Så här får du flygbolagskompensation för avbokade flygningar

När ett flygbolag avbryter ditt flyg kan det vara mer än helt enkelt obekvämt - speciellt om du reser av andra skäl än fritid. Tyvärr, U.S. Lag kräver inte att flygbolagen kompenserar passagerare för avbokning av inrikesflygningar. Om du flyger internationellt kan du vara rättsligt berättigad till ersättning, men inte utan att navigera en komplexa webben av utrikes- och internationell rätt. Oavsett det finns det fortfarande sätt att få flygbolagskompensation för avbrutna flygningar om du är ihållande och gör en liten planering innan du köper dina biljetter.

Steg

Metod 1 av 3:
Förhandla med flygbolaget
  1. Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 1
1. Avgöra om några internationella lagar gäller. Även om du.S. Lag kräver inte att flygbolag kan kompensera resenärer för avbrutna inrikesflyg, du kan ha rätt till ersättning för internationella flygningar.
  • Till exempel kräver artikel 19 i ett internationellt fördrag som kallas Warszawa-konventionen flygbolag för att kompensera passagerare för eventuella direkta kostnader som orsakas av förseningar eller avbokning, såsom transport, mat och boende.
  • Europeiska unionen har också föreskrifter om flygkompensation för avbokade flygningar, förutsatt att avbokningen berodde på något inom transportörens flyg, såsom överbokning.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 2
    2. Kontrollera flygbolagets regler och policy. Även om ersättning inte är skyldig enligt lag, har många flygbolag sin egen företagspolicy, vilket möjliggör något sätt att kompensera för avbokade flygningar.
  • Tänk på att fullservice flygbolag är mer benägna att erbjuda ersättning för avbrutna flygningar än deras no-frills, budgetmottagare.
  • Typiskt kommer flygbolaget att erbjuda omboka dig på nästa tillgängliga flygning. Detta kan dock orsaka komplikationer om flygningen inte lämnar i flera timmar eller till och med dagar efter det flyg som du ursprungligen planerades - särskilt om du har ett möte på din destination eller behöver fånga ett anslutande flyg.
  • Vissa flygbolag har en politik för att ersätta dig för kostnader som du uppstår för mat eller logi som ett resultat av en flygning av flygning, men du måste lämna in kvitton och annan information till flygbolaget efter det faktum.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 3
    3. Kontakta flygbolagets kundserviceavdelning. Du borde kunna hitta ett telefonnummer eller hemsida för kundserviceproblem på din inköpsbekräftelse, biljett eller ombordstigningspass.
  • Du kan få ett mer gynnsamt svar från kundservicelinjen än vad du gör från arbetstagaren på biljetträknaren på flygplatsen. Den anställningen måste hantera potentiellt varje person på ditt flyg, medan den kundservicer som är representativ sannolikt arbetar under mindre stressiga förhållanden.
  • Använd fakta för att säkerhetskopiera ditt argument att det avbrutna flyget är mer än ett enda besvär för dig, men undvik överdriven eller gör något för att göra din situation att låta bli mer djupt.
  • Tänk på att om flygbolaget är överens om att kompensera dig, kommer det sannolikt att be om bevis på vilken förlust du hävdar att du har lidit.
  • Ta detaljerade anteckningar under ditt telefonsamtal, inklusive datum och tid för ditt samtal och namnen på alla representanter med vilka du talar.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 4
    4. Sätt din förfrågan skriftligen. Genomföra dina förhandlingar skriftligen ger dig bevis på några löften som görs på flygbolagets vägnar.
  • Om du erbjuds ersättning via en telefonrepresentant, skriv ett brev så snart som möjligt med det visade samtalet och den ersättning som erbjuds. Inkludera kopior av några dokument, kvitton eller annan information du fick höra att tillhandahålla.
  • Många flygbolag som United kommer också att ge ett verifieringsbrev för dig på din förfrågan, som du kan använda som bevis på att ditt flyg avbröts. Detta brev kan hjälpa dig att mildra skador som drabbats av några möten eller reservationer du måste skjuta upp eller ändra till följd av ditt avbrutna flyg.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 5
    5. Följ med din förfrågan. Även om flygbolaget inte har någon företagspolicy eller rättsligt krav att kompensera dig för ett avbrutet flyg, kan uthålligheten betala.
  • Om en rimlig tid har gått och flygbolaget har vägrat din begäran om ersättning eller inte har svarat, leta efter namnet på en regissör eller chef till vilken du kan rikta din framtida korrespondens.
  • Du kan också överväga att lämna ett klagomål med U.S. Institutionen för transport (punkt). Sedan du.S. Lag kräver inte flygbolagskompensation för avbrutna flygningar, det här kommer inte att få dig mycket längre, men klagomålet kommer att vidarebefordras till flygbolaget.
  • För att spela in ett klagomål om flygbolagstjänst med punkten kan du ringa 202-366-2220. Ett DOT-agent returnerar ditt samtal under vanliga öppettider. Du kan också använda Dots webbformulär eller skriva ett brev och skicka det till luftfartskonsumentskydd, C-75, U.S. Transportdepartementet, 1200 New Jersey Ave, s.E., Washington, DC 20590.
  • Metod 2 av 3:
    Använda kreditkortsförmåner
    1. Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 6
    1. Kontrollera ditt kreditkortsavtal. Många kreditkort erbjuder reseförsäkring som en fördel för kortinnehavare som köper flygbiljetter med det kortet.
    • Medan många resorienterade kreditprodukter erbjuder reseförsäkring som ger ersättning för kostnader som direkt uppkommit till följd av ett avbrutet flyg, varierar täckningsbeloppen och restriktionerna väsentligt. Till exempel ger några av dessa policyer skydd för kortinnehavaren, inte medlemmar i din familj som kanske har reser med dig.
    • Helst bör du kontrollera skyddet som erbjuds av dina kreditkort innan du bokar din resa så att du kan använda det kort som ger den största skyddsnivån i händelse av att något går fel.
    • Även om några kreditkortsföretag ger ersättning för avbrutna flygningar, täcker dessa policyer oftast olyckor och förlust eller skada på bagage.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 7
    2. Kontakta Kundservice. Vanligtvis kan du utnyttja alla resefördelar som tillhandahålls av ditt kreditkortsföretag genom att ringa kundservicen på baksidan av ditt kreditkort.
  • Om du var tvungen att registrera dig separat för reseförsäkringsförmåner från ditt kreditkortsföretag, kan det finnas ett separat telefonnummer för att du ska ringa.
  • Tänk på att några av korten kräver en ytterligare anmälningsprocess eller avgifter för att aktivera dessa fördelar. Detta måste vanligtvis göras innan du köper dina biljetter eller går på din resa.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 8
    3. Förklara din situation. Berätta för kundtjänstrepresentanten vad som hände med dig och bekräfta att situationen är täckt av dina kortinnehavare.
  • Kreditkortsföretag som täcker kostnaderna för en fördröjning, avbokning eller reseavbrott görs vanligtvis endast under vissa omständigheter som misslyckande eller utrustningsfel. Om ditt flyg avbröts av någon annan anledning än de som omfattas av ditt kreditkorts policy, förvänta dig inte någon ersättning.
  • Du kan behöva skicka ett verifieringsbrev från flygbolaget med angivande av anledningen till att ditt flyg avbröts.
  • Ta reda på från kundtjänstrepresentanten vilken information och dokumentation som krävs för att din fordran behandlas, liksom eventuella tidsfrister som ditt kreditkortsföretag kan ha för att lämna in ett krav.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 9
    4. Skicka in din fordran. Följ ditt kreditkortsföretagets riktlinjer för att kräva ersättning eller annan ersättning för ditt avbokade flyg.
  • Typiskt kommer kreditkortsföretaget bara att ersätta utgifter som du betalat med sitt kreditkort, och du måste fortfarande ge en betydande dokumentation av behovet av dessa kostnader och deras relation till annullering av ditt flyg.
  • De flesta kreditkortsföretag har ett maximalt antal utgifter som de kommer att ersätta, och inte varje kostnad kommer att kvalificeras även om din totala är under det tröskeln.
  • Till exempel kan ditt kreditkortsföretag vara villigt att ersätta matkostnader för måltider du var tvungen att äta på flygplatsen till följd av en flygning eller fördröjning, men det kan balk på att täcka en middag du åt på en femstjärnig restaurang downtown Efter att ha läst ditt flyg avbröts.
  • Metod 3 av 3:
    Köpa reseförsäkring
    1. Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 10
    1. Jämför policyer i förväg. Titta på priserna och täckningsnivåerna för flera olika reseförsäkringar innan du begår en.
    • Om du planerar att köpa reseförsäkring, bör du köpa den antingen samma dag du bokar din resa eller så snart som möjligt.
    • Om du reser ofta kan du överväga en multi-trip eller årlig policy, som kan spara dig både tid och pengar jämfört med att köpa reseförsäkring för varje resa separat.
    • Olika policyer täcker resor för olika längder och täcker olika typer av risker. Typiskt är de mer riskerna täckta, desto dyrare är politiken att vara.
    • Du kanske vill kolla med en tredje part som ett resebyrå eller en resebyrå om du är osäker på olika typer av policyer.
    • Du bör också överväga att prata med vänner, särskilt om du känner någon som är en frekvent resenär eller som just återvänt från en resa som liknar den du vill ta. Förutom deras rekommendationer kan deras berättelser hjälpa dig att bedöma de risker du kan stöta på på din resa.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 11
    2. Välj den policy som bäst motsvarar dina behov. Vilken policy är den bästa passformen för dig kommer att bero på var du ska, hur länge du kommer att vara borta och orsakerna till din resa.
  • Den politik som fungerar bäst för dig beror också på hur mycket risk du är villig att ta. Som kan fluktuera beroende på var du planerar att resa. Till exempel kan du vilja ha mer omfattande täckning om du planerar en safari i Afrika än vad du vill ha om du besökte Toronto i en vecka att stanna med vänner.
  • Reseförsäkring kan gå utöver ersättning för avbrutna flygningar för att inkludera medicinska eller juridiska kostnader samt täckning för personligt ansvar medan du är på din resa.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 12
    3. Håll kontakten med din operatör. När du har köpt din reseförsäkring, se till att du uppdaterar din operatör om några planer eller detaljer ändras som kan påverka din täckning.
  • Du måste vanligtvis meddela din operatör om du ändrar reseplaner, särskilt datumet för din avgång eller platser du planerar att besöka.
  • Du bör också meddela din operatör om du utökar din resa, vilket gör att dina resekostnader ökar betydligt, eftersom kostnaden för din resa vanligtvis påverkar det maximala beloppet som din policy täcker.
  • Dessutom är din policy utformad för att täcka din resa baserat på de kostnader du tillhandahåller. Någon skillnad mellan den faktiska kostnaden och de siffror du gav ditt försäkringsbolag kan leda till att ett krav nekas.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 13
    4. Bevara kvitton och dokumentation. Granska fordringsformuläret och informationen innan din resa börjar så att du har en känsla av de typer av information som din operatör kräver att behandla ett krav.
  • Du kommer vanligtvis att behöva information om din resa inklusive dina resdatum, liksom kopior av kvitton för eventuella utgifter som du uppstått som resultat av avbokningen.
  • Om ditt flyg är försenat eller annullerat, kontakta flygbolaget och be om ett verifieringsbrev. Försäkringsbolaget kan kräva att det behandlar ditt krav.
  • Bild med titeln Få flygbolagskompensation för avbokade flygningar Steg 14
    5. Fyll på ditt krav så snart som möjligt. Din fordran är mindre benägna att nekas om du skickar det strax efter att ditt flyg avbryts, snarare än att racka upp extra kostnader.
  • Reseförsäkringsbolagen täcker vanligtvis endast en viss mängd relaterade kostnader per dag, så det är i ditt bästa för att mildra dina skador i den utsträckning som möjligt.
  • När du skickar ditt påstående, se till att du har inkluderat all önskad information och dokumentation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande