Hur man fångar kaniner i inte svälta

Kaniner är förmodligen en av de mer mångsidiga resurserna i inte svälta. Medan deras kött är en av de minst fyllda maten i spelet, kan du använda den för olika saker, som att göra jerky, mata grisarna och även använda kaninerna själva som hantverksmaterial! Tyvärr, jagar dem ner och slaying dem kan vara lite skrämmande, eftersom de omedelbart går bort från dig om du blir för nära, och de flesta långdistansvapen är inte tillgängliga förrän senare i spelet. Så hur tar du kaniner i spelet? Genom att fånga dem, förstås! Åtgärdsknappar är för att inte svälta PC (Windows, OSX, Linux) och konsol (PS4 / Vita).

Steg

Del 1 av 3:
Gör fällan
  1. Bild med titeln Fånga kaniner i inte svälta steg 1
1. Öppna fällmenyn. Rätt av fladdermusen har du redan det hantverkande receptet för fällningsposten du behöver fånga de skittiga lilla buggarna. Den hetbara hotbaren finns på den vänstra sidan av skärmen (PC) eller genom att trycka på L2-knappen (konsolen) och välj sedan knappen med den looped repikonen för att öppna fällmenyn.
  • Bild med titeln Fånga kaniner i inte svälta steg 2
    2. Hitta fällartikeln att göra. Du kan se högst upp i listan Vad verkar vara ett blacked-out-objekt. Det är det fällbara objektet du behöver göra.
  • Bild med titeln Fånga kaniner i inte svälta steg 3
    3. Samla de nödvändiga fällmaterialen. För att få fällan, först måste du samla minst 2 kvistar och 6 klippt gräs. Att samla dem är lika enkelt som att gå upp till en sapling (de föremål som ser ut som en uttorkad buske) eller lite högt gräs och vänster och klickar eller trycker på mellanslaget (PC) eller trycker på X-knappen (konsolen) på dem.
  • Bild med titeln Fånga kaniner i inte svälta steg 4
    4. Göra fällan. När du har samlat tillräckligt med gräs och kvistar, hör du ett klockliknande ljud som anger att du har samlat tillräckligt med material för att skapa något. När det händer, öppna fällmenyn igen. Det blacked-out-objektet på toppen kommer nu att vara i full färg. Det ser ut som en vanlig korgfälla. Klicka på det objektet, och då har du en trevlig ny fälla!
  • Del 2 av 3:
    Ställa in fällan
    1. Bild med titeln Fånga kaniner i inte svälta steg 5
    1. Samla lite bete. Medan du verkligen kan fånga kaniner utan bete, tar det en stund längre, och det är lite chansier. Du kan locka kaniner genom att använda bär och morötter som bete, som båda normalt är lätt att hitta i de flesta områden. Buskar prickade med ljusa röda prickar har bär på dem medan morötter växer på marken. Mycket som med dina kvistar och klippt gräs, bara gå upp till dem och vänster-klicka, tryck på mellanslagstangenten (PC) eller X-knappen (konsolen) för att samla ditt objekt.
  • Bild med titeln fånga kaniner i inte svälta steg 6
    2. Leta efter kaninhål. Kaninhål är bara små hål i marken där kaniner gäda från. Om du inte är säker på om hålet du hittat är ett kaninhål, bara sväva musen över den, och du ser objektets namn. På konsolen, skulle det omedelbart visa namnet på objektet när du är nära nog.
  • Bild med titeln Fånga kaniner i inte svälta steg 7
    3. Ställ fällan. Välj din fälla genom att antingen klicka på den (PC) eller bläddra till den med din högra analoga pinne (konsol). Ställ ner det på ett område nära kaninhålet genom att klicka på eller trycka på ned-knappen. Du ser att det verkligen är en av de grundläggande korgfällorna där korgen är proppad av en kvist.
  • Bild med titeln Fånga kaniner i inte svälta steg 8
    4. Lägg på betet. Välj din bete, och på datorn, sväng det över fällan tills du ser markören säger "Bait", klicka sedan på den för att ställa in det i fällan. På konsolutgåvorna, går upp till den och trycker på X-knappen när du uppmanas, skulle ställa in ditt bete. Nu är allt du behöver göra vänta!
  • Du kan ställa in så många fällor som du vill ha i olika områden för olika kaninhål, så var noga med att kontrollera dem ofta!
  • Del 3 av 3:
    Kontrollera och återställa din fälla
    1. Bild med titeln Fånga kaniner i inte svälta steg 9
    1. Vänta på fällan för att fånga något. Det tar normalt en kort stund att fånga några kaniner eftersom de närmar sig fällorna i en långsam takt, så gärna utforska och samla andra material för överlevnad medan du väntar. Kaniner tenderar att vandra runt området, såvida du inte lockar av bete, och tenderar att springa bort när du är i närheten, så att fånga kaniner skulle ta någonstans från en minut till bara några sekunder. Det är bättre att helt enkelt lämna fällan ensam efter att ha satt det.
  • Bild med titeln Fånga kaniner i inte svälta steg 10
    2. Kontrollera din fälla och få kaninen. Gå tillbaka till dina fällor för att kolla på dem. Fällor som har fångat något, förhoppningsvis kaninerna, har den vävda korgdelen platt på marken och skakar på. Kontroll är så enkelt som att gå upp till fällan och klicka på den (PC) eller trycka på x (konsolen), vilket automatiskt lägger till både kaninen och fällan till din inventering. Om du gjorde allt rätt, så grattis! Du har fångat dig en kanin!
  • Ibland, när din inventering är full, släpper du fällan och blir uppmanad att släppa kaninen också. Om du släpper kaninen ligger de på marken i några sekunder och inte flyttar, så du kan helt enkelt döda dem på det härstadiet.
  • Du kan bara fånga en kanin per fälla, så att du ställer in flera fällor rekommenderas.
  • Bild med titeln Fånga kaniner i inte svälta steg 11
    3. Återställ fällan. Eftersom fällorna är återanvändbara tills de bryter, kan du sätta upp fällan igen för att fånga fler kaniner. Du kan återanvända dina fällor för totalt 8 gånger innan de sönderdelas i ingenting.
  • Tips

    Det är tillrådligt att du använder bär snarare än morötter, eftersom morötter inte växer tillbaka medan bärbussar bär frukt efter några dagar.
  • Ställa in fällan direkt ovanför kaninhålet garanterar en fångst varje morgon när kaninen kommer ut, plus det sparar dig från att använda alla dina bär och morötter för bete. Så var noga med att kontrollera dina fällor någon gång i mitten av eftermiddagen eller skymningen.
  • Om du inte vill slösa bort Bait men vill fånga så många kaniner som du kan, släpp bara ditt bete på marken och omger det med fällor. Kaninerna kommer fortfarande att närma sig ditt bete, men de skulle fångas innan de konsumerar det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande