Hur man färgar en hunds päls

Färgning av din hunds päls kan vara ett roligt sätt att ge dem uppmärksamhet eller klä upp dem för ett festligt tillfälle, oavsett om du vill färga din hunds päls för en fest eller bara ge dem en förändring i frisyr. Det finns emellertid många saker att tänka på när du färgar din hunds päls, från typer av färgämne till metoder för färgning. Att välja säkra och irriterande fria färgämnen kommer att hålla din hund glad och färgstark. Ju mer du vet om hund hår färgämnen desto mindre sannolikt kommer du att vara att göra din hund obekväma eller få dem att skada.

Steg

Del 1 av 2:
Välja rätt färgämne
  1. Bild med titeln färgar en hund
1. Undvik hårfärg för människor. Hårfärg som är utformat för människor kan ha kemikalier som är giftiga för hundar och kan skada sin hud. Hundar har en annan pH-hudbalans än människor, så att man undviker mänskligt hårfärg är viktigt för att säkerställa din hunds komfort och säkerhet. Istället, sök ut alternativa färgämnen som kan hittas naturligt. Ju mindre syntetiska färgämnena, desto bättre kommer de att vara för din hund.
  • Bild med titeln färgar en hund
    2. Leta efter sår eller hudirritationer. Färga inte din hunds päls om de har några helande sår eller nuvarande hudirritationer. Färgning av din hunds päls kommer sannolikt att orsaka ytterligare irritation, och kan även orsaka allvarligare infektioner. Var noga med att kontrollera din hunds kropp för nicks eller läka sår medan du brudar dem innan du börjar använda färgämnet.
  • Bild med titeln färgar en hund
    3. Undvik att använda något permanent färgämne. Att använda permanent färgämne på din hunds päls kan skada som de nästan alltid innehåller kemikalier som kan vara skadliga för din hunds hälsa. Permanenta färgämnen kan inte bara skada din hunds päls och hud, utan utgör allvarliga hälsorisker som din hund kommer att grooming sig själva.
  • Det finns många alternativ att färga din hunds päls, från impermanenta färgämnen till semi-permanenta färgämnen.
  • Bild med titeln färgar en hund
    4. Använd ätbara livsmedel. Ätbara livsmedel, som är säkra för din hund att äta, kommer att producera ljusa hårfärger. Dessa färgämnen kan göras på olika sätt, Från juicicing färska grönsaker till kokning och uttorkning. Men sockret i många frukter kan också få din hunds päls att bli klibbig, och kan också orsaka milda hudirritationer. Försök att hålla sig till grönsaker eller frukter med lågsockersinnehåll.
  • Försök använda grönsaker som morötter, betor och spenat, eller kryddor som gurkmeja.
  • Även om fruktfärger ska försöka och undvikas, producerar de ofta den mest livliga färgen. Försök att tunna eller späda några färgämnen gjorda av juice för att undvika hudirritation.
  • De flesta färgämnen gjorda av ätbara livsmedel är impermanent och kommer att börja blekna inom en vecka.
  • Bild med titeln färgar en hund
    5. Prova naturlig matfärgning. Naturlig matfärgning kan köpas på nästan vilken stormarknad som helst och är generellt fri från skadliga kemikalier. Vissa livsmedelsfärger är gjorda med artificiella färgämnen som har kopplats till negativa hälsoeffekter om de är överbelastade dagligen i många år. Emellertid bör dessa färgämnen inte utgöra några problem när de används vid färgning av hundpäls.
  • Försök använda all naturlig ekologisk matfärgning för att undvika oönskade konstgjorda färger, som Indien Tree.
  • Matfärgning kommer att vara halvmännent och hålla färg längre än färgämnen gjorda av ätbara livsmedel.
  • Bild med titeln färgar en hund
    6. Köpa hundvänligt hårfärg. Det finns några hundvänliga hårfärger som finns tillgängliga i både husdjursaffärer och online-leverantörer. Pet hårfärger sträcker sig från sprayer till geler till kalkar, och de flesta undviker att använda skadliga kemikalier. Hundvänliga hårfärger är i allmänhet det bästa alternativet för mer permanent färgning med minskad irritation.
  • Försök köpa hundvänliga hårfärger med märke, som petperi .
  • Bild med titeln färgar en hund
    7. Kontakta en salong. Det finns många high-end eller boutiquealonger som helt ägnar sig åt grooming och behandlar hundar. Dessa salonger har ofta många alternativ för att färga din hunds päls, varav många kommer att vara längre och vara mer permanenta. Var noga med att fråga om hårfärger som är hundvänliga och det kommer inte att skada eller irritera din hund. De flesta hundsalonger kommer också att vara utrustade för att kontrollera olika element som ingår i färgningsprocessen, som färgblödning och färgdjup.
  • Ställ frågor som "Har du några hundvänliga hårfärger?"" Har dina hårfärger några ingredienser som kan vara skadliga om min hund intar dem?"Eller" Hur permanent är dina hårfärgämnen?"
  • Del 2 av 2:
    Applicera färgämnet
    1. Bild med titeln färgar en hund
    1. Tvätta sin päls. Tvätta din hunds päls i ett bad med schampo. Arbeta upp en tjock skum över hela kroppen och skölj. När de har tvättats, torka dem med en handduk så att deras päls fortfarande är lite fuktig. Fuktig päls kommer att hålla färgämne mer effektivt än helt torr päls.
    • Använd schampon som är speciellt utformade för hundpäls, som
  • Bild med titeln färgar en hund
    2. Applicera salva till din hunds ögon. Applicera en steril oftalmisk salva till din hunds ögon, speciellt om du planerar att färga pälsen runt ögonen eller på deras ansikte. Oftalmiska salvor kommer att bidra till att förhindra att färgämnet irriterar sina ögon och kommer att minska risken för infektion i fallfärga som alltid kommer i ögat.
  • Även om du använder salva är en bra idé oavsett var du färgar, det är inte nödvändigt om du färgar minimala delar av kroppen, som svansen.
  • Varje salva kommer med en uppsättning riktningar för att applicera salva i din hunds öga.
  • Bild med titeln färgar en hund
    3. Blanda färgämnet. Om du använder ett hemlagat färgämne måste du blanda det med vatten och placera det i en sprayflaska. Använd halva mängden vatten som du använder dag. Om du använder en kopp färg så måste du använda en halv kopp vatten. De flesta butiksköpta färgämnen ger dig blandnings- och applikationsanvisningar.
  • Bild med titeln färgar en hund
    4. Kamma eller borsta sin päls. När din hund är ren och relativt torr, använd en kam eller borste för att förbereda sin päls för appliceringen av hårfärget. Borsta bara det område du planerar att färga med en kam för att räta ut sin päls så att färgämnet kan appliceras så jämnt som möjligt. Ju bättre och mer noggrann håret är borstat desto lättare blir det för jämnt att applicera hårfärget.
  • Bild med titeln färgar en hund
    5. Applicera färgämnet jämnt på de önskade områdena. Om du applicerar färgämne av matfärgning eller mat måste du blanda färgämnet med vatten och applicera det med en sprayflaska. Hårkrita kan gnidas direkt i din hunds päls, medan flaskfärger måste appliceras för hand med handskar. Men du tillämpar färgämnet, var noga med att göra det jämnt så att din hunds päls inte är fläckig. Se till att du täcker hela området du dör innan du går över det med en andra kappa.
  • De flesta färgämnen som du köper kommer med instruktioner och bästa praxis för att applicera färgämne till din hunds päls.
  • Bild med titeln färgar en hund
    6. Låt torka. Låt din hunds päls torr så att färgämnet kan ställa in. Du måste låta din hunds päls torr för varierande mängder tid beroende på om du använde ett torrt eller våtfärg eller inte. Torra färgämnen, som krita, behöver bara lämnas i några minuter innan de sätter sig, medan färgämnen som sprutas på kommer att behöva sitta i cirka 15-20 minuter. Du kan använda en hårtork på en låg inställning för att minska din hunds torkningstid.
  • Tips

    Saker du behöver

    • Färga.
    • Vatten.
    • Sprayflaska.
    • Handskar.
    • Hundpälskamm eller borste.
    • Handduk.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande