Hur man rengör pet urin från bagage

När ditt husdjur urinerar eller i ditt bagage kan det vara ganska svårt att ta bort de envisa luktarna och fläckarna. Även om det tar lite tid, kan du rengöra husdjur urin från ditt bagage genom att mätta det med ättika, sprinka fläcken med bakpulver, och om lukten fortfarande är lingrar, applicerar en väteperoxidlösning. Du kan också försöka rengöra urinen från ditt bagage i tvättmaskinen, med en enzymatisk husdjursrengörare, eller med en lukt-eliminerande påse.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av ättika, bakpulver och väteperoxid
  1. Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 1
1. DAB resväskan med pappershanddukar för att suga upp urinen. Om husdjurets urin är fräsch och fortfarande våt, tryck på några pappershanddukar ner på den våta platsen och håll den där i några sekunder för att suga upp så mycket av urinen som möjligt. Sedan, med färskt pappershanddukar, fortsätt dabbing den våta fläcken tills pappershanddukarna kommer upp torrt.
  • Du kan också använda en gammal trasa istället för pappershanddukar.
  • Se till att du dab urinplatsen istället för att gnugga, vilket kan orsaka att urinen luktar att sprida sig över tyget.
  • Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 2
    2. Fyll en tom sprayflaska med destillerad vit vinäger. Se till att sprayflaskan är ren. Sedan, byt ut sprutkåpan på flaskan. Detta gör att du kan applicera på ättika till urinfläcken utan att behöva mätta ett större område av resväskan.
  • Om lukten av rakt vinäger är för stark för dig kan du späda den med vatten genom att lägga till 3 delar vatten till var 1 del av destillerad vit vinäger i sprayflaskan.
  • Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 3
    3. Spraya urinen färgad plats med ättika. Med den vinägerfyllda sprayflaskan, spraya urinplatsen tills den är helt mättad. Då, om husdjurets urin är på mjukt bagage, vänd bagaget och spraya den motsatta sidan av tyget där urinplatsen är placerad också. Detta hjälper dig att ta bort eventuella urinfläckar och lukt som kan ha sippt in i bagage.
  • Om PET urinplatsen är på ett hårt bagage, kan du bara spruta platsen på ena sidan.
  • Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 4
    4. Ställ in bagaget ute för att torka helt. När urinplatsen är helt mättad med vit vinäger, låt den torka helt i flera timmar eller över natten. Om möjligt, placera bagaget ute så att frisk luft hjälper till att ta bort urinlukten ännu mer.
  • Om du vill påskynda torktiden kan du blotta upp några av ättika med en pappershandduk efter att den blöts genom tyget.
  • Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 5
    5. Stänk bakpulvera över den torkade urinplatsen. När ditt bagage är helt torrt, häll ett ljust lager av natron över hela urinplatsområdet. Detta kommer att hjälpa till att neutralisera eventuella återstående lukt ännu mer.
  • Om urinplatsen var liten eller inte hade en stark lukt, kan du hoppa över de närmaste stegen och lämna bakpulveret ensam för att absorbera alla långvariga luktar över natten. Om lukten är stark, kommer du dock sannolikt att behöva lägga till väteperoxid och disken tvållösning ovanpå bakpulveret.
  • Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 6
    6. Tillsätt väteperoxid och diskmedel om lukten är stark. I en liten skål, blanda /4 kopp (180 ml) väteperoxid med 1 tesked (4.9 ml) diskmedel. Därefter häll lösningen långsamt lösningen över den bakpulveräckade urinfläcken. Använd en skrubbborste eller gammal tandborste för att blanda bakpuljen med lösningen och arbeta den i bagageväven.
  • Medan du använder Baking Soda kan det bara neutralisera vissa husdjurs luktar från bagage, vilket ger väteperoxid och diskmedel att ge upphov till att neutralisera urinlukten om den fortfarande var stark efter blötläggning i vit vinäger.
  • Lösningen kommer sannolikt att börja bubbla när du häller den över bakpuljen.
  • Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 7
    7. Lämna bakpulver och lösning för att torka över natten. När du har arbetat med lösningen i tyget, låt den torka helt över natten eller i flera timmar. Detta kommer att ge bakpulver, väteperoxid och diskmissionstid för att neutralisera urinluktarna, döda några bakterier och ta bort urinfläckarna från tyget.
  • Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 8
    8. Vakuum upp den torkade blandningen innan du använder bagaget. Med hjälp av din vakuumhäftande fastsättning, dammsug upp den återstående bakpuljen och torkad väteperoxid och DISH-detergentblandning från bagageväven. I de flesta fall kommer urinfläcken att vara borta och ditt bagage är klart att använda.
  • Om det fortfarande finns en långvarig urinlukt eller fläck, kan du upprepa hela processen igen.
  • Metod 2 av 2:
    Använda andra rengöringsmetoder
    1. Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 9
    1. Sätt ditt bagage i tvättmaskinen om det är maskin tvättbart. Om ditt husdjur urineras på ett litet bagage, som en ryggsäck eller mjuk tygväska, kan du kunna deodorisera och sanera det genom att tvätta det i tvättmaskinen. Innan du lägger på tvättmaskinen, se till att du kontrollerar instruktionerna på vårdkoden så att du vet hur du tvättar det korrekt.
    • Om urinlukten är stark kan du Lägg till bakpulver till tvättmaskinen för att hjälpa till att ta bort lukten ännu mer.
  • Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 10
    2. Prova en enzymatisk husdjursrengörare och deodorizer. Det finns flera enzymatiska husdjursrengöringsmedel på marknaden som kan ta bort urinfläckar och eliminera långvariga lukt. De flesta enzymatiska husdjursrengöringsmedel kommer i antingen ett pulver, som liknar bakpulver, eller i en flytande spruta.
  • Om du köper en pulver enzymatisk husdjur renare, i de flesta fall spruta du det över urin fläcken som du skulle baka soda, och lämna den för att njuta av fläcken och lukt i flera timmar innan du suger upp det.
  • När du använder en flytande spray-enzymatiska husdjursrengöringsmedel, sprutar du i allmänhet vätskan på urinplatsen som du skulle vita vinäger och lämna den till luften torrt.
  • Bild med titeln Clean Pet urin från bagage steg 11
    3. Gör en lukt-eliminering påse för att absorbera långvariga lukt. Om du har rengjort ditt bagage noggrant men det finns fortfarande en långvarig lukt, kan du försöka bli av med det genom att göra en lukt-eliminering påse och lämna den i ditt bagage när du inte använder den. Försök till exempel att göra din egen Pet urin lukt-eliminering påse genom att placera en scoop av ny kitty kull och ett torkduk i en liten påse. Slå på docheten så att inget spills ut, lämna det i din resväska för att deodorize över tiden.
  • Du kan också hälla om 3 droppar av dina favorit eteriska oljor på några bomullsbollar och placera dem inuti bagaget. Du kan lämna de doftade bomullsbollarna lösa eller lägga dem i en påse för att hålla dem ihop.
  • Du kan också köpa förfyllda lukt-eliminerande påsar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande