gång.
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 12
    6. Välj en bältesspänne som du hittar elegant och lätt att använda. De flesta läderbälten använder en metallspänne med en "tunga" som glider genom ett av limningshålen i bältesremmen för att säkra bältet. Denna typ av spänne är ett säkert val för ett multifunktionellt bälte, men det finns också andra alternativ att överväga. Till exempel:
  • Kanfasbälten har ofta en glidspärrspänne eller en spänne som snäpper ihop. Det kan vara tillverkat av metall eller plast.
  • Vissa läder eller veganska läderbälten har en flätad spänne, som är säkrad av limning av skåror på undersidan av bältet.
  • Dekorativa spännen, som det slag som kan komma ihåg när du tänker på cowboys, kan göra ett stort uttalande - speciellt om du väljer en riktigt stor spänne!
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 13
    7. Investera i ett eller några dyra bälten, eller köpa flera billiga. Det kommer verkligen ner till dina egna preferenser här. För ungefär samma pris kan du köpa 2 eller 3 välgjorda bälten som kommer att se och arbeta bra i flera år, eller kanske 10 billigare bälten i en rad färger och stilar som kanske inte varar ett år.
  • Om du bara vill ha ett svart bälte och ett brunt bälte som ser bra ut, fungerar bra och går med praktiskt taget någon outfit, det gör det förmodligen att investera i avancerade alternativ.
  • Om du vill ha massor av mix-and-match-bältesalternativ varje dag och inte vill blåsa din budget i processen, är det troligt att köpa billigare bälten. Bara planera att behöva handla för bälten oftare!
  • Bild med titeln Köp ett bältessteg 14
    8. Testa kvaliteten på något bälte du överväger att köpa. Även om du köper ett billigt bälte, vill du inte att den bara kommer ifrån varandra direkt! Leta efter repor eller tårar, kontrollera att sömmen är tätt och se till att bucklingmekanismen fungerar smidigt. Ju dyrare bältet, desto mer diskriminerande borde du handla om hantverket.
  • Om du köper ett läderbälte, använd din nagel för att göra en liten skrapa på baksidan av läder. Du lämnar en svag linje om läderet fortfarande är mjukt och smidigt. Om du inte kan lämna ett märke har läder torkat ut och härdat och kommer att knäcka förr snarare än senare.
  • Flex och vrid ett läderbälte flera gånger också. Skinnet ska erbjuda lite motstånd, och borde definitivt inte knäcka.
  • Tips

    Bälten som säljs av längd (32 tum, 34 tum, 36 tum, etc.) mäts från slutet av spännet till mittjusteringshålet (eller mittpunkten för det förväntade området där bältet kommer att spännas). Ett "32 tum" bälte är därför faktiskt flera tum längre om det mäts från slutet till slutet.
  • Det är verkligen svårt att vara övertygad om att ett bälte du köper online kommer att passa som förväntat. Bältet kan också se annorlunda ut i verkligheten än det gör på skärmen. Helst bör du köpa från en återförsäljare som erbjuder en icke-problemlös returgaranti - det sättet, om ditt första bältesval inte passar eller ser rätt, kan du enkelt ersätta det med en annan.
  • Anta aldrig att ett bälte är rätt storlek, eller att det kommer att se bra ut på dig eftersom det ser bra ut på displaystället. Ta några minuter att glida på bältet och titta på det i en fullkroppsspegel. Se också till att bucklingmekanismen är robust och lätt att hantera.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande