Så här får du gratis eller billig sti-testning

Låt oss möta det - det är inget kul om att ha en sti. Om du inte är säker på om du har en, kan du hjälpa till med att lätta ditt sinne. Även om du har en STI, kan ett test hjälpa dig att bekräfta vad du har så du kan behandla det. Den goda nyheten är att det inte behöver kosta dig en arm och ett ben för att få ett test. Många kliniker och organisationer erbjuder gratis eller billiga test. Oroa dig inte, du har alternativ.

Steg

Fråga 1 av 5:
Hur kan jag få ett gratis STI-test?
  1. Bilden med titeln Få gratis eller billigt STI-teststeg 1
1. Din lokala hälsoavdelning kan erbjuda gratis testning. De flesta städer har fria STD-kliniker som drivs av den lokala folkhälsoavdelningen. Försök att ringa din lokala hälsoavdelning och fråga dem där de erbjuder gratis testning. Du kan då besöka en av platserna för att få ditt test.
  • 2. Du kan också hitta testplatser på https: // gettestested.CDC.gov /. CDC driver en databas med gratis och konfidentiella STI-testanläggningar. Ange din stad och ange i databasen för att dra upp en lista över platser och välja den närmaste du att besöka och få ett gratis test.
  • 3. Begär ett gratis test som ska skickas till dig på https: // freetest.mig/. Ange din adress och ett gratis test skickas direkt till din dörr. Följ anvisningarna för att samla ett prov korrekt och skicka sedan testet tillbaka. Allt du behöver göra är att vänta på dina resultat. Dessa tester är fria och konfidentiella.
  • Fråga 2 av 5:
    Planerat föräldraskap har gratis STI-testning?
    1. Bilden med titeln Få gratis eller billigt STI-teststeg 4
    1. Ja, men du måste kvalificera dig för en. Planerat föräldraskap erbjuder STI och STD-test, varav de flesta är täckta av försäkring. Men om din försäkring inte täcker den, eller du inte har försäkring, kan du få ett test gratis eller med en reducerad skattesats. Hur mycket du betalar för test beror på var du går, de test du behöver och din inkomst. Besök en lokal planerad föräldraskap plats för att se om du kvalificerar dig.
    Fråga 3 av 5:
    Kan jag få ett gratis chlamydia test?
    1. Bild med titeln Få gratis eller billigt STI-teststeg 5
    1. Ja, du kan begära ett gratis test från https: // freetest.mig/. Ange bara din adress och de skickar dig ett gratis testkit i posten. Samla ett prov enligt anvisningarna och håll tillbaka testet i posten. När dina resultat är i får du dem via e-post.
    Fråga 4 av 5:
    Kan du testa för stis hemma?
    1. Bild med titeln Få gratis eller billigt STI-teststeg 6
    1. Ja, du kan hämta ett testkit från ditt lokala apotek. Du kan använda ett hemtestkit för vissa STI, inklusive hiv, chlamydia och gonorré. Du kan köpa ett testkit från ditt lokala apotek (eller köpa en online) och samla ett prov. Då skickar du det till ett laboratorium för analys. De kommer att kontakta dig för att berätta dina resultat när de är i.
    Fråga 5 av 5:
    Hur lång tid tar ett hem sti-kit?
    1. Bild med titeln Få gratis eller billigt STI-teststeg 7
    1. Det kan ta cirka 3 veckor för att få dina resultat. Medan resultat från personliga STI-test kan visas på cirka 3 dagar, tar det längre för hemmaprov. Det är inte ovanligt att det tar upp till en månad för att du ska få dina resultat. Så snart dina resultat är klara, kommer de att mailas till dig.

    Tips

    Många städer har STD-kliniker som erbjuder gratis test. Försök att söka online för en nära dig.

    Varningar

    Om du tror att du kan ha en STI, vänta tills du får dina resultat att ha sex, bara för att vara säker.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande