Hur man är ansvarig

Tanken att vara ansvarig kan verka ganska skrämmande, särskilt för att det kan ansöka om alla områden i ditt liv på olika sätt. Att vara ansvarig betyder inte samma sak i varje situation, men det finns några grunder som du kan börja träna för att bli bättre på att vara ansvarig. Du kan lära dig att vara ansvarig på jobbet, med dina pengar, med mål och med åtaganden genom steg som ärliga, vilket gör en budget, sätter smarta mål och håller löften.

Steg

Metod 1 av 4:
Att vara ansvarig för jobbet
  1. Bild med titeln vara ansvarig steg 1
1. Söka feedback från din chef. Ett bra sätt att börja bygga ansvarsskyldighet på jobbet söker feedback från de personer du jobbar med. Beroende på vad ditt jobb innebär, specifikt om din position i en hierarki, kan du söka feedback från de ovanför dig, de på din nivå, och de som är under dig.
  • Ditt jobb kan redan ha specifika prestationsstandarder på plats som regelbundet granskas av handledare, men du kan visa din chef att ansvarighet är viktig för dig genom att aktivt söka extra feedback om din prestation. Du kan söka feedback om ett specifikt projekt eller uppdrag som du nyligen är klar, eller du kanske vill få en allmän idé för hur du gör det.
  • Visa initiativ genom att fråga folk i ledarskapspositioner Frågor om vad de gör och hur du kan hjälpa dem. Detta bygger förtroende och rapport.
  • Bild med titeln är ansvarig Steg 2
    2. Fråga dina kamrater hur du gör. Det är också bra att söka feedback från de personer du jobbar med dag till dag, även när de inte har någon makt eller auktoritet över dig. Du måste veta om de personer du arbetar med kan räkna med dig eller inte.
  • Var noga med att ställa frågor som är specifika för att få feedbacken du önskar. Till exempel kan du säga något som, "Jag arbetade väldigt hårt på den presentationen, men jag skulle älska lite feedback om var jag kunde förbättra. Har du någon inmatning?"
  • Bild med titeln vara ansvarig Steg 3
    3. Fråga dina underordnade hur du kan förbättra. Som chef, eller någon övre nivå position, vill du inte göra alla beslut på egen hand och fråga aldrig hur folk känner att du är ledande. Närma sig underordnade på rätt sätt så att du inte verkar som om du saknar auktoritet. Var bara äkta och berätta för dem som du vill veta hur de tycker att du gör på jobbet.
  • Försök skapa en anonym undersökning som du kan distribuera till dina anställda. Det här kan ge dig mer ärlig feedback eftersom de kommer att vara mindre benägna att oroa sig för de kommentarer de gör backfiring på dem.
  • Bild med titeln vara ansvarig steg 4
    4. Implementera den feedback du får. Att fråga din chef, kamrater och underordnade för feedback på din prestation är värdelös om du inte tar hänsyn till feedback och hitta sätt att genomföra det. Kanske kan du inte göra exakt vad kritiken medför, men du kan använda den som ett springbräda för att göra ändringar.
  • Se till att du inte tar feedback personligen. Titta på det som ett tillfälle att förbättra.
  • Ett sätt att göra genomförandet av feedback mindre skrämmande är att spela det. Du kan till exempel skriva ner ditt mål och sedan spåra hur lång tid det tar dig att göra din uppgift, som Ange data i ett kalkylblad. Då kan du försöka slå den tiden nästa gång.
  • Bild med titeln vara ansvarig Steg 5
    5. Var ärlig om resultatet av ditt arbete. Du kan spendera mycket tid på att arbeta med ett lag, och resultaten är kulminationen av allas ansträngning. I vissa inställningar kan det vara möjligt att gömma eller vara lite oärligt om det arbete du utförde. Att vara ansvarig innebär att du fullt äger upp till vad som helst av ditt arbete.
  • Detta är svårast när du har gjort ett misstag eller inte riktigt gjort det bästa av ett tillfälle du har fått. Det kan känna sig naturligt att skifta skulden eller göra ursäkter som fokuserar på utomstående krafter, men att vara på förhand och ärlig om ditt arbete är en viktig aspekt av ansvarighet. Att äga upp till brister kommer att visa de personer du jobbar med och för det försöker du inte gömma någonting.
  • När du förstör, och du måste vara ärlig med någon om misstaget, är det alltid bra att ha en idé eller plan för hur man åtgärdar situationen. Att vara ärlig och äga misstaget är det första steget, men det är troligtvis fortfarande något som behöver hända. Att ha en lösning på problemet klart när du erkänner misstaget hjälper till att lindra spänningen och visa att du inte ger upp.
  • Bild med titeln är ansvarig Steg 6
    6. Göra tid för solo arbete. Om du arbetar på ett kontor och du brukar ha din dörr öppen, försök att stänga den i ett par dagar. En öppen dörr uppmanar människor att sluta och prata, även om det handlar om arbete. Att stänga dörren oftare ger dig privatlivet att fokusera mer på arbete och mindre att interagera med människor.
  • Var noga med att undvika digitala distraktioner under den här tiden också. Logga ut ur dina sociala medier och stäng av telefonen.
  • Bild med titeln är ansvarig Steg 7
    7
    Prioritera dina uppgifter. På en viss arbetsdag kan du ha fem eller flera saker som behöver bli gjort. Men inte alla uppgifter har samma prioriteringsnivå. Få i praktiken att arbeta på de viktigaste sakerna först och sätta av de saker som kan vänta.
  • Bild med titeln vara ansvarig steg 8
    8. Ange specifika tidsgränser. För mindre viktiga uppgifter, tvinga dig att begränsa hur länge du spenderar på dem. Spendera inte en hel timme att rensa ut spam-e-post om någon väntar på ett e-postsvar från dig. Slå ut en viktig uppgift som du vet kommer att ta ett tag, och sedan balansera det med en kort, lägre prioriterad uppgift. Alternerande på detta sätt kan öka din effektivitet.
  • Bild med titeln är ansvarig Steg 9
    9. Håll en tidslogg av hur du spenderar varje dag i en vecka. I slutet av dagen, eller periodiskt hela dagen, skriv ner vad du gör och hur länge du spenderar det. Du kan bli förvånad över var din tid faktiskt går. Det är förmodligen bäst att inte visa din chef den här loggen, men det hjälper dig att se vad som dränerar din tid och du kan arbeta med att minska dessa tidslösa.
  • Metod 2 av 4:
    Hantera pengar på ett ansvarsfullt sätt
    1. Bild med titeln vara ansvarig steg 10
    1. Gör en komplett lista aktuell utgift. Det första steget till pengar Accountability tar bara lager av vad dina kostnader är. Listan måste inkludera inte bara bestämda utgifter som räkningar, men också extrafunktioner som du konsekvent spenderar pengar på. Om du vet att äta snabbmat till lunch är en frekvent övning, skriv ner det. Kanske har du ett husdjur som du spenderar konsekventa pengar på, skriv ner det.
  • Bild med titeln är ansvarig Steg 11
    2. Göra en budget. Poängen av en budget är att arbeta för dig genom att ange var dina pengar kommer att gå. Vissa människor ser det som restriktiva, men det bästa tar trycket av dig eftersom du har en plan för vilka pengar som går där. Snarare än att vara optimistisk att du kommer att sluta spendera på vissa saker, inkludera dem i budgeten så att du kommer att vara beredd på dem.
  • Bild med titeln vara ansvarig steg 12
    3. Beräkna din inkomst. För att slutföra en budget i största möjliga utsträckning, börja med att beskriva din inkomst, som du kan göra baserat på veckovis, två gånger i veckan, månatligen och kanske till och med årlig inkomst. Det beror på hur ofta du får betalt. Att göra en exakt redovisning av din inkomst är avgörande för att göra en budget som kommer att fungera.
  • Bild med titeln vara ansvarig steg 13
    4. Lista dina utgifter noggrant. När det gäller kostnader, gå inte helt överbord, men försök att lista något du kan tänka på att du konsekvent måste spendera pengar på. Detta skulle troligtvis inkludera, men inte vara begränsad till: hyra / inteckning, bilbetalning, matvaror, verktyg (vatten, el, gas, internet, kabel), gas för bil, bil / hälsa / hemförsäkring, studentlån. Beroende på din situation kan du inte ha några av dessa, men du kan också ha många andra.
  • Bild med titeln vara ansvarig steg 14
    5. Tilldela hela din inkomst. Om du har alla dina utgifter som omfattas av budgeten - alla de saker du absolut måste betala för - och du har fortfarande pengar kvar, överväga om du vill spendera dessa pengar, ge det till välgörenhet, sätt det i Ett specifikt sparkonto du inte kommer att röra, eller kanske hitta ett sätt att investera det. Vad du än gör med kvarvarande, hitta ett sätt att utse hela inkomst.
  • Bild med titeln är ansvarig steg 15
    6. Spåra dina utgifter. Denna praxis fungerar som en dubbelkontroll till den budget du har på plats. Budgeten berättar, "det här är vad du får spendera," medan du spårar det slutför cykeln och säger ", det här är vad du spenderade."I allmänhet, gör en budget en en gång - eller sällsynt tillfälle - händelse, men hålla reda på det du spenderar är en dag till dags vana du måste arbeta på.
  • Ta reda på vad den bästa metoden kommer att vara för att du ska hålla koll på. Du kan gå med den enkla metoden att ha en anteckningsbok som är betecknad som en utgiftslogga. Håll det med dig hela tiden och skriv ner varje gång du spenderar pengar. Eller, om du kan komma ihåg, vänta till slutet av dagen för att skriva de ackumulerade utgifterna för dagen. Att hålla dina kvitton för varje köp kan vara en bra idé.
  • Om notebook-metoden inte fungerar, kanske du är mer teknisk orienterad och du kan hålla ett kalkylblad på din dator eller en detaljerad anteckning på din telefon eller surfplatta. Detta kan vara ett bra alternativ för den extra fördelen med beräkningsfunktioner som kalkylbladet erbjuder.
  • Överväg att anmäla dig till en penninghanteringstjänst som mint, bra budget eller penningchef.
  • Bild med titeln vara ansvarig steg 16
    7. Betala omedelbart kreditkortsräkningar. Kreditkort kan vara en stor bekvämlighet, särskilt om du har en inkomst är det inkonsekvent, men de kan också leda till allvarliga ekonomiska problem. Trots vad du kanske tror, ​​som framgår av många människors vanor, är kreditkort avsedda att vara ett tillfälligt betalningsalternativ som du då återbetalar. Racking up-kostnader på kreditkort och betala det lägsta varje månad kommer bara att öka din skuld.
  • Om du redan är i kreditkortsskulden är det förmodligen bäst att söka ytterligare finansiell rådgivning, men om du inte har kreditkort, eller nyligen har en, kan du börja med ansvarig praxis just nu.
  • Tänk på ett kreditkort när det gäller ansvarsskyldighet: Kreditkortsföretaget köpte något på dina vägnar med det uttryckliga avtalet som du skulle betala tillbaka omedelbart. Betala dem lite i taget, eller som är helt med betalningar helt, visar inte god ansvarsskyldighet från din sida.
  • Bild med titeln är ansvarig Steg 17
    8. Använd endast kreditkortet när du absolut måste. Köp inte en $ 2000-TV på kredit om du vet att din inkomst inte kan hantera det snabbt. Kreditkort är inte bra när de tillåter dig att leva bortom dina medel tillfälligt, för då hamnar du i ekonomiska problem med en hård väg ut ur det.
  • Bild med titeln är ansvarig Steg 18
    9. Betala hela räkningen. Innan du gör ett köp, ha en plan för var pengarna kommer att komma ifrån för att betala skulden. När räkningen kommer, betala hela månadens värde av utgifter i snarare än att tillåta några av vad som beror på att rulla över. Allt du inte betalar omedelbart kommer att beloppet för att du betalar mer än du spenderade.
  • Metod 3 av 4:
    Ställa in mål och hålla fast vid dem
    1. Bild med titeln är ansvarig Steg 19
    1. Upprätta ett personligt uppdrag. Ett bra sätt att börja arbeta med din personliga ansvarsskyldighet är att tänka på vad ditt uppdrag i livet är. Du kan göra ett övergripande uppdragsförklaring, eller några separata, var och en fokuserar på ett område i ditt liv. Poängen av ett uppdragsförklaring är att tydligt definiera det du ser som ditt syfte och definiera också vilka sätt du planerar att följa och uppnå det syftet.
    • Kanske har du inte spenderat mycket tid med tanke på vad ditt livs syfte är, men det här är en viktig del av målinställningar och måluppfyllelse. Utan ett specifikt övergripande mål för ditt liv kan mindre mål sluta vara ojämn.
    • När du väl har behandlat ditt syfte och skrivit ut ett kortfattat men grundligt uppdrag, kan du börja fatta beslut baserat på det. Håll det någonstans du kommer ihåg och hänvisar till det en gång i veckan eller mer för att hålla färskt i ditt sinne vad du har åtagit sig med.
  • Bild med titeln vara ansvarig steg 20
    2. Ange smarta mål. Smarta mål har länge varit en praxis inom affärs- och persontillväxtssektorerna, och att använda denna teknik kan göra en betydande inverkan på att hålla dig ansvarig för de mål du ställer in. Smart är en akronym vars bokstäver står för: specifik, mätbar, uppnåelig, realistisk och tidsbunden. Det är värt att notera att "R" ibland kallas "relevant" eller "resultatorienterad."Skriv dessa mål och hänvisa till dem ofta för att hålla dig ansvarig för att nå dem.
  • Var noga med att omvärdera de mål du ställt in ibland.
  • Bild med titeln vara ansvarig Steg 21
    3. Gör dina mål specifika. Det innebär att de är detaljerade och undvikande av vaga idéer. Du kan till exempel ställa målet att bli en publicerad författare, men det här är ett ganska allmänt mål. Ett mer specifikt mål skulle vara att få en artikel av satir publicerad i New Yorker-tidningen. Specifika mål håller dig ansvarig genom att inte bosätta sig för mindre än vad målet är avsett.
  • Bild med titeln vara ansvarig Steg 22
    4. Ställ in mål som är mätbara. Detta innebär att ha kriterier som kommer att avgöra om målet var uppfyllt. Det borde lägga till konkretess till målet. Stickning med författarens exempel, du kan lägga till målet vilket antal artiklar du vill publicera. Är det bara en, eller är ditt mål högre? Att få den första gjord skulle vara en mätbar milstolpe som visar att du arbetar mot ditt mål.
  • Ställ in mål som är baserade på specifika åtgärder snarare än känslor. Fokusera på vad du vill åstadkomma snarare än vad du vill känna.
  • Bild med titeln vara ansvarig steg 23
    5. Överväga om dina mål är uppnåeliga. Det innebär att ta lager av vad som är nödvändigt för att möta målet. Det här är dags att överväga finansiell, tid och energikostnader som målet kommer att kräva. För att publicera en artikel kan du behöva spendera många timmar över många veckor som undersöker, skriver och redigerar. Du kanske behöver spendera pengar för att maila manuskriptet. Du kanske behöver stanna upp sena nätter och förlora lite sömn. Så den "uppnåelig" aspekten av målet räknas kostnaden för att möta målet.
  • Bild med titeln är ansvarig steg 24
    6. Kontrollera om dina mål är realistiska. Det betyder att du tar en ärlig titt på dig själv och din situation. Du behöver både motivation och förmåga att uppnå något mål du sätter. Ta reda på hur svårt du är villig att arbeta och vilken nivå som du har som det gäller ett visst mål. Om du konsekvent släckt i engelska och dina vänner ständigt korrigerar din grammatik, skriver du för New Yorker kanske inte är realistisk för dig. Men nästan vilket mål som helst kan göras realistiskt om motivationen för att uppnå den är tillräckligt hög.
  • Bild med titeln vara ansvarig steg 25
    7. Gör dina mål Time-Bound. Detta innebär att ha ett bestämt tidsintervall i åtanke för att möta målet. Mål som kan dra på oundvikligen i framtiden kommer sannolikt att vara konsekvent avstängda i tjänst av andra prioriteringar. Beslut om den tidsaspekten av målet bör vara relativt enkelt och kommer ofta att bestämmas av krafter utanför din kontroll. Inställning av målet att bli publicerad inom ett år hjälper dig att prioritera det målet runt andra saker.
  • Bild med titeln vara ansvarig Steg 26
    8. Skapa för att göra listor. I tjänst för att följa ditt uppdragsförklaring och ställa in smarta mål måste du ha mindre uppsättningar som är nödvändiga för att uppnå de större målen. Du kan skriva upp för att göra listor dagligen som hjälper dig att styra den tid du spenderar varje dag, och du kan skriva upp för att göra listor som är mer pågående och kan spänna över en vecka, månad eller hela året.
  • Göra långsiktiga att göra listor och prioritera vilka saker som behöver göras först, andra, och så vidare. För att göra listor som du vet kommer att hålla ett tag, försök att tänka på att göra en eller två av uppgifterna varje dag tills de alla uppnås.
  • Bild med titeln vara ansvarig Steg 27
    9. Korsa varje uppgift på din att göra lista. Att lämna saker oavslutade kan börja skapa en känsla av stress eftersom du har saker som hotar över dig som inte är färdiga. Att avsluta en uppgift i taget hjälper dig att se att du är ansvarig för listorna som du gör för dig själv.
  • Bild med titeln är ansvarig Steg 28
    10. Skapa mikro-mål. För varje stort livsmål som du satte är det 5, 10 eller 20 små steg som måste vidtas för att uppnå det målet. Därför är mikro-mål de enskilda stegen som är nödvändiga. De är inte bara mål som kommer att hända lite ner på vägen, de är mål som du flitigt börjar uppnå ASAP.
  • Till exempel, om du vill förlora 50 pund på ett år, kommer stegen att inkludera att träna mer, äta mindre och etablera en övergripande rutin. Ett mikromål kan vara, "Idag kommer jag inte att äta skräpmat och jag kommer att gå en mil."Mikromål är barnsteg som blir grunden för större, ultimata mål.
  • Metod 4 av 4:
    Hedra dina åtaganden
    1. Bild med titeln är ansvarig Steg 29
    1. Hålla lovar du gör. Alla har upplevt ett brutet löfte, vid något tillfälle i sitt liv och vet hur allvarliga återverkningarna kan vara. Att se löften som ett heligt ansvar kan ge vikten till dem som är nödvändigt för att hjälpa dig att hålla dem. Om du ser ett löfte som något riktigt viktigt, så kommer du att göra vad som är i din makt för att hålla det.
    • Det kan också vara väldigt viktigt att ge rätt tid att överväga huruvida du borde göra ett löfte i första hand eller inte. Tänk på vad det kommer att ta för att uppfylla ett löfte och ärligt bedömt om du kan hålla det eller inte. Det är väldigt lättare att avstå från att göra ett löfte till någon än det är att förklara varför du inte behöll det.
    • När du bryter ett löfte, är ansvarig, att jag bekänner ditt förfall och uppriktigt säger att du är ledsen. I många fall kommer det inte att ta bort konsekvenserna av det brutna löftet, men att acceptera dessa konsekvenser är bättre än att undvika dem.
  • Bild med titeln vara ansvarig steg 30
    2. Förhandla om ett avtal. Om någon frågar något om dig som du är tveksam att du kan leverera på, kan du antingen säga ja och hoppas att du får det att fungera, eller du kan säga nej. Säger nej kan vara ett bra alternativ om du kopplar det med ett motbjudande. Snarare än att acceptera villkor som du kan sluta misslyckas, hitta ett sätt att kompromissa som ger dig en bättre chans att lyckas.
  • Ibland kan du göra dig besviken genom att inte kunna komma överens om exakt vad de frågar dig, men den lilla besvikelsen kommer sannolikt att uppvägs av att du uppfyller avtalet. Om du godkänner något och sedan misslyckas med att leverera, mer än besvikelse, kommer den andra personen förmodligen att uppleva ilska på dig.
  • Om du försöker förhandla om något som du känner dig säker på att du kan uppnå, och personen är ovillig att kompromissa med sin ursprungliga preferens, bör du säga nej om det här är ett alternativ. Berätta för den person du inte känner att du kan leverera vad de frågar och att du hellre vill säga nej än att vara överens om och slutar misslyckas.
  • Bild med titeln är ansvarig Steg 31
    3. Få det skriftligt. Ett utmärkt sätt att öva är ansvarig, utgör ett detaljerat skriftligt avtal när du gör åtaganden till någon. Detta kan vara överdrivet i vissa fall, men om du gör det även när det är onödigt kommer det att bidra till att skapa vana att följa igenom. Skriva ut vad du begår för att hjälpa till att främja ansvarsskyldighet eftersom det gör det så att du kan komma ihåg de specifika uppgifterna om vad du godkänner. Det är svårt att hedra ett engagemang om du glömmer att du gjorde det.
  • Den specifika situationen du är i kommer att diktera hur detaljerad av ett skriftligt avtal du borde göra. Jotting en kort anteckning till dig själv kan vara tillräckligt, men situationen kan också motivera ett grundligt detaljerat kontrakt mellan dig och någon annan. Du kan båda vilja skriva och datera det för eventuella rättsliga konsekvenser av avtalet.
  • Åtminstone, skriv ner dina åtaganden hjälper dig att komma ihåg, och det mesta kan det fungera som bevis för framtiden.
  • Tips

    Försök inte att ta itu med alla aspekter av ansvarsskyldighet på alla områden på en gång. Välj ett par specifika steg som du kan ta just nu och låt de steg vara byggstenar för vidareutveckling.
  • I de flesta ansvarsområden är det bra att berätta för någon vad du jobbar mot och få dem att hålla dig på spår.
  • Varningar

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande