Hur man rensar facebook-aktivitet

Det är ganska känt att Facebook samlar och spårar användardata.Vad du kanske inte är medveten om är hur mycket Facebook spårar dig även när du inte är aktivt på webbplatsen.Facebook kan samla in data från andra webbplatser, appar, tjänster och till och med de platser du besöker i det verkliga livet.Den goda nyheten är Facebook har lagt till nya inställningar som gör att du kan ta tillbaka lite kontroll över dina personuppgifter.Thistaaches du hur man hanterar och rensar din off-facebook-aktivitet.

Steg

  1. Bild med titeln Rensa Facebook Aktivitet Steg 1
1. Öppna Facebook.Du kan öppna Facebook-appen på din smartphone eller surfplatta, eller gå till https: // Facebook.com / I en webbläsare på din dator.
  • Om du inte är inloggad, logga in nu med e-postadressen / telefonnummer och lösenord som är kopplat till ditt konto.
  • Rensa din off-facebook-historia och stänga av framtida off-facebook-aktivitet tar inte bort din historia eller förhindra att Facebook samlar in dina data från externa källor.Istället kommer denna information att separeras från ditt konto och kommer inte att användas för riktade annonsering. Du kommer fortfarande se annonser som är relevanta för din Facebook-aktivitet.
  • Bild med titeln Avsluta Facebook-aktivitet Steg 2
    2. Klick ? eller tryck på ☰.Om du använder en webbläsare på din dator klickar du på ikonen Frågetecken (?) i det övre högra hörnet.Om du använder smartphone-appen trycker du på ikonen med tre horisontella linjer i övre högra hörnet på Android, eller det nedre högra hörnet på iPhone och iPad.
  • Bild med titeln Avlägsna Facebook Aktivitet Steg 3
    3. Knacka Inställningar och integritet (Endast mobil).Om du använder Facebook-appen på din smartphone eller surfplatta, tryck på Inställningar och integritet För att se fler alternativ.Det ligger bredvid en ikon som liknar ett redskap.
  • Bild med titeln Avlägsna Facebook Aktivitet Steg 4
    4. Klicka eller tryck på Sekretessgenvägar.Det är nedan "Inställningar och integritet" På smartphone-appen och under menyn Question-Mark med en webbläsare.
  • Bild med titeln Avlägsna Facebook Aktivitet Steg 5
    5. Bläddra ner och klicka på eller tryck på Visa eller rensa din off-facebook-aktivitet.Det är under sektionen märkt "Din Facebook-information" På både Facebook-appen och en dator webbläsare.
  • Bild med titeln Rensa Facebook Aktivitet Steg 6
    6. Klicka eller tryck på Rensa historik.Det är det andra alternativet under den djärva titeln som säger "Vad kan du göra".Om du använder en webbläsare på din dator är det den lilla rutan till höger om beskrivningen av vad off-facebook-aktivitet är.
  • Bild med titeln Rensa Facebook Aktivitet Steg 7
    7. Klicka eller tryck på Rensa historik.Det är den blå knappen längst ner på varningen.Detta rensar din off-facebook aktivitetshistorik.
  • Bild med titeln Avsluta Facebook-aktivitet Steg 8
    8. Klicka eller tryck på Fler alternativ.Det är det sista alternativet under rubriken som säger "Din off-facebook-aktivitet".Detta expanderar vidare menyn.
  • Bild med titeln Rensa Facebook-aktivitet Steg 9
    9. Klicka eller tryck på Hantera framtida aktivitet.Det är det sista alternativet som visas när du klickar eller trycker på Fler alternativ.
  • Bild med titeln Avlägsna Facebook Aktivitet Steg 10
    10. Klicka eller tryck på Hantera framtida aktivitet.Det är den blå texten längst ner i varningen.
  • Bild med titeln Avsluta Facebook-aktivitet Steg 11
    11. Klicka eller tryck på växeln
    Bild med titeln Android7switchoff.jpg
    bredvid "Framtida off-Facebook-aktivitet."Det är det första alternativet längst upp på sidan.
  • Bild med titeln Rensa Facebook Aktivitet Steg 12
    12. Klick Stäng av att bekräfta.Det är den blå knappen längst ner på varningen.Detta stoppar Facebook från att använda information som samlats från externa källor från att användas för riktade annonser.
  • Stäng av framtida off-Facebook-aktivitet kommer att inaktivera Facebook-inloggningsverktyget och förhindra att du använder ditt Facebook-konto för att registrera dig och logga in på andra appar, webbplatser och tjänster.
  • Tips

    För extra nivåer av sekretess, överväg att installera en annonsblåsareförlängning på din webbläsare eller mobilenhet för att förhindra att Facebook spårar din online.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande