Hur man kontrollerar pet food recalls

Att mata ditt husdjur En god mat är en mycket viktig del av att hålla den frisk och blomstrande. Men medan vi alla försöker göra vår del genom att plocka ut den bästa maten för vårt speciella husdjur, ibland är även de bästa matarna inte upp till par. För att försäkra att maten du matar ditt husdjur är säkert, oavsett vilken kommersiell mat du matar ditt husdjur, är det viktigt att kontrollera att det återkallas. Detta hjälper dig att försäkra dig om att du matar ditt sällskapsdjur säkert och näringsrika mat.

Steg

Del 1 av 3:
Söker online för en husdjursmat återkallelse
  1. Bildbetat Check Pet Food Recalls Steg 1
1. Gör en allmän online-sökning. När du letar efter information online, speciellt om du inte vet vilken webbplats som ska gå till specifikt är det vanligtvis bäst att göra en allmän sökning med en sökmotor. Börja med att gå till din favorit sökmotor och komma in "Pet Food Recall" och det aktuella året. Detta borde ge dig några bra alternativ för webbplatser att titta på.
  • Du kan också söka efter ditt specifika märke av mat genom att skriva den med "Pet Food Recall." Detta kommer dock sannolikt att gå direkt till företagets hemsida. Medan de kommer att lista aktuella återkallelser, och kommer att ha detaljerad återkallningsinformation, det är bra att också få återkalla information från en annan enhet, specialitet från a myndighetsbyrå övervakning påminner om.
  • Bild med titeln Kontrollera Pet Food Recalls Steg 2
    2. Titta på webbplatser för djurskyddsorganisationer. När dina resultat kommer upp från din allmänna sökning, välj de för att titta på det som är från tillförlitliga källor. Detta kan vara svårt att döma ibland, men när det gäller livsmedelsåterkallelser, bör organisationer som är oroade över djurhälsa och skydd ha tillförlitlig information.
  • Organisationer för djurskydd, som ASPCA, lista sällskapsdjur på sina webbplatser. Dessutom, stora veterinära organisationer, som American Veterinary Medical Foundation, Listar också aktuella återkallelser.
  • Bild med titeln Kontrollera djurmat påminner om steg 3
    3. Sök efter en lista på en statlig webbplats. Det finns vanligtvis en statlig byrå som övervakar och de bör posta tillförlitlig information på deras hemsida. Till exempel, som börjar i 2013, U.S. Livsmedels- och drogadministration sätter reglerna för säkerheten för sällskapsdjurstillverkning och det övervakar påminner om i USA. För att få officiell information om Pet Food Recalls i U.S., Det är en bra idé att gå till deras hemsida.
  • Inte alla länder har en statlig myndighet som övervakar påminner om. Om ditt land inte gör det är det förmodligen upp till de enskilda tillverkarna att inrätta sina egna återkallelser.
  • Del 2 av 3:
    Verifiera en husdjursmat återkallelse
    1. Bild med titeln Kontrollera Pet Food Recalls Steg 4
    1. Kontrollera regelbundet för påminnelser om din sällskapsdjur. Det är en bra idé att se online för återkallelser regelbundet, så att du kan undvika att mata din sällskapsdjur som har återkallats. Placera den på din kalender för att kontrollera aktuellt påminnelser varje par månader, så att du håller dig uppdaterad.
    • Det finns också webbplatser som skickar e-postmeddelanden om Pet Food Recalls som kommer ut. Men de kräver din e-postadress, så du kan få skräpposts e-postmeddelanden utöver Food Recall Alerts.
  • Bild med titeln Kontrollera djurmat påminner om steg 5
    2. Kontrollera matens märke mot återkallelser. Pet Food Recalls kommer att ange det exakta varumärket, typen och vanligtvis storleken på behållaren som har återkallats. Om din mat har återkallats, kommer den att matcha beskrivningen online exakt.
  • För det mesta är all mat som gjorts av ett varumärke inte återkallad, men istället återkallas en viss typ som tillverkades vid en viss tid.
  • Påminner kan också innehålla en bild av paketet så att du också kan jämföra det.
  • Bild med titeln Kontrollera husdjursmat påminner om steg 6
    3. Kontrollera det specifika partnummer, UPC-nummer och utgångsdatum. Många påminner om lista specifika påsar eller behållare som har återkallats. De gör det genom att notera partnummer, UPC-nummer (produktionskodnummer) och utgångsdatum. Kontrollera dina produkter och utgångsdatum mot de som ingår i återkallelsen.
  • Om alla dina produkts nummer matchar, kan du vara positiv att din sällskapsdjur återkallas.
  • Del 3 av 3:
    Hantera återkallad sällskapsdjur
    1. Bild med titeln Kontrollera djurmat påminner om steg 7
    1. Sluta mata maten till ditt husdjur omedelbart. Om du är säker på att ditt husdjurs mat har återkallats så borde du inte mata mer till ditt husdjur. Även om ditt husdjur inte har blivit sjuk från den återkallade maten, borde du inte ge mer till ditt husdjur.
  • Bild med titeln Kontrollera djurmat påminner om steg 8
    2. Slå upp återkallningsinformationen på tillverkarens hemsida. Detta ger dig mer information om återkallelsen, det kommer att instruera dig om vad du ska göra med återkallad mat, och det kommer också att ge dig information om hur du kontaktar företaget om återbetalning, om det är tillgängligt.
  • Leta upp instruktionerna från tillverkaren. Djurmatföretag som återkallar sina produkter kontrollerar hur återkallningarna behandlas. Genom att titta på tillverkarens hemsida kan du ta reda på hur du fortsätter.
  • Bild med titeln Kontrollera djurmat påminner om steg 9
    3. Returnera sällskapsdjuren om det är instruerat att göra det. I vissa fall kan du returnera återkallad sällskapsdjur till butiken du köpte den på. De borde ge dig återbetalning för köpeskillingen.
  • Om maten återkallas, eftersom den utgör en folkhälsoisk, är det tillverkarens ansvar att maten kasseras ordentligt. Denna rätta bortskaffande krävs för att hålla maten ut ur djur och mänsklig matkedja.
  • Bild med titeln Kontrollera djurmat påminner om steg 10
    4. Kassera maten själv, om den instrueras att göra det. I vissa fall kan du helt enkelt lägga maten i soporna. Detta kan vara fallet när maten är av låg kvalitet, har en annan mindre fråga, är inte en fara, eller kommer att förstöra om den returneras.
  • Många företag, även om du har borttagit maten själv, kommer att utfärda dig en återbetalning. Du måste följa de instruktioner de skickar på deras hemsida eller ringer sin kundservice linje för att få instruktioner för att få pengarna tillbaka.
  • Tips

    För att kunna bedöma om ditt husdjurs mat har återkallats, spara etiketten även om du överför maten till en annan behållare. Etiketten, inklusive namn, UPC-nummer och utgångsdatum, är nödvändigt för att bedöma om ditt husdjurs mat har återkallats.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande