Hur man avfyrar ett hem

Fuktighet i ditt hem kan göra luften klibbig, och det kan till och med skada dina väggar och möbler om du inte är försiktig. Avfuktare är det snabbaste sättet att avfånga ditt hem, men du kan också ventilera ditt hus. Du kan också göra ändringar i ditt hushåll för att hjälpa till att rita fukt ut ur luften.

Steg

Metod 1 av 3:
Flytta luften runt
  1. Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 6
1. Ventilera rummet genom att öppna ett fönster. Om insidan av ditt hem är våtare än utsidan är en enkel lösning att öppna fönstren. Torkaren luften drar våtheten ur ditt hus. En fläkt i fönstret mot utåt kan hjälpa till.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 7
    2. Använd ventilationsfläktar. I områden med hög luftfuktighet i ditt hem har du ofta ventilationsfläktar som går ut för att hjälpa dig att avfånga området. Till exempel, både köket och badrummen kommer sannolikt att ha fans du kan slå på och hjälpa till att avfånga ditt hem.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 8
    3. Vrid klimatanläggningen till "bil." Om du öppnar fönstren är inte ett alternativ, slå på din luftkonditionering om du har den. En av luftkonditioneringsapparatens primära jobb är att avfånga luften, så att den gör det kan göra din hemtorkare.
  • Det är viktigt att använda "bil" inställning istället för bara "på" miljö. De "på" inställning lämnar luften blåser hela tiden, även när luften inte kyls, vilket innebär att den uppsamlade fukten inte har en chans att avta. De "bil" Inställningen stängs av fläkten när det inte kyls, så vatten kan dränera till utsidan.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 9
    4. Använd rymdvärmare eller öppen spis för att torka ut saker. Om det är för kallt för luftkonditioneringsapparaten, kan torrvärme (inte gas) också hjälpa till att torka ut ditt hus. Försök att köra en rymdvärmare, till exempel. Du kan också använda din eldstad för att torka ut luften.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 10
    5. Undvik att lägga till fukt till luften. Långa, varma duschar kasta fukt i luften, vilket gör situationen värre. På liknande sätt lägger en öppen kokpanna fukt, liksom. Faktum är att även matkokad i en stekpanna kan lägga till fukt till luften. Försök hålla dina duschar korta och vrid värmen så mycket som möjligt. Försök att täcka dina krukor så att fukten förblir mestadels i potten.
  • Ta också bort några växter. Om du har för många växter i ditt hus kan det skapa en djungelliknande atmosfär. De kan producera en hel del fukt, speciellt om du vattnar dem för mycket. Försök hålla fast vid bara ett par växter.
  • Du kan också flytta dem utanför eller hålla dem i ett enkelrum.
  • Metod 2 av 3:
    Gör andra hushållsändringar
    1. Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 11
    1. Minska vatten nära huset. Om vatten sitter runt ditt hus, kan det sippra in i din källare och stiftelse, vilket ökar fuktigheten i ditt hus. Se till att dina takrännor rör vattnet bort från ditt hus. Det kan också hjälpa till att bygga upp din gård så det sluttar ner från ditt hus istället för mot det.
    • Om du inte är säker på var du ska börja, överväga att ringa en professionell för att hjälpa dig att hitta sätt att omrätta vatten runt ditt hus.
    • Ett annat alternativ bygger a regnsträdgård, som använder våtmarksplantor för att rita vatten från huset.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 12
    2. Prova bergsalt och hinkmetoden. Rocksalt kan dra fukt ut ur luften, men du behöver en plats för den fukten att gå, vilket är där skoporna kommer in. Du behöver tillräckligt med rocksalt för att fylla en 5-gallon (19-liters) hink, plus två 5-gallon (19-liters) hinkar.
  • I en hink, borra hål längs sidorna och botten av hinken. Du behöver 25 till 30 hål.
  • Ställ in den borrade hinken i den intakta hinken - de kommer att staplas ihop, men du borde ha utrymme längst ner mellan de två för avrinning. Häll i bergsaltet. Saltet kommer att absorbera fukt från luften, vilket kommer att droppa in i den nedre hinken.
  • Ställ hinken i ett rum som behöver avfuktas. Du måste placera en i varje rum för att avfånga ett hem.
  • Kolla på skoporna minst en gång i veckan. Du måste hälla ut vattnet som samlar i bottenskopa.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 13
    3. Placera bakpulver runt ditt hem. Bakpulver som absorberar fukt, så det kan hjälpa till att avfånga ditt hus. Som en bonus är det väldigt billigt. Häll det i skålar och täck dem med en tunn trasa. Sätt dem i olika rum runt ditt hus.
  • Var noga med att kontrollera bakpulveret varje gång i taget. Som det kakor måste du byta ut det.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 14
    4. Prova professionella torkpulver. Du kan också köpa pulver som är gjorda för att absorbera fukt. Du kan placera dem i behållare runt ditt hem. Du kan också hitta dessa pulver i stora, andningsbara paket som du kan hänga runt ditt hus.
  • För att använda dessa produkter i behållare, placera nätet nätet i en plastkolander. Ställ den över en annan behållare, lämna sedan behållarna runt ditt hus. Vattnet kommer att dräneras i bottenskålen, som du behöver tömma ut. Du måste också byta ut pulverna när de blir mättade.
  • Du kan hitta dessa pulver hemma förbättringsbutiker eller online.
  • Metod 3 av 3:
    Använda avfuktare
    1. Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 1
    1. Få tillräckligt med avfuktare. Medan en avfuktare hjälper, kommer det troligen inte tillräckligt att avfånga hela ditt hem. Du måste strategiskt placera dem i hela ditt hus, särskilt i våtare områden, till exempel källaren och badrummen.
    • Du behöver vanligtvis använda en avfuktare om du har fuktiga fläckar på dina väggar eller tak, ditt hem känns stuffigt, eller du märker kondens uppbyggnad på dina fönster.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 2
    2. Tänk på bullernivån. Vissa avfuktare är ganska höga, så du kan behöva köpa tystare för rum du är mycket. Om du vill ha en tystare avfuktare, välja Peltier dehumidifiers istället för mekaniska eller kylmedel. "Peltier" avser den teknik som används i avfuktaren. Medan Peltier dehumidifiers inte fungerar lika lika bra som de andra sorters, är de mycket, mycket tystare.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 3
    3. Bestäm vilken storlek som är lämplig. I allmänhet drar större avfuktare mer vatten ur området, så de är bättre för större utrymmen. Mindre avfuktare drar inte så mycket vatten, men de passar bättre i områden som badrummet eller köket. Välj den storlek som är lämplig för utrymmet.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 4
    4. Kör dina avfuktare. När du märker att fukten ökar i ditt hus, vänd dina avfuktare på. De kommer att dra fukten från luften, vilket minskar luftfuktigheten i ditt hem.
  • Bild med titeln Avmidificera ett hem steg 5
    5. Häll ut vattnet. Eftersom avfuktare samlar vattnet från luften fyller tanken upp med vatten. Du måste dra ut tanken och tömma den i sinken minst två gånger i månaden. Det är också en bra idé att torka ut insidan med en fuktig trasa för att ta bort vilken partikeluppbyggnad som helst.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande