Hur man monterar ett tält

Camping är en bra aktivitet på sommaren. Att leva ut i ett tält i några dagar är ett utmärkt tillfälle att koppla av och få mer i kontakt med naturen. Medan det är en mest rolig aktivitet, kan tältet själv tillsammans vara en riktig chore, speciellt om du inte är van vid Ins and Outs of Camping än. Även om det kan tyckas tufft först, är de flesta tält med lätthet att installera i åtanke. Medan man monterar ett tält är vanligtvis ganska okomplicerat, det är mycket mer involverat i att göra en lyckad campingplats. Beredskap och scoping ut rätt plats är avgörande innan du monterar själva tältet.

Steg

Del 1 av 4:
Ställa in ditt tält
  1. Bild med titeln Montera ett tält steg 1
1. Packa upp dina tältvaror. När du har hittat ett bra område för att ställa upp läger är det dags att packa upp dina saker. Det är en bra idé att packa alla delar ut på en gång. Montering av ditt tält kommer att vara snabbast om du inte behöver packa upp varje objekt en i taget. Håll alla delar inbäddat på ett ställe så att du kan hålla reda på allt. Eftersom listan över leveranser beror på den specifika typen av tält du använder, här är några olika typer av tält du kan överväga:
  • A-ramtält är den mest typiska och vanliga typen av tält för personligt bruk. De är de enklaste att upprepa och brukar komma med extrafunktioner som en regnfluga och väderträd.
  • Tunneltält skiljer sig från typiska "En ram" tält eftersom de är strukturerade av två långa poler som båda driver tältets bredd. Detta skapar ett bredare interiör med mer huvudutrymme. Men de är inte så stabila när det gäller vind.
  • Kupoltält är i allmänhet de största, och vanligtvis reserverade för större grupper i camping. Även om de är ganska större, är de i allmänhet mycket lätta att kasta.
  • Bild med titeln Montera ett tältsteg 2
    2. Lägg ner en markduk. Oavsett hur mycket du rensar området kan det fortfarande vara kvistar och andra skräp som kan punktera ditt tält eller göra ytan annars obekväma. En markduk ska vara tillräckligt stor för att omfatta utrymme för åtminstone det mesta av ditt tält. Den extra kudden av en jordduk kommer att leda till en bekvämare vila.
  • Bild med titeln Montera ett tält steg 3
    3. Sätt in dina tältpoler genom ramen. När du har fått alla dina tält delar ut, skjut stödpolerna genom tältets kropp. Ligga tältramen ut. På det sättet kan du se till att du glider polerna genom rätt slots. Detta är förmodligen den mest tidskrävande delen av tältaggregatet, men det är väldigt enkelt.
  • I fallet med a "tunneltält", Se till att polerna är parallella från varandra.
  • Bild med titeln Montera ett tält steg 4
    4. Lyfta tältet. Om stödpolerna har leder, gör dem styva. Polerna kommer att ha en förinställd ram för dem för tältets huvudkropp. Hjälpa tältet upp genom att lyfta delar av det. Polerna ska hålla ramen på plats. Om inte, säkra lösa delar av polerna eller förläng dem efter behov.
  • Bild med titeln Montera ett tält steg 5
    5. Hammare i dina tältpinnar. Använda en mallet eller en närliggande sten, ta spikarna som följer med ditt tält och hammar dem i marken. Detta kommer att stabilisera tältet och se till att det inte rör sig om. Om du inte har tältpinnar av någon anledning, kan du förbättra med hjälp av robusta pinnar och trycka dem in i jorden.
  • Bild med titeln Montera ett tält steg 6
    6. Ställ in regnflugan. Det är viktigt att komma ihåg att tält på egen hand är vanligtvis inte vattentäta. Det är här regnflugan kommer in. En regnfluga är en extra bit som du ställt upp tältet. Det borde finnas något längs linjen av lås på taket på ditt tält för att säkra regnflugan på plats. Även om du är ganska säker på att det inte kommer att bli något regn, det gör inte ont för att installera det ändå. Det kommer att se till att all din tältutrustning stannar på ett ställe och förbereder dig för oförutsedda regnduschar.
  • Bild med titeln Montera ett tältsteg 7
    7. Flytta dina saker i tältet. När tältet är inrättat kan du utrusta inredningen. Eftersom det inte är vanligtvis mycket utrymme i ett tält, bör du bestämma vilka saker som är okej att lagra ute, och vilka saker som ska hållas inuti. Sovsäckar är ett uppenbart måste i ditt tält. Kasser och hårdhårig lagring kan lämnas utanför.
  • Om det finns risk för björnar i området du camping, rekommenderas det starkt att du håller maten ur tältet. Om en björn kommer, vill du inte att han rymnar i ditt tält eftersom han plockade upp doften av granola.
  • Del 2 av 4:
    Ta ner ditt tält
    1. Bild med titeln Montera ett tält steg 8
    1. Håll ditt tält rent medan du läger. Det är en bra idé att hålla ditt tält rent medan du camping. Detta gör erfarenheten av camping trevligare, men det gör också renoprocessen enklare. Göra ett försök att hålla skor av medan du är i tältet. Håll utrymmet rubbfritt och kasta ut överflödiga omslag på lämpligt sätt.
  • Bild med titeln Montera ett tält steg 9
    2. Unpeg tältet från marken. Att ta ut är vanligtvis ganska lätt, och borde vara det första du gör innan du demonterar ditt tält. Om du inte kan dra upp dem för hand, försök att gräva ut jorden runt pinnen för att lossa den.
  • Regnflugan ska också låsas så snart som möjligt.
  • Bild med titeln Montera ett tält steg 10
    3. Ta bort polerna från ramen. När pinnen är ute, dra bottnen på tältpolen ut från socklarna i tyget. Gör det här för alla fyra hörnen innan du går vidare och tar ut övre socklar. Detta kommer att se till att tältet inte är obalanserat senare under demonteringen.
  • Ta ner lägret långsamt. Även de bästa tälten kan vara bräckliga om du inte är försiktig.
  • Bild med titeln Montera ett tältsteg 11
    4. Håll alla tältdelar på ett ställe. Medan du lägger pinnar och poler åt sidan, gör ditt bästa för att hålla dem alla på ett ställe. Du bör lagra dem alla på ett ställe, men det är särskilt viktigt om du är ute camping. Du vill inte köra bort utan att först ta hänsyn till alla delar.
  • Bild med titeln Montera ett tältsteg 12
    5. Skanna campingen för allt du kanske har missat. När lägret är demonterat, bör du göra en sista minuten-skanning för att se till att det inte finns något du av misstag lämnade eller glömde. I de flesta fall kan du redogöra för allt, men det hjälper definitivt efter tillfällen du har missat något. Medan du skannar, bör du se till att du inte har lämnat några sopor. Du borde göra campingplatsen så bra eller bättre än när du lämnade den.
  • Bild med titeln Montera ett tält steg 13
    6. Förvara dina tältvaror någonstans torr. När du kommer hem, bör du hålla tältdelarna på ett ställe och någonstans torr. Om tältet samlar mögel eller fukt över tiden, kommer det att rotera tyget och förstöra tältet för framtida användning.
  • Del 3 av 4:
    Skapa den bästa campingupplevelsen möjlig
    1. Bild med titeln Montera ett tält steg 14
    1. Köp ett tält som exakt passar dina behov. Det finns många olika typer och storlekar av tält på marknaden. Vissa är bara stora nog att passa en eller två personer, medan andra är massiva nog att inkludera bord och stolar. Om du köper ett tält för personligt bruk, bör du hålla dig till mindre tält. Större tält är svårare att bära runt, och brukar ta längre tid att sätta ihop och demontera.
    • Tält kommer vanligtvis att ha en rekommenderad personsgräns på lådan. Även om värdet av dessa uppskattningar är lite ify (du borde vanligtvis runda upp numret, om något) kan det ge dig lite insikt om den ungefärliga storleken.
    • Inte billigt och köp rabattmärken av tält. Även om du sparar pengar, slits de snabbt och saknar skydd av bättre tält. Du kommer att göra detta tält ditt hem på mer än ett tillfälle trots allt, så det är värt att spendera lite mer och gå för åtminstone en minskning av kvarn
  • Bild med titeln Montera ett tält steg 15
    2. Gör en träning genom att ställa in tältet. Generellt sett kommer du att vilja att din campingupplevelse är så problemfri som möjligt. Varje nytt tält kommer att ta lite tid för att räkna ut hur det går ihop. Med dessa två saker i åtanke är det en bra idé att ställa in tältet i din bakgård eller vardagsrum innan du ens lämnar för din resa. Du kommer att kunna träna kinksna i monteringsprocessen utan att behöva oroa sig för tid eller ha någonstans att sova.
  • Detta rekommenderas också i den lilla möjligheten att paketet inte kom med alla dess delar. Om det fanns ett fel på tillverkarens sida kan du skicka tillbaka den och få en ersättningsversion.
  • Bild med titeln Montera ett tältsteg 16
    3. Kom ihåg att ta med första hjälpen. Bland de mer uppenbara sakerna som mat och kläder är det viktigt att du tar med dig en typ av grundläggande första hjälpen med dig när du läger. Bandage, over-the-counter smärtstillande medel, gasbind och topisk grädde är några av de saker du borde ta med dig. Även om allvarlig skada är osannolikt, är mindre skrap och blåmärken vanliga när du är utomhus, och du kommer att vilja sova dem snabbt så att de inte påverkar din erfarenhet.
  • Bild med titeln Montera ett tältsteg 17
    4. Se till att du har allt innan du lämnar. Det är en förebyggbar smärta att inse att du har glömt något som behövs hemma. Detta är särskilt sant om du kommer till din campingplats och inser att du lämnade något viktigt för tältet bakom. Även om du är i en rusa ut genom dörren, ta några extra minuter för att verifiera att du har alla dina baser täckta.
  • Det är användbart att skriva upp en snabb lista över de saker du och din fest behöver för en resa.
  • Del 4 av 4:
    Hitta ett bra ställe att lägret
    1. Bild med titeln Montera ett tält steg 18
    1. Se upp för uppenbara faror. När du kommer till en potentiell campingplats, bör du ge en snabb blick runt för att se om du upptäcker något farligt. Chansen är att du kommer att camping i ett naturligt skogsområde. Om det här är sant är det en bra idé att läsa upp på din plats lite på förhand för att se vilken typ av faror som andra har rapporterat.
    • Brutna träd ovan kan vara dödliga om de faller på tältet i tältet. Det är bäst att hålla sig borta från allt som ser instabil ut.
    • Bee-nässlor är svåra att upptäcka i ett vildt område. Samma sak är synen på ett gott tecken att du borde hålla dig borta.
    • Den vanliga synen av djurdroppar är en indikation på att detta är ett område som får mycket djurtrafik. Även om många djur kommer att rensa bort, kommer vissa rovdjur (ofta björnar) att göra ett mål för campingplatser.
  • Bild med titeln Montera ett tältsteg 19
    2. Undvik att installera i låga områden om det finns en chans att regna. Det rekommenderas inte att du läger på en dag där det finns en sannolikhet för regn i första hand, men bara om det är en bra idé att inte ställa in din campingplats i en depression i marken. Om det regnar, kommer regnet att trickle ner och riskera att översvämma din campingplats.
  • Bild med titeln Montera ett tält steg 20
    3. Hitta ett plattutrymme. Tält behöver ett plant utrymme att ställas in ordentligt. Detta är den mark som du sover på, så det är nödvändigt att du hittar den platta möjliga marken inom anledning. Håll storleken på ditt tält i åtanke och tillgodose ett utrymme utanför tältporten. Att ha en kulle droppe precis utanför dörren är ett recept på skada.
  • Bild med titeln Montera ett tält steg 21
    4. Rensa det valda skräpets val. När du väl har hittat ett relativt platt område som är fri från uppenbara faror, bör du förbereda campingplatsen genom att rensa ut skräp som kan skada tältet eller göra ytan ojämn. Även om brutet glas kan vara legitimt farligt att campa på, kommer du inte att kunna sova om det finns stenar på marken där du försöker vila.
  • Bild med titeln Montera ett tältsteg 22
    5. Se till att området är rimligt klart av vilda djur. Om du camping ut i ett relativt vildt område, bör du vara beredd på möjligheten till djur. Även om de flesta djur kommer att vara klara av människor är björnar en stor fara och kan vara dödlig. Att se många djurdroppar kan vara ett tecken på att du är nära ett djurs jaktmark. Även om du aldrig kommer att kunna veta säkert kan du vanligtvis slå upp campingregionen i förväg för att se om andra har rapporterat björnbågen.
  • Om det finns någon risk, bör du hålla saker som mat ur ditt tält. På det sättet behöver en björn inte rycka i ditt tält om han plockar upp matens doft.
  • Tips

    Att ställa in tält blir lättare ju mer du gör det. I de flesta fall kommer den enda svåra tiden att vara första gången du monterar den.
  • Tält är bäst anslutna av mer än en person. Detta blir en nödvändighet om du arbetar med ett stort tält.
  • Varningar

    Se till att området där du är camping är laglig först.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande