Hur man diagnostiserar och behandlar din hunds kliande hudproblem

På samma sätt som människor hanteras allergier hos hundar och inte härdas. Hundens kropp är överkänslig för något och reaktionen på den överkänsligheten är klåda. Hundar kan vara allergiska mot maten, loppbett, gräs och pollen i sin miljö, eller direktkontakt med vissa föreningar som tvätttvål eller hö. Det första steget är att diagnostisera din hunds klåda, repor och tugga som ett problem med hudallergi. Utmaningen för dig och din veterinär räknas med orsakerna och hitta en effektiv behandling.

Steg

Metod 1 av 4:
Övervaka din hunds kliande
  1. Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
1. Var uppmärksam på vilka delar av din hunds kropp är kliande. Finns det ett visst område på kroppen som är klåda än andra? Lickar ditt husdjur fötterna, under hans svans eller längs hans mage?
  • De vanligaste områdena av irritation för allergiska hundar är runt baksidan och svansen, buken och benen och tassarna.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    2. Leta efter heta fläckar på din hunds hud. Det kan vara vanligt att din hunds klåda är så svår att han tuggar sin hud till punkten att skapa en "hot spot". Denna hudskada kan utvecklas över natten och kan bli mycket stor väldigt snabbt. Huden är rosa, fuktig, varm och smärtsam. Du kan även se klibbigt material som oozing från det skapade såret. Dessa är infekterade öppna sår och behöver veterinär ingripande för att ge din husdjurslättnad.
  • Kroniska fall av klåda kan leda till förtjockning och grovning av huden så att den ser ut som elefant gömma sig.
  • Varma fläckar är ofta symptomet på allergier mot loppor, livsmedel, gräs, mögel eller andra miljöämnen. Det kan finnas mer komplicerade underliggande förhållanden som låga sköldkörtel (hypotyroidism) eller cushings sjukdom (hyperadrenokortikism).Sekundär bakterie- och jäst (Malassezia) infektioner är inte ovanliga och kommer att kräva speciellt skräddarsydd behandling.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    3. Tänk på tidpunkten. Det kan finnas en viss tid på året som din hund är itchier. Kanske är han kliande efter att ha varit på gräsmattan eller efter att ha ätit en viss mat. Genom att märka mönster kommer du att bidra till att begränsa fokus för ditt husdjurs behandling för att hjälpa till med klåda.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    4. Kolla på din hunds övergripande hälsa. Om din hund har en riktigt stark kroppslukt, verkar alltför törstig eller inte så livlig som vanligt, bör du ta ditt husdjur till veterinären. Din veterinär måste göra blodprov och utvärdera swabs från hudytan för att få mer information för att hjälpa till att definiera lämplig behandling.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    5. Ta anteckningar när du märker klåda. När du märker din hund klåda, skriv ner omständigheterna, inklusive var din hund har varit, vad han har ätit och vilken del av hans kropp är kliande. Detta kommer att vara mycket användbart för din veterinär, som kommer att förlita sig på denna information för att begränsa de möjliga orsakerna till ditt husdjurs klåda och hudskador.
  • Metod 2 av 4:
    Kontrollera efter parasiter
    1. Bild med titeln Kill Loppor på hundar Steg 9
    1. Kolla efter lopp. Den vanligaste orsaken till kliande hud är loppor. De är mest aktiva i varmt, fuktigt väder (35 ° C eller 95 ° F). Du kan se lopporna på din hund, eller du kan bara märka din hund som biter eller skrapar huden. Loppor är mycket snabbt och kan hoppa mycket högt, så du måste vara snabb att upptäcka dem. Loppor är sannolikt att hittas i armhålan och ljummen och är mörka (nästan svarta) med platta kroppar.
    • Kontrollera hundens öron för tecken på repor, rodnad, blod eller smuts. Se om deras mage, ljumsk eller basen av deras svans har röda stötar.
    • Ett sätt att kontrollera efter loppor är att stå din hund över en vit yta, till exempel pappershanddukar eller bitar av papper, och kamma sedan sin kappa. Flea avföring kommer att falla ut när du kammar hunden och det blir mer synligt på vitboken.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    2. Kontrollera efter sarkoptisk mange. Sarkoptisk mange (Sarkoptes scabiei) är en parasitisk mite angrepp. Mites kommer vanligtvis att leva i hudområden som inte har hår som öronflikar, armbågar eller mage. Hunden kan ha röd, skalig hud i dessa områden. Sarkoptisk mange kan orsaka betydande hudskador och nöd för hunden eftersom mite orsakar allvarlig klåda.
  • Sarkoptisk mange är smittsam och kan överföras till människor och andra hundar väldigt lätt.
  • Din veterinär kan diagnostisera sarkoptisk mange genom att samla hudskrapningar från din hund.
  • Bild med titeln identifiera mange på hundar Steg 8
    3. Kontrollera om cheyletiellos eller gå mjäll. Detta orsakas av Cheyletiella mite som matar på det övre skiktet av huden. Förutom överdriven repor kan hunden ha skalning på huden, håravfall, mjäll, lesioner på ryggen.
  • Det kallas ibland "promenader mjäll" eftersom myten skjuter upp skalor av hud när det reser, vilket gör att det verkar som om vågorna rör sig.
  • Du kanske kan se den mite, som är gul.
  • Bild med titeln Administrera ett vaccin till en hund Steg 6
    4. Kolla efter löss. Hundlöss skiljer sig från mänskliga löss, så oroa dig inte för att infektera varandra. Löss överlever antingen din hunds hud skräp eller deras blod, beroende på arten. Du borde kunna upptäcka vuxna löss på din hund - de är gula eller solbränna och om storleken på ett sesamfrö. De kan ibland misstas för mjäll, men kommer inte att falla av hunden om du skakar håret.
  • Andra tecken på löss inkluderar håravfall (speciellt runt nacken, öron, axel, ljumsk och anus) - en grov, torr eller mattad kappa små sår eller infektioner - bandmaskar eller andra parasiter som kan spridas av löss och till och med anemi i allvarliga fall eller i små hundar.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    5. Kontrollera efter demodektisk mange. Demodectic (röd mange) orsakas av små kvalster som finns naturligt på de flesta hundar. Dessa kvalster orsakar inte i allmänhet hudproblem om inte hundens immunsystem äventyras. Demodex ses mest i valpar, eftersom deras immunsystem fortfarande utvecklas. Denna mange är mest märkbar runt ögonen och munnen. Det kan diagnostiseras av din veterinär som samlar hudskrapningar från din hund.
  • Demodectic mange är inte mycket smittsam och människor kan inte kontrakta det. Det är generellt vidarebefordrat till omvårdnadsvalparna av moderen.
  • En predisposition för detta hudproblem kan vara ärvt. Det är inte ovanligt att valparna har demodex om deras föräldrar också hade demodex vid någon tidpunkt i sina liv.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    6. Kontrollera efter ringmask. Ringworm är inte en orm - snarare, det är en svamp. Det orsakar klåda, liten cirkulär scabbing (ca en centimeter i diameter) och håravfall (alopeci) i ett eller flera områden på ditt husdjur. Detta börjar typiskt på ansiktet eller tassarna. Ringworm är smittsam och lätt överförbar för människor (en zoonotisk sjukdom) och andra husdjur. Din veterinär kommer att kunna diagnostisera ringmask och ge dig råd om behandlingsprotokollet, vilket kommer att kräva en fungicid.
  • Vissa husdjur med mindre infektioner kan behandlas topiskt, medan andra djur kommer att behöva oral anti-svampmedicinering.
  • Behandling av ringmask kommer också att innehålla desinfektion av ditt hem. Det kan ta månader att kontrollera.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    7. Förstå vad som inte ska orsaka klåda. Din hund kan ha ett tillstånd som liknar ett parasit eller annat tillstånd som kan vilseleda dig för att bestämma orsaken till hans kliande. Alopeci och Cushings sjukdom är två möjliga förhållanden.
  • Alopeci, eller håravfall, kan tas på med låga thyroid (hypotyroid) och är inte typiskt kliande. Låg sköldkörtelhundar tenderar att ha fler hudproblem än normala sköldkörtelhundar.
  • Hundar med Cushings sjukdom kommer att dricka mycket vatten och vill äta hela tiden. Du kanske märker att hundens päls är tunnare och har mindre underrock. Hundens mage kan till och med vara nästan skallig och huden ser också tunnare.
  • Metod 3 av 4:
    Behandla din hunds kliande
    1. Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    1. Diskutera möjliga behandlingar med din veterinär. På grund av de olika möjliga orsakerna till detta allvarliga hudproblem finns det en rad möjliga behandlingar som kan ordineras av din veterinär. Tyvärr har antihistaminer en besvikelse i hundar och de flesta kräver antingen korta kurser av steroider, eller en av de moderna anti-kliarmedicinerna som nu är tillgängliga till Apoquel eller Atopica. Det finns nya produkter som kommer på marknaden hela tiden.,
    • Använd föreskriven medicinering enligt dina veterinärs instruktioner. Medicin används för att styra klåda och starta läkningsprocessen.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    2. Använd en loppkontrollbehandling. Loppsallergi dermatit är en av de vanligaste orsakerna till klåda för hundar. Att eliminera loppbett på hunden är ofta det första steget att ta itu med ditt husdjurs klåda, även om du inte ser några loppor. Hundar kan utveckla en allergisk reaktion på loppisalivet som får hunden att överreagera med allvarlig klåda, även om endast en lopp var inblandad.
  • Loppkontroll för din hund, alla andra husdjur i hushållet och den omedelbara miljön måste genomföras och fortsätter månadsvis.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    3. Behandla din hund för parasitiska kvalster. Behandlingen för varje mite skiljer sig. Allvarliga fall av generaliserad Demodex kan ta månader av behandling, medan Scabies vanligtvis hanteras inom några veckor.,Din veterinär kommer att förskriva mediciner för parasiterna.
  • Scabies kan lätt sprida sig till andra djur och människor. Åtgärder måste vidtas för att utrota angreppet i hundens hela miljö såväl som på hunden och på andra husdjur som kan utsättas för angrepp.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    4. Prova ett receptbelagt schampo. Prescription Shampoo är tillgängliga från din veterinär för att hantera klåda och behandla jäst och bakterieinfektioner. Dessa produkter kan användas förutom oral medicinering.
  • Over-the-Counter Lea Shampoos som medicinsk eller kol tjära schampo riskera ytterligare irriterande öppna hud sår. Konsultera med din veterinär innan du försöker någon överklagande behandling på din hund.
  • Badning är bra för kliande hud, men använd inte mänskligt schampo. Ett mildt havregrynbaserat schampo speciellt formulerad för hundar kan tillfälligt minska klåda. Om din hunds hud är sliten eller infekterad, använd inte schampo eller topisk behandling utan att prata med din veterinär. Du kan göra problemet värre genom att använda en olämplig produkt.
  • Tvätta inte din hund. Ett bad en gång i månaden är alla de flesta friska hundarna verkligen behöver, och vissa hundar behöver ännu mindre frekventa badning. Badar din hund tar bort oljor från huden. Om din veterinär föreskriver ett speciellt schampo, kommer hon att diskutera med dig den rekommenderade badfrekvensen för ditt husdjurs tillstånd.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    5. Fråga om steroid prednison. Det första alternativet för behandling för många måttliga till allvarliga fall av klåda är steroid, prednison, för den tillfälliga lindrandet av klåda. Minskar kliarna och gör hunden bekvämare ger huden en chans att läka.
  • Steroider har biverkningar och måste användas noggrant. Långtidsanvändning kan leda till lever- eller adrenalkörtelproblem.,
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    6. Fråga om en antihistamin. En antihistaminmedicinering kan också användas för att kväva en allergisk reaktion. Det finns många antihistaminer tillgängliga att försöka, och din veterinär kan rekommendera over-the-counter-alternativ såväl som recept.
  • Ingen enskild produkt fungerar för varje hund, så en "antihistamine försök" måste startas för att ta reda på vilket läkemedel som hjälper ditt husdjur mest.
  • Var medveten om att antihistaminer kanske inte hjälper den super kliande hunden, men de används ofta efter att steroider har tagit hand om det ursprungliga problemet så att du fortsätter att hantera allergynsymptomen.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    7. Prova ett antibiotikum. Din veterinär kan använda ett antibiotikum i kombination med en anti-kli-medicinering. Detta beror på att en sekundär bakteriell infektion är vanlig när huden är skadad på grund av repor.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    8. Prata med din veterinär om allergitestning. Du kan få ett blodprov eller ett hudtest för din hund för att begränsa vilka pollen, träd, gräs, insekter eller mögel trigger ditt husdjurs allergier. Matallergier bestäms bäst genom mat elimineringsförsök.,
  • Immunoterapiinjektioner kan föreslås av din veterinär om allergier orsakar din hunds klackighet.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    9. Fråga om en veterinärdermatolog. Om din hund upplever en förlängd uttag av klåda och skrapa till punkten att skada hans hud, prata med din veterinär för att få en rekommendation för en veterinärdermatolog. Den här personen kommer att specialisera sig i hudsjukdomar.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    10. Undvik over-the-counter itch relief remedies. Övergripande läkemedel som medicinskt eller koltjära, te-träd och EMU-olja, och Aloe Vera är alla en del av en sista dikeinriktning som ägarna ofta kommer att försöka i hopp om att något kommer att fungera. Konsultera med din veterinär innan du försöker någon överklagande behandling på din hund.
  • Hemmetoder som terpentin, petroleumgel, munvatten eller ättika bör också undvikas. Emellertid kan godartade topiska behandlingar som gröna te sköljningar och kokosnötolja vara effektiv för milda fall av torr hud utan tecken på infektion.
  • Dina ansträngningar att hjälpa ditt husdjur kan leda till att problemet är värre för både dig och ditt husdjur.
  • Metod 4 av 4:
    Ändra din hunds diet
    1. Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    1. Utvärdera din hunds nuvarande diet. Förbättra din hunds övergripande näring kommer att hjälpa sin allmänna hälsa, oavsett om din hund är allergisk mot mat.
    • Om du matar bearbetade livsmedel, titta på ingredienslistan på din hunds mat. Kontrollera att proteinet är den första ingrediensen, inte ett kolhydrat. Essentiella fettsyror är bra för frisk hud och kappa och bör ingå i ingredienslistan.,
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    2. Försök att ge fettsyratillskott. Fettsyratillskott som fiskolja, kokosnötolja eller linfröolja är till hjälp med allergiska hudsjukdomar. Dessa är bäst matade i sin rena form (färsk eller konserverad fisk, nybakad linfrön), men är också tillgängliga som kapslar eller vätskor.,
  • Följ produktriktningarna eller dina veterinärs instruktioner för doseringsinformation.
  • Bild med titeln Diagnose och Behandla din hund
    3. Fråga din veterinär om en mat elimineringsförsök. Om en matallergi misstänks, kan din veterinär föreslå en mat elimineringsprov med en helt ny och annan diet för ditt husdjur. Den här nya kosten kommer att behöva bestå av ingredienser som din hund aldrig har ätit förut.
  • Till exempel, om ditt husdjur har ätit lamm och rishundmat med godis gjorda av nötkött och vete, kan den nya kosten inte innehålla någon av dessa ingredienser.
  • Food Elimination-försöket är vanligtvis i 2-3 månader.
  • Du måste följa den strikta kosten (inklusive godis) för att få den bästa informationen från ditt experiment.
  • Det kan ta några rundor av denna mat elimineringsdiet för att bestämma vilka livsmedel din hund är känslig för.
  • Du kan kanske få din hunds mat på en djuraffär, men ofta kan en speciell kost från din veterinär behövas för att hantera ett husdjurs matallergi.
  • När en diet har hittats kan du börja utmana kroppen med små mängder av en ingrediens i taget för att se om din hund börjar klåda igen efter att ha introducerat den extra ingrediensen.
  • Tips

    Vissa raser av hundar, som gyllene retrievers, labradors och cocker spaniels, verkar vara predisponerade för allergier. Men någon hund, även en blandad hund, kan utveckla allergier när som helst i sitt liv.
  • Hantera loppor året runt.
  • Raka inte din hunds päls hela vägen ner till huden. Fokalklippning för att ta bort päls över infekterade områden hjälper huden i det specifika området, men om inte rekommenderas av din veterinär, undvika att raka hela hunden. I vissa fall kan raka även en frisk hunds päls resultera i päls som växer tillbaka i en annan färg eller växer inte alls.
  • Ingen enskild medicinering eller behandling är lämplig eller effektiv för varje husdjur. Det kan ta dig mer än en behandling för att lösa problemet.
  • Var medveten om att du ofta behandlar och hanterar symptomen på klåda snarare än orsaken. Det tar tid och observation att identifiera triggarna för ditt husdjurs klåda.
  • Försök inte använda mänskliga hudvårdsprodukter på något djur. Använd alltid något formulerat specifikt för deras art, storlek, och om det är relevant, ålder och vikt.
  • Varningar

    Introducera alltid ändringar i en hunds diet och gradvis. Gör bara en förändring åt gången och börja med små doser.
  • Steroider och antibiotika behövs för att hantera många allvarliga fall av allergisk hudsjukdom i början av behandlingen. Det finns biverkningar till något läkemedel och dessa bör diskuteras med din veterinär när behandlingen börjar och om läkemedlet ska förlängas.
  • Kom ihåg att allergier hanteras, inte botas, och nya allergier kan utvecklas över din hunds liv. Det kan vara mycket frustrerande och obekväma för er båda ibland, men förståelsen av sjukdomen är viktig för ditt husdjurs hälsa och lycka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande