Hur man rengör en lägenhet innan du flyttar ut

Flyttar ut Av en lägenhet kan vara en svår uppgift: att hitta en ny plats, arrangera transport och packa upp alla dina tillhörigheter är hårt arbete när allt du vill göra är att bli avgjort i ditt nya hem. Se till att din lägenhet är ren kan vara en av de viktigaste uppgifterna för alla, eftersom en grundligt renad lägenhet betyder att du får din deposition tillbaka. Gå igenom ditt lägenhetsrum med rum och rengör varje litet utrymme och apparat för att säkerställa ett smidigt drag och en fullständig insättning återvände.

Steg

Del 1 av 5:
Rengöring av köket
  1. Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 1
1
Rengör ugnen och spis. Köp en eller två burkar av ugnsspraybar renare och läs säkerhetsanvisningarna noggrant, eftersom många ugnsrengöringsmedel kräver skyddsutrustning (handskar och skyddsglasögon) och stark ventilation. Placera tidningen framför ugnen, något under dörren eller lådan, för att skydda ditt golv från droppare. Applicera jämnt båda burkarna på ugnen, grindarna och slaktarken.
  • Om du vill undvika kemikalierna i ugnsrengöringsmedel, använd en utspädning av 100g bakpulver i 1 liter (0.3 US gal) av vatten och spray på ytorna. För en smutsigare ugn, öka mängden bakpulver så att lösningen är mer av en pasta än en vätska. Lämna i en timme, använd sedan en iskrapa för att ta bort det brända kolet och spraya eventuellt kvar i ugnen. Upprepa processen tills ugnen är helt ren.
  • Se till att ugnen är avstängd innan du börjar rengöra.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 2
    2
    Städa upp spisen. Använd en slipande renare och hård svamp för att skrubba på alla fläckar på spisen. För envisa fläckar, spraya lite ugnsrengörare och låt den sitta. Rengör ventilen ovanför kaminen och var säker på att glödlampan i överliggande huven är i arbetsförhållanden. Använda en svamp och pappershanddukar, torka ner alla ytor. Skölj med rent vatten.
  • Suga dropppannor och andra avtagbara delar i varmt vatten med diskmedel i minst 30 minuter, skrubba dem sedan. Upprepa efter behov.
  • Se till att gasen och spisen är avstängd innan du börjar rengöra.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 3
    3
    Desinficera diskmaskinen. Dra ut bottenstativet och rensa ur avloppsområdet. Töm diskmaskinen, fyll sedan en diskmaskin-säker kopp med ättika, placera den på toppracket och kör en cykel med den hetaste vatteninställningen. Detta kommer att sanitera och tvätta bort smuts i diskmaskinen, liksom avlägsna lukt.
  • När cykeln slutar, ta bort koppen och ströa natronen runt botten av diskmaskinen. Kör igenom en annan kort cykel på den hetaste vatteninställningen. Detta kommer att ta bort eventuella återstående fläckar och lukt.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 4
    4. Använd en trasa och rengöringsspray till rena lådor och motytor. Koppla ur och ta bort alla apparater och objekt kvar i lådorna. Var noga med att komma in i hörnen av lådor och bänkskivor.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 5
    5
    Tvätta diskbänken. Använd en mild tvål, mjuk trasa och varmt vatten på kranar, avlopp och ytterfälg. Kör varmt vatten ner i avloppet. Använd en tandborste för att skrubba runt kanten av diskbänken.
  • För en djupare ren på ytan och dränering av a rostfritt stål handfat, Blanda natron och citronsaft tillsammans och skrubba den på ytan och häll sedan resten ner i avloppet.
  • För en porslin sjunker, spraya diskbänken med väteperoxid och låt den sitta i minst 15 minuter, eller upp till några timmar. Ju längre du låter det sitta, desto mer fläckar kommer det att ta bort. Skölj bort med varmt vatten, skrubba om det behövs för att ta bort ytterligare fläckar.
  • Undvik att rengöra diskbänken tills du är säker på att du inte behöver använda den igen.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 6
    6. Ta bort all mat från ditt kylskåp. Ge bort mat som kommer att bli dålig, som mjölk eller kött, till en granne och lagra eller kasta bort resten. Detta gör det möjligt för dig att avfrosta och rengöra kylskåpet utan något i vägen.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 7
    7. Koppla ur kylskåpet och låt det avfrostas. Pad insidan med tidningar eller handdukar och lägg lite på golvet runt kylskåpets botten för att fånga vattenavrinningen. Låt kylskåp och frys avfrost i flera timmar och torka inredningen helt innan du börjar rengöra den för att förhindra mögel från att växa.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 8
    8. Rengör frysen. Använd en trasa eller svamp med tvålvatten för att rengöra interiören och gummitillätningen. Torka ner den en gång med en ren trasa eller pappershandduk.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 9
    9
    Rengör kylskåpet. Skrubba ner utsidan, börja på toppen och arbeta ner. Dra ut kylskåpshyllorna och tvätta dem med tvål och vatten, lämna dem ut till lufttorka efteråt. Eftersom hyllorna torkar, rengör ut det inre av kylskåpet med en ren trasa.
  • Del 2 av 5:
    Rengör badrummet
    1. Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 10
    1. Torka ner väggarna, räknarna och taket med all rengöringsmedel. Använd en fuktig trasa eller svamp, eller en mopp om du har problem med att nå i höga hörn. Använd en stepstool eller stege om det behövs.
    • Badrumsfärg är typiskt halvglans, så det borde vara bra att få det vått, men undvik att skrubba väggarna eller använda abrasiva rengöringsmedel.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 11
    2
    Skrubba duschen och badkar. Använd ett rengöringsmedel eller rengöringspulver och armbågsfett, som börjar på toppen av duschen eller badkaret och flyttar ner till golvet. Om du har kakel på golvet i duschen, använd en tandborste och rengöringsmedel för att skrubba ner i grout. Rengör ur avloppet med en dräneringskloja eller kemisk avloppsrenare.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 12
    3. Rengör lådorna, speglarna och fönstren. Ta bort alla toalettartiklar kvar i skåpet eller fåfänga och torka av de områden som är rena med en fuktig trasa. Om du har massor av små grit eller smuts, försök använda en vakuumslang. För fönstren och spegeln, använd ett fönsterrengörare och en ren trasa för att bli av med vattenfläckar eller smuts. Kom ihåg att rengöra i fönstret spår också.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 13
    4
    Rengör toaletten. Sätt på rena gummihandskar och torka av utsidan med en fuktig, varm svamp. Spruta toalettrenare längs insidan av toalettens fälg och skrubba ner skålen med en toalettborste. Spola det ner när du är klar.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 14
    5
    Tvätta badrummet sjunka. Använd en mild desinfektionsspray och en mjuk trasa, eller Rengör en keramisk sänk naturligt med lite citronsaft eller ättika. För tuffare fläckar, skaka lite bakpulver på området och skrubba det försiktigt med en svamp.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 15
    6. Mopp golv. Om ditt badrum är litet, rengör golvet med hand med en våt trasa. Om det är större, använd en liten mopp. För att komma in i grouten mellan plattorna, använd en tandborste eller liten borste.
  • Del 3 av 5:
    Rengöring av sovrummen och vardagsrummet
    1. Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar steg 16
    1. Torka ner takfläktar, möbler och väggar. Använd en desinficering av spray och en trasa för att damm av takfläktar och toppen av dörrar och fönster, och rensa ut några spindelväv du ser. För att rengöra målade väggar, använd en fuktig trasa och torka lätt för att undvika att skada färgen. Använd en stege eller steg om det behövs.
    • Glöm inte att rengöra väggarna och hyllorna i din garderob, liksom.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 17
    2. Tvätta fönstren. Öppna dem och rengör spåren först, spruta med en helt renare och använda en svamp för att komma in i sprickorna. Stäng fönstret och spraya sedan ett fönsterrengörare och torka ner med en pappershandduk upprepade gånger tills handduken kommer tillbaka. Slutligen torka ytan en gång med en ren, torr handduk för att undvika att göra streck.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 18
    3
    Rengör fönstret persienner Genom att blötlägga dem i varmt, tvålvatten. Ta bort persiennerna och placera dem i en hink eller handfat med varmt vatten med diskmedel. Låt dem sitta i en halvtimme, ta bort vattnet, skölj dem och häng dem att torka. Detta kommer att spara dig ansträngningen att rengöra persiennerna för hand.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut Steg 19
    4. Rengör golv om du är färdig med att använda rummet. Spot Rengör hårda fläckar med en spray-on carpet cleaner först, sedan vakuum om du har en matta. Använd en kvast och mopp eller fuktig sopmaskin för lövträ eller kakel. Detta behöver inte göras av ett professionellt städföretag om inte ditt lägenhetskomplex kräver det.
  • Om du behöver ladda hål i mattan eller golv, lämna antingen hålen eller hyra en professionell. Du kan göra problemet värre om du försöker göra det själv.
  • Del 4 av 5:
    Rengöring av utsidan
    1. Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 20
    1. Ta bort alla objekt du har lämnat utanför. Detta kan inkludera hängande dekorationer som chimes eller fågelmatare, barnleksaker eller personliga solstolar.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 21
    2. Skära gräset och dra ogräsna Om du har en gård. Om du slutar rengöra det inre av huset tidigt, fokusera på gården, städa upp fallna löv och dra några stora ogräs. Insidan av huset ska vara din prioritet, men du får bonuspoäng från din hyresvärd för att ta hand om gården också.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 22
    3. Svep och slang ner veranda eller balkong. Skrubba veranda steg med tvål och en tung borste.
  • För en djupare ren på en konkret uteplats, spruta lite disk på cementet och skrubba den i betongen med en kvast, skölj sedan av den igen med slangen.
  • För ett stendäck, använd en mildare lösning av en kopp brun tvål eller tvålkristaller i en hink med vatten och häll den över uteplatsen, skrubbar den med en kvast.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 23
    4
    Sopa ut ditt garage. Ta bort eventuella kvarvarande föremål som är lagrade där och sopa grunden noggrant. Öppna garagedörren och spraya ner golvet och sikta din slang mot den öppna garagedörren än huset.
  • Del 5 av 5:
    Gör ett sista svep
    1. Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 24
    1. Ta ut soporna. Kolla under diskbänken och i badrummet och sovrummen så du saknar inga väskor.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 25
    2. Ta bort naglar, skruvar och klibbar från väggarna. Du kan använda verktyg som en hammare eller katt paw, eller försiktigt dra ut lösa naglar med dina händer. Lappa upp några hål genom att lägga en liten mängd lätt spackle på fingret eller en kittkniv och utjämna den på hålet. Torka bort överskott med fingret och låt det torka i en timme.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 26
    3. Rengör försiktigt alla ljusarmaturer, växlar och utlopp. Torka av några fingeravtryck eller smutsmärken med en trasa och lite desinfektionsmedel.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 27
    4. Mopp eller vakuum hela huset. Börja från den längsta punkten i huset och arbeta dig till ytterdörren så att du inte går på rengöringsgolvet.
  • Bild med titeln Rengör en lägenhet innan du flyttar ut steg 28
    5. Ta en bild av den städade, tömda lägenheten. Detta kommer att bevisa att lägenheten är ren och i gott skick om hyresvärden eller ny hyresgäst rapporterar ett problem tidigt. Se till att din kamera eller telefon registrerar datum och tid som bilden togs.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om möjligt, rengör din lägenhet när alla dina föremål är ute av lägenheten och före din flyttningsdag eller flytta ut inspektionsdagen.
  • Innan du börjar rengöra, fråga din hyresvärd vilka tjänster de kommer att ge. Vissa hyresvärdar eller lägenhetskomplex rengör automatiskt mattan, utan laddning till dig, när du flyttar ut. Andra erbjuder a "Rengör sopoption," där hyresvärden kommer att anställa en professionell städservice för dig för en fast avgift. Hyresvärdar har vanligtvis bra erbjudanden med professionella städare och det kan hjälpa dig att undvika all ansträngning att städa under stressig period att flytta till ny plats.
  • Få en lista över från din hyresvärd av beräknade reparationskostnader. Om hyresvärden bara tar ut några dollar för en smutsig dusch, kan det vara värt att spara lite tid och ta räkningen istället för att rengöra det själv. Om kostnaderna är höga, vet du att du måste spendera mer tid och ansträngning som städar lägenheten för att undvika att debiteras.
  • Varningar

    Håll säkerhetsvarningarna på dina rengöringsprodukter och behåll några otäcka kemikalier från din hud med ett par gummihandskar.
  • Använd produkter som är säkra för vilken typ av material du städar.
  • Saker du behöver

    • pappershandukar
    • gummihandskar
    • diskmedel
    • Skrubbborste (gammal tandborste)
    • svampar
    • pulverformig rengöringsmedel
    • badrumsrengöring
    • 2 burkar av ugnsrengöringsmedel
    • Lim
    • badrum renare
    • kök yta renare
    • fönster tvättare
    • golvstädare
    • mopp och hink
    • kvast
    • Vakuum
    • Lätt kitt för små väggreparationer
    • Spot Remover för mattan
    • hink (att torka ner skåp och apparater)
    • toalettborste
    • toalettrengörare
    • soppåsar
    • tvättdukar
    • tvål
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande