Hur man väljer ett tält

Camping kan vara en riktigt rolig aktivitet, oavsett om du är med en stor grupp på den lokala campingen eller på en backpacking resa med din make. Ett kvalitetstält är dock en absolut nödvändighet om du vill njuta av din campingupplevelse. Det finns många olika typer av tält, och det bästa tältet att köpa och använda är det tält som fungerar för de aktiviteter du kommer att använda den för. När du väljer ett tält för camping, bör du ta hänsyn till hur många människor som behöver passa in i det och hur länge de villkor du kommer att camping i, och materialet tältet är gjord av.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja en typ av tält
  1. Bild med titeln Välj ett tält steg 1
1. Gå för ett treårigt tält för mångsidighet. När du är i tvivel är det tre-säsongstältet ett bra val. Den passar de flesta grundläggande campingbehoven och är utrustad för att hantera vädret på våren, sommaren och falla. Denna typ av tält är relativt lätt, ger bra ventilation i sommarvärmen och innehåller en takbalk som framgångsrikt håller ut regn.
  • Bild med titeln Välj ett tält steg 2
    2. Få ett familje tält om du kör till campingplatser. Medan familje tält tenderar att vara ganska tyngre, har de också långa väggar och ibland även flera rum som ger mycket utrymme och komfort. Denna typ är ett utmärkt val om du vanligtvis går bil camping, vilket innebär att köra till webbplatsen istället för att gå. Det är också ett bra alternativ om du läger med flera personer i taget.
  • Bild med titeln Välj ett tält steg 3
    3. Köp ett fyrsäsongstält om du läger i kylan. Medan de kallas fyra-säsongtält, görs denna typ speciellt för vinterväder. Du kan stänga av all ventilation i dessa tält, och de är vanligtvis gjorda av starka material som kan hantera extrem vind och snö. Det här kan vara det bästa valet om du ofta läger i kalla, snöiga platser.
  • Bild med titeln Välj ett tält steg 4
    4. Få ett backpacking tält för långa vandringar. Dessa är ofta bara konstruerade för att skydda en person och prioritera vikt och förpackning över storlek. Om du ofta går på långa backpacking resor, leta efter ett backpacking tält som väger ungefär två pund.
  • Metod 2 av 4:
    Välja en storlek och form
    1. Bild med titeln Välj ett tältsteg 5
    1. Se till att det finns 30 kvadratmeter (2.8 kvadratmeter) utrymme per person. Tänk på hur många personer du läger med, hur länge du brukar läger för, och vad du behöver göra i tältet. Det rekommenderas att tältet du väljer ger minst 30 kvadratmeter utrymme för varje person i tältet.
    • Ett 5x7 fot tält (1.5m x 2.1m) kan tekniskt vara tillräckligt stor för att två vuxna ska sova i, men en 10x10 fot (3.1m x 3.1m) tält skulle tillåta utrymme att byta, lagra kläder och till och med lägga till barnsängar eller en luftmadrass.
    Expertips
    Britt edelen

    Britt edelen

    Outdoor EducatorBritt Edelen var en aktiv medlem av sin lokala pojkescouts trupp nära Aten, Georgia från åldrarna 8 till 16. Som en scout gick han på dussintals campingresor, lärde sig och praktiserade många vildmarksöverlevnadsförmåga, och tillbringade otaliga timmar uppskattar det stora utomhus. Dessutom arbetade Britt som rådgivare för flera somrar på ett äventyrsläger i sin hemstad, vilket gjorde det möjligt för honom att dela sin passion för och kunskap om utomhus med andra.
    Britt edelen
    Britt edelen
    Utbildare

    Vår expert samtycker till: Få ett tält som har plats för en person än du behöver. Det är frestande att bara få det minsta tältet du kan, speciellt om du gillar att gå på dig själv. Men om du är utomhus och det är kallt, kommer du att vilja hålla alla dina saker inuti tältet, så du är verkligen glad för extra utrymme.

  • Bild med titeln Välj ett tält steg 6
    2. Gå inte för stor. Tält som är mycket större än 10x10 fot (3.1m x 3.1m) kan vara obehagligt formad och för tung för att bära långt avstånd. Det kan också vara svårt att hitta ett tillräckligt stort utrymme för att ställa in dessa tält.
  • Bild med titeln Välj ett tältsteg 7
    3. Få en enkel A-ram för att spara pengar. A-ramtält har den vanligaste formen och är önskvärda eftersom de är billigare och lätta. Den enda stora nackdelen med denna form är att de sluttande sidoväggarna tenderar att begränsa utrymme.
  • Denna form gör inte bra i hårda väderförhållanden eftersom sidoväggarna lätt kan misshandlas av extrema vindar.
  • Det finns också modifierade A-ramtält som har den grundläggande formen på A-ramen, men har genomgått små justeringar för att öka inredningen.
  • Bild med titeln Välj ett tält steg 8
    4. Gå till en kupolform om du vill ha på väg. Kupolformade tält stabiliseras av flexibla poler som passerar över tältets topp. På grund av deras struktur ger de en bra mängd huvudrummet.
  • Större kupoltält är mindre stabila, så överväga att gå med en annan form om du tänker ha flera personer sova i ditt tält.
  • Bild med titeln Välj ett tältsteg 9
    5. Köp ett geodesiskt tält för god stabilitet. Geodesiska tält liknar kupoltält i att deras poler Crisscross, men annorlunda genom att dessa korsade poler skapar trianglar. Detta är ett bra formval för dig om du lägger mycket på vintern eftersom det är väldigt stabilt.
  • Metod 3 av 4:
    Inklusive de bästa funktionerna
    1. Bild med titeln Välj ett tält steg 10
    1. Gå med paraplyformen om du vill ha stående rum. Paraplyformen är ett utmärkt val för större grupper på grund av dess stora fönster och långa väggar, vilket gör det mycket rymligt.
  • Bild med titeln Välj ett tält steg 11
    2. Välj ett tält som är lätt att ställa in. I slutet av en lång, hård arbetsvecka eller en ansträngande dag med vandring, är det sista du vill göra mycket tid att sätta upp skydd. Du kommer att vara speciellt tacksam för ett tält som kan ställas upp snabbt när regnet börjar hälla eller solen börjar sätta.
  • Leta efter ord och fraser som "popup," lätt upp, "" instant "och" snabb öppning "i tältets namn och beskrivning.
  • Bild med titeln Välj ett tält steg 12
    3. Se till att tältet ger adekvat väderskydd. Oavsett om du bara läger i den varma sommaren eller lägret varje månad på året, behöver du ett tält som kan ge rätt väderskydd. Den typ av skydd du behöver beror starkt på klimatet i de områden du lägger in, men regn är en form av väder som nästan varje husbil behöver skydd från.
  • Se till att ditt tält har en full täckning Rainfly.
  • TUB-golvet förhindrar att regn kommer in i tältet eftersom en stor sömlös matning täcker hela tältgolvet.
  • Medan det kan tyckas som ett spetsigt alternativ då, att köpa ett billigt tält kan leda till regnvatten som kommer in i tältet och förstöra dina värdesaker.
  • Expertips
    Britt edelen

    Britt edelen

    Outdoor EducatorBritt Edelen var en aktiv medlem av sin lokala pojkescouts trupp nära Aten, Georgia från åldrarna 8 till 16. Som en scout gick han på dussintals campingresor, lärde sig och praktiserade många vildmarksöverlevnadsförmåga, och tillbringade otaliga timmar uppskattar det stora utomhus. Dessutom arbetade Britt som rådgivare för flera somrar på ett äventyrsläger i sin hemstad, vilket gjorde det möjligt för honom att dela sin passion för och kunskap om utomhus med andra.
    Britt edelen
    Britt edelen
    Utbildare

    Välj ett lätt, slitstarkt material för ditt tält. Du behöver ett tält som är helt vattentätt, vindtätt och brandskyddsmedel. Det måste dock fortfarande vara lätt, för att du måste bära den. För det mesta kommer detta att vara ett syntetiskt material som nylon.

  • Bild med titeln Välj ett tält steg 13
    4. Prioritera vikt och förpackning för backpacking. Särskilt om du planerar att vandra ett långt avstånd när du bär ditt tält, behöver du en som är så lätt som möjligt och det är lätt kompatibelt.
  • Det lättare materialet, desto dyrare tältet.
  • Bild med titeln Välj ett tält steg 14
    5. Maximera förvaring med vestibules. Om du har många varor, kläder, etc., Att få ett tält med minst en vestibule kan verkligen utöka ditt lagringsutrymme. Dessa kan placeras på framsidan / baksidan av tältet eller på en av sidorna. De gör också att komma in och ut ur tältet en mycket mjukare process.
  • Ett kvadratiskt golv kan också bidra till att maximera lagringsmöjligheter.
  • Bild med titeln Välj ett tält steg 15
    6. Var noga med att köpa ett fotavtryck för att gå med ditt tält. Ett fotavtryck är en trasa som går under ditt tält. Detta skyddar inte bara tältgolvet från stenar och skräp, men kan också förhindra att jordkondensen inuti tältet från att bilda om du lägger på ditt tält på en kall, fuktig plats.
  • Många tält är tillgängliga med ett matchande fotavtryck som kan knäppas eller klippas till botten av tältet.
  • Bild med titeln Välj ett tältsteg 16
    7. Väga fördelarna och nackdelarna med enkla eller dubbla väggar. De flesta tält faller antingen under kategorin enkelvägg eller dubbelvägg. Det finns goda aspekter och inte så bra aspekter av var och en, så överväga att både se vilken som är värt det för dig.
  • Enkelt väggtält är lättare och lättare att ställa in men ge mindre skydd och lagringsutrymme.
  • Dubbelväggstält ger mer utrymme och skydd men är betydligt tyngre.
  • Metod 4 av 4:
    Letar efter kvalitetsmaterial
    1. Bild med titeln Välj ett tältsteg 17
    1. Köp ett tält av tätt vävt, RIP-resistent material. Bra tält är gjorda av högkvalitativa material som är starka, lätta och vattenbeständiga. De bästa tälten är vanligtvis gjorda av nylon, polyester, bomullsduk eller polykotton.
    • Håll dig borta från tyger som känner sig tunnare.
  • Bild med titeln Välj ett tält steg 18
    2. Välj Aluminium Tent Poles. Tältpoler kan göras av många olika material, inklusive kolkomposit eller glasfiber. Aluminiumpoler är det starkaste och mest hållbara alternativet, så gå till ett tält som har dem.
  • Nackdelen med att få aluminiumpoler är att de är lite tyngre.
  • Bild med titeln Välj ett tältsteg 19
    3. Få ett tält med slitstarka dragkedjor. Innan du köper ett tält, ta en titt på dragkedjorna på dörrarna och fönstren. Om de ser ut som zipparna på dina byxor kommer de sannolikt att binda eller bryta någon gång. Starka dragkedjor är avgörande eftersom de är lika stora en del av att skydda dig som tyg och sömmar i ditt tält.
  • Double Zippers är en bra indikation på kvalitet.
  • Bild med titeln Välj ett tält steg 20
    4. Säkerställa ventilation med nätpanel. Speciellt på sommaren är det inte kul att fångas i ett täppt bifogat tält med för mycket kroppsvärme och inte tillräckligt med frisk luft. Få ett tält som har nätpaneler på taket, dörrarna och / eller windows för att säkerställa gott luftflöde och förhindra kondens.
  • Tips

    Var noga med att köpa lite sömförseglare för ditt tält. Spruta dina sömmar årligen eller hålla dem tejpade kommer att hålla dem starkare och effektivare.
  • Alltid helt nytta av din tältdörr för att hålla spindlar, myggor och andra buggar ut.
  • För att ge ljus inuti ditt tält på natten, suspendera ett tältljus eller ficklampa från taket.
  • Förbered tältplatsen innan du ställde tältet. "Sopa" Området för några skarpa stenar, pinnar, glas eller annat skräp.
  • Innan du tar ditt nya tält ut för din första resa, sätt det upp i din bakgård. På det här sättet kommer du att känna till hur man ska kasta den, och du kommer att veta att du har alla delar.
  • Varningar

    Aldrig ha en öppen flamma inuti tältet. Detta är en brandrisk.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande