Hur man rengör en tvättmaskin och torktumlare

Även om du ständigt tar bort rengjorda kläder från din tvättmaskin och torktumlare, måste båda dessa apparater regelbundet rengöras. Efter många massor av tvätt kan insidan av tvättmaskinen få uppbyggda rester av smuts och detergent, och trummans insida kan förorenas med fekala bakterier. Insidan av din torktumlare kan också få en uppbyggnad av ludd, damm och smuts, så en grundlig rengöring av din tvättmaskin och torktumlare, varav några månader betyder att dina kläder kommer att bli renare.

Steg

Metod 1 av 2:
Rengör din tvättmaskin
  1. Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare Steg 1
1. Rengör toppen av locket och under locket på tvättmaskinen med en fuktig svamp.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare Steg 2
    2. Dra ut luddfällan (om din maskin har en) och skölj det under rinnande vatten.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare Steg 3
    3. Rengör tvålen, blekmedel och tygmjukgörare. Om dessa koppar är avtagbara, ta ut dem och skölja dem under rinnande vatten. Annars, använd en rörrengörare eller några bomullspinne för att ta bort återstoden.(Om du gör det efter varje belastning, får de inte en ackumulerad uppbyggnad av gunk och smuts).
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare Steg 4
    4. Bli av med mögel och mögel lukt, liksom en uppbyggd tvål och tygrest genom att köra maskinen tom med varmt vatten och ca 2 koppar vit vinäger. (Du kan använda 1 kopp blekmedel istället för ättika, men blekmedel kan skada gummipackningarna).
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare Steg 5
    5. Kör en cykel med varmt vatten och 1 gallon (3.8 liter) av vit vinäger om du har hårt vatten en gång i månaden eller var 10-laster. Vinäger hjälper till att lösa mineralfyndigheter som orsakas av hårt vatten eller välvatten.
  • Metod 2 av 2:
    Rengör din torktumlare
    1. Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare Steg 6
    1. Rengör lintfiltret noggrant. Använd den smala spetsfästet på din dammsugare för att ta bort så mycket ludd som möjligt som har byggt upp under filerna själv. Om du inte har ett vakuum, sätt in en damm i filtret väl och torka upp ludden.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare Steg 7
    2. Vakuum eller torka ner i torkarens inre, inklusive dörrtätningen.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare Steg 8
    3. Lossa torkkanalen och rengör den eller dammsug ut det.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare Steg 9
    4. Kontrollera utsidan. Lyft fliken och se till att det inte finns någon skräp eller ludd som blockerar ventilen, förhindrar att luften flyr fritt.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare steg 10
    5. Tvätta ner toppen och utsidan av torken. Använd varmt, sudsigt vatten och skölj sedan tvålresteret.
  • Bild med titeln Rengör en tvättmaskin och torktumlare Steg 11
    6. Ta bort smältkryp, bläck eller färgämnen genom att applicera en allsidig sprayrenare på trumman och torka upp den med en fuktig trasa eller pappershandduk.
  • För extra mått, kasta några gamla handdukar i torken och kör den på den höga inställningen i ca 20 minuter - vilket färgrester som inte har tagits bort med sprutrengöraren kommer att överföras till dina gamla handdukar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om din tvättmaskin tömmer sig i en stor handfat, se till att du har en sil i avloppet för att fånga skräp som kan vara på kläderna du tvättar. Det kommer att hjälpa till att hålla dina rör från att få täppt.
  • Om möjligt, håll locket till din tvättmaskin i ett öppet läge när du inte använder den. Om du har en lastmaskin, försök att hålla dörren öppen mellan tvätten. Att hålla locket eller dörren öppen mellan tvättarna hjälper till att förhindra mögel och mögel från att bilda på insidan av din tvättmaskin.
  • Efter att ha tvättat en särskilt smutsig eller grymt belastning av kläder, var noga med att torka insidan av tvättmaskinen omedelbart efter att kläderna tagit bort, så att resten inte torkar på insidan av din maskin.
  • Varningar

    Rengör luddfiltret från din torktumlare innan du torkar varje belastning. Lintbyggnad kan orsaka brand.
  • Ändra slangarna som förbinder din tvättmaskin till de varma och kalla vattenkranen var 3 till 5 år, eller så snart de börjar visa slitage.Slangarna kan dela om de blir gamla eller spröda, vilket orsakar en allvarlig översvämning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande