Hur man blir en ornitolog

Per definition, en ornitologistudier fåglar. Men de sätt de studerar fåglar varierar. Vissa ornitologer arbetar i laboratorier med fångstfåglar eller datordata, medan andra tränar i fältet som studerar fågelpopulationer eller relaterat arbete i djurlivsbiologi, markhantering eller undervisning. Om du vill arbeta i ett fält är det "för fåglarna," du har hittat det!

Steg

Del 1 av 3:
Få utbildning och erfarenhet
  1. Bildbetiteln blir en ornitolog Steg 1
1. Fokus på biovetenskap i gymnasiet. Även om det inte är nödvändigt att intensivt fokusera på livsvetenskapsklasser i gymnasiet, kan det hjälpa dig att få ett hoppstart på en karriär i ornitologi. Börja med klasser som biologi, såväl som klasser som anatomi och fysiologi.
  • Överväg att ta samtidiga klasser på en lokal högskola. På det sättet kan du verkligen få en uppfattning om vad fältet är som innan du hoppar in. Fråga din vägledare om din skola erbjuder samtidiga klasser.
  • Bildtiteln blir en ornitolog Steg 2
    2. Gå med i en lokal fågelskådningsklubb. Ett sätt att få fötterna våta i ornitologi, även när du är i gymnasiet, är att gå med i en fågelskådande klubb. De flesta samhällen har dessa klubbar, och de skulle gärna välkomna en gymnasieelever.
  • Fråga på ditt lokala bibliotek eller parker och rekreationsavdelning för att se om de känner till några fågelskådande klubbar i området.
  • Du kan också använda sociala medier för att hitta likasinnade vänner och klubbar i ditt område.
  • Bildbeteckningen blir en ornitolog Steg 3
    3. Få en kandidatexamen i biovetenskap. För att vara en ornitolog behöver du en högskoleutbildning. Börja med en examen i biovetenskap, såsom ekologi, zoologi eller djurlivsbiologi. Dessa grader kan hjälpa till att förbereda dig för fältet.
  • När du studerar för din examen, försök att ta några kurser du kan som är specifikt fokuserade på ornitologi.
  • Fokusera också på kurser som matematik, geometri, statistik, kemi och fysik, som kan hjälpa dig när du förbereder forskning. Engelska klassen kan också vara till hjälp, eftersom de kan lära dig hur man skriver bra när det gäller att göra rapporter.
  • Bild med titeln Bli en ornitolog Steg 4
    4. Bestäm vilket område som du vill fortsätta. Ornitologi är ett brett fält, och när du arbetar med din kandidatexamen eller kort därefter måste du bestämma vad du vill göra på det fältet. Vad du planerar att driva kan påverka dina nästa steg.
  • Tänk på specialiteterna i fältet. Till exempel specialiserar vissa ornitologer i marin ornitologi, som studerar fåglar som bor nära vattnet. Andra kan specialisera sig i fåglarna i ett visst område, till exempel södra Texas fåglar.
  • Till exempel kanske du vill bli lobbyist, som arbetar för fåglarnas intressen genom att försöka ändra policy i Washington DC. Alternativt kan du kanske göra fältarbete eller forskning, där du studerar fåglarnas vanor i sina naturliga livsmiljöer.
  • Du kanske vill gå in i utbildning, från att arbeta på ett naturcenter till undervisning vid ett universitet.
  • Ett annat alternativ arbetar för att upprätthålla livsmiljöer eller hjälpa till att spara de resurser som fåglarna har lämnat. Du kan också arbeta som en Park Ranger i en av landets nationalparker eller till och med en statspark.
  • När du gör det här arbetet kan du samla och analysera data, titta på fåglar i sina naturliga livsmiljöer, registrera fågelbeteende och ge rapporter och presentationer. Du kan också censusfåglar, mäta vegetation, rena fågelburar och utföra autopsier på avlidna fåglar.
  • Bildtiteln blir en ornitolog Steg 5
    5. Tänk på en praktik eller ett sommarjobb. Om du inte är säker på vilken del av det fält du vill gå in eller ens om du vet, kan en praktik hjälpa dig att fokusera din karriär. Sommarjobb, ännu mer allmänna som fokuserar på biovetenskap, kan också ge dig värdefull erfarenhet, speciellt om de lär dig om saker som att undersöka djur och livsmiljöer.
  • Ett annat alternativ är volontärarbete på en lokal naturpark.
  • Fråga på din skola för att se om det finns några praktikplatser i området. Kontrollera också på närliggande nationella och statliga parker för att se vilken typ av deltid som de har.
  • Bildbetaget blir en ornitolog Steg 6
    6. Besök en konferens. Ornitologiska konferenser kan bidra till att bekanta dig med vad som görs på fältet. Plus, du kommer att kunna höra från en mängd människor på ett brett utbud av forskning, så det kan hjälpa dig att begränsa vad du vill fokusera på. Vissa konferenser är gratis, men för de flesta måste du betala en avgift och resa till konferensen.
  • Medan du fortfarande är i skolan, fråga dina professorer om de vet om några konferenser om ämnet i ditt område eller över hela nationen.
  • Du kan också gå med i lokala ornitologiska grupper som har en anslutning till en nationell grupp, eftersom många av dessa grupper kommer att ha regionala och nationella möten.
  • Till exempel är de amerikanska ornitologernas union en nationell grupp som är inriktad på ornitologi.
  • Bildtiteln blir en ornitolog Steg 7
    7. Driva forskarskolan. Medan forskarskolan kanske inte är absolut nödvändig är det föredraget om du arbetar i forskning eller undervisning. När du bestämt dig för det område du vill gå in, kan du begränsa den typ av examen arbete du vill göra.
  • För positionsställningar kan du komma undan med en kandidatexamen. Men om du vill flytta upp i fältet, vill du fortsätta åtminstone en magisterexamen om inte ett pH.D.
  • Du behöver ett pH.D. Om du planerar att göra din egen forskning eller undervisa på ett universitet.
  • Del 2 av 3:
    Utveckla färdigheter
    1. Bildbeteckningen blir en ornitolog Steg 8
    1. Lär dig möjligheten att vara metodisk i forskning. En viktig faktor för de flesta ornitologen kan observera fåglar och deras vanor metodiskt. Dessutom måste du kunna spela in den information du observerar så att den kan vara till nytta för andra.
    • Metodiska medel att du är flitig i din studie. Du går ut åtminstone en gång om dagen för att observera fåglarna under en viss tid, och du registrerar detaljerna om vad du observerar varje dag. Till exempel kanske du vill observera hur ofta en fågel visas i din gård, vilken mat det verkar intresserad av, och vilken typ av bo som den ligger på våren.
    • Du kommer att lära dig en del av denna typ av forskning i skolan. Men Intonning med en forskare kommer att bidra till att utveckla denna skicklighet mer.
    • Om du inte har hittat någon till praktikant med än, öva denna färdighet på egen hand. Det är, ta tid att observera fåglar i ditt område varje dag, vilket gör anteckningar om deras vanor och rörelser. Du kan välja att bara fokusera på en enda fågel.
  • Bildbeteckningen blir en ornitolog Steg 9
    2. Utveckla dina matematiska och analytiska färdigheter. Du behöver dessa färdigheter för att hjälpa till att analysera de data du samlar in. Råa data måste syntetiseras innan det kan göras känsla av, och du behöver matematiska färdigheter för att hjälpa dig att göra just det. Självklart bör din skola hjälpa dig att utveckla dina matematiska och analytiska färdigheter, men du kan också arbeta med dem. De saker du gör för att arbeta på dem hemma är förmodligen inte detsamma som vad du gör på fältet, men de kommer fortfarande att bidra till att utveckla dina tänkande färdigheter.
  • Till exempel kan arbeta med tänkande spel, som Sudoku, bro, schack och kryptiska korsord, hjälpa till att utveckla dina analytiska och problemlösningsförmåga. Andra saker som kan hjälpa till att omfatta strategiska datorspel och lär dig hur man utvärderar källor för akademiska papper. En bibliotekarie, lärare eller professor kan hjälpa dig med att lära dig hur man utvärderar källor.
  • Du kan också göra saker som att lära dig datorprogrammering och kodning, som kan hjälpa dig med analytiska färdigheter, men det kan också hjälpa dig mer direkt i fältet, eftersom ornitologer behöver bra datorkunskaper.
  • Bildbeteckningen blir en ornitolog Steg 10
    3. Utveckla goda kommunikationsförmåga. Du behöver bra muntliga kommunikationsförmåga för att arbeta med andra forskare och presentera din forskning på konferenser. Du behöver bra skriftliga kommunikationsförmåga för att skriva upp din forskning eller göra informativa broschyrer för allmänheten. Att ta tal och engelska klasser på college är ett bra ställe att börja, men du kan ta andra steg för att förbättra dina färdigheter.
  • Ett sätt att förbättra muntlig kommunikation är att tänka på vad du ska säga innan du säger det. Medan bra lyssnar kräver att du inte gör det här steget medan en annan person talar, kan du pausa ett ögonblick för att samla dina tankar. Att göra det hjälper dig att vara mer koncis såväl som ta ut fyllnadsord som "tycka om" eller "um."
  • En viktig del av kommunikationen lyssnar på den andra personen. Det betyder faktiskt att höra vad personen säger och visar att du hörs det. Försök till exempel fråga efterföljande frågor som indikerar att du har hört vad som har sagts, till exempel, "Det är en intressant punkt om Blue Jays. Tror du att detsamma kan sägas om kardinaler?"
  • Också, var noga med att använda icke-verbal kommunikation, också. Det är, när du pratar med någon, använd ditt kroppsspråk för att visa att du är engagerad i konversationen. Lutar din kropp mot den andra personen, och nickar ditt huvud, till exempel.
  • Ett sätt att utveckla bättre skriftliga kommunikationsförmåga är att läsa allmänt. När du läser börjar du naturligtvis hämta ordet Order och val av bra författare, och du kommer att införliva det i ditt eget skrivande utan att ens inse det.
  • Bildbeteckningen blir en ornitolog Steg 11
    4. Lär dig att vara flexibel. På ornitologins område kan du arbeta konstiga timmar eller behöver gå ut på ett jobb på ögonblicket. Om du går in i det här fältet måste du vara tillräckligt flexibel för att arbeta under dessa förhållanden.
  • Del 3 av 3:
    Hoppar in i fältet
    1. Bildtiteln blir en ornitolog Steg 12
    1. Nätverk på ornitologievenemang. Precis som i något fält är det viktigt att få ditt namn där ute. Ett sätt du kan göra det är att nätverk vid evenemang fokuserade på ornitologi. När du går till en konferens, gör det till en punkt att gå upp till människor och prata med dem.
    • Nätverk talar bara med människor och gör anslutningar. Men för att göra en koppling till de flesta måste du hitta ett sätt att vara intressant för dem. Ett sätt är att räkna ut hur man är användbar. Vad behöver den personen? Ett annat sätt är att vara mer än väntat. Kanske är du bara en student, men kanske har du verkligen gjort din forskning och vet allt om den person du pratar med, till exempel.
    • Alltid ha ditt CV redo, liksom. På det sättet, om någon är intresserad av dig, har du något att lämna dem. Du kan också ha visitkort som skrivs upp ganska billigt, vilket också kan vara bra att lämna någon (när de frågar).
  • Bildbeteckningen blir en ornitolog Steg 13
    2. Uppföljning med kontakter och forskare. När du träffar någon, speciellt någon som är intresserad av dig och ger dig ett visitkort, följ alltid med den personen senare så att du blir fräsch i personens sinne. På samma sätt, när du går till en konferens och hör ett intressant papper, överväga att maila den personen, även om du inte faktiskt träffade honom eller henne.
  • En enkel, "Jag tyckte om att träffa dig på konferensen den andra dagen. Du är så insiktsfull om de lokala kardinalerna. Tack för att du tog dig tid att prata med mig," kan gå långt.
  • De flesta har tillräcklig kontaktinformation online. Du behöver inte nödvändigtvis nå ut med ett mål i åtanke. Säger bara, "Jag är ny på fältet, och jag tyckte om vad du läser på X-konferensen," kan vara en stor hoppning av punkt.
  • Bildtiteln blir en ornitolog Steg 14
    3. Använd vem du vet för att få en position. En poäng av nätverk använder vem du vet för att hjälpa dig att hitta ett jobb när tiden kommer. Du kan ha fler människor i ditt nätverk än du inser. Tänk på de personer du är internerad med, dina professorer och personer du har träffat på konferenser. Nå ut till dem, via telefon, via e-post, eller via online-företagens sociala nätverk för att se om någon av dem känner till positioner på fältet.
  • Börja med att återanvända ditt tidigare förhållande om du inte har pratat på ett tag, som, "Hej Jess, jag har inte pratat med dig sedan vi arbetade tillsammans vid fåglar för alltid. Vad har du gjort sedan dess?"
  • Allt du vill göra är att sätta känslor ut för att se om några jobbmöjligheter är där ute. "Tja, jag skriver delvis för att jag äntligen har examen med mitt ph.D., Och nu letar jag efter ett jobb på fältet. Känner du till någonting där du är?"
  • Bildtiteln blir en ornitolog Steg 15
    4. Gå med i en professionell organisation. Om du inte redan har det är dags att gå med i en professionell organisation. Du kommer inte bara att ha tillgång till personer på fältet, men också de flesta professionella organisationer ger platser att posta jobb. Därför har du också tillgång till jobbannonser du kanske inte om du inte var en del av organisationen.
  • Ändå, om du inte har pengarna att gå med i alla professionella organisationer, kan du fortfarande använda sina webbplatser som en resurs. Många av dem har sina jobbannonser öppna för allmänheten.
  • Den huvudsakliga nationella organisationen är den amerikanska ornitologernas union, men du kan också gå med i en lokal som är en del av ornitologiska samhällen av Amerika.
  • Bildtiteln blir en ornitolog Steg 16
    5. Leta efter positioner överallt. Som en ornitolog bör du leta efter arbete på webbplatser för statliga och nationalparker. Du bör också titta på lokala naturcentrum, liksom på regeringens webbplatser. Regelbundna jobbsökmotorer kan också vara användbara. När man tittar, överväga observatorier och välgörenhetsorganisationer som fokuserar på bevarande.
  • Betrakta regeringens organisationer som U.S. Fisk och djurlivstjänst och statsfisk och djurlivsgrenar. Se också på grenar i varje stat som ägnas åt naturresurser. Dessutom vill många djurparker anställa ornitologer.
  • Naturligtvis är universitet också ett alternativ, men vanligtvis bara om du har doktorsexamen i fältet.
  • Var inte rädd för att börja små. Att bryta sig in i fältet kan vara svårt, så du måste ta ett jobb där du kan hitta en.
  • Bildtiteln blir en ornitolog Steg 17
    6. Ansök om positioner. När du har minskat några arbetsutsikter, börja söka i styrelsen. Se till att jobben åtminstone matchar din skicklighet och upplever i en examen, eftersom det kommer att hjälpa dig att ge dig ett ben upp.
  • Skräddarsy ditt brevbrev. Glöm inte att varje gång du skickar ut ditt CV bör det ha ett brev som är skräddarsydd för den organisationen eller verksamheten. Tanken är att markera de färdigheter eller erfarenheter du har som gör dig rätt passform för den organisationen.
  • Håll ditt CV kort och enkelt. Låt det inte gå förbi en sida och markera den relevanta erfarenheten du har. Om du är osäker på hur du skriver ett CV, överväga att ta en kort klass eller workshop på den. Kontrollera med ditt lokala bibliotek eller parker och rekreationsavdelning för att se om de erbjuder en klass.
  • Bildtiteln blir en ornitolog Steg 18
    7. Överväga bidrag. Eftersom arbetet med ornitologer ofta är forskningsbaserat, har du möjlighet till bidrag till dig. Du kan använda ett bidrag för att finansiera forskning som du vill göra på fältet.
  • De flesta bidragsgivande organisationer föredrar dock att du är ansluten till någon organisation.
  • Ett ställe att leta efter och ansöka om bidrag är genom regeringens sökmotorer, som listar alla bidrag som är tillgängliga via statskällor.
  • Dessutom erbjuder många yrkesorganisationer också bidrag.
  • Tips

    För att vara en bra ornolog måste du vara självmotiverad, självdisciplinerad och patient tillräckligt för att hantera långa timmar som arbetar i avlägsna områden, ofta i dåligt väder.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande