Hur lägger man säkert

Camping I öknen kan det vara lite roligt, och ett bra sätt att komma tillbaka till naturen och utforska den naturliga världen runt dig. Om du camping för första gången kan du vara lite nervös om vad man ska packa och hur man förbereder sig. Det kan också vara svårt att veta hur man är säker under din resa. Sätt din säkerhet först så att du kan ha en bra tid camping.

Steg

Del 1 av 2:
Förberedelse
  1. Bild med titeln Skydda spädbarn från myggbett Steg 3
1. Bära bug repellant, solskyddsmedel och solglasögon. Myggor, fästingar och andra insekter kan orsaka skadliga sjukdomar. Konstant exponering för solljus kan orsaka allvarlig solbränna, vilket senare kan leda till hudproblem. Använd ett brett spektrum (mot UVA och UVB strålar) solskyddsmedel och lipsskärm med åtminstone SPF 15. Söka skugga, speciellt under middagstid, när solens strålar är starkast.
  • Var noga med att följa anvisningarna på paketet när du använder bugavstötning. Kolla efter fästingar dagligen, och om de upptäcks, ta bort dem omedelbart. Använd långa ärmar, byxor och andra ljusa kläder för att förhindra insektsbett. Undvik parfymer eller colognes-Dessa kan locka sig att sticka insekter. Om du kontaktas av en stinging insekt, vinkar inte vildt och sväng blint. Detta kommer bara att ilska dem och göra situationen värre. Använd istället en mild tryckning eller borstning för att få dem att gå bort.
  • Använd solglasögon för extra skydd mot solljus. Solens hårda bländning, som kommer från det att reflektera av ytor som vatten, stenblock och snö, kan orsaka ögonskador om det är för länge.
  • Sätt på solskyddsmedel, oavsett säsong. Det spelar ingen roll hur varmt det är - du kan fortfarande få solbränna i delfria temperaturer. Solljus är fortfarande skadligt även om det är molnigt eller snöigt, det intensifierar faktiskt solstrålarna.
  • Bild med titeln Gör en mini första hjälpen kit (för tjejer) Steg 1
    2. Ta med en första hjälpen kit som ska förberedas för medicinska problem. I händelse av en nödsituation kan första hjälpen leverera en gigantisk skillnad. Personifiera ditt kit för att möta dina behov, aktiviteter och situationer. Vilka leveranser att inkludera och hur mycket av varje objekt ska baseras på campingturens behov och sannolikheten för varje situation som skulle kräva ett första hjälpen kit. Några av de rekommenderade leveranserna inkluderar:
  • Personliga läkemedel, gasbind, latexhandskar, antiseptiska torkdukar, bomullspinne, pincett, vävnader, sterila kompressor, etc. Det finns många fler alternativ än detta, dock.
  • Lära sig grundläggande första hjälpen också. Vet hur man identifierar och behandlar skador och sjukdomar. Lär dig hur du identifierar symtomen på värmeutmattning, värmeslag, hypotermi, uttorkning och andra sjukdomar och vet hur man behandlar dem. Vid behov, ta ett första hjälpen eller CPR-klass.
  • Håll dina material i en välmärkt, slitstark, vattentät behållare. Se till att innehållet organiseras, och vet hur man använder allt i satsen.
  • Om du camping under Covid-19-utbrottet, se till att varje person har en ansiktsmask och att du tar med extrafunktioner. Bära dem när du kan komma i kontakt med andra, som att checka in i en campingplats eller få tillbehör.
  • 3. Packa nödtillbehör vid nödsituation. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till: en karta, kompass, ficklampa, kniv, vattentät eldstart, visselpipa, varma kläder, hög energi mat, vatten och insektsskydd.
  • Bild med titeln Planera din semesterresa utomlands (indianer) Steg 4
    4. Var alltid redo för det oväntade. Innan du lämnar, kolla väderprognosen, lära dig om säkerhet på din lägerplats och berätta för familj och vänner dina planer, som var du tänker gå, och när du planerar att komma tillbaka.
  • Var noga med att ta med ett försörjningspaket som innehåller en första hjälpen kit, kompass eller GPS, karta, ficklampa, filtar, batterier, mat, vatten, kläder och mediciner
  • Vet vem som ska kontakta i lägret för att rapportera problem som kan komma upp, och vem som ska kontakta vid en nödsituation. Alltid ha en back up plan. När du återvänder hem, kolla efter fästingar, hudutslag eller solbränna, uttorkning och andra problem.
  • Bild med titeln Förbättra dina chanser att ha kul när camping steg 3
    5. Ta med säker mat och vatten. Ta hälsosam mat tillsammans med dig när du går camping. Att äta förorenad mat och dricka förorenat vatten kan öka risken för att utveckla vissa infektionssjukdomar som orsakas av bakterier, och kan få dig att bli allvarligt sjuk. Detta kan vara mycket farligt om du camping i ett isolerat område.För att hålla din mat och vatten säker:
  • Packa mat i täta, vattentäta påsar eller behållare. Håll dem i en isolerad kylare om det behövs.
  • Tvätta händerna och ytorna ofta. Använd handtvättmedel om vatten inte är tillgängligt.
  • Separata råa livsmedel från kokta livsmedel.
  • Laga mat till rätt (korrekta) temperaturer.
  • Chill livsmedel när det behövs för att hålla dem från att förstöra.
  • Bildtiteln känner igen skillnaden mellan förkylningen och influensan (influensa) steg 8
    6. Bli vaccinerad om det behövs. Chansen är, om du reser nära hem, har du redan några nödvändiga inokuleringar. Om du planerar en resa utomlands kan dock vaccineras bidra till att skydda mot sjukdomar som du inte typiskt utsätts för. Du kan utsättas för många olika sjukdomar ute, och camping kan göra dig mer sårbar för dem.
  • Kontrollera med din läkare eller sjuksköterska för att se om du har haft alla de rekommenderade vaccinerna, och om det är lämpligt att vaccineras just nu. Han / hon kan rekommendera skott för tetanus, pertussis (kikhosta), meningit och / eller hepatit A, beroende på din medicinska historia, destination och andra faktorer.
  • Del 2 av 2:
    Hålla sig trygg när camping
    1. Bild med titeln Håll dig själv från att bli rädd vid lägret Steg 1
    1. Håll dig borta från vilda djur. Vissa vilda djur bär sjukdomar som är farliga för människor. Undvik att röra, mata och komma nära vilda djur. Titta på avstånd. Håll matlagrad i förseglade behållare och utom räckhåll för djur.
    • Vilda djur kan se söta och ofarliga, men de är mycket oförutsägbara och kan vara mycket territoriella och skyddande. Alltid var uppmärksam och medveten om din omgivning. I de flesta fall är djuren mer rädda för dig än du är av dem, och kommer att springa iväg.
    • Försök inte att mata vilda djur. De flesta skador uppstår när människor försöker mata dem. Håll maten säkert lagrad bort, utom räckhåll för djur. Håll inte mat i ditt tält - det här kommer att locka vilda djur.
    • Håll din campingplats ren, och lämna inte mat, skräp, kylare, matlagningsutrustning eller redskap ute i det öppna. Detta kommer att hålla björnar borta.
    • Använd en ficklampa per natt. Många djur matar på natten, och ljuset från ficklampan kommer att avvärja dem och skrämma dem.
  • Bild med titeln växt under ett träd steg 1
    2. Var försiktig med giftiga växter. Bekanta dig med eventuella farliga växter som är vanliga för ditt campingområde. Om du kommer i kontakt med en giftig växt, skölj omedelbart det drabbade området med vatten och applicera en lugnande lotion till det drabbade området. Vissa växter att se ut för är giftig murgröna, gift ek och gift sumac.Det gamla ordstävet "Löv av tre, låt det vara!" är en enkel och snabb påminnelse för att identifiera gift ivy och ek, men inte gift sumac. Gift sumac brukar ha kluster av 7-13 löv. Även giftig murgröna och gift ek kan ha mer än tre löv, och deras utseende kan variera beroende på miljön eller exakta arter som uppstår. För att undvika att vara i kontakt med dessa växter:
  • Poison Ivy kan identifieras genom att leta efter dessa funktioner: östlig giftig murgröna är typiskt en hårig, repliknande vinstock med tre glänsande gröna (eller röda på hösten) lämnar spirande från en liten stam. Western Poison Ivy är typiskt en låg buske med tre löv som inte bildar en klättringsvin. Poison Ivy kan ha gula eller gröna blommor och vita till gröngul eller gula bär.
  • Gift ek är vanligtvis en buske med tre löv, som giftig murgröna. Pacific gift ek kan vara vinstockliknande. Gift ek kan ha gula eller gröna blommor och kluster av gröngul eller vita bär.
  • Gift sumac är en träig buske som har stammar som innehåller 7-13 blad arrangerade i par. Det kan ha glänsande, blekgul eller krämfärgade bär.
  • Besök CDC webbplats För mer information om identifiering av dessa växter, symtom och behandling.
  • Bild med titeln Förbättra dina chanser att ha kul när camping steg 7
    3. Var försiktig med eld. Bygga dem i ett säkert område. Öppna bränder ska vara tillräckligt långt borta från tältet för att förhindra tändning från gnistor, flammor och värme. Använd aldrig flamma eller annan värmeanordning inuti ett tält. Använd en ficklampa eller någon annan batteridriven ljusanordning istället.
  • Alltid delta i dina bränder. Var noga med att du har ett område för en eld som inte kan spridas horisontellt eller vertikalt - en grill eller stenyta är idealisk för detta. När du slår ut, drunknade den med vatten, se till att alla embers, kol och pinnar är våta. Embers begravd djupt inom stapeln med tändning har en tendens att regera senare, så var noga med att kontrollera det Allt embers släcks.
  • Öva god brandsäkerhet. Rensa brandområdet för alla skräp och undvik områden med överhängande grenar som eventuellt kan antända. När du bygger en brandring, omger den med stenar för att undvika flammor som sprids.
  • Bild med titeln Förbättra dina chanser att ha kul när camping steg 5
    4. Skydda mot kolmonoxidförgiftning. Kolmonoxid är en luktfri och färglös gas som kan orsaka sjukdom eller död hos människor och husdjur. Använd aldrig bränsleförbränningsutrustning som gasugnar, värmare, lyktor och kolgrillar inuti ett tält eller annat slutna skydd. Det kan orsaka farliga nivåer av kolmonoxid att bygga upp eftersom utrymmet är så litet och låt inte gasen fly.
  • Som ett alternativ till att använda bränsleförbränningsutrustning i ett slutet skydd, ta med tillräckliga sängkläder och kläder. Konsumera extra kalorier och vätskor för att förhindra hypotermi.
  • Kolmonoxidförgiftning ger influensaliknande symptom, vattna ögon, huvudvärk, yrsel, trötthet och eventuellt dödsfall. Om någon du vet har kontaktat kolmonoxidförgiftning: 1) Få offret till frisk luft. 2) Om offret inte andas, ge mun-till-mun-återupplivning. 3) Få medicinsk hjälp. Ring närmaste akutmedicinsk service, brottsbekämpande tjänsteman eller Ranger. 4) Transport offret till en medicinsk anläggning med en hyperbarisk kammare.
  • Bild med titeln Köp en hund Steg 11
    5. Håll din hund säker. Prata med din veterinär och se till att din hund är hälsosam och uppdaterad på alla nödvändiga vaccinationer, särskilt rabies.Fråga din veterinär om det är lämpligt för din hund att vaccineras mot Lyme-sjukdom, en sjukdom som bärs av fästingar. Diskutera lämplig lopp- och tickkontroll. Var noga med att din hund är skyddad mot hjärtmaskar, en parasit som sänds av myggbett. Fall av hjärtmask har rapporterats i alla 50 stater, enligt American Heartworm Society.
  • Har ditt husdjur haft en krage med taggar som innehåller ditt namn, adress och telefonnummer, om han / hon går vilse. Använd ett mobilnummer där du kan nås hela tiden, inte ett hemtelefonnummer, på taggen eller kragen. Microchipping din hund kommer att ge extra skydd om din hund går vilse. Registrera mikrochipet. Om din hund redan har microchipped, se till att informationen är uppdaterad, så att du kan kontaktas när din hund är belägen.
  • Har alltid gott om kallt vatten för att dricka för att förhindra uttorkning.Ta med ditt eget vatten för din hund om vatten inte är tillgängligt på campingplatsen. Låt inte din hund dricka ur vattenkroppar som sjöar, dammar eller strömmar. Dessa kan ha bakterier som potentiellt kan göra din hund sjuk.
  • Din hund bör fortsätta att äta sin vanliga kost under resan.Packa tillräckligt med mat och godis för att hålla hela resan. Packa en maträtt och vattenskål också. Ta med sängkläder och leksaker för att hålla din hund upptagen och se till att han / hon får rätt motion. Packa en koppel också.
  • Ta en kopia av din hunds hälsoprekport och vaccinationsrapporter, speciellt om du korsar statliga gränser. Andra viktiga saker att ta med på din resa inkluderar: en bärare eller annat sätt att begränsa din hund vid behov, påsar för att hämta din hunds avfall, ett första hjälpen kit och alla läkemedel som din hund regelbundet tar.
  • Bild med titeln Håll varm under en evakueringsborr steg 14
    6. Vet vad man ska göra i kallt väder. Fukt och kyla kan verka svårt att hantera, men lite förankring och sunt förnuft kommer att hålla någon sovsäck torr och varm.Köp en god sovsäck med ett vattenavvisande, vindtänkskal. Du kan också cocoon själv genom att glida på väskan i en bivouac (Bivy Sack), som är vattentät.
  • Kom ihåg att välja en mörkfärgad sovsäck.Det kommer att absorbera solens värme när du torkar den utanför nästa morgon. Byt till torra kläder - helst polypropylen underkläder - innan du lägger dig. Andas inte in i väskan - det orsakar fuktproblem.
  • Om du planerar att spendera flera på varandra följande nätter i Subzero väder, lägg till en ångspärrfodral av nylonduk. Du kan köpa dessa på gården på campingförsörjning eller tygaffärer. Påsar som inte får chansen att torka ut i extremt kallt väder samla kroppsfuktighet i sin isolering. Denna fukt fryser och kan bokstavligen lägga till pounds av is till en obehandlad väska.
  • Som ett alternativ till att köpa en ångspärrfodral kan du göra din egen genom att ha en plastskräpkasse över dina långa underkläder, eller bär din regnrock till sängs. För att skydda händer och fötter under extrema kyla, bära tomma smörgåsar eller brödsäckar över dem.
  • Om du inte äger en högkvalitativ sovsäck, kan du: 1) ha en skidlock till sängs. Om dina fötter fortfarande är kalla med skidlocket, bära en varm hatt istället. Ungefär hälften av din kroppsvärme går förlorad genom ditt huvud. 2) Ät en god måltid. Var noga med att äta måltider rik på protein, kolhydrater och fett. 3) Drick mycket vätskor (förutom alkohol, eftersom det sänker kroppstemperaturen) innan du lägger dig. 4) Lägg en sluten cellskumkudde bredvid marken. Sätt en annan kudde av mjukare skum ovanpå den första dynan.
  • Bild med titeln Gratis Klättra Ett träd Steg 3
    7. Praxis. Om du hör åska, betyder det att du är inom tio mil av åskväder, och som sådan bör omedelbart söka skydd. Även om ett tält kan verka som ett passande skydd, Undvik det till varje pris. Aluminiumpolerna som håller fast tältet kan vara mycket farligt eftersom de är goda ledare av el. Komma in i ett fordon om möjligt. Gummi i däcken är isolatorer, vilket innebär att de blockerar elflödet och absorberar det, dödande kontakten om ditt fordon skulle slogs av blixtnedslag. Om du simmar och hör åska, gå ut ur vattnet omedelbart. Vatten är en extremt god ledare av el.
  • Om du ska vandra på din camping resa, undvik toppmötena på bergen, kammar av åsar, sluttningar över timberline och stora ängar som de är faror under åskväder. Om du råkar vara i ett utsatt område när en storm närmar sig, kommer snabbt ner till en lägre höjd, bort från stormens riktning. Squat eller knäböja ner på en kudde medan du håller huvudet lågt. Ett exceptionellt område för skydd är en tät skog som ligger i en depression. Träd kan vara farliga i en sådan situation, men, så undvika att ta skydd under isolerade träd eller träd mycket högre än närliggande. Genom att göra detta har du minimal kontakt med marken, vilket i sin tur minskar någon fara från markströmmar.
  • Tips

    Varningar

    Aldrig Starta en eld med brandfarliga vätskor.
  • Sök omedelbar medicinsk behandling om du känner dig yr, lättdragen eller illamående. Detta kan vara resultatet av kolmonoxidförgiftning.
  • Under en åskväder, undvik öppna träd, vatten och ditt tält till varje pris. Utväg till ett öppet fält, fordon eller något annat blixtskyddsområde.
  • Om en med camper slås av blixtnedslag, Ring omedelbart 911 och utföra HLR på dem om de har slutat andas och deras hjärta har slutat slå. Om de bara är omedvetna, behandla för chock (inte elektriska stötar).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande