Hur man rengör insidan av en ugnsdörr

Smutsiga apparater kan göra även ett annars obefläckat kök look untidy. Ugnen, som en av de vanligaste prylarna i köket, kan ackumulera mycket fett efter år eller till och med månader av användning. Hålla ugnen obefläckade betyder att ugnsfönstret ska vara rent och klart. Lyckligtvis kan lite know-how göra det lätt att uppnå!

Steg

Metod 1 av 3:
Tvätta dörrens interiör
  1. Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 1
1. Öppna ugnsdörren och torka bort lös smuts. Använd en fuktig mikrofiberduk för att undvika att skrapa glaset. Skölj tyget i rent varmt vatten om det blir för smutsigt och torkar inte längre effektivt.
  • Det finns inget behov av att använda tvål vid denna tidpunkt.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 2
    2. Gör en bakpulver och vattenpasta i en medelstor skål. Genom att långsamt lägga till vatten till /2 kopp (120 ml) bakpulver och omröring, du kan skapa en vitaktig pasta. Sluta lägga till vatten när pastan handlar om konsistensen av rakkräm.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 3
    3. Suga pastaen på ugnsfönstret innan du torkar det bort. Se till att skiktet av bakpasta pasta på fönstret är jämnt.Låt pastaen sitta i 15 till 20 minuter, torka sedan bort med en ren och fuktad mikrofiberduk.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 4
    4. Skrapa och polera dörren med en rakhyvel och torr mikrofiberduk. Applicera rakhyveln för att skura bort någon återstående gunk. Var noga med att använda den platta kanten i stället för bladets hörn, eftersom hörnet kan skrapa glaset. Använd tyget för att böja bort eventuella återstående streck på glaset.
  • Om du kliar på glaset, lägg en liten metallpolsk på en mjuk, torr trasa och gnid försiktigt skrapan.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring inuti dörren med tråd
    1. Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 5
    1. Ta bort åtkomstpanelen eller lådan under ugnsdörren. För att ta bort lådan, dra ut lådan tills den stannar och lyft sedan framsidan av dörren tills stoppen rensar guiderna. Dra lådan framåt för att helt ta bort den.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 6
    2. Leta reda på luckorna under ugnsdörren. Det borde finnas ungefär tre av dem. Dessa slitsar leder in i utrymmet mellan de två glasrutorna som utgör ugnsdörren och används vanligtvis för att främja luftflödet i hela ugnen.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 7
    3. Fäst en fuktig glasrengöring Torka till en bit av kapphängare. Trådens flexibilitet hjälper dig att komma till de svåråtta platserna mellan dörren. Men var försiktig så att du inte klibbar glaset med metallhängaren, speciellt om duken på något sätt kommer lös.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 8
    4. Skjut tråden och rengöringen torka genom slitsarna och skrubba. Genom att flytta rengöringen från sida till sida och böjning av ledningen efter behov kan du rengöra glaset. För att du ska rengöra allt glas, flytta tråden upp genom var och en av slitsarna i botten av ugnsdörren för att rengöra det området.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 9
    5. Byt ut åtkomstpanelen eller ugnslådan. För att göra detta, justera lådskenorna med guiderna, skjut sedan lådan så långt du kan. Lyft lådans framsida och tryck inåt tills stoppen passerar över guiderna. Sänk sedan lådan och skjut den stängd.
  • Metod 3 av 3:
    Skrubbning inuti dörren med en måttstock
    1. Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 10
    1. Placera en stor handduk på golvet. Detta kommer att användas för att skydda ugnsluckan när den är borttagen. Se till att du använder en handduk du är villig att bli smutsig, eftersom ugnsdörren sannolikt kommer att beläggas i matpartiklar, fett och andra skräp.
    • Du kan också placera handduken på en stor yta i köket.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 11
    2. Öppna ugnsluckan och låsa upp gångjärnslåsarna. Gångjärnsdesigner varierar mellan modeller så se din modellens användning och vårdmanual för det exakta sättet att göra det. Typiskt är gångjärnslås i de främre hörnen av ugns kropp och kan dras mot dörrramen tills de är i olåst läge.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 12
    3. Placera dörren i borttagningspositionen, lyft gratis och placera på handduken. Avlägsningspositionen är när dörren är öppen ca 3 i (7.6 cm), eller 75 grader. Se till att inget hindrar dörren, lyft sedan dörren upp och ut tills båda gångjärnsarmarna är klara av slitsarna.
  • För din säkerhet, använd två personer för detta steg eftersom dörren blir tung.
  • Träna försiktighet när lyftning.
  • Dörrhandtaget ska vända ner och ugnsens insida ska vända upp.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 13
    4. Förbered rengöringslösningen och montera rengöringstaven. Blanda 1 US TBSP (15 ml) mild diskmedel med ca 4 koppar (950 ml) varmt vatten i en medelstor behållare för att göra lösningen. Vik en tvättduk eller diskduk som blöts i rengöringslösningen runt änden av måttstocken för att göra städningstaven. Säker sedan med tejp eller gummiband.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 14
    5. Flytta måttstocken inuti öppningen längst ner på ugnsdörren. Grundligt våt och gnugga några fläckar du kan se. Låt lösningen suga in i fläckarna i minst två månader och återvända tyget efter behov.
  • Tvinga inte måttstocken mellan glaset, och låt dig gott om utrymme att manövrera målen.
  • Var försiktig så att du inte böjer eller bryter glaset.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 15
    6. Skölj och torka ugnsdörren. Blötta tyget i rent vatten och sätt tillbaka det till målstavaren. Använd tyget för att ta bort all tvålrester, byt ut den med en pappershandduk. Sätt tillbaka den inslagna måttstocken inuti dörren och njut av den återstående fuktigheten. Låt dörren lufttorka i 1 timme.
  • Bild med titeln Rengör insidan av en ugnsdörr Steg 16
    7. Ratach ugnsdörren med omsorg. Flytta dörren till resten av ugnen och håll dörren i den position där den togs bort. Det borde vara ca 3 i (7.6 cm) utrymme som håller ugnen från att stängas.Sätet den vänstra gångjärnsarmen helt inuti gångjärnsluckan innan du gör processen igen med höger gångjärnsarm. Slutligen låsa gångjärnslåsarna, som ligger i ugnens kropps ram och stäng dörren.
  • Tips

    Kontakta din användning och vårdhandbok för det säkraste sättet att ta bort ugnsdörren. Om du inte hittar en fysisk kopia eller har kastat den, kan du troligen hitta en annan kopia online.
  • Överväg att lägga på ett par robusta arbetshandskar för att skydda dina händer om du väljer att ta bort ugnsdörren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande