Hur man blåser torr en hund

Efter att ha tvättat din hund är det naturligt att du ska försöka torka dem också. Du kan använda en handduk eller låt dem lufttorka. Men en hårtork kommer att slutföra jobbet på kortast tiden med minst väsen. Köp en pet-säker torktumlare och sedan bekanta dig med att använda den. När du torkar din hund kommer du att gå snabbt, engagera båda händerna för att avslöja underbeläggningen till luften. Erbjuda beröm och godis när du slutar.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja rätt torktumlare
  1. Bild med titeln Blow Torka en hund Steg 1
1. Tänk på en flufftorkare. Denna typ av torkare sitter på ett stativ och kan användas för handsfree-torkning. Du kan ansluta tillbehör till basen och dessa låter dig rikta luftflödet till vissa delar av din hund. De använder också justerbar värme, som du kan ändra via en knopp på torkbasen. Detta är ett bra val om du vill flytta snabbt genom torkningsprocessen samtidigt som du är försiktig med din hunds ansikte och andra känsliga områden.
  • Bild med titeln Blow Torka en hund Steg 2
    2. Tänk på en krafttorkare. Detta är en torktumlare som använder ren kraft för att ta bort vatten från din hunds kappa. Att placera munstycket nära din hunds hud tillåter luften att driva vattnet och borta. Dessa torktumlare låter som mycket att hantera men de använder inte ett värmeelement, vilket tar några av utmaningen bort. Detta är ett bra val om du vill ha det snabbaste alternativet utan att riskera att bränna.
  • Du kan torka din hund på bara några minuter med den här modellen jämfört med timme plus med en human-hårtork. Men var beredd att bli våt när vattnet avlägsnas tenderar att gå överallt.
  • Detta är en idealisk torktumlare att använda om du planerar att skära din hunds hår efteråt. Luftkraften tar bort kinks från en kappa och lämnar det rakt och redo att skära. Överskott av håret blåses också bort.
  • Bild med titeln Blås Torka En Hund Steg 3
    3. Tänk på en bur eller skåpdtorken. Denna typ av torkare trycker en låg luftflödesström i ett djurs bur. Den har variabla värme- och hastighetsinställningar, även om den högsta luftflödesinställningen fortfarande är ganska liten än en kraftdyer. Det här är en bra idé om din hund är lite skittaktig eller nervös under grooming-processen. Det är också ett mindre stressigt sätt att torka av hundar med ett medicinskt tillstånd.
  • När luftflödet är ganska minimalt fungerar detta tillvägagångssätt bäst med hundar som har korta eller medelstora lager. Var noga med att kolla på torkprocessen några minuter för att se till att din hund är bekväm.
  • Mycket gamla och mycket unga hundar svarar också bra på denna torkning. Du kan också prova en blandad metod genom att använda en krafttorkare för din hunds kropp och sedan avsluta processen (torkar av ansiktsområdet) med Aage Dryer.
  • Bild med titeln Blåsa en hund Steg 4
    4. Leta efter en stark CFM-betyg. CFM-värdet berättar hur många kubiska fötter av luft som torken kommer att trycka ut per minut. CFM finns på utsidan av torkboxen eller i online-noteringsmaterialen. Du vill ha en hög CFW, speciellt om du planerar att grooming en hund med en tjockare eller längre kappa.
  • Bild med titeln Blow Torka en hund Steg 5
    5. Jämförelsesköp för varumärken. Det finns många torktumlare tillgängliga för både professionella och hemanvändare. Gå online till grooming webbplatser och läsa recensioner och granska rankningar. Leta efter de modeller som testar högt i både användbarhet och hållbarhet. I många fall kan du hitta en solid torktumlare för mindre än $ 100.
  • Du kan alltid använda en "mänsklig" hårtork på din hund. Men var medveten om att processen tar längre tid och du driver en högre risk att exponera din hund för att värma och orsaka brännskador. Var bara mycket försiktig om du bestämmer dig för att gå den rutten och hålla dysans munstycke åtminstone några inches från hundens hud.
  • Bild med titeln Blow Torka en hund Steg 6
    6. Tänk på att köpa en garanti. Torka en hund kan ibland vara lite kaotisk, särskilt tidigt. Att få en garanti kan skydda dig i händelse av att du oavsiktligt släpper huvudtorkaren eller om din hund tuggar på torkslangen. Balansera risk mot belöning när du fattar ditt beslut.
  • Metod 2 av 3:
    Slutföra torkningsprocessen
    1. Bild med titeln Blow Torka en hund Steg 7
    1. Handduk torr först. När din hund är färdig bad, få en stor torr handduk och suga försiktigt upp vattnet. Det är bäst att placera handduken över din hunds päls och tryck sedan och pressa olika delar av pälsen för att ta bort vatten från ytan och underrocket. Tänk på det nästan som att applicera en fluffig squeegee till din hund.
    • Undvik aggressivt gnugga din hund med handduken som det bara kommer att skapa ytterligare tangles i pälsen.
  • Bild med titeln Blow Torka en hund Steg 8
    2. Vänd din torktumlare till rätt inställning. Om värmen är inställbar, börja med en varm inställning och övervaka din hunds reaktion. Om det behövs kan du alltid slå ner den för att kyla. För hastigheten är det bäst att börja med en långsam hastighet för att hålla din hund avslappnad.
  • Om din hund är lugn kan du höja hastighetsinställningen, om du vill. Men undvika att vända värmen - du vill inte bränna din hunds hud.
  • Bild med titeln Blåsa en hund Steg 9
    3. Börja med att torka bakre området. Bursts of Air till ansiktet kan skryta även den lugnaste hunden. Istället, rikta din hårtork mot baksidan av din hund. Denna känsla är mindre läskig och kan nästan likna en avkopplande massage, om det görs noggrant och lugnt.
  • När du har dragit tillbaka hundens baksida, arbeta dig framåt.
  • Bild med titeln Blåsa en hund Steg 10
    4. Stanna i rörelse. Gör framsteg torka din hund från bakkvarteren och flytta upp mot nacken och ansiktsområdet. Håll ditt färgmunstycke i konstant rörelse så att du undviker att koncentrera varm eller kall luft på någon plats. Att stanna rörande kommer också att tillåta dig att fluff upp pälsen, påskynda torkningsprocessen också.
  • Bild med titeln Blow Dry A Dog Steg 11
    5. Använd "Cool" -knappen sparsamt. Om du använder den svala inställningen, se till att rummet är rimligt varmt. Annars riskerar du att ge din hund en kall när de sitter i ett kyligt rum som blir kallt luft som blåses på dem. Den svala knappen används bäst som snabb åtgärd mot överhettning.
  • Bild med titeln Blåsa en hund Steg 12
    6. Skumma dina händer genom pälsen. Börja med att flytta händerna mot pälsens korn, eftersom det kommer att bidra till att exponera underbeläggningen för torkning. Håll en hand fri att kamma genom håret som den andra guidar munstycket. När du är nästan färdig torka gör en snabb en gång över med dina händer som kammar med kornet för att släta ner pälsen.
  • Det här är också en bra tid att hålla en titt på alla hudutslag eller andra problem som är synliga med underbeläggningen som skjutits åt sidan. Kontakta din veterinär om du ser något angående.
  • Bild med titeln Blås Torka En Hund Steg 13
    7. Du vill också använda din fria hand för att styra långt hår i riktning mot luftflödet. Detta förhindrar att håret snurrar runt och skapar tunga "piska knutar."
  • Bild med titeln Blåsa en hund Steg 14
    8. Lämna sin kappa något fuktig. Du är färdig med torkningsprocessen när du kan köra handen över din hunds kappa och bara bli lite våt. Om du fortsätter att torka din hund så riskerar du att skada håret och göra det skört.
  • Var noga med att hålla din hund inomhus tills de är helt torra. Om de går ut, kommer smuts att hålla sig till sin fuktiga kappa.
  • Bild med titeln blåsa torr en hund steg 15
    9. Kam och stil. När din hund är bra och torr kan du springa genom sin kappa med en tjockare borste eller en fin tandkam. Om du vill ha en lång, delad utseende är det bäst om du börjar strax bakom näsan och kamma sedan dig bakåt och längs deras ryggrad. En snabb spritz med balsam håller många stilar på plats, åtminstone tillfälligt.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa en bra upplevelse för din hund
    1. Bild med titeln Blåsa en hund Steg 16
    1. Få din hund som används för torken. Som med något potentiellt läskigt objekt är det bäst om du introducerar torken långsamt. Lägg torken på marken (avstängd) och låt din hund närma sig den. Ge honom godis och beröm efter varje inspektion. Efter ett tag, vrid torken på och möta munstycket bort från din hund. Låt honom närma sig och inspektera det igen, igen efter med godis.
  • Bild med titeln Blåsa en hund Steg 17
    2. Övervaka temperaturen. När som helst som torken är på, se till att du håller ett öga på temperaturen. Du vill vara särskilt bekymrad över värmen och eventuella brännskador, även om förkylningen kan vara obekväma också. För högt av ett temp kan även orsaka överhettning eller hudutslag.
  • Bild med titeln Blås Torka En Hund Steg 18
    3. Blåsa i korta steg, om det behövs. Med en skitaktig eller orolig hund kan det vara bäst att utarbeta torkningsprocessen. Försök att täcka cirka 25% av kappan åt gången innan du tar en snabb paus. Använd dessa raster som ett tillfälle att berömma din hund. Fortsätt tills processen är klar. Över tiden, förhoppningsvis kan du skära ut dessa korta raster helt.
  • Bild med titeln Blow Torka en hund Steg 19
    4. Ge gott om godis och uppmuntran. Från början till slut, se till att ge ut hälsosamma godis till din hund för att uppmuntra sitt fortsatta bra beteende. Känna igen att det kan vara svårt för dem att stå fortfarande att torkas. Också, ge också verbalt och fysiskt beröm.
  • Du kanske säger, "Bra jobb!"Eller, du kan ibland klappa din hunds huvud också.
  • Bild med titeln Blåsa en hund Steg 20
    5. Undvik de känsliga områdena. Det är viktigt att placera din hunds säkerhet och trösta över din önskan att torka dem perfekt. Alltid hand eller lufttorka områdena direkt runt hundens ögon, näsa och mun. Att skjuta en ström av luft i detta område kan vara ganska smärtsamt annars. Det är bäst att också låta könsorganen lufttorka också.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du är orolig för att få vatten överallt eller föredra att använda professionell utrustning, försök att besöka en djuraffär med ett grooming område som du kan hyra ut.
  • Se till att försiktigt borsta din hunds päls under sköljningsprocessen. Detta tar bort många mattor och gör det lättare att blåsa torrt senare.
  • Varningar

    Observera att vissa hundraser, som spanska vattenhundar, inte är avsedda att vara preparerade med en hårtork eftersom det kan skada sin päls. Kontakta din veterinär innan du fortsätter.
  • Stoppa grooming processen om din hund blir aggressiv eller försöker bita. Detta kan vara ett tecken på stress och är potentiellt farligt för dig eller någon annan runt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande